Bir rezalet bayram günü de benden

pearl jam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2019
4.350
5.608
Hanımlar merhaba .Dun yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum .Bana objektif olarak yorum yapın .
Dünden beri çok zoruma gitti .Ağlamaktan gözlerim şişti .Biri 2.5 yaşında ,biri 4 aylık iki kızım var .Bayram gezmesine çıkılacakti .Ben önceden eşime söyledim ben öyle eskisi gibi kapı kapı gezemem iki çocukla bana zor oluyor diye kısa oturalım dedim tamam dedi .Gorumcemin eşi şehir dışına çıktığı icjn onlar da bizle geldiler .Onun da bir 16 yaşında kizi bir de 11 yaşında oğlu var .Hep birlikte çıktık .Eşim gece çalıştığı için evden saat 4 e doğru çıktık . İlk önce halasina gittik .Yemek yaptırıyorum dedi 6 ya kadar bizi tuttu .Biz eşimle yiyip çıkmıştık .Onlar olmasa biz yedik der çıkardık ama.kac saat fırından yemeğin gelmesini bekledik .Bu arada ben cocuklarla ilgilendim .Neyse oradan kalktık .Eşim bir teyzeleri var ona da gider noktalarız dedi .Zaten kalktığımızda saat akşam 7 olmuştu .Orada da çok oturdular saat 9 buçuk oldu ve ev çok kalabalık .Ben yine suratım düşmeden gayet uyumlu huzur bozmamak için çocuklarımla ilgilendim ama 4 aylık olan kizim uyumak istiyor ama gürültü ve ışıktan uyuyamadi .Görümcem de bunu gördü .Kalkalım.biz olmadı dedi Gorumcemin kizi yanıma geldi dayım annene söyle 10 dakikaya kalkalım dedi ama ben annemi bulamadım sana söyledim dedi .Bu da zoruma gitti .Neyse ben karismadim yine .Daha sonra kalktık .Eşim önden çocuklarla indi.Biz görümce ile arkadan inerken bilmem ne teyzeme de gidelim dedi .Ben abla çocuk ağlıyor durmuyor dedim .Gördün sen de .Biz sizi bırakalım olmadı dedim.Diğeri de hiçbir şey yemedi .Toplumda yemiyor .O 16 yaşında olan kız anne dayıma sor sen dedi .Diğer zoruma giden konu .Ben şok oldum bu kiz nasıl boyle konusur diye . Ben bütün gün puset ,bebek çantası ile dolanıyorum .Mama yap,ikisi de bezli alt degistir .Ağlayınca sakinlestir .Neyse ben pusetle bindim arabaya .Görümcem eşimi arabanın dışında çekti kenara bir seyler dedi.Bu arada eşim bana ne çocuklar nasıl ,nasıl duruyor demiyor .Bir buyuk kızımı yanına aldı oyaladı baya yedirmis bir şeyler .Diğer odada .Benle iletişim yok .Sonra eşim gorumcemle konuştuktan sonra arabaya bindi ve bilmemne teyzeme gidiyoruz dedi yine bana hiçbir şey sormadan ,söylemeden .Dışarıda karar verdiler .Görümcem de açıklama yapıyor .İşte gidilmesi gerekiyormuş ,yoksa herkese gitti derler bana gelmedi derler diye .Ben de abla ben sana söyledim bu çocuk durmuyor diye .Yoksa geliriz biz niye gelmeyelim .Çocuk durmuyor .Bebek bu laftan mi anlayacak .Benim gitmem gerekiyor diyor .Ben çok sinirlendim ,kırıldım ,kendimi aşağılık hissettim .İçim disima taştı artık .Bagirmamak için kendimi zor tuttum .Gittik 20 dakika oturduk kalktık .Bunlar arabadan indi .Çocuklarımın yanında sinir krizi geçirdiim .Her yerim yara ,bere içinde ,çizik içinde ,kendimi kaybetttim .Eşime saldırdım arkadan araba sürerken .Çünkü bu tarz şeyler 5 yıllık evliligimizde ilk değildi .

