- 21 Ağustos 2013
- 4.702
- 5.091
- 158
- 39
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bir şey sorucam bu bitcoin ve borsa olaylarında ilgili siteye (al sat yapılan siteye) girince yapılan hamleler gözüküyor mu? Eğer öyleyse konu sahibi eşinin gerçekten ne ölçüde ve ne zaman para kaybedip kazandığına bakabilir. Kim bilir belki de kardeşiyle ağız birliği yapıp evi sattırma telaşındadırlar. Valla insanoğlu çiğ süt emmiş, bu devirde babana bile güvenmeyeceksin lafının sıklıkla öğüt niteliğinde kullanıldığı bir çağda yaşıyoruz. Böyle durumlarda insan, her türlü ihtimali göz önünde bulundurmalı diye düşünüyorum. Burada ne aldatılma hikayeleri, eşten mal mülk kaçırma adına ne hikayeler döndüğünü okuyoruz. Belki tüm bunlar sizi ekarte etmek için bir oyundur nasıl emin olabilirsiniz ki? Neticede ortada 1.5 yıl boyunca saklanan bir durum var. Bu bile eşinize karşı şüpheci bir tavır izlemeniz için yeterli bir sebep.
Konu sahibi, beni yanlış anlamayın lütfen ama bu konuda biraz temkinli olmanızı isterim. "Istersen beni boşayabilirsin" diyen bir koca ve tıpki onun gibi aynı demogojiyi yapan " zor zamanında arkasında olmayacaksan boşanırsın tabi" minvalinde konuşan bir erkek kardeş var. Siz el kızısınız; abisi ise onun kanı canı. illa arkasında birisinin durması gerekiyorsa abisi dursun bi zahmet. Abisi kardeşine o kadar parayı verirken borsa oynayacağını bilerek mi vermiş? Eğer bilerek verdiyse kusura bakmayacak artık, parayı bir şekilde taksite fln bölecekler halledeceler. Eğer tek başına böyle bir sorumluluğun altına girdiyse bir zahmet tek başına kalkmaya çalışsın. En başında böyle bir işe girerken kaybedersem, evi satarım diye girdi belli ki çünkü hiçbir güvencesi olmayan bir insan böylesi riskli bir işe girişmez, girişmemeli.
Doğru diyorsun yarım saatte bizim ciğerimiz soldu burda laf anlatacağız diye. Aradaki sayfalara da bakmadım muhtemelen herkes benzer şeyler söylemiştir. Konu sahibi nasıl biliyorsa öyle yapsın, işin içinden çıkabilirler inşallah.
Kardeşim 1000 lira istese sorarım ne için diye
Abiye bak 300 bin döviz veriyor
Ama güya sormuyor öylr mi?
O 300 bin döviz 3 milyar olsaydı kazansaydınız abi kabul edecek miydi 300 bini geri yoksa daha fazla ver mi diyecekti?
hepinizi çok iyi anlıyorum ve teşekkür ediyorum
lütfen beni yanlış anlamayın
konuyu açarken zaten açıkladım karar vermiştim emin olamıyorum demiştim
yorum yapan herkes kendince haklı
herkesin seçimleri kriterleri bakış açısı ayrı çünkü
ama lütfen beni de anlayın şimdi çıkıp boşanma davası açarsam sizin gazınızla olur ben bunu yapamam
bu benim içimden gelmeli bu son şansı verdiğime pişman olursam boşanabilirim.
daha fazla bişey yaparsa ben zaten arkasında olmayacağım kendisi de biliyor
borcun yarısını ödeyeceğim abisene geri kalanı onun sorunu şimdilik
yani ev satılacak ama geri kalan bütün tutar bende olacak
yeni bir iş açarsa başına kendi bilir ben kendimi yine garantiye almış oluyorum sonra o yoluna ben yoluma
Umutsuz olmayın.. Çok zor, imkansız birşey değil ki bu.. Yeter ki eşiniz ve siz elinizden geleni yapınşu son cümlen var ya bu hayatta bu cümleyi yaşamayı istiyorum evim olmasa da mutluyum demek tek dileğim çünkü sevgi ve beraberlik her şeyin yerini doldurur hayat zor olur ama fazla hissetmezsin inşallah biz bunu yakalayabiliriz bu kadar şeyden sonra...........
