• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitcoin batığı

Okudum da bazi uyeler oldu olacak borc veren abiyi suclu cikarin.
Konu sahibi allah yardimciniz olsun bence evi satin yarisini esinize verin yarisini siz alin kendi payiyla naparsa yapsin

Bir şey sorucam bu bitcoin ve borsa olaylarında ilgili siteye (al sat yapılan siteye) girince yapılan hamleler gözüküyor mu? Eğer öyleyse konu sahibi eşinin gerçekten ne ölçüde ve ne zaman para kaybedip kazandığına bakabilir. Kim bilir belki de kardeşiyle ağız birliği yapıp evi sattırma telaşındadırlar. Valla insanoğlu çiğ süt emmiş, bu devirde babana bile güvenmeyeceksin lafının sıklıkla öğüt niteliğinde kullanıldığı bir çağda yaşıyoruz. Böyle durumlarda insan, her türlü ihtimali göz önünde bulundurmalı diye düşünüyorum. Burada ne aldatılma hikayeleri, eşten mal mülk kaçırma adına ne hikayeler döndüğünü okuyoruz. Belki tüm bunlar sizi ekarte etmek için bir oyundur nasıl emin olabilirsiniz ki? Neticede ortada 1.5 yıl boyunca saklanan bir durum var. Bu bile eşinize karşı şüpheci bir tavır izlemeniz için yeterli bir sebep.

Konu sahibi, beni yanlış anlamayın lütfen ama bu konuda biraz temkinli olmanızı isterim. "Istersen beni boşayabilirsin" diyen bir koca ve tıpki onun gibi aynı demogojiyi yapan " zor zamanında arkasında olmayacaksan boşanırsın tabi" minvalinde konuşan bir erkek kardeş var. Siz el kızısınız; abisi ise onun kanı canı. illa arkasında birisinin durması gerekiyorsa abisi dursun bi zahmet. Abisi kardeşine o kadar parayı verirken borsa oynayacağını bilerek mi vermiş? Eğer bilerek verdiyse kusura bakmayacak artık, parayı bir şekilde taksite fln bölecekler halledeceler. Eğer tek başına böyle bir sorumluluğun altına girdiyse bir zahmet tek başına kalkmaya çalışsın. En başında böyle bir işe girerken kaybedersem, evi satarım diye girdi belli ki çünkü hiçbir güvencesi olmayan bir insan böylesi riskli bir işe girişmez, girişmemeli.

zaten kazansa abisi kara ortak olacakmış. benim de burnuma hiç güzel kokular gelmiyor ama konu sahibi bizleri yanlış anlıyor. kocasının bir şans hakettiğiniz düşünüyor.
yani böylesi bir yalanı sindirip şans vermek zor. ama kimsenin gönlünü bilemeyiz. kendi seçimini yapmaz. ben daha da üzüleceği günlere adım attığını düşünüyorum. çünkü bu tarz olaylara girip gözünü kırpmadan bu kadar büyük paralarla oynayıp iflah olanı daha görmedim.

Doğru diyorsun yarım saatte bizim ciğerimiz soldu burda laf anlatacağız diye. Aradaki sayfalara da bakmadım muhtemelen herkes benzer şeyler söylemiştir. Konu sahibi nasıl biliyorsa öyle yapsın, işin içinden çıkabilirler inşallah.

evet çoğu kişi benzer şeyleri yazdı. bilemiyorum, bence hiç hayra çıkacak bir konu değil.

Kardeşim 1000 lira istese sorarım ne için diye
Abiye bak 300 bin döviz veriyor
Ama güya sormuyor öylr mi?
O 300 bin döviz 3 milyar olsaydı kazansaydınız abi kabul edecek miydi 300 bini geri yoksa daha fazla ver mi diyecekti?

neee döviz mi ?
300 bin ne dövizi
300 bin dolar mı vermiş euro mu?
oha döviz kurlarından haberleri var mı ?

hepinizi çok iyi anlıyorum ve teşekkür ediyorum
lütfen beni yanlış anlamayın
konuyu açarken zaten açıkladım karar vermiştim emin olamıyorum demiştim
yorum yapan herkes kendince haklı
herkesin seçimleri kriterleri bakış açısı ayrı çünkü

ama lütfen beni de anlayın şimdi çıkıp boşanma davası açarsam sizin gazınızla olur ben bunu yapamam
bu benim içimden gelmeli bu son şansı verdiğime pişman olursam boşanabilirim.
daha fazla bişey yaparsa ben zaten arkasında olmayacağım kendisi de biliyor
borcun yarısını ödeyeceğim abisene geri kalanı onun sorunu şimdilik
yani ev satılacak ama geri kalan bütün tutar bende olacak
yeni bir iş açarsa başına kendi bilir ben kendimi yine garantiye almış oluyorum sonra o yoluna ben yoluma

Türkiyedeki sistemi tam bilmemek ile beraber, benim bildigim kadari ile evli kaldigin süreçte kazancinizda, borçlarinizda ortaktir. Yani bosansan dahi, o borçlari ödemek zorunda kaliyorsun.

