bende yalan söylemeyi beceremeyen eşimin susarak yalan söylediğine şahit oldum anlıyorum ne demek istediğinizi3 kelimeyle sonlandirdiginiz cümle inşallah sondur
Ben uzun süre yalan söyleyen insanların profesyonel olduğunu düşünüyorum. Ama umarım sizin 3 kelimenizle bı 10 seneye mahal olacak olsada biter. Üzülüyorum ben bizzat gördüğüm için yakinen bu olayı daha da birşey demeye gerek yok sanirim.
iyi niyetli ya da aşık bilmiyorum sanki bunlarla ilgisi yok
evlilik işte bu bir kez daha şans vermek
inanmak istemek
benim için evlilik emek istiyor
eşim şuan bana sağlam kazık attı farkındayım ama geçmişimizde ailemden daha fazla emek harcadı bana
ben ona bir şans daha vermezsem bu benim içimde kalırdı
ALLAHA sığındım pişman etmesin beni
eşim çok pişman çok üzgün yüzüme bakamıyor
ben bir aydır hep acabalarla yaşadım zaten ama insan bir şekilde karar veriyor işte
Yüksekten almistim düşünce sattım.çok geçmiş olsun siz nasıl kaybettiniz beklemeden bozdunuz mu yoksa kaldıraç falan mı birde dolandırıcılar var tabi
Sebebini bilmiyorum ama kesinlikle boşanmak istemediği için altını çok deşelemek istemiyor, farklı şeyler çıkarsa kendisini kandıramayacak muhtemelen.
Bu kadar paralar dönerken, insen eşinden hiç mi şüphelenmez birseylerin yanlış gittiğini.
Ben adamın yüzünün düştüğünü ses tonundan bile anlıyorum. Bu yüzden daha çok kandırılır, eşine kızıp bağırmamıstır bile, beni daha iyi yaşatmak için yapmış diye üzülüyor birde adama.
Yüksekten almistim çok aşırı düştü acil ihtiyaç vardı zararına sattım mecburenSattınız mı ?
Hayır yani eşinizin bu derece yüksek miktarlarla bir işler karıştırdığını hiç mi fark etmediniz demek istiyorum. Önce yazdıysanız görmedim tüm mesajları okumadım sonuçta.uyuyordum nerede olabilirim
neden böyle bir soru sordunuz ki bu tarzınızdan ne anlamalıyım
anlattım ama neden anlaşılmıyorum merak ediyorum
Hayır yani eşinizin bu derece yüksek miktarlarla bir işler karıştırdığını hiç mi fark etmediniz demek istiyorum. Önce yazdıysanız görmedim tüm mesajları okumadım sonuçta.
Üç bin beş bin değil, hiç borç ödediniz mi bilmiyorum ama 600bini ödemeye bir ömür yetmez. Sanırım tek kişi çalışıyor evde. 100 bin kredi çekseniz 160-170 bin ödüyorsunuz sanırım şu an, 600bin kredi zaten çekilemez de borcun büyüklüğünden bahsediyorum yani. Hiç mi anlamadınız halinden tavrından. Bir gece de kaybetmedi sonuçta, düştüğünü çıktığını adam bir şekilde belli ederdi.
Konu sahibi eşinize değil ama size çok üzüldüm, ne yaşadığınızın farkında bile değilsiniz gibi geliyor. Allah yardımcınız olsun.
Yaklaşık 6-7 sene önce ev için birkaç sene önce de araba için totalde 250 bin gibi bir kredi borcumuz oluştu, faiziyle birlikte. Bak 6-7 sene diyorum hala ödüyoruz. İş sadece o borç değil ki bir yandan devam eden dünya düzeni, çoluk çocuk masrafları derken hayata yetişmek imkansız. Valla benim ciğerim yandı 600 bini duyunca, ömür boyu çalışsam altından kalkamam, o borcu başıma saran kocanın da dünyasını başına yıkarım.600 bine ev alıp 15 sene borç ödüyor insanlar tapu için. konu sahibi ölmeyi bayılmak sanıyor bence. fanusta yaşamış zaar. camdaki kız sen misin diyesim geliyor.
Sistem mi? Saadet zinciri değil ki borsa ve coin. Hele ki borsa. Dün hşsse aldım bugün taban yaptı 150 tl zarar ettim. Ama 150 tl az harcarım çıkarırım diğerlerinden de 1100 tl zarar 220 tl de kardayım az önce baktım. Battım mı hayır. Beklerim çıkarlar tekrar. Yani demek istediğim borçla krediyle malı mülkü satarak bınlara girilmez.bazı hisse 2 yıl tutulup kazanılıyor elde. Eşiniz hisseleri araştırmış mı analiz etmiş mi aldığı şirketlerin durumlarını biliyor mu? Bu işin uzmanlarından bilgi almış mı? Sabırla beklemiş mi düşen hisselerin çıkmasını yokkkk. Masumları değil bilgisizleri yer bu tür yatırımlar.evet bizim hakkımıza da girdi
ama sistem haklı haksız demiyor masumdan da çıkıyor hiç yok mu örneğiniz
dik duramamış olabilirim sizin gözünüzde1,5 sene gizli işler peşindeyken yüzünüze bakıyordu ama. belki o dönem kazandıklarını ile gizli saklı yiyor, yediriyordu. bilebilir misiniz ? bence hayır.
