- 17 Nisan 2011
- 2.129
- 266
-
- Konu Sahibi Duygu_Oner
Yediklerinde porsiyon küçült ve proteini arttır, vanilya da çok bilgilidir yeme içme konusunda :) Biraz etoburuz biz, akşam yemeklerinde de genelde etli şeyler tüketmeye çalışıyoruz, tavuk, hindi, dana eti, balık sırayla gidiyor. Bir de mantara bayılırız genelde mantarlı yapıyorum uygun bir şey pişirdiysem. Hamurişi ise yok denecek kadar az yeriz, akşamları da kuruyemiş ve meyve sadece. Daha nasıl başka yapabilirim araştırıyorum :)
kadınlarda hormonal sebeplerle çok fazla oynama olabiliyor günden güne, o yüzden çok sık tartılmak gibi çok sık ölçü almak da yanıltır. öte yandan, kilo vermeye çalışıyor musunuz bilmiyorum ama 5 aydır herhangi bir değişiklik olmadıysa, birşeyleri değiştirmek gerektiğini gösterir bu. ve genelde de değiştirilmesi gereken birşeyler beslenmeden yana olur.
Zayıflamadan sıkılaşmaya çalışıyorum.Bir ara 70 kilodan 54 kiloya düşmüştüm.O halim pek hoşuma gitmedi.hayalet gibi olmuştum.Beni gören ne kadar zayıfsın diyolardı.Şimdi iyi olduğumu söylüyolar ve dahada zayıflama sakın diyolar.Zayıflayınca gözaltlarım morarıyo çöküyo bu sefer.Aslında yağ alımını azaltmam gerek.Çok yağlanma vardı bende.Yılların birikmiş yağları mevcut.Ona göre beslenme tarzı bulmam gerek.Spor için karbonhidratta önemli diye düşünüyorum.akşamlarıda dikkat etsem yeter bana.
o zaman yağ/kas oranınızı değiştirmeye çalışıyorsunuz ki benim de yapmaya çalıştığım bu. yani kas miktarını arttırmak ve yağ miktarını düşürmek. yalnız anladığım kadarı ile kas yapmak adına sadece evde yapılan egzersizleri uyguluyorsunuz ki bu konuda çok uzman olmasam da yetersiz gelebilir. yağ miktarını düşürmenin yolu da dediğim gibi beslenmeden geçiyor, spordan değil. konu ile dolaylı ilgili olarak şu yazı ilginizi çekebilir: Sporun Zayıflamadaki Yeri | Paleo Cafe – Taş Devri Diyeti ile Hizmetinizde!
ayrıca da yağlarınızı vermenin yolunun yağ tüketimini kesmekten geçtiğine de inanmıyorum ben. ketojenik diyet çoook daha etkilidir yağ yakımı için. yine özellikle kadınlardaki birçok hormonun çalışması da yağların mevcudiyetine bağlı olduğu için bir kadın yağı azaltacağını söylediğinde geriliyorum ister istemez.
caniim ben beginner videolariyla basliyoruuummmtesekkurler :)
o zaman yağ/kas oranınızı değiştirmeye çalışıyorsunuz ki benim de yapmaya çalıştığım bu. yani kas miktarını arttırmak ve yağ miktarını düşürmek. yalnız anladığım kadarı ile kas yapmak adına sadece evde yapılan egzersizleri uyguluyorsunuz ki bu konuda çok uzman olmasam da yetersiz gelebilir. yağ miktarını düşürmenin yolu da dediğim gibi beslenmeden geçiyor, spordan değil. konu ile dolaylı ilgili olarak şu yazı ilginizi çekebilir: Sporun Zayıflamadaki Yeri | Paleo Cafe Taş Devri Diyeti ile Hizmetinizde!
ayrıca da yağlarınızı vermenin yolunun yağ tüketimini kesmekten geçtiğine de inanmıyorum ben. ketojenik diyet çoook daha etkilidir yağ yakımı için. yine özellikle kadınlardaki birçok hormonun çalışması da yağların mevcudiyetine bağlı olduğu için bir kadın yağı azaltacağını söylediğinde geriliyorum ister istemez.
Aynen yağ oranını azaltıp kas oranını artırmak.Bazı alışkanlıklardan kurtularak ta sonuç alınabilir diye düşünüyorum.Mesela makarnayı patates kızartmasını her yiyeceğin arasına sıktığım mayonezi bırakmak gibi o kadar yağlı yiyeceklerin üstüne birde daha yağlısı mayonezi sıkmamak .Bazende her şeyin aşırısına kaçmamak gibi.