Ek olarak görümcem çocukları için hep bizi yonlendirirj .Kocası ilgisiz olduğu icin ve doğu kulturu olduğu için akraba ziyaretleri beraber yapılır .Benim çocuğumun ödevi var diye gittiğimiz yerden 9 da bizi kaldırirdi .Çocuğu birinci sınıfta önemli diye 1 sene bizi evine almadı .Gitmek istediğimizde kabul etmedi .Kaç kere annesine ben gelemem çocuklarım daha değerli dedi .

Ben kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum .Boşanip.Öğretmenim işim var .Lütfen objektif yazın .Büyütüyor muyum?

Sadece 20 dk size sorulmadan bir yaşlı teyzenın bayramda elını opmek ıcınmı bu kadar rezalet cıkarttınız buna mı bu kadar doldunuz yoksa bırıkımmı bılmıyorum ama esınıze araba surerken arkadan saldırmak yada cocukların yanında sınır krızlerı gecırmek gerekmezdı .Çıkmayın kardeşim çıkmayın evinizden bu kadar kavga hakaret kufur sınır krızlerı olacaksa yaaaa ...Sadece sizinmi küçük çocuklarınız var bayram seyran ozel gunlerde iki saat gec uyumasın gec uyusun yada ıkı saat canı ıstemıyorsa yemesın gec yesın yemegını bunlar ıcın yuva yıkılırmı sız bosanmayı ne zannedıyorsunuz Allah askına .

Böyle küçük bebekle hic biyere gitmezdim en fazla anne baba ziyareti küsen küssün. O kdr küçük bebek kabaklikta rahat etmez.bundan sonraki bayramlara gitmeyin. esiniz ve görümceniz ayip etmis disarda fisir fisir nedir haklısınız .bidaha gitmeyin derim bebege yazik..buyur illaki buyur bebekler de olan sana olir annen baban destekmi bosaninca adamlar ortadan kayboluyor cok küçükler okulu bakicisi vs vs düşünerek hareket et

Benim bozuldugum yaşlı bir teyzeye de gitmek değil .Bebek 4 aylık .Diğeri ile 12 ye kadar da gezerim .Ev çok kalabalık mama yapmak bile mesele oldu .Yok sıcak su yok .Yok boş oda yok .Kendi kendilerine karar verip gitmeleri .En azindan çocuklarla rahat edebeilir misin durmuyorlar ama falan demeleri .Aynı gorumcenin çocuğumun dersi var diye gittigimiz her yerden üstelik 7 de falan gittiğimiz yerden 9 da hepimizi kaldırıp eve getirmesi .

Eski konularınızı bilmiyorum, bu konuda kriz geçirecek bir şey bulamadım. Küçük çocuklu aileler için bayramlar her zaman eziyettir, kapıdan çıkarken bu yaşanacakları biliyor olmanız gerek zaten. 16 yaşındaki çocuğun neyine bozulduğunuzu hiç anlamadım, dediği bir şey yok.
Şu aşamada boşanmayı düşünüyorsanız mutlaka öncesi vardır çünkü bu anlatılan olayda gerçekten hiçbir şey yok, bayram ziyaretine giden her küçük çocuklu anne bunları yaşamıştır.

Görümceniz anlayışsız ama eşinize trafikte saldırmanız da çok rezil bir durum. Madem bu kadar öfkelisiniz en baştan çıkmayın. Ya da babasının kucağına verin çocukları. Bez değiştir bilmem ne diyorsunuz da babası birşey yapmazsa rahat rahat oturur tabi. Kendinizi o hale getirmeden akıllıca çözümler bulamıyor musunuz?

