• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir hatami yaptim yaptiysamda bedeli cok agir :(

Okurken kizim ve kendi cocuklugum geldi aklima. Lütfen üzülmeyin, siz keyfe keder evlatlarinizi gondermediniz. Beni annem birakip gittiginde henuz kirkim bile cikmamis babam üniversite ogrencisiymis o dönem. Babannem ve dedem buyuttu okuttu gelin ettiler beni. Babanne dede yaninda olmak kötü bisey degil. Aksine emanet cocuk gözüyle bakildigindan üzerlerine titrediklerine eminim. Siz simdi dogacak Bebeğinizin ve kendinizin sagligini dusunun lutfen. Rabbim iyi huzurlu ve saglikli gunler evlatlar gostersin size ve tum annelere.

Sen mükemmel biri annesin lütfen üzülme iyi biri anne evlatların için her türlü fedakarlığı göze alabilendir sende evlatlarının iyiliği için ayrılığı göze almışsın hasrete boyun etmişsin Rabbim hayırlı ve saglıklı doğumlar nasip etsin tez zamanda üç evladına çok huzurlu ve mutlu olman dilegiyle...

Bakacak kimsenin olmadigini biliyordun zaten birilerine guvenip cocuk yapilmaz sık sık cocuk yapmissin kucukler simdide kendin yetemiyorum diye agliyorsun ben uzulecek birsey gormedim kendin yapip kendin dertlenmissin durumunu dusunerek hareket etsen bunlar olmayabilirdi leylekler getirip basiniza zorla atmiyor ya cocuklari .. cocugu dogurmak yetmiyor onlar henuz ekilmemis bir bahce gibi gul ekersen gul acar papatya ekersen papatya olur ama bahceyle ilgilenmessen otlar calilar dolar .. kaldi kucucuk cocuklara pek birsey katabildigin soylenemez su durumda cok cocuk marifet degil çapina gore davranip en iyi sekilde birey ortaya koyarsan ANNE olursun
Konu sahibi spiralle korunuyormus ama 40 kilo vermis ve karin gerdirme ameliyati olacagi sira spiralle hamile kalmis. Pek isteyerek degil yani

Konu sahibi spiralle korunuyormus ama 40 kilo vermis ve karin gerdirme ameliyati olacagi sira spiralle hamile kalmis. Pek isteyerek degil yani

Ozaman sonlandirsaymiş gunah gunah diye dolasiyorlarda hem o cocugun hem diger cocuklarin hakkina girmekte gunah .. bakamayacagin cocugu yapma yada dogurma yazik su neyse oldu bikere dogsun da oyle boyle buyuyolar zaten kendi kendilerine mantigi oldukca "biz nereye gidiyoruz" diye cikip soylenmesinler

Gozlerim yasardi birden nedense.
Kayinvalideniz fesat bi insanmi?
Bilemedim ben ama siz kizlariniz hergun aglasa anne anne diye yalvarsa dahami hosunuza giderdi?
Kadin resim cekiyomus bak kizlarin burda guvende cok mutlu senin gozun arkada kalmasin diye.

Bende yigenimin resmini cekip yolluyorum ablama eger enistemle gezmeye gittilerse.
Gozun arkada kalmasindir bunun anlami.

allah kolaylık versin. vicdanınızın sizi bu kadar rahatsız etmesi bile ne kadar iyi bir anne olduğunuzu gösteriyor. doğru olanı yapmışsınız. 3. ye yanlışlıkla hamile kalmışsınız ve nereden çıktı bu çocuk diye hayıflanmak yerine onun için ayakta ve sağlıklı durmaya çalışıyorsunuz. riskli bir gebelikle değil, sağlıklı bir anne bile yaşları bu kadar yakın 3 çocuğun ve yaşlı bir babanın yükü altında büyük stres yaşardı. siz zor olanı başarmış ve son sıraya kadar ayakta durmuşsunuz ve gebeliğinizin riskleri göz önüne alındığında istirahatiniz için babanneye göndermek en doğru seçim olmuş gibi görünüyor allah ın izniyle.

