Bir hatami yaptim yaptiysamda bedeli cok agir :(

Keyif sayilir bana gore hamilelik.
Nasil bir dusunce bicimi bu anlamadim ki. Benim annem despiral taktirmis ve babam prezervatif kullandigi halde kardesime hamile kalmis. Bunun neresi keyfilik napacak kadin rahmini mi aldiracak, daha nasil korunacak ? Karninda ki bebegi rahatsiz, kadinin kanamasi var agrisi sancisi var, dogdugunda yasayamayabilir korkusu var. Baskasinin ustune yikmak olmuyor bu yardim almak oluyor. Pes yani ne kadar kotu bir dusunce sistemi var sizde . Bazi insanlara sasiyorum gercekten.

Kendisi keyif için hamile kalmış demekki arkadaşım?
Bırak Allah aşkına insanın ağzını bozdurur böyleleri. Bi de eğitimciyim vs diyor. Gel de gülme! Bu zihniyette bir insanın çocuk eğittiğini düşünemiyorum bile.

Konu sahibi benim dogumum cok sorunlu olmus. Annem kanama gecirmis 4. Ayda. Demis doktorlar cocugu almamiz gerek yoksa sende hayatini kaybedebilirsin. Annemi yatirmislar masaya alacaklar beni, annem hastaneden hastane onluguyle kacmis. Babam taksiye binecekken hacettepe hastanesinin onunde yakalamis kanamali halde. Annem, bu cocugu aldirmayacagim gerekirse ben de ölürüm demiş. Ikna edememisler annemi aldirmayacagim diye diretmis. Yerinden hic kalkmamasi gerekiyormus. Babam altindan almis, 5 ay boyunca sadece yatmis. Evin tum isini babam yapmis. Banyo icin kalkamiyormus babam bezlerle siliyormus vucudunu. Sonra Cocuk dogsa bile yasamaz demisler. Dogmusum tosun gibi hemde. Biraz tedavi ile kendime gelmisim. Sen guclu olursan bebegin de guclu olur. Umudunu kaybetme. Kotu dusnceleri aklindan uzaklastir. Allah hayirlisiyla sapasaglam kucagina almayi nesip etsin bebegini. Ne imkansizliklardan ne mucizeler doguyor..

Hasta bir anneye yazilacak cumleler degildi.. bunun vebali agir olabilir. Ona destek olmak gerekli su an. Bizse oturmus insanlara uslup dersi veriyoruz. Dusunceyi yansitirken biraz vicdani davranmakta yarar var diye dusunuyorum.

Allahım bebeğinize sağlık sıhhat versin ve sizi de biran önce kızlarınıza kavuştursun inşallah....

Sizinle aynı durumdaydım. Şimdi en küçüğü 2 yaşında ve ben iyi ki olmuş diyorum. Bu günler geçecek. Birde özürlü dedikleri bebeğim Rabbime bin şükür sağlıklı doğdu. Gebelikte çektiğim onca sıkıntı yanıma kar kaldı. Sağlık la doğurun inşallah. 9 19 Ay arası terke

Benim anlamadığım arada art niyetmi var? Ne güzel işte zor zamanınızda aileniz yardımcı oluyor, çocuklara babaanne ve halaları bakıyor bunda ne kötülük olbailir ki? Tatile gitti farzedin bu kadar üzmeyin kendinizi..benim de kızım var ve hamileyim ordan konuşmak kolay demeyin ama bırakırım anneme, babaanneye, yengeme gözüm arkada kalmaz iyi bakarlar.
Millet kırk kat yabnacıya bırakıyor sen babaannede diye bu kadar üzülme.
Senin üzüldüğün doğacak çocuğunun hali aslında çok geçmiş olsun Allah şifalar versin inşallah dünyaya gelince bu sıkıntıların hiçbiri olmaz doktorlar yanılmış dersiniz.

9 19 ay arası çocukları gönderseniz kötü olabilirdi . Ama yaşları uygun. Düşündüğünüz kadar büyük bir travma yaşamıyorlardır. Bırakın babaanneyle olan zamanın tadını çıkarsınlar. Sizde hergün görüşerek varlığınızı hissettirin. O çocukların size her zaman ihtiyacı var. Kendinize çok iyi bakın.

Öncelikle allah yardımcınız olsun.
İnşallah bebeginizi sahlıkla alırsınız kucagınıza.
Dilerim her şey yolunda gider ve tez zamanda diger 2 çocugunuza da kavuşursunuz.

Kendinizi üzmeyin. Dinlenmenize bakın ve stresten uzak durun.

