- 30 Aralık 2009
- 22.938
- 89.537
- 1.123
Sattınız mı ?Bitcoin de 100 bin kaybetmiş biri olarak yorum yazacak yüzüm yok.
pardon dram mı dedinizyani bitcoinde 1000 liram vardı zarara uğramaya devam ediyor şu an ama dokunmuyorum önemli bir para değil çünkü. çıkmasını bekleyeceğim mecburen. 600 bin çok ciddi bir rakam. bilmeyen bu işlere girmeyecek. çok öngörülemez bir piyasa bu. borç para ile bu işlere girilmez. ufak tefek miktarlarla girip ne kazansam kar diyeceksiniz.
satın evi ödeyin borcunuzu, dram yapmaya gerek yok.
Arkadasim kocan 600 bin lira gibi bir parayla varlik icindeyken haberin varmiydi bu paradan?ödemezsem de rahat edemeyeceğim
insanın kocası borç içindeyken ne kadar kendi hatası olsa bile kadın nasıl mutlu olabilir ki...
ev parası inşallah heba olmaz çünkü ev benim üzerime bensiz bişey yapamaz satış olduğunda tek abisini ödeyeceğim ona bişey vermiycem başka kendi hesabıma alıcam kalanı da
çok geçmiş olsun siz nasıl kaybettiniz beklemeden bozdunuz mu yoksa kaldıraç falan mı birde dolandırıcılar var tabiBitcoin de 100 bin kaybetmiş biri olarak yorum yazacak yüzüm yok.
Ben evi vermezdim, parayi alirken borcu alirken verirken bana kimse sormamis, e oderken ben niye oduyorum...parayi alirken kari kismi anlamaz onami soracaz oderken utanmadan kadinin kapisina dayaniyolar kusura bakmasin kimse.
Sonra nerden biliyorum ev parasininda heba olmayacagini.
Eşiniz bencil çok kurnaz yaptığı hataya bulduğu kılıf bunu çok açık gösteriyor.Bu adamın sırf beni daha iyi yaşatmak için yaptığını söylemesi kendimi suçlamama sebep oluyor kendisi bana senin hiç bir suçun yok dese bile
Eşiniz 1 senedir hisse ve btc almışssa çok güzel kar etmiş olması lazımdı.
3-4 aydır çöküşte borsa ve hisseler.
Ondan önce ne yapmış ki elde ettigi karları ?
Ben olsam evi satmazdım.. Bana sordu mu zamanında borsaya bitcoine yatırınca derdim. Banka borçları maaşından 1/4 ü kesilir zaman alsa da ödenir. Borçlar için maaş haczinde sıraya girer bir dosya biter diğerine geçerler.. Kaynımın parasını ödemek içinde gerekirse işe girer çalışırdım ama evimi satmazdım. Kolay mı bu zamanda ev alabilmek ?Lütfen beni yargılamadan fikir verin hanımlar çok zor bir dönemden geçiyoruz ailece hemen konuya girmek istiyorum
8 yıllık evliyim severek evlendim bir kızım var Herşey mükemmel olmasa da iyi giden bu evliliğim boyunca hep şükrettim aslında. Herşey bir sınav dedim ve dünya rahat yeri değil bunu öğrendim sabır dedim her sıkıntımda, bazen güzel sabredemedim ama ben güzel sabretmeyi öğrenicem inşallah dedim hep
sanki ben böyle dedikçe sıraya girdi sorunlar Allah can sağlığı versin inşallah ama bu son olan şey aklımın ucundan bile geçmezdi.
Eşim yarısı kredi yarısı abisinin parası olmak üzere abisinin parası döviz bu arada toplam 600 bin para kaybetmiş. Yarısı borsada yarısı bitcoinde.
Bizi bu hale getirdiği için ona çok kızgınım ama çokta acıyorum kendimi sorguluyorum ben nasıl farketmedim diye bana itiraf etti daha bir ay oluyor ama bir buçuk senedir başında bu illet varmış.
Bu adamın sırf beni daha iyi yaşatmak için yaptığını söylemesi kendimi suçlamama sebep oluyor kendisi bana senin hiç bir suçun yok dese bile kızacak biri daha lazım resmen bana o da her zaman ki gibi kendimim
bir buçuk senedir antidepresan kullanıyormuş uyuyamadığı için geçen hafta bıraktı ilacı ama psikolojik olarak sağlam görünmüyor
bana gelince ben ondan beter bir durumdayım bir gün unutuyorum Rabbim ne derse o olur diyorum eşime destek oluyorum ertesi gün çok fazla öfke saçıyorum kızım 3 buçuk yaşında ve ona karşı çok tahammülsüzüm. Bazen gelecek kaygısı taşıyorum bazen gerçekten Rabbime öyle bir güveniyorum ki içim huzur doluyor kısacası çok gelgit yaşıyorum. Bence bu ruh halleri normal şoktayım çünkü
umarım buraya kadar yeterince açıklayıcı olmuştur
Şimdi bana boşan diyenler olabilir ben başta söylüyorum boşanmak istemiyorum eşim benim yol arkadaşım en azından şuan böyle hissediyorum inşallah fikrimi değiştirmem çünkü kendimi çok sağlıklı hissetmiyorum
gelelim fikrinizi danışmak istediğim konuya
Eşim şimdilik kredileri ödüyor ödeyemezse maaşının 4 de birine el koymaya başlayacak bankalar sırayla. Bir evimiz var benim üzerime haciz söz konusu değilmiş benim üstüme olduğu için. En fazla ev eşyalarına haciz gelirmiş.
