Biz Nerde Hata Yapıyoruz Anlamadık Gitti.. !

Bence boş fihrist benzeri kitap alın günlük harcadıklarınızı not edin bu şekilde sıkı kontrol sağlarsınız madde madde yazın günlük olarak tabi birde hafta sonları indirimler oluyor büyük marketlerde bunlarida takip edin, aslında en büyük masraf çocuk için yapılandır

sagolasın yorumun için ..asıl sorun ne biliyormusunz 2000 tl ile de gecinen bizdik çünkü idare edebilen ay sonunu getiren ve o halimize göre şimdi en azındna 1 çeyrek atmak isterdm 2850 tl ile.. cünkü bir anda 850 tl arttı gelirimiz.

ama işte 2000 tl ile idare edebiliyodunuz ancak. 2850 tl ile yaşamaya başladınız az buçuk. yanılıyor muyum. şimdi geliriniz 1500 olsa yine idare edersiniz ama onun adı yaşamak olmaz ki. birikim yapmak evet iyidir. ama olmayınca olmuyor. şu an ne lüksün var ki kısacaksın? saydığın masrafların hepsi zaruri. dışarda yemek, sinema, gezi vs ben göremedim. çocuğuna kışlık almışsın, ondan mı kısacaksın? olmuyosa zorlama, canını da sıkma.

ama işte 2000 tl ile idare edebiliyodunuz ancak. 2850 tl ile yaşamaya başladınız az buçuk. yanılıyor muyum. şimdi geliriniz 1500 olsa yine idare edersiniz ama onun adı yaşamak olmaz ki. birikim yapmak evet iyidir. ama olmayınca olmuyor. şu an ne lüksün var ki kısacaksın? saydığın masrafların hepsi zaruri. dışarda yemek, sinema, gezi vs ben göremedim. çocuğuna kışlık almışsın, ondan mı kısacaksın? olmuyosa zorlama, canını da sıkma.
dışarda yemek gezmek vs var ama öyle hani abartıldıgı gibi değil :KK51:

Sigara en lüzumsuz masraf. Siz zaten belli çok tutumlu davranıyorsunuz tebrikler. Erkekler bu para nereye gidiyor diye söylenmeseler olmaz birazcık zaman yani. Mesela bu ay sünnet olmuş oğlunuz hayırlı uğurlu olsun. O bir aya elinizde mutlaka para kalacak sıkmayın canınızı. Yemekleri yapabiliyorsanız 2 günlük yapın dolma, fasulye, zeytinyağlılar vs..

bahcede dolanirlar onlar tabi etrafi kapatmalisiniz disri cikmamasi icin
Sadece bahçede beslenen tavuk yem yumurtası oluyor gibi daha büyük yere salması lazım ki soluyan salyagoz felan bulup yiyecek:) ben biliyorum öyle büyüdüm bahçeden dışarı salardik biz ne varsa bulup yerlerdi akşam olunca eve donerdi

Sadece bahçede beslenen tavuk yem yumurtası oluyor gibi daha büyük yere salması lazım ki soluyan salyagoz felan bulup yiyecek:) ben biliyorum öyle büyüdüm bahçeden dışarı salardik biz ne varsa bulup yerlerdi akşam olunca eve donerdi
sizin bahcede de bulurlar onlari ot yik mu

İnternetten alışverişi deneyebilirsiniz mesela.Ayrıca kredi kartı kullanmayarak kontrolü sağlayacağınızı düşünüyorum.
Ben hep..burada.com dan aylık ultra avantajlı bez alıyorum 5 beden 132 adet var içinde 57,90 fiyatı.koli içinde 4 paket var.
Islak mendili de aynı şekilde alırım.Misal geçende kızıma 2 kazak 5 kışlık örgü tayt ve 4 lü pakette ıslak mendil aldım kargo dahil 93 tl ödedim.(Civilim den aldım).Islak mendil sleppy marka ve 7,90 dı fiyatı sanırım.
Ayrıca alışverişinizi liste dahilinde yapabilirsiniz liste oluşturmak en güzeli.
Kıyafeti lcw yerine soobe,civil,cimcime bebe gibi mağzaların internet sitesinden de yapabilirsiniz.Ayakkabı vs ben sanbe alıyorum çok kaliteli ve uygun.Ayrıca problem vs olursa çok ilgililer.

sizin bahcede de bulurlar onlari ot yik mu
Olsa iyi de komşular rahatsız olur burası dandik mahalle. Tavuk felan beslenemez komşu bahçeye atlar yer ee şikayet eder komşu.:) O yüzden olmuyor burda:) yani dediğim gibi ciftlik ev olmasi lazım benim hayalim çiftlik ev almak onu da artık emekli olunca:)

bakıcı ücreti ayrılınca elimize dediğiniz gibi 2850 tl kalıyor ama eşim diyor ki sen calısmadan evvel 200 tl ile gecinen insanlardık şimdi 2850 tl nereye ucuyor

Hayat her geçen gün pahalanıyor. Maaşlara kuş kadar zam yapılıyor. Alınan malzemelere hem hammadde zammı, hem vergi zammı, vs vs kat kat zam yapılıyor. Allah kolaylık versin. Siz yine de baya tutumlu bir ailesiniz. Çocuğunuzun ihtiyaçlarından kısmıyor oluşunuz da takdir edilesi.