Yok ben de yanlış hatırlıyor olabilirim ama abiden borç dövizle alınmış. Belki atıyorum 50 bin dolar almıştır, 300 bin ediyordur gibineee döviz mi ?
300 bin ne dövizi
300 bin dolar mı vermiş euro mu?
oha döviz kurlarından haberleri var mı ?
eşiniz dersini lmıştırda siz bu durumdan ne tecrübe ettiniz .kayınım bilmiyordu tabi ki söylememiş battığını çıkmak için onunkiylede oynayacağını
bir buçuk sene önce borsa ile başlamış son 6-7 aydır coinlere geçmiş
bana o kadar detaylı anlattı ve gösterdi ki anladığım kadarı böyle başka bişey olduğunu sanmıyorum
inşallah dersini almıştır dediğiniz gibi
Konu sahibi işe girecegini soyluyor
Yok ben de yanlış hatırlıyor olabilirim ama abiden borç dövizle alınmış. Belki atıyorum 50 bin dolar almıştır, 300 bin ediyordur gibi
hepinizi çok iyi anlıyorum ve teşekkür ediyorum
lütfen beni yanlış anlamayın
konuyu açarken zaten açıkladım karar vermiştim emin olamıyorum demiştim
yorum yapan herkes kendince haklı
herkesin seçimleri kriterleri bakış açısı ayrı çünkü
ama lütfen beni de anlayın şimdi çıkıp boşanma davası açarsam sizin gazınızla olur ben bunu yapamam
bu benim içimden gelmeli bu son şansı verdiğime pişman olursam boşanabilirim.
daha fazla bişey yaparsa ben zaten arkasında olmayacağım kendisi de biliyor
borcun yarısını ödeyeceğim abisene geri kalanı onun sorunu şimdilik
yani ev satılacak ama geri kalan bütün tutar bende olacak
yeni bir iş açarsa başına kendi bilir ben kendimi yine garantiye almış oluyorum sonra o yoluna ben yoluma
dik duramamış olabilirim sizin gözünüzde
ben tam tersi bu sıkıntıların içinde dik durmaya çalıştığımı düşünüyorum
hayattaki seçimler çok doğru
ben bir insan çok büyük bir hata yapınca hemen boşamıyorum
önce düşünüyorum analiz ediyorum son bir şansı hak ediyorsa devam ediyorum etmiyorsa boşanıyorum
umarım 6 ay sonra öyle bir konu veya boşanıyorum diye bir konu açmam
Arkadaşım kimse sana gaz vermiyor.
Sadece gerçekten görmek istemediğin şeyleri anlatmaya çalışıyor insanlar.
Kul hakkı deyip deyip çocuğundan çıkar diye korkuyorsun sen ama çocuğun hakkını direk yiyor adam.
Bak kocamın işi için kullandığı toplamı 200 bin liranın üstünde kredi var benim adıma. Ödemesini de yeri geliyor bende daha fazla para varsa ben ödüyorum, ödemen var demiyorum adama. (ben hep banka hesabına havale eft şeklinde kazanıyorum o cash döviz kazanıyor genelde. Kağıt para.) Evin ödemesi o kredi bi şekilde, ama ben mi harcadım yok, ama benim adıma. Kabul.
Neden yapıyorum bunu? Birincisi yaptığı iş evet bunu gerektiriyor, yaptığı işi avucumun içi gibi biliyorum, nereye ne harcanmıştır 3 aşağı 5 yukarı biliyorum. ikincisi en baştan haberim vardı.
Böyle bir insan olmama rağmen söylüyorum bunları yanlış yoldasın.
Kocamın bugün benden gizli borcu çıksa ve sebebi acil sağlık vs durumu değilse rabbine kavuştururum onu.
