Bir rezalet bayram günü de benden

Ben eşime daha yeni evlendigimizde surekli amcalari misafir çagirinca dedim ki ' bak ben 30 yaşina gelmiş kadinim. Çocuk degilim elimden tutup akraba ziyaretlerine goturmek için. Zorunluluk nedir biliyorum. Nereye gitmek gerekir nereye gitmemek gerekir bilecek yaşdayim. O yuzden beni birseylere zorlama. Gidilmeli yerse giderim. Evlendik diye yapişik ikiz gibi heryere beraber gitmek zorunlulugumuz yok. Bir defa beraber gideriz bir defa sen gidersin. Ben yeni evliyim ve daha sana alişamadan şimdiden tüm akrabalari benimsememi isteme ' . Yani bunlari dedim. Ilk başlar ayip ederler falan dedi ama dedim ki ayip nedir biliyorum. Gorgusuz saygisiz hareketim hiç olmadi. O yuzden kimse benim ayibimi ya da başka birseyimi dusunemez ve sorgulayamaz. Kesin bir dille soyledim. Ve anladi sonra. Ayni şey eşim için de geçerli asla zorlamam. Hep istiyor musun? Diye soruyorum. Hayir derse ayip falan diye de düşünmuyorum. Hayati zorlaştirmaha gerek yok. Eşiniz kendisi giderdi çocuklad huysuz oldu eve goturdu diye bilirdi. Insanin sevecegi varsa da sevmiyor akrabalari boyle durumlarda. Ama birbirinizi inciterek, kavga ederek çozemezsiniz

Ben anlamıyorum bayram ziyareti diye her yere neden birlikte gitmelisiniz?
X teyze ziyaret beklerse kocanız yapar sizi de temsil eder. Cocuklar durmadı cok selami var dedi mi bitti gitti.
Eşinizin de görümcenizin huyunu da biliyorsunuz o daha kenara çekmeden arayip siz diyecektiniz. Cocuklar durmuyor beni eve birak siz devam edin isterseniz diye.
Meydani bos bırakırsanız bunlara kriz kaçınılmaz olur.

Üstelik bunu yapan bir eğitimci,öfke kontrolü olmayan bir eğitimci.
Ben konu sahibinin bunu ilk kez yaşadığını da düşünmüyorum. Eminim evlilik ve ebeveynlikten bağımsız olarak iş ve sosyal hayatında öfkeyle ilgili daha önce de pek çok kez sıkıntı yaşamıştır. Ancak sürekli tolere edildiği ve bir yaptırımla karşılaşmadığı için iş kendi çocuklarının canına kasta kadar varmış sonunda. Baksanıza burda bile olayı hoşgoren haklı çıkaran onlarca yorum var. Suç ve cinnet normalimiz olmuş resmen

Adam kadina arabada saldirmus olup üstün basin yirtmis olsa yinede "Cok iyi yapmis. Bir cinnet herseyi cözer" yazarmiydiniz acaba. Kimsenin kimseye saldirmaya hakki yok. Heleki arabada kücük cocuklar varsa
Ya üst baş yırtma yok kim ekledi bunu ya .Arkadan tutup sarstim sadece omuzlarını sıktim kendime zarar vermisim ellerimi sağa sola carpmisim

Kadın iki yıl içinde iki doğum yapmış tabi ki lohusalik sıkıntıları devam edebilir. Kimseyi akladığım da yok ayrıca. Kadının iki cocukla bayram günü maruz kaldığı şeylere hepimiz benzer tepkiyi verirdik birbirimizi kandırmayalım şimdi.

Aynen, öğretmen olmuş, parası da var yani. Ki maddi durumu iyi tahminimce. Ev ev gezmek yerine, keşke tatile gitselerdi.

İstediğinize inanın ama biraz abartı yorum yapılıyor .İş hayatında da sosyal hayatımda da gayet uyumlu evlenene kadar eş ailesi dışında hiçbir problem yaşamamış bir insanım .İlk kez çocuğunun yaninda yaşadım ve haklısınız travma Oldu .Bu konuda kendimi sucladim .Uyumlu olayım olay çıkmasın diye kimseye bir şey diyemeyip sonra patladım .Kendime kızdığım konu da bu .Eşimin de üstünü başını falan yirtmadim .Zaten arkada oturuyordum .Omuzlarından tutupbirkac defa sarstim .Şoför koltuğuna atlayıp ustune saldırmadim

16 yaşında kız beni hiçe sahip sen dayıma soyle dese , arabanın kapısında fısır fısır konuşmalar olsa ben direk çocukları alıp taksiye atlar eve döner o adamı da eve almazdım. Sorun esinizde kendi çocuklarını ,ailesini ayırt etmeyi bilmiyor. Sizin en büyük hatanız krize girme kısmı olmus ama bence o eş olmadanda olur. Çünkü probleminiz sadece bayram gezmesi değil bu açık ortada bosamayacaksaniz bile surundurmeden barışmayin.

