• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitcoin batığı

Hisselere bakıyorum şimdi düşüyorlar dört dönüyorum üzülüyorum evde. Hesap kitap yapıyorum nasıl çıkarım diye. Bizler 3 kuruşu böyle hesaplarken konu sahibinin 600 binlik paraya tepkisizliğine şaşkınım sadece☹️

Ben hamileyim üzülmiyim diye kocam son aldoğı hisseleri söylemedi
Tüm hisseler düşüyorsa biz de mi batıyoruz şu anda :D
Gidip sıkıştırayım mı?

konuşuldu bunlar abisi kabul etmedi beklemek istemiyor
evet benim borcum değil bu ama Allah utandırmasın ben bunu yapmalıyım diye düşünüyorum
eşimi sevmesem veya bana karşı yaptığı yanlışların bir birikimi olsa ve bardak taşsa belki boşanırdım
ama gerçekten kötü bir evliliğim yoktu bu emeği hak eden bir evlilik
ama inşallah eşimde bir daha böyle bişeyle karşıma çıkmaz onunda son şansı çünkü
Tamam ama her halükarda pişman olacaksın hem kira verip hem kredileri ödeyeceksin ..kızına istedigi bir kıyafet kalemi alamadığın zaman veya istediğin çanta kurs vs ..evinde huzur felan kalmayacak ...sana boşan diyen yok zaten ..sadece borcu üstlenme .sen bu şekilde ona ödül vermiş oldun ...eşin aynı hatayı bir daha yapar . Davranışı pekiştirildi ödül verildi ...ben sadece o küçük kıza üzüldüm ...senin kararlarının sonucunu oda çekecek çünkü ...hakkında hayırlısı olsun

işe girecek de konu sahibinin kızı 3 yaşlarında, kızı doğduğundan beri çalışmamış. ara fazla.
işi hemen bulabilecek mi ? eğitimi ne mesela ?
ki eğitimli insanlar bile onca aradan sonra iş bulmakta zorlanıyor.
bir arkadaşım da çocuğu ile ara verdi, 2 sene sonra elinde sağlam referans mektupları olduğu halde iş bulamadı ara verdiği için.
akılcı olmak lazım hayalci değil bence.
ha asgari ücrete herhangi bir iş bulursa bilemem ama onda da alacağı para ancak krediye gider.
Karamsar olmak istemiyorum ama iş bulunca da aldığın maaş hop diye elinde kalmıyor ki. Yol masrafı, yemek masrafı, kıyafet, kuaför , kreş derken aldığının çoğunu iş uğrunda tekrar harcıyorsun aslında. İşe girince maaş alıyorsun belki daha önce olmayan masrafların da işle birlikte ortaya çıkıveriyor.

Karamsar olmak istemiyorum ama iş bulunca da aldığın maaş hop diye elinde kalmıyor ki. Yol masrafı, yemek masrafı, kıyafet, kuaför , kreş derken aldığının çoğunu iş uğrunda tekrar harcıyorsun aslında. İşe girince maaş alıyorsun belki daha önce olmayan masrafların da işle birlikte ortaya çıkıveriyor.
Sırf bu yüzden çalışmama kararı aldım. Bebeğimiz oldu ve hesap yaptım bakıcı tutmasam bile anneme gidip gelme masrafım, trafik vs derken aylık rahat 1000₺ benzin gidecek. Ev işleri için yanıma bir yardımcı alsam haftada 3 gün 200₺ den aşağı kimse gelmiyor. İşe gitmek için de araç kullanmam gerekecek o da en aşağı 1000₺ tutar. Derken maaşın 3 bini gitti zaten. Böyle düşündüğüm için çalışmıyorum 😬

Tamam ama her halükarda pişman olacaksın hem kira verip hem kredileri ödeyeceksin ..kızına istedigi bir kıyafet kalemi alamadığın zaman veya istediğin çanta kurs vs ..evinde huzur felan kalmayacak ...sana boşan diyen yok zaten ..sadece borcu üstlenme .sen bu şekilde ona ödül vermiş oldun ...eşin aynı hatayı bir daha yapar . Davranışı pekiştirildi ödül verildi ...ben sadece o küçük kıza üzüldüm ...senin kararlarının sonucunu oda çekecek çünkü ...hakkında hayırlısı olsun
kredileri kendi ödeyecek ben sadece kayınımın borcunu ödeyeceğim
evet kira ödeyeceğim ve iş bulup çalışacağım evi sattığımda kalan para da kızımın ve benim olacak
bende kızım için çok üzgünüm onun için daha iyi bir gelecek bırakabilirdik ama maalesef bundan sonrası için çabalayacağım
eşimde son şansını iyi değerlendirirse inşallah tek dua bu benim

karar vermek cok zor,

sanirim yerinizde olsaydim evi satmazdim,
esim bir sekilde maasinin tamamini versin gerekirse ne yaparsa yapsin odesin borcunu.

bir catisi oldu mu insan gerekirse 100 tl ile bile yasar, ama catin yoksa o kirayi odeyemedigin ay kapi onunda bulursun kendini.

esiniz calisiyor ve iyi kotu bir geliri varsa birakin kendi batirdigini cikarsin.
manevi destek vermek istiyorsaniz verin,
ancak boyle bir problemi olan birine maddi destek asla verilmemeli.

siz de bu surecte bir sekilde is bulup gecinebilirsiniz, ailelerinizden cocugunuz icin yardim isteyebilirsiniz, veya elinizde avucunuzda ne varsa satip mutfak masrafi olarak kullanabilirsiniz. Gittigi yere kadar boyle gider, kiziniz o arada biraz buyur, siz de is hayatina donersiniz.