benim kardeşimle aramda 13 ay var. annem babam yurt dışında öğrenciyken olmuşuz ve kardeşim de süt korur zannederken olmuş. Tek göz odada iki çocukla okulu bitiremeyeceği için beni ananeme göndermişler 2 seneliğine. Zor mu ayrılık? Evet, ama onlar 2 kardeşler. Oynarlar birlikte ve alışırlar. Çok uzun bir zaman değil anladığım kadarıyla. Ben annemi hiç suçlamıyorum ve anlıyorum şu anda. Ama bizim süremiz çok uzundu ve bu zamanki teknolojik imkanlar yoktu. Eğer ayrılığınız 1 süreyi bulacaksa, bence yanlarına gidin ve onlarla kalın. Ama uçak yolculuğunu da doktora danışmak gerekir.

Benim tavsiyem, internetten görüşün. Skype var, görüntülü programlar var. Eğer kayınvalidemizde internet yoksa internet paketli akıllı telefonlardan veya tabletlerden alın onlara. En azından telefonla görüşün ve onları çok sevdiğinizi hep söyleyin.

Her tip insan var bu kulüpte. Kimi akıl verir, kimi sempatiyle yaklaşır, kimi kendini tatmin eder başkasına kızarak.saygı göstermek lazım

Her tip insan var bu kulüpte. Kimi akıl verir, kimi sempatiyle yaklaşır, kimi kendini tatmin eder başkasına kızarak.saygı göstermek lazım

Öyle elbette de..

Şu ela mıdır nedir öyle insana saygı duymam ben.
Çok üstün bir aklı varmış gibi akıl veririm teselli vermem bilmem ne diye.
Zaten depresyonda olan bir anneye süper anneliğini gösterip analık dersi veriyor.

Öylesine saygı yerine bir şey gösteririm ben ama neyse :KK14:

Konu sahibi bence doğru bir karar almışsınız. Kendinizi üzmeyin.
Bu şartlarda çocuklarınızla ilgilenemezdiniz çünkü.
Çok küçükler tamamen ilgiye muhtaç dönemdeler.

Sen kanaman varken, stres sıkıntı içerisinde süper anne olamazdın..
Durumuna en uygun çözüm yoluna gittin ve kızların bence şuan daha iyiler.
Yeter ki sen hep onlarla ol, sesini duyur.

Hayal kurmaya devam edin. Doğuma kadar sürekli görüntülü konuşma yapın, kızlarınıza da
size de iyi gelecektir.

Sağlıklı doğumlar dilerim..

O akıl vermiyor arkadaşım, kendinin ne kadar harika ve örnek bir insan olduğunu anlatarak tatmin ediyor kendini. Konu sahibine henüz kılcı bir yorum yapamadı polemiğe girmekten. :KK8:

Çok iyi mükemmel bir annesin, en doğru kararı vermişsin, çocukların da onları çok seven emin ellerdeler, boş yere vicdan yapıp üzme kendini, hasret dediğin onlara sarıldığın an bitecek, ilerde hatırlamayacaksın bile belki, nice mutlu günleriniz olsun inşallah

3. çocuguna hamile ve kimsesiz gurbetde biri olarak seni çok iyi anliyorum canim ..
35 haftalik hamileyim kara kara dusunuyorum dogum odlugunda çocuklari kime birakaacgimi,babalari iside birakamiyor belki vijdana gelir birakir bilmiyorum

lafi uzatmayim en iyisini yapmisin , baska çaren yokmu olsaydi eminim bu karari vermezdin, bazen çaresizlik yakamaizi birakmayinca isteemdigimiz seyler yapariz bu bir sinav diyelim, hepsi geçicek
Allzh sagliklica kucagina almayi nasip etsin insallah yavrunu, degsin butun bu çekdikelrine,iyiki savasmisim de ilerde .. kuçuk ablalarda oturup oyun kurarlar kardesleriyle,arada kiskanirlar ama 5 dk geçmeden unutup oyuna devam ederler ..

sen mukemmel bi annesin karnindaki yavrunda kizlarinda çok $ansli
Allah yardimcin olsun insalalh ..

