Bodyrock.tv

ZWOD 4'ü inceledim de gözüm korktu.. Zuzana 27 küsur dkda bitirmiş, yarın sabah benim halim nice olur, 40 dk falan ayırayım ben buna sabahtan, ne olur ne olmaz :)

Akşamları callanetics resmen kesmiyor yahu, sonrasında yoga falan mı eklesem :) Ya da benimki de beni bırakır mı bir yanında oturmayıp yerlerde yuvarlandığım için sürekli :)

geçmiş olsun nnnyyy, hastayım diye çay doldurmadın ama spora canın var diyebilitesi yüksek kocişinin. umarım üstesinden gelmişsindir. gülümsettin beni yahu.. çok şekersiniz kızlar. :))
lion ne yaptı acaba epeydir ses yok..
ben dün dinlenme günü yaptım eşim kaç gündür yoktu akşam da onu bırakıp spor yapsam bu kez boşardı sanırım hehhehe :)

aynen :)) zaten takmıyorum da.. bu sabah kıskandığını ve bedenimin şekillendiğini itiraf etti :)))
bu arada bende göbek çıktı. çünkü yanlar inceldi bel inceldi. bu normal sanırım değil mi :))
reglim yakın olduğundan sütlü tatlı tükettim dün akşam. gündüzde bi kaç kare çikolata.. bir türlü tam anlamı ile kesemedim boğazımdan. neyse ki sporuma devam ediyorum ..
perşembeden pazara fuarımız var ara vermek zorunda kalabilirim. ama akşamları azda olsa spora zaman ayırmaya çalışıcam. ondan sonra mart ayı full spora zaman ayıracağım. yaz için şimdiden heyecan bastı.. oley.. :))
bırakmaz merak etme.. bir sürü laf çaktırıp gözümüzü korkutmaya çalışmalarının sebebi kıskanıyor olmaları. yine de bazen can sıkıcı oluyor. keşke böyle olmasa..
benimki de rejime başladım diyor, günde 8 km yürüyecekmiş. hadi bakalım görücez. :)

Yazdıklarım gidiyormuş :) Sadece resim ekleyemiyormuşum, olur o kadar :)

Son düzenleme:

Eheh darısı benimkinin başına :) Tatlı için Koska'nın sade tahin helvası önerebilirim, hem iki çatalda tatlı isteğini kesiyor, hem de çikolata değil... Eti'nin bitter sticks'i de iyidir :) Geçen regli nutellasız atlatmama yaradılar benim, aklında bulunsun :)

Göbek için de karın egzersizleri ekle akşam sporuna, çok faydasını görürsün...

bizimkini helva keser mi bilemem. bi oturuşta 5 li ekonomik paket dido yiyen bi adam çünkü :) ama denicem.
evet karın hareketlerini de yapıuyorum. hani linkini yolladığım slim in six pack. ama en son geçen cuma yapmıştım. geçen akşam zamanım kalmadı. bide bahar yorgunluğu başgösterdi bende. bunun içinde p..maton diye bir multivitamin alıyorum. ama iştah açıyor gün aşırı alsam daha iyi :)
birde benim evde tonalin cla'm var ama eve gidince hep unutuyorum ya
yag emilimine engel oluyormuş deniyor. gerçi ihtiyacım olan L carnitin ama bunu almıştım kullanım bari bitsin dedim. sen ne dersin?
bide pro tozu kullanıcam demiştin ne yaptın o konuda? pek hergün muhakkak 4 yumurta yiyorum gün içinde tavukta yiyorum.

4 yumurta biraz fazla benim için, 1 tane sabahları tüketiyorum. Sytrax marka whey aldım, sabahları Zuzana sonrası alıyordum ancak 1 hafta kullanıp 1 hafta bel faktöründen ara verdiğimden tam etkisini göremedim, bu sabah gene başladım. Genel itibariyle iyi ama sonuçları görmek için heralde bir ay falan geçmesi gerekiyor :)

L-carnitin ve CLA'yı birlikte öneriyorlar genelde, internette bodyforumtr sitesinde şöyle bilgiler buldum:

Sağlıklı yaşam, fiziksel uygunluk ve sportif performans için vücut yağ oranının ve serum lipit profilinin uygun sınırlar içinde olması gerekir. Günde 2,5-5 g CLA takviyesi vücut yağ miktarını azaltıp kas kütlesini artırarak fiziksel performansını yükseltir, vücut yağlarının yakılarak kilo verilmesine ve vücudun düzgün bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

ve L-CARNİTİNE.Stres altında iken günlük L- Carnitine gereksinimi 1200 mg. a kadar yükselir. Bu durumda vücudumuz L-Carnitine ihtiyacını kaslarımızdaki proteinleri parçalayarak karşılar. Vücudumuz 1 gr. Carnitine üretebilmek için 30 gr. kas kitlesini eritir.