600.000 lira kaybeden adam, büyük meblaglar ile oynayan adam. Bagimli bir adamdir ve asla birakmaz. Evi kaybetti ya. Neredeyse 2 yil sana yalan söyledi, çocugun okuluna, kiyafetlerine gidebilcek parayi car cur etti. Ve adama hediye gibi, o borcun yarisi hem ödeniyor, hem adamin düzeni bozulmuyor evli kaliyor. Emin ol ki, tam ödedigin sandigin borcun, tekrar dag gibi olacak.

Korkundan dolayi hem evladin daha kötü sartlarda yasayacak (maddiyat birçok seyi etkiliyor), hem sen bir kaç yil daha borç ödeyeceksin. Sunu bil ki, esinin gözünde azicik degerin olsaydi, sana bastan anlatirdi herseyi. O borcu ödemen, seni onu gözünde degerli kilmayacaktir. Evlilikte kontrol ederek yürüyecek bir olay degildir.

Elbette bizim "gazimiz" ile birsey yapma. Ancak gözlerini açma vaktin geldi. Cok dindar kelimeler kullaniyorsun, ve ben bunu dindar olmayan bir insan olarak diyorum, hiçbir din kendini bos yere ezdir, enayi yerine koydur demiyor. Bil istedim.

şu son cümlen var ya bu hayatta bu cümleyi yaşamayı istiyorum evim olmasa da mutluyum demek tek dileğim çünkü sevgi ve beraberlik her şeyin yerini doldurur hayat zor olur ama fazla hissetmezsin inşallah biz bunu yakalayabiliriz bu kadar şeyden sonra...........
Umutsuz olmayın.. Çok zor, imkansız birşey değil ki bu.. Yeter ki eşiniz ve siz elinizden geleni yapın😊

kayınım bilmiyordu tabi ki söylememiş battığını çıkmak için onunkiylede oynayacağını
bir buçuk sene önce borsa ile başlamış son 6-7 aydır coinlere geçmiş
bana o kadar detaylı anlattı ve gösterdi ki anladığım kadarı böyle başka bişey olduğunu sanmıyorum
inşallah dersini almıştır dediğiniz gibi
eşiniz dersini lmıştırda siz bu durumdan ne tecrübe ettiniz .

Konu sahibi işe girecegini soyluyor

işe girecek de konu sahibinin kızı 3 yaşlarında, kızı doğduğundan beri çalışmamış. ara fazla.
işi hemen bulabilecek mi ? eğitimi ne mesela ?
ki eğitimli insanlar bile onca aradan sonra iş bulmakta zorlanıyor.
bir arkadaşım da çocuğu ile ara verdi, 2 sene sonra elinde sağlam referans mektupları olduğu halde iş bulamadı ara verdiği için.
akılcı olmak lazım hayalci değil bence.
ha asgari ücrete herhangi bir iş bulursa bilemem ama onda da alacağı para ancak krediye gider.

hepinizi çok iyi anlıyorum ve teşekkür ediyorum
lütfen beni yanlış anlamayın
konuyu açarken zaten açıkladım karar vermiştim emin olamıyorum demiştim
yorum yapan herkes kendince haklı
herkesin seçimleri kriterleri bakış açısı ayrı çünkü

ama lütfen beni de anlayın şimdi çıkıp boşanma davası açarsam sizin gazınızla olur ben bunu yapamam
bu benim içimden gelmeli bu son şansı verdiğime pişman olursam boşanabilirim.
daha fazla bişey yaparsa ben zaten arkasında olmayacağım kendisi de biliyor
borcun yarısını ödeyeceğim abisene geri kalanı onun sorunu şimdilik
yani ev satılacak ama geri kalan bütün tutar bende olacak
yeni bir iş açarsa başına kendi bilir ben kendimi yine garantiye almış oluyorum sonra o yoluna ben yoluma

evinizin değeri ne ve elinize ne kalacak ? yani ortalama bir evse abisinin borcundan sonra elinize iyi bir rakam kalıp yeni bir ev alabileceğinizi sanmam.
ancak hazır paraya güvenip uygun bir kiraya çıkabilirsiniz ki hazıra da dağ dayanmaz.