Konu sahibi bu kısımları görmezden geliyor
Bu tür yorumları cevaplamıyor
İlk sorması gereken soru kar ettiği dönemdeki paraları ne yaptığı olmalıydı
Bu saatten sonra bize de herkes tercihini Yaşar deyip evi satmasına da müstehak demek düşüyor. Akşama kadar yırtınarak kazandığım para ve dğpün altınları ile alınan evi sağlık sorunu dışında asla satmazdım

Okudum da bazi uyeler oldu olacak borc veren abiyi suclu cikarin.
Konu sahibi allah yardimciniz olsun bence evi satin yarisini esinize verin yarisini siz alin kendi payiyla naparsa yapsin
Hahah aynen. Abinin eşi konu açıp kardeşi borcumuzu vermiyor deseydi bu sefer çocuklarının rizki o hemen al denirdi. Nedense abinin eşini düşünen yok belki o da razı değil bu işe. Belki de evli değildir çocukları var deyince fikir yürüttüm.

Hahah aynen. Abinin eşi konu açıp kardeşi borcumuzu vermiyor deseydi bu sefer çocuklarının rizki o hemen al denirdi. Nedense abinin eşini düşünen yok belki o da razı değil bu işe. Belki de evli değildir çocukları var deyince fikir yürüttüm.

Aslında abiye borcun verilmesi gerekir
Benim abiye kızdığım nokta kar edince kara ortak olup zarar edince zarara ortak olmaması
300 bin değerinde dövizi sorgusuz sualsiz vermemiştir eğer milyarder değilse
Yani abinin eşi konu açsa, eşimle kaybım borsa oynadılar, karı bölüşeceklerdi ama kaynım hepsini kaybetti, paramızın tamamını istemeli miyiz deseydi ona da hayır derdim

Aslında abiye borcun verilmesi gerekir
Benim abiye kızdığım nokta kar edince kara ortak olup zarar edince zarara ortak olmaması
300 bin değerinde dövizi sorgusuz sualsiz vermemiştir eğer milyarder değilse
Yani abinin eşi konu açsa, eşimle kaybım borsa oynadılar, karı bölüşeceklerdi ama kaynım hepsini kaybetti, paramızın tamamını istemeli miyiz deseydi ona da hayır derdim
Ama kimse bilmiyor ki bunu sanki konu sahibi abi bilmiyor dedi. Ya da kara ortak olacak miydi onu da bilmiyoruz. Insan oynayacaksa kendi parası da varsa kendi oynar niye başkasına güvensin ki.

Ama kimse bilmiyor ki bunu sanki konu sahibi abi bilmiyor dedi. Ya da kara ortak olacak miydi onu da bilmiyoruz. Insan oynayacaksa kendi parası da varsa kendi oynar niye başkasına güvensin ki.

Bir yorumunda kara ortak olacaktı demişti yanlış hatırlamıyorsam
Ben oradan yola çıktım

Bitcoin değil de düşük seviye coinlerdir belki. Erkek arkadaşımın bir arkadaşı 3 kere parayı sıfırladı. Çünkü coini yapanlar herkesin parasını çekip kaçtılar. Bazen sadece coini oluşturanlar para çekebiliyor, yatırımcılar çekemiyor. Erkek arkadaşım öyle bin dolar kaptırdı.

Btc ise bile düştüğünde panik yapıp satanlar, yükseldikten sonra alanlar var. En çok onlar para kaybetti. Tam sıfırlama olmayabilir ama elindeki coinleri düştükçe sattıysa paranın %1’i bile kalmış olabilir.

Tüm yorumları okumadım belki konu sahibi farklı bir şeyler dönüyorsa öğrenmiştir belki. Sadece bitcoinde para sıfırlanmaz diyen arkadaşları gördükçe yazasım geldi. Bir gün değer kaybeder bir gün çıkar ama düşükten satıp yüksekten alarak parasını kaybetmiş olabilir. Erkek arkadaşım 20.000 krediyle girmişti düşük seviye coinlere. Bir ara o kadar yükseldi ki biz çok şımardık çekmedik o zaman. 380 binleri görmüştü o para. Daha da çıkar dedik -🤦🏼‍♀️- 60 bine düşünce satmak zorunda kaldı.

Ben yerinizde olsam en başta eşime para teslim etmezdim. Bizim evin bütün birikimi benim adımadır. Çevremde para konusunda birçok erkeğin binbir emekle yapılmış birikimi çok kolay orda burda batırabildiğini gördüm. Kimi kumarda, kimi borsada, kimi bitcoinde. En yapmaz dediğiniz kişi bile kolay yoldan para kazanmak için böyle yollara sapabiliyor. Kadınlar kolay kolay böyle saçmalıklar yapmazlar. Bence evi satmayın. Eşinize de acımayın. Kendi düşen ağlamaz. Ben çocuğumun hakkını kocam da olsa, babamın oğlu da olsa yedirmezdim. Gençlik hatası diyip şimdi eşinize acıyıp o evi satarsanız ilerde başınızı duvarlara vurursunuz.

Tamam da adam size haber vermeden bir sürü iş çevirmiş. Tek başına bir sürü iş karıştırmış şimdi bedelini birlikte ödeyeceksiniz. İşin içine maddi sorunlar girmeye başlayınca böyle bakmayacaksınız. Ben olsam elde avuçtaki çöp olmadan payımı alır boşanırdım böyle birine daha da güvenilmez.

Back