Küçük yerde yaşadığınız için bana çok geldi, ben İstanbulda kirada yaşıyorum sadece fatura+kiram 1500 (ki ben uyguna oturuyorum) her ay ama ona rağmen sizden 600 lira fazla harcıyorum ki ben istediğim her şeyi alırım. Ayrıca gelirimizde yüksek. Küçük yerde aylık 2850 bence de çok. Kiranız 350 lira yani. Resmen bedava gibi bi şey.

İnternetten alışverişi deneyebilirsiniz mesela.Ayrıca kredi kartı kullanmayarak kontrolü sağlayacağınızı düşünüyorum.
Ben hep..burada.com dan aylık ultra avantajlı bez alıyorum 5 beden 132 adet var içinde 57,90 fiyatı.koli içinde 4 paket var.
Islak mendili de aynı şekilde alırım.Misal geçende kızıma 2 kazak 5 kışlık örgü tayt ve 4 lü pakette ıslak mendil aldım kargo dahil 93 tl ödedim.(Civilim den aldım).Islak mendil sleppy marka ve 7,90 dı fiyatı sanırım.
Ayrıca alışverişinizi liste dahilinde yapabilirsiniz liste oluşturmak en güzeli.
Kıyafeti lcw yerine soobe,civil,cimcime bebe gibi mağzaların internet sitesinden de yapabilirsiniz.Ayakkabı vs ben sanbe alıyorum çok kaliteli ve uygun.Ayrıca problem vs olursa çok ilgililer.
internet sitesinden bende alışverişi düşündüm lakin civilin kalıplarini felan bilmiyorum mesela civil lcw göre cok uygun ama kalıpları nasıl birde görmediğim birşeyi almakta istemiyormm ah bizim burda lcw dan başka secenek yok

Küçük yerde yaşadığınız için bana çok geldi, ben İstanbulda kirada yaşıyorum sadece fatura+kiram 1500 her ay ama ona rağmen sizden 600 lira fazla harcıyorum ki ben istediğim her şeyi alırım. Ayrıca gelirimizde yüksek. Küçük yerde aylık 2850 bence de çok. Kiranız 350 lira yani. Resmen bedava gibi bi şey.
kiramız 450 tl bu arada.. haklısınız cok olabilir .. bende yanlışımızı bulmaya calışıyorum su an

kiramız 450 tl bu arada.. haklısınız cok olabilir .. bende yanlışımızı bulmaya calışıyorum su an
Yani gereksiz bir şeye de harcamıyosunuz ama bilemedim. Sanırım bu işin çözümü çeyreği alıp kenara atacaksınız. Geri kalanı yettireceksiniz. Yoksa para illa ki gidiyo bi yerlere. Dediğimi bi deneyin isterseniz.

Ne kadar kazanırsan o kadar harcıyorsun, onu bilirim.
Ayrica yeterki borç harç olmasın da tek birikim yapılmasa da olur napalim. Kendi yaginizda kavrulan insanlarsiniz Allah kimseye muhtaç etmesin. Çok şükür. Kendinizle gurur duyun biraz da.

Ne kadar kazanırsan o kadar harcıyorsun, onu bilirim.
Ayrica yeterki borç harç olmasın da tek birikim yapılmasa da olur napalim. Kendi yaginizda kavrulan insanlarsiniz Allah kimseye muhtaç etmesin. Çok şükür. Kendinizle gurur duyun biraz da.

İyi de o zamandan beri kaç kere zam geldi herşeye hesapladınız mı?
Benzine zam gelince otomatik herşeye zam geliyor
Çeyrek değil de maaşınızı alır almaz gr altın alın daha uygun
Haftasonu alış veriş merkezi yerine açık alan parka götürün çocuğunuzu
Ya da evde aktiviteler yapın
Anne babayla oynamak çocukları en pahalı oyuncaklardan daha çok mutlu eder
Dışarı çıkınca harcanıyor illaki
Ayda kaç paket sigara içiyorsa hesaplayıp sokun gözüne toplamı

X