Carnitine'in büyük rolü yağ yakma ve hızlı enerji temin rolüdür. Carnitine, yağ asitlerini hücredeki mitokondriye (yağ yakma odası) taşır. Yağın yakılması hızlı enerji (fuel) verir. (Glikoz ve protein yakımına göre 6 kat hızlı enerji). Carnitine, sporcuların bedensel performans potansiyellerini holistik (bütünsel) olarak yükseltir ve onları kısa bir sürede gerçekten sağlam ve fit hale getirir. (Carnitine, zaten doğal olarak vücutta bulunduğu için, performansı %30'un üzerinde arttırdığı halde doping sayılmamaktadır). Kasların gücünü arttırır. Mevcut kas kitlesini korur, geliştirir ve yeni kas gelişimini sağlar. Maksimum aerobik gücünü ve dayanıklılığını arttırır. Prematüre (erken) yorulmayı önler. Ekstrem performans gösterme durumlarında vücudu incinme ve yırtılmalardan korur. Kas yaralanmalarını azaltır, kas ağrıları, yorgunluk ve bitkinliği azaltır.

------

Bu forumda da benzer bir başlık vardı, sadece CLA kullanımıyla bel bölgesindeki yağlarının eridiğini söyleyenler var: http://www.google.com.tr/url?sa=t&r...5uGNAw&usg=AFQjCNEEBQ-bbBSYycWSDGjO_F-4_wdD-A

Jillian'ın killer buns & thighs videolarını izledim, kesinlikle yapmak istiyorum :) Şu ZWOD'lar bu hafta bitsin, haftasonuna level 1'i denerim. Merak ettim, yorulacak mıyım çok :)

Jillian'ın killer buns & thighs videolarını izledim, kesinlikle yapmak istiyorum :) Şu ZWOD'lar bu hafta bitsin, haftasonuna level 1'i denerim. Merak ettim, yorulacak mıyım çok :)

kesinlikle tavsiye ederim. seni belki çok yormaz ama beni o level 1 çok yordu. kaslarım üç gün ağrıdı düşün. akşam bende mi yapsam acaba. ama çok bitkin oluyorum ya bitince. ben şu tonalin'e başlıyım bide carnitin alayım bu göbek yaglarından başka türlü kurtulamicam yoksa.

Evdeki hazırdan başla hemen... L-carnitine'i de bulunca alırsın...

Level 3teki sandalyeye ayak dayayarak yapılan squat'ı bu sabah ZWOW 3'te yaptım ben, hem de ağırlıklarla :) 5er kglık dambıllar ellerimde terledim durdum :) 40ar dk sürüyor olmaları da iyi, sabah sporuna da yetişir bunlar.. Aradaki konuşmaları çıkar, 30-35 dk'ya inerler :)

Son düzenleme:
Biraz yoğunum bu aralar pek takılamıyorum buraya.Hafta sonunu dinlenerek geçirdikten sonra dün akşam Brazil butt lift yaptım.Bugünde Killer buns&thigs level 1 ve level 2 videolarını peşpeşe yaptım.Çok yoruldum sanırım bütün enerjimi aldı.Vallahi kısa videolar kesmiyo artık beni.Jillianı yaparken bir yandanda düşünüyorum benim totoyu küçültürmü acaba.Bacakları incelteceği kesin çünkü benim bacaklarımda az da olsa etkisi var.Dizlere ve bele dikkat etmek lazım.benim dizimi ve belimi biraz zorladı.

Vücut şekillendikçe kısa videoların az gelmesi çok normal :) Hep daha fitsin, daha rahat yapıyorsun hareketleri hem de alıştıkça vücut daha fazlasını istiyor. Aman dize ve bele dikkat et, çok önemliler(miş) 1 haftaya yakın oturunca anladım kıymetini belimin...

Level 1 ve 2 bir arada iyi cesaret, ben yapmayı aklımdan geçirmezdim vallahi :) İstersen öncesinde Callanetics veya daha kısa bir program dene, akabinde Jillian yaparsın, kendini de fazla zorlamamış olursun.. Dambıl işini ne yaptın bu arada, aldın mı?