Lohusalık bitti hanımefendi. Sıkıntısı devam edemez tabi ki. Herkesi kendiniz gibi görmeyi bırakın bence. Çok şükür öfkemi de hareketlerimi de kontrol etme yetisine sahibim her sağlıklı bireyin olması gerektiği gibi. Bu sizde yoksa sizin de tedaviye ihtiyacınız var demektir. Ne yaşanmış olursa olsun kimsenin kimseye araba sürerken saldırması kabul edilebilir bir durum değil. Yazdığınız durumu normalleştirmek ve gayet konu sahibini aklamak oluyor.

Ailem başka ilde .

Hayır saldırdıniz hatta önüne geçtiniz çocukları camdan atmaya çalıştınız adam size dava açıp çocukları almalı hatta sizi hapse nasıl atmamislar hayret şasılası . Ayrıca her yerde de sorun çıkarıp duruyorsunyz bir kaç kişiyi eminim yaralamissinizdir ben telefonun arkasından anladım hemen..
Lütfen kendinizi savunmayın sizi linçlememiz lazım hatta anneliginize ,kadınlığınıza, psikolojinize her seyinize laf aticaz çünkü kadın cinsiyetindesiniz

Teşekkür ederim.

Değersizlik sizi üzüyor ...size değer veren yok üzgünüm ... Saygı duyan da yok ..benimde ilk evliliğinde baba saygi duyulmuyor değer verilmiyor hiç bir şey danisilmiyordu ...şu an ki evliliğinde kayınvalidem bana sorar gidelim mi diye ben tamam dersem eşim kabul eder aksi halde kabul etmez çok şükür Rabbime kendi ailemden görmediğim saygıyı yaşıyorum .. inşallah Rabbim sizede yaşatsın

Siz kücük cocuklarla misafirlikte tukenmis durumdasiniz.Görümce,eş akraba derdinde.Soran yok.Normalde iki cift laf soylenip gecilebilecek bi durumken size kriz gecirtti.Uykusuzluk,yorgunluk ve stresin sonucu bu.Size dogru olmus yanlis olmus demeyecegim.Bu ruh halini ve yorgunlugu yasayan bilir.Ama mutlulugunuz ayriliktaysa ayrilmayi da düşünün.Bu iletisimsiz kocaya ne kadar katlanılır bilemedim.Görümcenin tuzu kuru cocuklari esek kadar olmus.Buyursun kocasiyla gezsin.O da yok.

Arkadaşım benim gelinle damatla eltiyle..vs işim yok...Şu hareketleri yapan kim olursa olsun aynı şeyi söylerim. O gün veya öncesinde ne olduğu da umrumda değil. Konu sahibi eşine veya gorumcesine kızmış bir anne değil labaratuvarda atom parcalarken iş arkadaşına kızmış bir baba da olabilirdi hiç farketmez ama öfke kontrolünü kaybedip çocuklarının ( ve trafikte diğer araçların) hayatını birinci dereceden tehlikeye atacak bir davranışta bulunan kim olursa olsun yaptırımı olmalı. Hem kendi hem toplum sağlığı için bir bedel ödemeli ve tedavi olmalı.

Ailem il dışında .Şu an ücretsiz izindeyim .Eşim yoğun çalışıyor .Biraz yıprandım .Bu ilk kez oldu bu kadar ofkelenmem .

Tmm es kisisi öküzlük yapmıs ama cocukların yanında sinir krizi gecirecek ne var bunda?
Bikere 4 aylık bebek aksam 21.30 a kadar kapı kapı gezmez.
Siz buna izin verdiyseniz 20 dk biyere ugramaya sinir krizi gecirmeniz sacma.
Ben 4 aylık bebegimle bayram gezmesine katılmazdım bikere.
Görümcemin 16 yasında kızı bana dayıma soralım dese,cnm dayın da bana sorar der kaparım agzını

Yahu saldırma falan yok .Zaten arkada oturuyordum.Omuzlarindan tutup sarstim ..Aksine birçok kişi bunu saldırı olarak kabul etmez bile ama hayatımda boylr şeyler olmadığı için saldırı diye adlandirdim.

Sen tek mi çıktın canım.Benim eşim kalkmasaydı, ben başka yere gitmeyip, direk eve gelecektim. Ve ona ders olsun diye, güzel bir kavga edecektim.Gündüzden insanı yakalayınca bırakmıyorlar çünkü
Eşim arkadaşıma bıraktı direk sonra da almaya geldi , yeni evliyken akşama kadar beni bırakmıyorlardı , şuan ben eşime gitmem gereken yerler var deyip kalkıyorum direk..

Şu yazdiklariniza katılıyorum da iyi ki bedel ödeten siz değilsiniz sizin odettiginiz bedele takıldım ben çocukları alınmalı kesin toplumda her zaman böyle yapıyor gibi yargılarıniza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…