Mutlu haberlerinizi bekliyoruz

Allah yardımcın olsun.Bu günler de geçecek elbet.
Kayınvaliden size gelseydi diyeceğim ama anlaşılan böyle bir imkan olmadı.
Şu an için en uygun çözümü böyle bulmuşsunuz,o halde bu kararı daha fazla irdeleme.
Çocuklar güvende ve iyi bakılıyorlarsa önemli olan şimdilik budur.
Sen zaten bıçak kemiğe dayanıncaya kadar dişini sıkmışsın.
Az kalmış,birazcık daha sabret,inşallah herşey selametle sonuçlanır.

Yo yo herkes istedigi yorumu yazabilir ben zaten vicdan cekiyorum
cocuklarim bir persembe gittiler ben pazartesi hastahaneye yattim bir hafta
aslinda doguma kadar yatmami onerdiler kabul etmedim cunku dinlenmek cok iyi geldi
ama insan vicdaniyla karsi karsiya geldigi an tamamdir eziyet o zaman basliyor

ben o psikolojiyle kabul ettim ama cokta dusundum tabiiki belki inanmak istedim
kucugu kalsin diye agladim cunku onunla idare edebilirdim " kardesleri ayirirsak buyugu kendini dislanmis hisseder"
dediler.. kayinvalidem gelseydi keske inanin cokta iyi anlasiyorum kendisiyle
gelmesi icin vize cikarttirmamiz gerek agirlayabilecek bir eve sahip olmamiz gerek
e biz zaten babamin yanina gecici tasinmisiz (iki yatak odali) evimiz insaatan cikana kadar
esimin cocuklara bakmasi icin (ki dogru duzgun bakamazdi) isten cikmasi gerek
Doktorum rapor yazip devletin dogum yapmis yada hasta annellerin bakamadigi cocuklari
yerlestirdikleri ozel bir yurttan yer ayirtmami bile teklif etti
bahane babinda yazmiyorum bana bile bu saaten bahane gibi geliyor
ben turkiyeye nedne gideyim 26 haftaliktan sonra "riskli hamilelik" bolumunde yatmam gerekirken
ucaga binmem yasak..

yorumda yazmistim sanirim gozden kacti
insaata ev alan sehir degistiren sinavlari olan ve 40 kilo kaybetip
karin gerdirme amaliyati icin gun alan benim
spiral taktirdim kayip ettigim kilodan dolayi kayma yapmis dedi doktor
resmen doktorun yakasina yapisip bagira bagira aglamistim ne yapacagim ben diye
soyledigi "aldirma seceneginiz var" ve burasi belcika cokta siradan ve normal ve es iznide gerekmiyo
ben bunu yapmadim cunku 30 yasimdan sonra cocuk sahibi olmaya basladim su an yasim 34
bilmiyorum sadece hazirliksiz yakalandim becereksizlik yaptim beceremedim kim ne derse hakli
ajitasyon yada duygu somurusu degil bu paylastigim
hasret ve vicdan feryadi. iyi bir anne olamadim ama olmamam icin hic bir nedenim kalmayacak dogumdan sonra

Butun yorumlari daha okumadim sadece cok ama cok tesekkur ederim okudugum kadariyla
teselli eden ve kizan arkadaslar. Ve guzel dileklerde bulunanlar.. birazdan tek tek okuyup isimlerinizle cevap
verecegim cunku cidden cok yardimci oldunuz

cnm hiç de kızılmaz aksine takdir edilir senin karekterin... kolaymı bir ananın evladından ayrılması.. eminim neler neler yaşamışsındır ayrılık acısıyla.. ama inan doğru olanı yapmışşsın... çünkü çaren yok.. dua et ki kaynanan varmış, bir de o olmasa yada ne bileyim bakmam çocuklarına dese.. o zaman neyapacaktın? yine de şükretmen gereken şeyler var bak...
allah insanı bazen çettin imtihanlarla sınar.. sende şuan o çetin imtihandasın ama hiçbir imtihan kalıcı değildir... güzel günler gelecek.. evet biraz yıpranacak feryad edeceksin.. ama sakın isyan etme... rabbim sevdiği kuluna çektirirmiş...
bol bol dua et.. sürekli dua et dua kaderi bile değiştirirmiş...
bebeğinin ameliyata girecek olması evet korkutuyordur seni ama ya birde tedavisi olmayan bir hastalık olsaydı?
şükret ki tedavi imkanı var... bebeğin doğacak inşallah ve ameliyatını olup tedavisini görüp, evinize gideceksiniz.. ve evlatların da geri gelecek.. imtihan bitecek allahın izniyle.. böyle düşün... pozitif düşün... evlatlarını fazla düşünmemeye çalış, sağlıları yerinde ve iyi bakılıyorlar.... kv den sizden daha iyi bakıyordur onlara... hem onlarda çoluk çocuk içinde daha mutludur emin ol... özlem kötü hasret zor ama sabır her derde deva...
bu günler geçecek canım... rabbim hayırlısını versin... bebeişine şifa versin.... minik ablalarına da kavuşursun inşallah...

