• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir hatami yaptim yaptiysamda bedeli cok agir :(

Ama belkiii belkii iste belkii. Cok zor anlatmak sizene kardesim ben oyle dusunuyorum..
E sanane peki benim ya da elalemin düşüncesinden?
En azından buradaki diğer insanlar aileyi komple düşünüyor.
Siz peki çocukları düşünürken annenin sağlığını düşünüyor musunuz?
Ya sizin yargılamalarınız yüzünden üzülür, ağlar ve kanama yaşarsa? Karnındaki bebeği düşünüyor musunuz? Madem psikolojiden bu kadar anlıyorsunuz.
Olan olmuş bize de teselli vermek düşer.

Ya sizin yargılamalarınız yüzünden üzülür, ağlar ve kanama yaşarsa? Karnındaki bebeği düşünüyor musunuz? Madem psikolojiden bu kadar anlıyorsunuz.
Teselli veremem akil veririm ben kusura bakmasin kimse.

yok o anneliğini yarıştırıyor şu anda.

Öncelikle; sen bir hata yapmadım. Bunu bil. Vicdan yapma. Anneyiz biz, mükemmel değil!
Keşke bu kadar sık aralıklar ile yapmasaydın kuzularını.. Allah ömür versin lakin bizler de insansız vücudumuz yıpranıyor..
Yaşadıkların çok ama çok zor şeyler. Seninkine benzer bir durum yaşadım ben de oğluma hamile iken. İki evladım var benim de. Biri 7 yasında, diğeri 1 yasında. Oğluma 9 haftalık hamile iken kanama yaşadım bardaktan boşalırcasına.. Düşük riskim vardı ve doktor yatak istirati vermişti. Kızımla ilgilenemiyordum, evinin işini göremiyorum, yemek yapamıyordum, eşimle alakadar olamıyordum.. Kızım öyle hırçınlaşmış değişmişti ki o zaman.. Tuvaletten tuvalete kalkıyordum yataktan.. Mecburdum ah mecbur olmasam.. Düşün ben tek çocukla bu denli zorlandım, senin böyle hissetmen, bu çaresizliğe düşmen çok normal. Hamilelik zaten başlı başına psikolojik bir savaş iken bir de bebeğinin sağlık durumundan yana yıkılmışsın:KK43: off:KK43: Allah yardımcın olsun, meleğin sağ salim dünyaya gelsin herşeyi sağlıcakla atlatsın dilerim ki. Sakın kötü düşünme, kötüyü çağırma desem de biliyorum çok zor. Hamilesin.. Duygusalsın..yıprandın.. Sakın vicdan yapma bol bol istirat et. Onlar yine senin evlatların. Sadece şu an hem kendi, hem karnındaki canın için bir müddet ayrı kalmanız hepiniz için iyi olacaktır inan bana. Çocukların da seni o halde görmesi iyi birşey değil. Kanamalı, hasta halde..
Lütfen daha fazla kendini üzme..
Vicdan yapma.
Dua et. Sabret. Allah yardımcın olacaktır buna yürekten inan.

Bu kişinin açtığı konuların çoğu kapanmıştır. Ciddi bir üslup sorunu var. Kendi konularında istediğini bulamayınca başkalarının konularına sarıyor böyle...

Konu sahibinin çocuklarının psikolojisini düşüneceğine kendisinin psikolojik destek alması lazım...

Allah çevresine sabır versin...

Ben esinizin neden cocuklarinizi gondermeye bu kadar hevesli oldugunu cozemedim bir tek. Adam surekli cocuklri gotureyim gotureyim demis, cozemedim.

Ben sizin yerinizde olsam cocugu dunyaya getirmezdim. Hem manevi hazir degilsiniz, zaten 2 cocugunuz var, onlarin bakimi aksiyor hem de bebeginiz ilerde saglik problemleri yasayacak, siz de onunla ilgilenirken diger cocuklariniza ilgi hepten gosteremeyeceksiniz. En onemlisi dogacak bebege yazik, belki hayati boyunca saglik problemleri olacak. 3 cocukla basa cikabilecek misiniz, bakabilecek misiniz ? Sizin yerinizde olsam 2 cocugumu surundurmezdim.

Benim fikrim budur, kurtaj karsitlari ve cocugu olmayanlar , o melek ben cok bekledim olmadi vs vs yorum yapacaklar lutfen alintilamasin. Insanlarin eylemleri icinde bulunduklari sartlarla sekillenir, sizin mukemmel evliliginiz olabilir, ama maddi manevi hazir olmadiktan sonra dogacak bebege yazik, her seyden once.

Son düzenleme:
2.5 3.5 4.5 5.5 bu böyle gider heralde eşinle o kadar zaman geçiremiyorsunuz ama cocuklar arasında 1 yıl var
ne gerek var yazık

Yaaa kiyamam size gercekten cok zor durumda kalmissiniz..

Cocuklarin yaban ellerde degil ya? Babaanne yanindalar ne guzel hic degilse bu zor zamanlarinda onlara bakacak bi babaanneleri var. Senin saglik durumun gercekten cok kotu toparlanman lazim buna mecbursun.

Hem babaanneyle mutlularmis ne guzel biRaz degisiklik herkese iyi gelir

Siz cocuklari ozlersiniz onlar sizi ozler. Duygulariniz tazelenir.

Rabbim karnindaki bebegine sifa versin.
Tez zamanda her sey yoluna girer insaAllah.