Merhaba aranıza yeni katıldım, forumu baştan sona okumaya çalıştım bazı videolar karmaşık geldi, bazı yerlerde ne demek istediğinizi anlayamadım sanırım hareketleri yaptıkça ve videoları izledikçe anlicam zamanla..forumda okuduğum kadarıyla siz baya bilgili ve azimlisiniz bu konuda öncelikle sizi tebrik ederim:)) acaba bana da bi program önerebilirmisiniz? bir çok videoya baktım ama hangisiyle başlıcam hangisi başlangıç için iyi olur vs. işin içinden çıkamadım.. benim kilo problemim yok sadece sıklaşmak istiyorum özellikle popo ve bacaklar da birde kollarımı sıklaştırmak istiyorum. bu paylaştığınız video ile başlasam olur mu? bu arada okuyanlara da bilgi vermek açısından paylaşmak istiyorum hareketli dambıllar var kol için baya etkili tv de çıkan ürünlerden isteyenler kullanabilir..

Natural Brazilian Buttock Lift Exercises - YouTube

Şurada da natural brazilian butt lift diyor, dvd'yi indiremeyenler için güzel bir alternatif olacaktır.

hoşgeldin canım,

bodyrock.tv den yada zuzananın yeni kanalından ZuzkaLight's Channel - YouTube istediğin videoyu seçip yapabilirsin, videoların çoğunda sonda başlangıç seviyesi hareketleri de gösteriyorlar.
videolar 2 şekilde ya hareketleri verilen adetlerde yapıyorsun yada interval timer ile zamana karşı yapıyorsun, mesela 20sn ip atlıyorsun kaçtane yapabilirsen, 10sn dinleniyorsun sonra 20sn karın hareketi yapıyorsun sonra yine 10sn dinleniyorsun vs.. interval timer bazı telefonlarda var yada internetten indirebilirsin...

bütün videolara mutlaka ısınma ile başlıyoruz
şu ısınmayı yapabilirsin: Hot Blooded WarmUp. - YouTube
sonra istediğim videoyu yapıyorsun
ardından bununla yada istediğin bir strech programı ile strech yapıp bitirebilirsin; Fitness - Ultimate Stretching Routine - YouTube

yada bunlar yerine bir süre yeni başlayanlar için olan şu videolarıda yapabilirsin bunlar 6 parça arka arkaya yapılacak..
Workout for Absolute Beginners 1-6 - Bodyrock.tv.flv - YouTube
Workout For Absolute Beginners 2-6 - Bodyrock.tv.flv - YouTube
Workout For Absolute Beginners 3-6 - Bodyrock.tv.flv - YouTube
Workout For Absolute Beginners 4-6 - Bodyrock.tv.flv - YouTube
Workout For Absolute Beginners 5-6 - Bodyrock.tv.flv - YouTube
Workout For Absolute Beginners 6-6 - Bodyrock.tv.flv - YouTube

duygucum sen ilk sayfadaki mesajını değiştirebiliyorsun sanırım oraya bu linkleri yada kendi önereceğin linkler varsa onları ekler misin yeni gelenler zorlanmasın...

Son düzenleme:

Haklısın tatlım hemen ekleyeyim :)

Vee az önce callanetics ile tibetim bitti, mutluyum :)

Tam 94 gün kalmışşş :)

günaydın kızlar,
dün akşam jillian michaels killer buns and tighs level 1 yaptım. ilk yaptığımdan beni resmen öldürmüştü. ama dün sabah daha önce bahsettiğim multivitaminden almıştım ya ondan ya güçlendiğimden bu sefer çok zorlanmadım. ama ben bu kadının gösterdiği iki hareketi yapamıyorum resmen yaa. yapabilen var mı ? hani yan yatıyorsun sag yada sol bacagı ön tarafa koyup kalçayı havalandırarak diger bacağı kaldırıp indiriyorsun. değil advance olanı beginners olanı bile yapamadım
ama iyi geldi. jillianı seviyorum.. tam istediğim yerleri çalışıtırıyor.
sonra da 10 dk lik debbie simmons'un karın hareketleri videosunu yaptım ve bitirdim programımı..
bu arada evdeki cla yı kullanmaya başladım ama sadece 10 gün yetecek kadar var en kısa zamanda hem cla hem carnitin edinmeli ve bedenimdeki fazla yaglardan kurtulmalıyım ki hareketleri daha seri ve atak yapabilmeliyim. cidden sabırsızlanıyorum bunun için..

eve cla ya başladım ve dün senin verdiğin linkten ve başka topiklerden her ikisini de araştırdım. benim çok uzun zamandır benimle olan bu yaglardan sadece diyet ve sporla kurtulamayacağım anlaşıldı. en kısa zamanda ikisini de alıcam ve size bilgi vericem gelişmelerle ilgili.