Üstüne kaynımın dövizi var bir de.
Benden evi satmamızı istiyor eşim ve ailesi
Önce olmaz dedim bu evde benim emeğim eşimle eşittir bende çalıştım birikim yaptım tüm altınlarımı verdim tazminatımı verdim kızım için bizim için çabaladım bende eşimde ama çare bulamadım kabul ettim en sonunda.
şimdi doğru mu yapıyorum bilmiyorum bir daha ev sahibi olamayacağız Allah isterse yine olur elbette ama artık eski koşullar yok bu bir gerçek. Kirada yaşamak beni korkutmuyor ama arada endişe yaşıyorum bence ben verdiğim karar doğru mu emin değilim
siz benim yerimde olsanız benim gibi evi satmayı kabul eder miydiniz ne yapardınız
ayrıca evi satmazsak kredilerin 3 buçuk senesi var mucizevi bir şekilde ödeyebilirsek sonra kaynım için çalışıp yaşarız diyorum kul hakkı kalmasın üzerimizde asla niyetim borcu yok saymak değil inşallah kendimi iyi ifade edebilmişimdir çünkü aklım yerinde değil resmen
ödemezsem de rahat edemeyeceğim
insanın kocası borç içindeyken ne kadar kendi hatası olsa bile kadın nasıl mutlu olabilir ki...
ev parası inşallah heba olmaz çünkü ev benim üzerime bensiz bişey yapamaz satış olduğunda tek abisini ödeyeceğim ona bişey vermiycem başka kendi hesabıma alıcam kalanı da
varlık içinde nasıl olabiliyor kiArkadasim kocan 600 bin lira gibi bir parayla varlik icindeyken haberin varmiydi bu paradan?
Kocam borc icindeyken rahat edemem farkli durum.
Benimde esimin boyle meblalar degil ama borc icinde oldugu zamanlar oldu takilarim o borclara gitti, ama borc icide yuzdugu donemler biz yeni dugun yapmistik, ben acemiydim annemin evindeki sefayi burdada surdurdum o yuzden borc icinde kaldi.
Sen sefasini kendin surmedigin haberin bile olmayan bir borc icin vicdan yapiyosun.
varlık içinde nasıl olabiliyor ki
ben burada onu asla savunmuyorum
ama çektiği krediyi kaybedip
üstüne onu kurtarmak için tekrar borç yapıyor eşim aptalca bir şekilde
hangi ara varlıklı olabilir ki ne zaman nasıl sefa sürebilir ki
vicdana gelince o sesi daha çok duyuyorum belki başkalarından ama bende böyleyim
Allah beni pişman etmesin inşallah
anlattıklarımı lütfen okuyun başına ne gelmiş nasıl ilerlemiş bu süreçbir eşin diğerinden habersiz kredi çekmesi boşanma sebebi. mahkemeye gitseniz tek celse sürer bu nedenle. haberiniz var mı ?
adam sizden gizli iş çevirmiş 1,5 sene hem de çok yüklü bir meblağ ile. sonra da seni daha iyi yaşatmak için demiş hepsini kaybedince.
iyi yaşadınız mı bari peki bu sürede ? size extra şeyler sundu mu ?
Abisi bu parayı kardeşine verirken kardeşinin kumar oynayacağını biliyor ve buradan gelecek paradan komisyon alıyorsa zarara da ortaktır derim ve ödemem.Evimi de satmam ..eşin birbuçuk yıldır ilaç kullanıyor da sen evi satmayı kabul edince mi ilacı bırakıyor ?! Bence ilaca tekrar başlayıp borcunu taksitlendirme yoluna gitsin
yine olurdu borç para ile girilmez buralaraAnladığım kadarıyla kaldıraçlı işlemlere ve forexe girmiş eşiniz. Bitcoine yatırdım kaybettim, borsada battım vs diye düşünmesin hiç. Çünkü kaldıraç sistemi bildiğiniz kumar, yatırımla vs alakası yok hiç. Eşiniz kolay para kazanma hırsından saçma sapan işlere girişmiş. O 600.000i alıp normal bir şekilde borsada değerlendirseydi böyle olmazdı.
konuşuldu bunlar abisi kabul etmedi beklemek istemiyor
evet benim borcum değil bu ama Allah utandırmasın ben bunu yapmalıyım diye düşünüyorum
eşimi sevmesem veya bana karşı yaptığı yanlışların bir birikimi olsa ve bardak taşsa belki boşanırdım
ama gerçekten kötü bir evliliğim yoktu bu emeği hak eden bir evlilik
ama inşallah eşimde bir daha böyle bişeyle karşıma çıkmaz onunda son şansı çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?