Senin o bıdıklar var ya, ablalık yapmayı öğreniyorlar. Ablalık öyle kolay iş değil, kardeşleri için ileride anlatacağın, gurur duyabilecekleri bir şey yapıyorlar. Eminim ki onlar da birkaç yıl sonra kazara yaptıkları bu fedakarlığı duyunca böbürlenecekler.
Karnındaki bebeğin iyiliği için, bir süre daha katlanacaksın bu duruma ama, sonra geçecek, üç bıdık, bir de siz, herkes sapasağlam olarak yaşayıp gideceksiniz.
Bol bol hayal kur, hayal iyi gelir.
Bu mesajı bolbol oku. Ne güzel demiş arkadaş. Kızların ablalık yapmayı öğreniyor;)
Minik bebeğin de anne karnında yaşama tutunmaya çalışıyor. Senin prenseslerin bu kadar güçlüyken sen kendini neden hırpalayıp ağlayasın? Sen o minnakların annesi olduğun için çok şanslısın ve güçlü olmalısın. Bebişini sağlıkla kucağına alırsın inşallah, kızların da babaanneleri ile sevgi dolu bir ortamda. Senin moralin iyi olacak ki evlatların mutlu olsun. Sen güleceksin ki onlar gülsün .

2. Hamileliği zorlu geçmiş bir anne olarak söylüyorum ki sen çok iyi bir annesin. Güçlüsün. Evlatların için en doğrusunu yaptın. Lütfen gülümse ve gelecek güzel günleri düşün. Güzel haberlerini bekliyorum inşallah.

Ben anne değilim anlayamam belki ama bu yazdıklarının hormon etkisi olduğunu düşünüyorum.yani çocuklarını bi süreliğine tatile gönderdiğini düşün ve babaannelerinin yanındalar bu kadar üzülecek ne var ki sen de insansın dinlenmeye ihtiyacın var üstelik de hamilesin, kızların bu olaylar geçince yanına gelecekler. Biz de köye tatile giderdik bir iki ay çok iyi vakit geçirirdik eminim onlar da mutlulardır şuanda, gergin bi anne onları da yıpratırdı üzülme.

Bunun süper anne olmakla alakasi yok. Anne olmak yeterli evlatlarindan ayri kalamamak icin.. bakamiyosan dogurmayacaksin net! Benim tek oglum var annem kv yakinimda esim cok yardimci ama ben yinede ikinci cocuk dusunmuyorum cunku bakmak var bakmak var. Yemek yedirmekle altini degistirmekle anne olunmuyor maalesef. Mevzu cocuk oldumu hic sakin kalamiyorum kusura bakmayin. Yazik gunah yavrulara annesinden ayri nasil bi vicdan merhamet nasil bi annelik duygusu bu. Herkes anne olamiyor gercekten! Agir bi hastalik gecirseniz anlarim bi nebze olsun ki bence o durumda bile evladi gonderecegime kendimde giderim ikimizin rahat edecegi bi yere. Hamilesiniz kendi isteginizle olan bi sey yuzunden minicik yavrular anne kokusuna hasret kaliyolar. Madem yaninizda olmayacaklar dogurmanin manasi nedir? Amac ne yani bakmicagim evladi ne diye dogurayim??? Bence bir an once yanlarina gidin. Evlatlarinizdan ayri kalacaginiza kocanizdan ayri kalin. Kv ve gorumce varmis siz evlatlarinizin yaninda durun o sekilde baksinlar. Insan yeterki istesin bnce olmayacak sey yok
Sevgili bayan egoist;
Öncelikle buradan bakınca bana hiç de sağlıklı bir psikolojide gibi gelmediniz. Siz de bir anneyseniz az çok biliyorsunuz dur ki insan hamileyken hassas olur, çabuk kırılır, kafasına herşeyi takar. Eğer sağlıklı bir birey olsaydınız; bebeğini kaybetme korkusu yaşayan bir hamile anneye bu kelimeleri sarf etmezdiniz. Şimdi "aman hepiniz psikolog kesildiniz başa, sanki herşeyi biliyorsunuz da!" dediğinizi duyar gibiyim. Ama bu saldırganlığınız, kadın olduğunuz halde zor durumdaki birine bu denli acımasız kelimeler sarf etmeniz hiç hoş değil ve kimse taraımdan normal karşılanmaz. Sizde bir ego problemi var. Kendinizi büyük görüyorsunuz bunu kabul edin. Evet anne olmak var, anne olmak var ama en önemlisi de insan olabilmek bunu unutmayın. Bayan, korunduğu halde hamile kalmış. Elbette ki kendisi de iki çocuğu da bu kadar ufakken tekrar hamile kalmak istemezdi değil mi? Ki zaten vicdanen rahatsız. Şu an onun için ufacık bir stres bile bebeği için kötü etki demektir. Ama olsun dimi? Siz ne de olsa "o zaman yapmayacaktı kardeşim!" diye kendinizi savunacaksınız. Yazık! Tekrar ediyorum, günlük hayatınızda ya çok övülmüş ya da çok ezilmişsiniz belli ki bu ben mükemmelim duygusu içinize işlemiş. Tek çocuk bakmak da mükemmellik değildir. Biz bilemeyiz ki belki de sizin evladınız da bir çok konuda kendini eksik hissediyordur? Tek çocuk, çift çocuk.. Kimse mükemmel değildir! Lütfen yaşamadığınız acılar hakkımda yorum yapmayın! Siz istek dışı hamile kalmak ne demek bilmiyorsunuz, siz iki çocuğunuz ilgi beklerken kanamalara yatağa hapsolmak ne demek bilmiyorsunuz, siz kaybetme korkusunu bilmiyorsunuz. O yüzden fikriniz "amann yapmasaymış o zaman, yaptıysa da bakacak" olsa bile bunu kırmadan, dökmeden, incitmeden belirtmeliydiniz. Benim fikrim bu yönde. Hiç de kusururma bakmayın!

Back