geçmişte emek vermiş olması yaptığı bu hatayı sıfırlayabiliyorsa kusura bakmayın ama size söyleyecek laf kalmıyor.
demek ki çocuğunuzun geleceği ve yalanlar söyleyen bir baba ile büyümesi bile eşinizden ayrılmaktan daha önemsiz.
üzüldüm adınıza. gerçekten hiç dik duramamış, ne yaptığı belli olmayan bir adama yenik düşmüşsünüz.
hayatımız seçimlerimizdir. allah da yarattığı her kula akıl ve irade vermiştir ki karşımıza çıkan olaylarda gerekirse başka yollara ayrılabilelim.
siz bile isteye böyle bir adamın yükünü omzunuza alıyorsunuz.
umarım 6 ay sonra satılan evin parasını büyüteyim derken sıfırlamış konusu açmazsınız.
Amin amin. Ama çok iyi niyetlisiniz bizim gelin bı gıdım yardım etmedi abime çok ta iyi yapmış. Ona rağmen yine borca girdi.. yani gözünüz açık olsun bosanmasaniz da.bende yalan söylemeyi beceremeyen eşimin susarak yalan söylediğine şahit oldum anlıyorum ne demek istediğinizi
hayat çok garip beklemediğin yerden geliyor bazen
inşallah kimse benim düştüğüm duruma düşmesin
düşen herkese Rabbim yardım etsin
"Seni daha iyi yaşatmak için bu işe girdim" diyen kişinin illaha gerçekten eşini ,çocuğunu daha şartlarda yaşatabildiği,maaşından fazlasını evine sokup daha fazlasını harcadığı dönem olmuştursize allah bilir saygı duyarım diye cevap vermiş.
gerçekten bu kadar safsa hayat onun için çok zor olacak.
anlatamıyorum sanırım size benSistem mi? Saadet zinciri değil ki borsa ve coin. Hele ki borsa. Dün hşsse aldım bugün taban yaptı 150 tl zarar ettim. Ama 150 tl az harcarım çıkarırım diğerlerinden de 1100 tl zarar 220 tl de kardayım az önce baltım. Battım mı hayır. Beklerim çıkarlar tekrar. Yani demek istediğim borçla krediyle malı mülkü satarak bınlara girilmez.bazı hisse 2 yıl tutulup kazanılıyor elde. Eşiniz hisseleri araştırmış mı analiz etmiş mi aldığı şirketlerin durumlarını biliyor mu? Bu işin uzmanlarından bilgi almış mı? Sabırla beklemiş mi düşen hisselerin çıkmasını yokkkk. Masumları değil bilgisizleri yer bu tür yatırımlar.
Ay sabırlı değilim demissiniz ama ben böyle durumda direk davayı acarım yani netLütfen beni yargılamadan fikir verin hanımlar çok zor bir dönemden geçiyoruz ailece hemen konuya girmek istiyorum
8 yıllık evliyim severek evlendim bir kızım var Herşey mükemmel olmasa da iyi giden bu evliliğim boyunca hep şükrettim aslında. Herşey bir sınav dedim ve dünya rahat yeri değil bunu öğrendim sabır dedim her sıkıntımda, bazen güzel sabredemedim ama ben güzel sabretmeyi öğrenicem inşallah dedim hep
sanki ben böyle dedikçe sıraya girdi sorunlar Allah can sağlığı versin inşallah ama bu son olan şey aklımın ucundan bile geçmezdi.
Eşim yarısı kredi yarısı abisinin parası olmak üzere abisinin parası döviz bu arada toplam 600 bin para kaybetmiş. Yarısı borsada yarısı bitcoinde.
Bizi bu hale getirdiği için ona çok kızgınım ama çokta acıyorum kendimi sorguluyorum ben nasıl farketmedim diye bana itiraf etti daha bir ay oluyor ama bir buçuk senedir başında bu illet varmış.