Sorun görümcede değil, eşinizde.
16 yaşında çocuk bile yengesini saymadan dayıma sor, o ne bilir havasında takılıyor baksanıza.
Eğer eşiniz sizi saymazsa, kimse de saymaz işte. Eğer öyle olmasaydı, gidip kocanıza sorduklarında, abla bebekler durmuyor, X mahvoldu biz eve geçelim, sizi bırakalım derdi.
Peki akşam konuştunuz mu sinir krizinin üstüne? Ne dedi eşiniz?

Anlayamadım diyenler ya da burda 2 bezli mamali bebekli kadina akıl verenler bunda ne var diyip hafife alanlar başında bulsun inşallah amin amin amin.
Konu sahibi seni ben çok iyi anladım ama çocukların yanında bir daha asla sinir krizi geçirme sonra çok pişman oluyor insan. Daha gençken benzer şekliyle başıma geldi Çok üzüldüm sonradan benim kriz sorunu çözmüştü inşallah senin de yasadigin bu stresi esin görür ve aynı şeyi yaşamazsın. Hem çoluk çocuğuyla sonradan size dahil olup hem de eşini dışarı çekip aklına okuyan gorumcenin de Allah belasını versin.

Evet ,eşimin onunla beraber oturup kalkmaya karar vermesi .

Bu konuda öyle krizlik bir durum yok bence ama bence daha önceki olaylardan ve genel olarak dolmuşsunuz.

Eşiniz doğulu mu? Anne tarafım doğulu, anneannem 3 dayıma da memleketten kız arayıp "buldu". Başka kültürden kızlar kolay uyum sağlayamıyor bence. Siz nerelisiniz?

Doğulu erkekler sert görünüyor ama kendi akılları yok bence eş veya anne/kızkardeş güdümünde yaşıyorlar. Benim 3 dayım da eşlerinin lafıyla yapar her işi mesela, yengenin sözünden çıkmaz
Burda da sizi adam yerine koyan yok diye kızmışsınız sanırım, görümce git abime söyle o bu demiş. Eşiniz genel olarak dediğim gibi boşkafalıysa bir şey yok ya kendi güdümünüze çekeceksiniz ama kendi aklıyla karar vermesini falan beklemeyin.

Son düzenleme:
Aynen öyle eşşek koca koca olacak o saymazsa kimse saymaz böyle işte 16 yaşındaki sıpa bile laf konuşur sen kimsin ki dayima soralım der. Tiksiniyorum böyle insanlardan bunlar insanlıkla anlamaz. Bin beteriyle basında bulacak aynı şekilde kendi de eziklenecek eli kolu bağlanacak öyle anlar karaktersizler.

Bendd gidecek yerimiz yok diye aglanip duruyorum . Demek ki boyle daha iyi en guzel karari siz verirsiniz . Belliki bu anlattiklarinizin gecmiside var . Bizde de bu tip durumlar olurdu . Esim dedigimi yapmadigi zaman ondan cikarirdim cunku bile bile dinlemedigi icin .

Bir donem eltimler bizden sonra gelip bizden once kalkardi hep kayinvalidemlere gidince . Hazirliklar vs hep bende olurdu bu hareketlerinden dolayi . Esimle en son dedigimi dinlemedigi icin kavga etmistik duzeldi . Sonra fark etti tabii ne oldugunu haklisin dedi . Yani bazen eşler öküz gibi olabiliyolar .

Koltuga yapisip kalirdi cay icmeyide seven biri esim bende gidip cayi dokerdim istedigim zaman kalkmayinca kaynimin esi bi goz kirpsa hemen hadi kalk derdi ben ise tepetakla atardim ona kalk demek icin o da bana ne oldu niye cagiriyorsun diye seslenirdi . Cidden ya uyum iletisim cok onemli

Siz de aynı tarzdasınız çok belli. Tiksiniyorum falan fazla ağır olmuş. Bir destek almanızı tavsiye ediyorum acilen.

Bir de kocası yokken kardeşine sarıyor bazı görümceler. Eşleri biraz geri planda kalıyorsa hele, görümce çocukları niyeyse dayıyı çok sahipleniyorlar baba gibi. Onun da etkisi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…