dik duramamış olabilirim sizin gözünüzde
ben tam tersi bu sıkıntıların içinde dik durmaya çalıştığımı düşünüyorum
hayattaki seçimler çok doğru
ben bir insan çok büyük bir hata yapınca hemen boşamıyorum
önce düşünüyorum analiz ediyorum son bir şansı hak ediyorsa devam ediyorum etmiyorsa boşanıyorum

umarım 6 ay sonra öyle bir konu veya boşanıyorum diye bir konu açmam

Iste onu anlatmak istiyoruz, adamin yaptigi hata degildi. Bilinçliydi. Hepsi. Bilinçli olarak sana yalan söyledi. Bilinçli olarak o kadar çok parayi yatirdi borsaya. Elinde olmayan parayi. Bu "aah bilmeyerek tabak elimden firladi yere düstü ve kirildi" olayi degil ki. Yüzbinlerce gitmis, bu hatami sence? Sana ancak iyicene iyiceene dibe battiginda söylemesi hatamiydi? Yoksa mantiksal "artik param kalmadi, bir sekilde paraya ulasmam lazim, napim, mecburen mutluluki'ye demem lazim" midir?

Sen surda bu paranin yarisini kaybetseydin esin senin yüzüne bile bakmazdi. Mahkemede üstelik ne yalanlar atardi vekalet için, o paralari almak için,..

Arkadaşım kimse sana gaz vermiyor.
Sadece gerçekten görmek istemediğin şeyleri anlatmaya çalışıyor insanlar.
Kul hakkı deyip deyip çocuğundan çıkar diye korkuyorsun sen ama çocuğun hakkını direk yiyor adam.
Bak kocamın işi için kullandığı toplamı 200 bin liranın üstünde kredi var benim adıma. Ödemesini de yeri geliyor bende daha fazla para varsa ben ödüyorum, ödemen var demiyorum adama. (ben hep banka hesabına havale eft şeklinde kazanıyorum o cash döviz kazanıyor genelde. Kağıt para.) Evin ödemesi o kredi bi şekilde, ama ben mi harcadım yok, ama benim adıma. Kabul.
Neden yapıyorum bunu? Birincisi yaptığı iş evet bunu gerektiriyor, yaptığı işi avucumun içi gibi biliyorum, nereye ne harcanmıştır 3 aşağı 5 yukarı biliyorum. ikincisi en baştan haberim vardı.
Böyle bir insan olmama rağmen söylüyorum bunları yanlış yoldasın.
Kocamın bugün benden gizli borcu çıksa ve sebebi acil sağlık vs durumu değilse rabbine kavuştururum onu.
Aşk Sevgi evlilik bu değil.
En baştan neden söylememiş? Daha iyi yaşatmak için sürpriz yapmasına gerek yok. Desin böyle şeyler yapıyorum, deniyorum. Adam belki voleyi vurup seni terk edecekti mesela, garanti verebilir misin? İyi günde istememiş adam seni, kötü günde mecbur bırakıyor hem seni hem çocuğunu.

benim de tepkim buna. kaynının parasına kul hakkı diyip evini satıyor ama çocuklarının hakkına ikisi birden giriyorlar, onu düşünen yok.

evet çoğu kişi benzer şeyleri yazdı. bilemiyorum, bence hiç hayra çıkacak bir konu değil.
Zengin olsam akrabam benden yüklü borç istese hayırdır nereye lazım derdim gene de. Ağır hastalık olur verirsin. Kimsenin ev araba borcuna bile vermezdim bu tutarı. 20. 30 bin karşılıksız verir geçerdim. Abinin bu parayı nereye kullanoyorsun diye sormadığına bilmediğine asla inanmadım

Zengin olsam akrabam benden yüklü borç istese hayırdır nereye lazım derdim gene de. Ağır hastalık olur verirsin. Kimsenin ev araba borcuna bile vermezdim bu tutarı. 20. 30 bin karşılıksız verir geçerdim. Abinin bu parayı nereye kullanoyorsun diye sormadığına bilmediğine asla inanmadım

yazmışlar zaten kazansa ortak olacakmış kara sanırım. yanlış anlamadıysam. elbette bilerek vermiştir. ki döviz olarak vermiş borcu.

