Biz Nerde Hata Yapıyoruz Anlamadık Gitti.. !

dışarda yemek gezmek vs var ama öyle hani abartıldıgı gibi değil :KK51:

e 2850 lira ile ancak o kadar olur zaten.

ben üni okurken burs alıyodum. o para ile hem yeme içme hem alışveriş hem yol hem okul... herşeyimi karşılıyodum. şimdi maaşlı işte çalışıyorum, yol yemek masrafım olmamasına rağmen kenara 500 lira atınca bile zorlanıyorum. neden. çünkü o zaman öğrenci yerinde takılıyodum, şimdi görece pahalı yerlere gidiyorum. o zaman 2 ayakkabım vardı, şimdi 10 ayakkabım var ve o zaman 50ye satılan ayakkabı şu an 150. gibi gibi.... yani hem hayat pahalılaşıyor hem de gelirine göre senin standardın yükseliyor.

ha eğer bi yanlışlık var diyosan bi defter al. tüm harcamalarını oraya yaz. wallet diye bi uygulama var, o da güzeldir. ama defter daha kolay olur. bak bakalım nereye gidiyomuş para, fuzuli bişey var mı?

internet sitesinden bende alışverişi düşündüm lakin civilin kalıplarini felan bilmiyorum mesela civil lcw göre cok uygun ama kalıpları nasıl birde görmediğim birşeyi almakta istemiyormm ah bizim burda lcw dan başka secenek yok
Bir beden büyük alın olmazsa zaten değişim oluyor.Hani 1 kere denerseniz zaten az buçuk anlaşılıyor.

İkinizin de geliri çok az, yoksulluk sınırının altındasınız zaten elinizde hiç para kalmaması çok normal. Gelirinizi arttırmanın yollarını bulmanız lazım.

Siyasete girmeden şu konuya cevap yazmak o kadar zor ki...!

4.959,54tl olan yoksulluk sınırının epey bi altındasınız. Hadi bu 4 kişilik aile için, siz 3 kişisiniz. Olsun size 3.719,65tl. Neyin birikiminden bahsediyorsunuz?

Cidden kazandığınız para ile birikim yapabileceğinizi düşünmeniz çok şeker :) hele siz de işe girince ailenize zengin muamelesi yapan tanıdıklar yok mu, onlar bal bal <3

Bu para ile evinizi geçindirdiğiniz için size helal olsun diyor, eşinize de size çemkireceğine çocuğunuzun rızkıyla zıgara içmeyi bırakmasını tavsiye ediyorum.

katılıyorum.

türkiye çok pahalı. almanyadaki fiyatları söylesem , biz keriz yerine koyuluyoruz dersiniz

Bu parayla geçinmeniz mucize. Geçen sene 2000 lira ile geçinirken asgari ucret agisiz 1180 civarındaydı sanırım bu sene 1400 lü bir şey. Ayrıca çocuğunuz büyüdükçe masraf artacak. Bu gelirle birikim bence imkansız

Ya size helal olsun. Gerçekten çok tutumlusunuz. Evet geçen sene 2000 lirayla geçiniyordunuz ama artık herşeye zam geldi. Maaşlarımıza enflasyon oranında zam yapılmadığı için. Alınan zamlar enflasyon karşısında eriyor. Yani eksiye geçiyorsunuz. Maalesef ülkemizin gerçeği :işsiz: :KK43:

Eşimin maaşı 2700 tl 600 kira 600 borç ödüyoruz kısacası bize de para kalmıyor yani hayat zor sende aynı şekilde çalıştığın için pazarları dışarı çıkıyorsunuz önceden belki evde vakit geciriyorsunuz çocuk büyüdükçe masraflar çoğalır maalesef eşim hiç izin kullanmıyor günlük para aldığı için borcumuz bitse ben bizim köşeye 600 TL aticagimizi düşünmüyorum haliyle izin kullansin isterim kizimizla gezelim isterim öyle yani normal diye düşünüyorum ben

Ülkedeki açlik ve yoksulluk sınırından bağımsız olarak sadece sizin gelir-gider tablonuza bakarsak;
Siz bu yazdiginiz masraf kalemlerini topladiniz mi?
Toplamda kabaca 2100 Lira civarı zaten.
2850 ye 700 lira var henüz.
Eger esinizin maaş gününe kadar 30 günlûk harcamalar bunlarsa zaten fazladan 600-700 arasi bir para kalmis olmasi lazim:KK57:

O parayla birikim yapmak çok zor gerçekten yani benim için 2 kızım var lojmandayoz beni görende ev alın diyor eşin 5 binde alsa birikim zor oluyor 1 kilo alıyorsan o zaman 3 alıyorsun geldiği gibi gidiyor millet alın yapın der aklına yatıyorsan canını sıkmaya değmez

Şu mesajınızı devleti yönetenler okuyabilse keşke... ne zor şartlarda yaşamaya çalıştığımızı görebilirlerdi.
sizi de ayrıca tebrik ederim.. ev ekonomisi konusunda çok başarılısınız

Siz yasamiyorsunuz ki ... Allah yardımcınız olsun inşallah bı kapı açılır evinizden bereket eksik olmaz

ama söyle söyleyim ben işe girmeden önce gelirimiz 2000 tl yükselmişti eşimin daha dogrusu o zamanlar bu parayla geçinebilirken şimdi 2850 tl ile para kalmaması sizce garip değil mi ?
Meyve sebzede inanılmaz artış var eskiden 100 TL ye pazardan güzel gıda alınırdı şimdi 3-5 ürün 2 haftalık zorla yetiyor
Ayrıca bebeğin net giderleri var Allah acısını göstermesin ama masrafı çok oluyor

Ülkedeki açlik ve yoksulluk sınırından bağımsız olarak sadece sizin gelir-gider tablonuza bakarsak;
Siz bu yazdiginiz masraf kalemlerini topladiniz mi?
Toplamda kabaca 2100 Lira civarı zaten.
2850 ye 700 lira var henüz.
Eger esinizin maaş gününe kadar 30 günlûk harcamalar bunlarsa zaten fazladan 600-700 arasi bir para kalmis olmasi lazim:KK57:
Olayı gerçekten incelemişsiniz tebrik ederim.
Parayı aşıran birileri var galiba bu durumda. Olay hala çözümsüz....

e 2850 lira ile ancak o kadar olur zaten.

ben üni okurken burs alıyodum. o para ile hem yeme içme hem alışveriş hem yol hem okul... herşeyimi karşılıyodum. şimdi maaşlı işte çalışıyorum, yol yemek masrafım olmamasına rağmen kenara 500 lira atınca bile zorlanıyorum. neden. çünkü o zaman öğrenci yerinde takılıyodum, şimdi görece pahalı yerlere gidiyorum. o zaman 2 ayakkabım vardı, şimdi 10 ayakkabım var ve o zaman 50ye satılan ayakkabı şu an 150. gibi gibi.... yani hem hayat pahalılaşıyor hem de gelirine göre senin standardın yükseliyor.

ha eğer bi yanlışlık var diyosan bi defter al. tüm harcamalarını oraya yaz. wallet diye bi uygulama var, o da güzeldir. ama defter daha kolay olur. bak bakalım nereye gidiyomuş para, fuzuli bişey var mı?
en güzeli dediğiniz gibi ben bir yazaym bakalım... iyice emin oluyum zor zamanlarmnz için kenara para atmak istiyorum ama işte birde kış geldi malm dogal gaz en baslı masraf + herşey pahalanacak özellikle pazar ihtycı

X