lion seni merak etmiştim neyseki iyiymişsin hemde fazlası ile iyi.
arka arkaya level 1 ve 2 hakikaten büyük cesaret ben ilkini bile yapmakta zorlanıyorum dün kasık bölgelerine çok fena agrı girdi birde sumo squatı tam olarak yapamıyorum yani iç bacaklarımı yere paralel getiremiyorum ..
bu hareketlerin kalçaya çok faydası var ben ilk günden kalçamın kalktığını hissettim yada bana öyle geldi bilmiyorum. umarım senin dediğin gibi bacakları da inceltir en çok ihtiyacım olan şey bu benim. belden bol gelip bacaklardan geçmeyen pantolonlardan kurtulmak istiyorum artık

Son düzenleme:
Bütün pantololar bol gelecek merak etme :) Hatta vermeye kıyamadıklarını terzide daralttırırken bulacaksın kendini

Sabah ZWOD 4 yaptım, 31dk 15 sn sürdü 2. turda burpeesleri 11.den itibaren push-up'sız yaptım, canım yetmedi :) Bir de o iki dk ip atlanacak yerlerde 50 sayıp durup dinlendim, öyle öyle bitti, öyle kesintisiz zıplamadan yapamadım haliyle Zuzana'nınki 27 dk 55 sn sürmüş ama hatun zıpzıp.. Ha bir de atlama ipim var ama çok gürültü çıkardığından çat çat mat'a vururken ben dizleri kaldırarak zıplıyorum, kolları da ip çevirirmiş gibi sürekli çeviriyorum, öylesi daha sessiz oluyor :)

Tabii bu 31 dk sürünce anca biraz esneme hareketi yapıp bitirebildim. Dün sabahki kalça hareketleri ve akşamki callaneticsle birleşince benim toto ağrıyor bugün fena... Ve tıpkı senin gibi kalçam kalkmış hissediyorum tedirginsazan :) O bahsettiğin hareketi ben de yapamıyordum ilk başta, kola dayansam kolum dayanmıyordu, kalçam kalkmıyordu falan.. Zamanla alıştım :) Azcık daha sabır, olacak :)

cadaloz, nnnyyy çok güzel linkler vermiş, ben de zayıftım ama acaip güçsüzdüm. Sen de kondüsyon durumuna göre videoları seçip başlayabilirsin, ilk başta çok zorlamamaya bak kendini kas ağrısından vazgeçme olasılığın var :) Fazla yormadan, devamlı yap hareketleri ki alışkanlık oluştur, bizim gibi vazgeçeme sonra :)

Ya dün gece negüzel resimler yükledim sandıydım, yükleyememişim Bağlandığım yerden de yükleyemiyorum, neyse akşam evden hallederim :)

Tedirginsazan, yumurtayla ilgili bazı bilgiler buldum sana :

Yumurta proteinden zengin içeriği nedeniyle fiziksel olarak aktif pek çok kişi tarafından beslenme listelerine eklenmektedir.

Salmonella Enteritidis (SE) denen bir tür bakteri ile kirlenmiş olabileceğinden ve kuş gribi virüsü taşıyabileceğinden yumurta uygun şekilde pişirilerek yenmelidir. Çiğ yumurta ile hazırlanan içecek ve karışımlar tüketilmek istenirse pastörize edilmiş yumurta akı ve/veya yumurta sarısı kullanılmalıdır.

Pişirme işlemi yumurta içindeki besinlerin miktar ve kalitesini değiştirmez..

Araştırmalar göstermiştir ki pişirme işlemi yumurta proteinlerinin sindirilmesini kolaylaştırmaktadır.

Bu nedenle yumurta yemek istenildiğinde mutlaka pişirilmelidir.

Sağlığa Uygun Yumurta Hazırlamanın Kuralları:

• Çiğ yumurtayı ellemeden ve elledikten sonra ellerinizi yıkayın.
• Çiğ yumurtayı daha sonra pişirilmeden yenecek yemeklere katmayın.
• Buzdolabında yumurtayı karton kutusunda ve dolabın en soğuk bölgesinde saklayın.
• Yumurtanın beyazı tamamen pişirilmelidir.
• Rafadan yumurta yenmemelidir, yumurta en az 5 - 6 dakika kaynamalıdır.
• Kaynamış yumurta bir hafta kadar buzdolabında saklanabilir.
• Omlet: Tavanın ısısı yükseldikten sonra yumurta kırılmalı. Yumurtanın iç ısısı 60 dereceye ulaştıktan sonra 2-3 dakika pişirilmeli. Yumurta sıvı olarak kalmamalı, iki tarafı pişmeli.
• Pastörize edilmemiş çiğ yumurta yenmemelidir.