Spor yapmak bağımlılık yapar diyor, çok haklı : Evet çok doğru ben bugün hızımı alamayıp yorulduğum halde Jillian killer videosunun level 2 sini yaptım.Fakat vücudumu kalça ve bacaklarımı o kadar çalıştırdı ki bu kadar hızlı sonuç vereceğini tahmin etmezdim.Birazcık bacaklardan problem olan kotuma rahatlıkla sığdım sonunda.Kısa sürede sonuç verecek eminim tarafımca tecrübe edilmiştir.level 2 bile beni zorlamadı o kadar çünkü zaten Zuzana'nın yaptığı hareketlerin aynısı ve değişik kombinasyonları.Yaparken bacaklarınız titreyecek.Level 3 ü bile yapayım bakalım nasıl hareketlerde zorlanacakmıyım diye birkaç tanesini yaptım ve gördümkü ben o kadar ilerleme kaydetmişimki hareketler bana zor gelmiyo artık.Çok iyi bir gelişme benim için gitgide kaslanıyomuyum ne.Yanlız esneme harketlerine de ağırlık vermem lazımki vücudum esnekte olsun.Dün de migrosa baktım dambıla 3 kg lık vardı deneyim dedim ağırmı diye o kadar ağır değilmiş aslında 5 kg lık alsam daha iyi bunun için de metro city e veya istinye park a gitmem lazım.
lion, jillian killer dediğin 30day shared mı farklı bir şey mi?
Farklı bir şey, killer bun and thighs bu.. Bir de yoga melt down varmış, hmm merak ettim Jillian'ın yogası nasıl olur acaba... Amazon'da 360 yorumla 4 yıldız almış 5 üzerinden...
fena halde grip olmuşum, halsizlik, tıkalı bir burun, ağrıyan bir baş, ekşiyen mide ile sürünürken yatmadan önce t5t yapayım yarım kalmasın dedim... sonra azıcık kendime gelir gibi olunca 2dkda biter deyip bir de şınav programımı yaptım 10x5 set ve set aralarında 90sn bekleniyor, beklerken soğumayayım diye pilates sırt çalıştım. baktım burun açılmaya başladı bir de callanetics yapıverdim üstüne. ben pelvis döngüsü yaparken eşim roman havası çaldı:))) yandan yandan, ohhh sefam olsun, kendime geldim valla ne baş ağrısı kaldı ne burun tıkanıklığı mışıl mışıl uyurum artık:)))) gribin ilacı da spormuş:)))
bi kaç gün hiç girmedim nete yeni mesajları okudum şimdi
gördüm ki sizden uzak kalınca motivasyon azalıyor ben de bi nete gireyim dedim. beslenme konusunda size katılıyorum ama şunu söylemem lazım. kalori hesabı her zaman işe yaramaz çünkü kalorisi aynı olan iki şey aynı miktarda kilo aldırmaz.. örnek olarak
1 yumurta 80 kalori
100 gr haşlanmış makarna 85 kaloridir
ama yumurtayı sindirmek için harcanan enerji daha fazla olduğu içinyumurta kilo aldırmaz.
sanırım bende insülin direnci var çok zor kilo veriyorum kolay alıyorum.
nereden biliyorsun diye sorarsanız size göbeğimden bahsetmiştim. bugün osman müftüoğlunu dinleyince emin oldum. göbeğimin üzerindeki selülitlere anlam veremiyordum ve vücuduma göre karın yağlarım çok fazla. anlattıkları da bana çok uyuyor. osman hoca bol yürüyüş diyor.
süper besinleri okudum hepsi süper biri hariç o da brokoliben brokoliyi hiç sevmiyorum. osman müftüoğlu da sevmiyormuş karnabahar brokoliden daha besleyici diyor. ben karnabaharı tercih ederim...
Geçen brokoliyi ve karnabaharları haşladım, üzerine sirkeli, zeytinyağlı, sarımsaklı sos yaptım ve öyle yedim. Acaip lezzetli geldi o normalde yiyemediğim brokoliler, sen de bir dene :))
İnsülin direnci için yemek yeme aralarının en az 4 saat olması gerektiğini söylüyor uzmanlar, Canan Karatay'ın bir yazısını buradan okuyabilirsiniz : Bu diyette et yumurta tereyağ serbest! - Posta
Bir de tabii benim daha çok sevdiğim diğer bir beslenme türü paleo da çok yakın mantıkta işliyor :
Leptin | Paleo Cafe Taş Devri Diyeti ile Hizmetinizde!
İnsülin, Glukagon ve Zayıflama | Paleo Cafe Taş Devri Diyeti ile Hizmetinizde!
çok teşekkür ederim canım inceliyorum şu anda siteyi