Bu adamın sırf beni daha iyi yaşatmak için yaptığını söylemesi kendimi suçlamama sebep oluyor kendisi bana senin hiç bir suçun yok dese bile kızacak biri daha lazım resmen bana o da her zaman ki gibi kendimim
bir buçuk senedir antidepresan kullanıyormuş uyuyamadığı için geçen hafta bıraktı ilacı ama psikolojik olarak sağlam görünmüyor
bana gelince ben ondan beter bir durumdayım bir gün unutuyorum Rabbim ne derse o olur diyorum eşime destek oluyorum ertesi gün çok fazla öfke saçıyorum kızım 3 buçuk yaşında ve ona karşı çok tahammülsüzüm. Bazen gelecek kaygısı taşıyorum bazen gerçekten Rabbime öyle bir güveniyorum ki içim huzur doluyor kısacası çok gelgit yaşıyorum. Bence bu ruh halleri normal şoktayım çünkü
umarım buraya kadar yeterince açıklayıcı olmuştur
Şimdi bana boşan diyenler olabilir ben başta söylüyorum boşanmak istemiyorum eşim benim yol arkadaşım en azından şuan böyle hissediyorum inşallah fikrimi değiştirmem çünkü kendimi çok sağlıklı hissetmiyorum
gelelim fikrinizi danışmak istediğim konuya
Eşim şimdilik kredileri ödüyor ödeyemezse maaşının 4 de birine el koymaya başlayacak bankalar sırayla. Bir evimiz var benim üzerime haciz söz konusu değilmiş benim üstüme olduğu için. En fazla ev eşyalarına haciz gelirmiş.
Üstüne kaynımın dövizi var bir de.
Benden evi satmamızı istiyor eşim ve ailesi
Önce olmaz dedim bu evde benim emeğim eşimle eşittir bende çalıştım birikim yaptım tüm altınlarımı verdim tazminatımı verdim kızım için bizim için çabaladım bende eşimde ama çare bulamadım kabul ettim en sonunda.
şimdi doğru mu yapıyorum bilmiyorum bir daha ev sahibi olamayacağız Allah isterse yine olur elbette ama artık eski koşullar yok bu bir gerçek. Kirada yaşamak beni korkutmuyor ama arada endişe yaşıyorum bence ben verdiğim karar doğru mu emin değilim
siz benim yerimde olsanız benim gibi evi satmayı kabul eder miydiniz ne yapardınız
ayrıca evi satmazsak kredilerin 3 buçuk senesi var mucizevi bir şekilde ödeyebilirsek sonra kaynım için çalışıp yaşarız diyorum kul hakkı kalmasın üzerimizde asla niyetim borcu yok saymak değil inşallah kendimi iyi ifade edebilmişimdir çünkü aklım yerinde değil resmen
Yaklaşık 6-7 sene önce ev için birkaç sene önce de araba için totalde 250 bin gibi bir kredi borcumuz oluştu, faiziyle birlikte. Bak 6-7 sene diyorum hala ödüyoruz. İş sadece o borç değil ki bir yandan devam eden dünya düzeni, çoluk çocuk masrafları derken hayata yetişmek imkansız. Valla benim ciğerim yandı 600 bini duyunca, ömür boyu çalışsam altından kalkamam, o borcu başıma saran kocanın da dünyasını başına yıkarım.
Az önce de sordum.dik duramamış olabilirim sizin gözünüzde
ben tam tersi bu sıkıntıların içinde dik durmaya çalıştığımı düşünüyorum
hayattaki seçimler çok doğru
ben bir insan çok büyük bir hata yapınca hemen boşamıyorum
önce düşünüyorum analiz ediyorum son bir şansı hak ediyorsa devam ediyorum etmiyorsa boşanıyorum
umarım 6 ay sonra öyle bir konu veya boşanıyorum diye bir konu açmam
"Seni daha iyi yaşatmak için bu işe girdim" diyen kişinin illaha gerçekten eşini ,çocuğunu daha şartlarda yaşatabildiği,maaşından fazlasını evine sokup daha fazlasını harcadığı dönem olmuştur
İşte aynı Kıbrıs’ta ya da Türkiyede gizlice kumar oynayanlardan farkı yok o zaman. Siz anlamıyorsunuz asıl. Ödemeler için devamlı para çekilmez borsadan ya da coinden. Bunu borsa oynayan coin alan kime söyleseniz gülerler alay ederleranlatamıyorum sanırım size ben
beklememiş çıkmasını kendi parası değil ödemeleri için devamlı çekmiş düşmüş çekmiş daha ne diyebilirim
işte bunu anlamayan birileri var eşim devamlı bunu yapmış beklememiş sonra kaldıraçlara girmişYüksekten almistim düşünce sattım.
Her şey bir yana bu adamın bir daha bu işlere girişmeyeceğini düşünüyor musun? Gözünü kırpmadan batırdığı paraya bak. Ya ben konu sahibinden daha fazla yıkıldım sanırım bana noluyorsaya baştan söylese, riski beraber kabul etseler ok. ama gizlilik var, saklamak var.
kazık yedim ama allaha sığınıyorum demek çözüm değil.
allah akıl vermiş fikir vermiş hepimize.
tamam boşanma ama belli şartlar koş. para senin elinde kalacak olsun, ödemeleri sen yap. eminim adam evin parasını alıp kafasına göre hareket edecek gene. bu işlere girenlerin hiçbirinin sonu hayır olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?