Yumurta sarısı bol miktarda kolesterol içerdiğinden ve kan kolesterol düzeyleri yüksek olan bireylerde damar tıkanıklığı riski arttığı için şeker hastaları ve kan kolesterol düzeyi yüksek olan bireyler yumurta tüketirken son derece dikkatli olmalıdırlar. Sağlıklı bir birey günde bir tane yumurta sarısı tüketerek günlük kolesterol ihtiyacını karşılamış olur. Günde bir taneden fazla yumurta sarısı yeniyorsa kan kolesterol düzeyi ölçülmelidir.

Yazı bodyforumtr'da buldum, kaynakları şunlar:

AVIAN INFLUENZA (TAVUK VEBASI, KU GRB) nlemleri, Dikkat Edilecek Noktalar
Fats and Cholesterol - What Should I Eat? - The Nutrition Source - Harvard School of Public Health

Canan Karatay da 4 yumurtaya kadar öneriyor günde biliyorum ancak bana mantıken fazla geliyor. Resmi akşam eklerim, ancak şu imajı incele istersen :

http://onfinite.com/libraries/1337025/697.jpg

Protein tozu daha mantıklı gibi görünüyor..

Duygu umarım dediğin gibi olur. ben azimle çalışmaya devam ediyorum. bu bacaklar incelicek başka yolu yookk...
şu callanetics'i bir ben denemedim sanırım. müsati bir zamanında linkini atar mısın? resmen spor videoları koleksiyonum oluyor evdeki pcde:))) ama olsun sıkıldıkça her gün birini yapsam iki ay yetecek kadar var :))

teşekkür ederim çok faydalı buldum bu bilgileri. ben yumurtayı günde en fazla 4 tüketiyorum sabahları eşimle beraber yiyelim diye 4-5 haşlıyorum ama genelde 3 tane haşlanmış yiyorum kesin. ben kayısı kıvamında haşlıyorum karatay hocanın tavsiye ettiği gibi .. ben yumurtadan o kadar korkmuyorum açıkçası. tereyagdan da öyle. ben daha çok basit karbonhidrattan korkulması gerektiğini düşünüyorum. ama bir ara gidip bi kolestrol ölçümü yaptırabilirim. eger bir hasar veriyorsa bana veriyordur yumurta çünkü hiç yumurtasız günüm geçmiyor:))
whey protein de iyi bir çözüm olabilir ama doğal değil. protein zaten besinlerde var neden alternatif dogal olanları varken işlenmiş bir ürünü kullanayım ki? dukanda protein tozu olabilir ama doğalı varken gerek yok diyordu kitabında. ama şimdilik böyle düşünüyorum ileride fikrim değişebilir. :)

Kaynımın demirden olan dambılları vardı onu aldım.İstediğin kadar artırabiliyorsun demir 1 kg lık yaprakları var.Bendeki hırs yaptırıyo herşeyi o da olmasa bu kadar azimle devam edemezdim heralde.Kendime her aynaya baktığımda basenleri de gördükçe nerdeyse orayı daha da zorlayasım geliyo sinir oluyorum bacaklarıma.Level 3 ü bile aynı gün içerisinde yapabilirim sinirimden.

Sağol cnm gayet iyiyim.Gerçekten çok etkili dimi inşallah hepimizde istediğimiz gibi inceliriz.Aynen bende belden bol gelen ama bacaklardan geçmeyen pantolonlarıma rahatça girebilmek istiyorum.Evet doğru ilk günden farkı görüyorsun kalça kalkıyo bende farkettim hatta benim kalçamın birazcık altında az kalan yağlar vardı orası da bayağı azalmış.Çoğu hareketleri beginere gerek kalmadan yapabiliyorum.Çok yorulduğum zaman beginer hareketini yapıyorum.Zamanla sende kolay yapar hale gelirsin cnm.İncelecek cnm merak etme bende aynaya baktıkça bacaklarımı daha da zorlamak istiyorum o yüzden videoları peşpeşe yapıyorum hep en zorunu yapmaya çalışıyorum hareketleri incelmek için.

Dün kaynanamgil geldi Allah'tan sporumu yapmıştım.Ne zaman gidecekler kimbilir 1 hafta kalacaz diyolar.Benimde canım gidiyo tabi sporumu yapamayacam diye.yemek iş güç çocuklar vs ben yetişemiyorum bütün gün kalabalık olunca tabi.yatarken kendi odamda ses yapmadan lastikle bacak hareketlerini yapsam diyorum duramıyorum çünkü.1 günümü bile kaybetmek istemiyorum.en azından onlar gidene kadar vücudum gevşememiş sıkı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…