Bence vicdan azabi cekecek bir durum yok ortada sizinki mecburiyet bende kuccukken babaanneye gonderilmek zorunda kalmistim hemde 5 yil dile kolay annemin bunu keyfi yapmadigini biliyorum tabiki vicdan azabinida suan 30 yasinda bir kadinim annem bu konu her acildiginda hala cok aglar cok üzülür o donem nelet cektiklerini tahmin etmek zor degil
Hem sizinki bir kac ay sadece hem cocuklariniza bir degisiklik olmustur cocuklariniz guvende bence diz karninizdaki bebeginize odaklanin bol bol dinlenin boyle depresip ruh hali bebeginize zarar vermedin insallah sagsalim bebeginize ve cocuklariniza kavusursunuz

Bir anne kolay kolay evladından vazgeçmez demekki sende artık tamamen tıkandınki yolladın olan olmuş vicdan yapıp üzme kendini ben kızımdan ilk kez sezeryan gecesi ayrı kaldım o gece oğlumun mutluluğunu yaşarken bi yandanda kızıma haksızlıkmı ettim diye nasıl vicdan yaptım sesi kulaklarımda uğuldadı kokusu burnumu sızlattı ona kızdığım anlar geldi göÜmün önüne ömrümden ömür gitti ama inanki sen doğru olanı yapmışsındır anneler bilir neyin doğru olduğunu eşinede sakın kızma oda senin için aileniz için bişeyler yapmak istemiş bak kayınvalidenlerde rahatmış çocuklar yabancı yer değilki babaanne evi sıkma canını karnındaki melege odaklan inş herşey güzel olacak sağlıkla doğum yapıp 3.meleğinide alacaksın kucağına ve diğer meleklerinde gelecek eski huzurlu mutlu günlerine döneceksin

Çok çok geçmiş olsun inşallah sağlıklı ve hayırlı bir evladınız daha olur. Vicdan mevzusuna gelecek olursak siz zaten kırılma noktasına gelmişsiniz ve eşiniz de makul bir çözüm bulmuş üzülmeyin kimsenin sizi bu noktada yargılamaya hakkı yok. Biraz daha sabırlı ve sakin olun yeterli

Bakacak kimsenin olmadigini biliyordun zaten birilerine guvenip cocuk yapilmaz sık sık cocuk yapmissin kucukler simdide kendin yetemiyorum diye agliyorsun ben uzulecek birsey gormedim kendin yapip kendin dertlenmissin durumunu dusunerek hareket etsen bunlar olmayabilirdi leylekler getirip basiniza zorla atmiyor ya cocuklari .. cocugu dogurmak yetmiyor onlar henuz ekilmemis bir bahce gibi gul ekersen gul acar papatya ekersen papatya olur ama bahceyle ilgilenmessen otlar calilar dolar .. kaldi kucucuk cocuklara pek birsey katabildigin soylenemez su durumda cok cocuk marifet degil çapina gore davranip en iyi sekilde birey ortaya koyarsan ANNE olursun

Çok çok geçmiş olsun, önce siz iyi olun, sağlık her şeyden önemli. Babanne, anane ikinci anne sayılır, kuzular için de değişiklik olmuştur. İnşallah sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza, kendinizi üzmeyin bu geçici bir süreç.

Tatile de yollayabilirsin, sıkıntın olduğunda da yollayabilirsin.. sen annesin, onlar da babaanne- anneanne- dede-hala v.s.
bu kadar vicdan yapılacak bir durum göremedim, ben de çocuklarımı sık sık yollarım.. Önemli olan birbirine BAĞIMLI değil, BAĞLI bireyler yetiştirmektir.. şimdi kabus gibi gelse de bundan bir kaç sene sonra o 3 kardeşin birbirine nasıl kenetlendiğine inanamayacaksın ve iyi ki diyeceksin Kızılca..

Emin ol onlar şu an çok mutlu, kardeşleri geldiğinde daha da mutlu olacaklar :) Senin şu an düşünmen gereken tek şey karnındaki minik ve onun sağlıklı doğması.. güzel güzel uyu, iyi beslen, her gün yavruşlarınla konuş internette..

Sen bakma "bazı" yorumlara.. ürik asit yarışı bizim milletin genlerinde var.. Varsayalım ki sen kötü bir annesin, bu bile bazılarını "iyi" anne yapamıyor ne yazık ki.. Böyle yorumlar sayesinde nasıl olunmaması gerektiğini görüyoruz, iyi oluyor :)

Amannn aman su konuyu okumaya usenip doğru durust anlamadan yorum yapan çok bilmislere öyle kızı yorum ki anlatmayim daha iyi bidaha ceza almaya hevesim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…