Aşk Sevgi evlilik bu değil.
En baştan neden söylememiş? Daha iyi yaşatmak için sürpriz yapmasına gerek yok. Desin böyle şeyler yapıyorum, deniyorum. Adam belki voleyi vurup seni terk edecekti mesela, garanti verebilir misin? İyi günde istememiş adam seni, kötü günde mecbur bırakıyor hem seni hem çocuğunu.
Zengin olsam akrabam benden yüklü borç istese hayırdır nereye lazım derdim gene de. Ağır hastalık olur verirsin. Kimsenin ev araba borcuna bile vermezdim bu tutarı. 20. 30 bin karşılıksız verir geçerdim. Abinin bu parayı nereye kullanoyorsun diye sormadığına bilmediğine asla inanmadımevet çoğu kişi benzer şeyleri yazdı. bilemiyorum, bence hiç hayra çıkacak bir konu değil.
Zengin olsam akrabam benden yüklü borç istese hayırdır nereye lazım derdim gene de. Ağır hastalık olur verirsin. Kimsenin ev araba borcuna bile vermezdim bu tutarı. 20. 30 bin karşılıksız verir geçerdim. Abinin bu parayı nereye kullanoyorsun diye sormadığına bilmediğine asla inanmadım
E kara ortak olan zarara da ortaktır. Ev niye satılsın?yazmışlar zaten kazansa ortak olacakmış kara sanırım. yanlış anlamadıysam. elbette bilerek vermiştir. ki döviz olarak vermiş borcu.
Okudum da bazi uyeler oldu olacak borc veren abiyi suclu cikarin.
Konu sahibi allah yardimciniz olsun bence evi satin yarisini esinize verin yarisini siz alin kendi payiyla naparsa yapsin
Katılıyorum harfiyen. Bizde bitcoinde kârımızı kaybettik 200 bin civarı. Ana paramızdan kayıp olmadı Allah'tan ama çok koydu tabii. Eşim gece gündüz pc başında kazanmaya calısıyordu. Ama bizi bitiren nokta mayıs ayıydı. Ondan önce hersey iyiydi. Mayısta oldu ne olduysa. Bence baska şeyleri çıkabilir sizden gizliyor olabilir. Sadece bitcoin işiine benzemiyor bu. MutlulukiÇok uzuldum yaaa benim de zararım var ama satmayacagim.
Böyle dibi vurdugu dönemler olmuştu,sonra tekrar artmis. Bir umut tekrar çıkmasını bekleyeceğim
Ama tabii ki altiyuzbin lira kadar insanı batiracak bir rakam değil, gram altın almak yerine birikim çeşitliliği olsun diye almistim 3-5bin. Çıkarken cidden çok güzel çıkıyor,keyifli geliyor insana havadan gelen para. Eşiniz de çoğu insan gibi birkaç kere kazandı, sonra daha çok kazanmak için daha yüksek oynadı herhalde...
Benim arkadaşım da kocasıyla gurur duyuyordu, yirmi bin lirayı atmış bin lira yaptığı için mesela. Şimdi ne durumdalar bilmiyroum. Ama eşiniz de bir önceki dönemde (boğa dönemi) kazanırken bu altiyuzbin lirayı bir - iki trilyon yapsaydı muhtemelen sevinçten uçuyor olurdunuz . Kimse gibi o da tahmin edemedi herhalde boyle bir anda düşeceğini. Sonra da 'ay şimdi tekrar artar, dur bak yine artar' diye diye en dibi gördü herhalde
Bu arada aklıma takılan bir şey var. Çok değil 3 ay Önce bitcoin en parlak dönemini yaşıyordu (boğa dönemi). Hiç cikmayan coinler bile yine üç beş artıyordu...
Sizin adam nasıl bir buçuk senedir stresten ilaç kullanıyor ki?
Bence bu işin icinde başka bir iş olabilir. Ne bileyim, ganyan - iddaa falan da olabilir gibi geldi. Ama borsa,bitcoin daha kabul edilebilir diye size onları söylememiş olabilir.