Hisselere bakıyorum şimdi düşüyorlar dört dönüyorum üzülüyorum evde. Hesap kitap yapıyorum nasıl çıkarım diye. Bizler 3 kuruşu böyle hesaplarken konu sahibinin 600 binlik paraya tepkisizliğine şaşkınım sadece☹️

Okudum da bazi uyeler oldu olacak borc veren abiyi suclu cikarin.
Konu sahibi allah yardimciniz olsun bence evi satin yarisini esinize verin yarisini siz alin kendi payiyla naparsa yapsin

Ben suçlu çıkarırım mesela.
Yakınlarına yüklü borc veren insanlara uyuz oluyorum.
Senden öyle büyük para isteyen herife bankayı göstereceksin. Haa bankaya gidemeyip sana kalmışsa yiyor yanlış bir b.klar işte anlamak çok mu zor?

Neyse konumuz bu değil.
Elbette parasını istemek hakkı.
Ama keşke en basinda cebinde tutsaydı da bugün bunlar yaşanmasaydı..

Konu sahibi ben sizi çok iyi anlıyorum.
Karmaşık duygu durumunuzu da.
Siz simdi eşinizi bırakıp gitseniz de içinize sinmeyecek, onunla devam etseniz de..
Ne gideceksiniz aslında ne de gerçek anlamda kalabileceksiniz..

Mülk Allah'ındır.
Hayatta her şey insanlar için.
Evi yeniden alırsınız ama eşinize olan saygınızı, güveninizi geri cok zor kazanırsınız Ne yazık ki..
Umarim toparlanirsiniz.
Allah yardımcınız olsun.

Hepimiz bişeyler kazandık ve kaybettik. Borsa için konuşuyorum..
600 bin tek kalemde kaybedilmez. Birkaç koldan kaybetmiş belliki. Ha tek kalemde kaybettiyse zaten dubble ahmaklık, parçalı kaybettiyse de salt ahmaklık.
Benim çoluğumun çocuğumun rızkını, evini bağını orda burda kaybetme lüksü yok kocamın.

Ha iş kurar kayıp olur anlarım, dolandırılır ne bileyim ailevi ya da sağlık olur her şeye tavım. Ama paraları yedim ondan bundan borç aldım da batırdım benim için tolere edilebilecek bi durum değil. Evi satmazdım.

Çok uzuldum yaaa🥺 benim de zararım var ama satmayacagim.
Böyle dibi vurdugu dönemler olmuştu,sonra tekrar artmis. Bir umut tekrar çıkmasını bekleyeceğim :KK43:
Ama tabii ki altiyuzbin lira kadar insanı batiracak bir rakam değil, gram altın almak yerine birikim çeşitliliği olsun diye almistim 3-5bin. Çıkarken cidden çok güzel çıkıyor,keyifli geliyor insana havadan gelen para. Eşiniz de çoğu insan gibi birkaç kere kazandı, sonra daha çok kazanmak için daha yüksek oynadı herhalde...
Benim arkadaşım da kocasıyla gurur duyuyordu, yirmi bin lirayı atmış bin lira yaptığı için mesela. Şimdi ne durumdalar bilmiyroum. Ama eşiniz de bir önceki dönemde (boğa dönemi) kazanırken bu altiyuzbin lirayı bir - iki trilyon yapsaydı muhtemelen sevinçten uçuyor olurdunuz . Kimse gibi o da tahmin edemedi herhalde boyle bir anda düşeceğini. Sonra da 'ay şimdi tekrar artar, dur bak yine artar' diye diye en dibi gördü herhalde:KK43:

Bu arada aklıma takılan bir şey var. Çok değil 3 ay Önce bitcoin en parlak dönemini yaşıyordu (boğa dönemi). Hiç cikmayan coinler bile yine üç beş artıyordu...
Sizin adam nasıl bir buçuk senedir stresten ilaç kullanıyor ki?
Bence bu işin icinde başka bir iş olabilir. Ne bileyim, ganyan - iddaa falan da olabilir gibi geldi. Ama borsa,bitcoin daha kabul edilebilir diye size onları söylememiş olabilir.
Katılıyorum harfiyen. Bizde bitcoinde kârımızı kaybettik 200 bin civarı. Ana paramızdan kayıp olmadı Allah'tan ama çok koydu tabii. Eşim gece gündüz pc başında kazanmaya calısıyordu. Ama bizi bitiren nokta mayıs ayıydı. Ondan önce hersey iyiydi. Mayısta oldu ne olduysa. Bence baska şeyleri çıkabilir sizden gizliyor olabilir. Sadece bitcoin işiine benzemiyor bu. Mutluluki Mutluluki

Back