Ama oldumu şimdi bu .beni ağlattın sen.sen süper bir annesin .onları neden gönderdin .kendi rahatın için mi .hayır kızlarının rahatı huzuru için ve en önemlisi onların hem fiziki hem ruhsal sağlığı için.sen onları güzel besleyemediğin eskisi kadar ilgi veremediğin için.az sabır .babaanneninde kanı canı onlar.zarar gelmez unutma.hele bir sağlıkla doğur.bebeğin sağlığına kavuşsun mutlu aile tablonuza bakıp imreneceksin sen bile.sakın üzülme arkadaşım sakın.yarınlar güzel olacak.

Okuyun ca cok kotu oldum. Ne yazicami bilemiyorum. Allahim yardimcin olsun. Senin ve kuzularin icin dua etmekten baska elimden birsey gelmez.

Sevgili bayan egoist;
Öncelikle buradan bakınca bana hiç de sağlıklı bir psikolojide gibi gelmediniz. Siz de bir anneyseniz az çok biliyorsunuz dur ki insan hamileyken hassas olur, çabuk kırılır, kafasına herşeyi takar. Eğer sağlıklı bir birey olsaydınız; bebeğini kaybetme korkusu yaşayan bir hamile anneye bu kelimeleri sarf etmezdiniz. Şimdi "aman hepiniz psikolog kesildiniz başa, sanki herşeyi biliyorsunuz da!" dediğinizi duyar gibiyim. Ama bu saldırganlığınız, kadın olduğunuz halde zor durumdaki birine bu denli acımasız kelimeler sarf etmeniz hiç hoş değil ve kimse taraımdan normal karşılanmaz. Sizde bir ego problemi var. Kendinizi büyük görüyorsunuz bunu kabul edin. Evet anne olmak var, anne olmak var ama en önemlisi de insan olabilmek bunu unutmayın. Bayan, korunduğu halde hamile kalmış. Elbette ki kendisi de iki çocuğu da bu kadar ufakken tekrar hamile kalmak istemezdi değil mi? Ki zaten vicdanen rahatsız. Şu an onun için ufacık bir stres bile bebeği için kötü etki demektir. Ama olsun dimi? Siz ne de olsa "o zaman yapmayacaktı kardeşim!" diye kendinizi savunacaksınız. Yazık! Tekrar ediyorum, günlük hayatınızda ya çok övülmüş ya da çok ezilmişsiniz belli ki bu ben mükemmelim duygusu içinize işlemiş. Tek çocuk bakmak da mükemmellik değildir. Biz bilemeyiz ki belki de sizin evladınız da bir çok konuda kendini eksik hissediyordur? Tek çocuk, çift çocuk.. Kimse mükemmel değildir! Lütfen yaşamadığınız acılar hakkımda yorum yapmayın! Siz istek dışı hamile kalmak ne demek bilmiyorsunuz, siz iki çocuğunuz ilgi beklerken kanamalara yatağa hapsolmak ne demek bilmiyorsunuz, siz kaybetme korkusunu bilmiyorsunuz. O yüzden fikriniz "amann yapmasaymış o zaman, yaptıysa da bakacak" olsa bile bunu kırmadan, dökmeden, incitmeden belirtmeliydiniz. Benim fikrim bu yönde. Hiç de kusururma bakmayın!
Saglikli olup olmamamda sizi ilgilendirmez dusuncelerimde ayni sekilde sizi zerre kadar ilgilendirmez. Ister simarik olurum iater ezik sizene yahu? Siz kendi hayatiniza bakin

Bu kişinin açtığı konuların çoğu kapanmıştır. Ciddi bir üslup sorunu var. Kendi konularında istediğini bulamayınca başkalarının konularına sarıyor böyle...

Konu sahibinin çocuklarının psikolojisini düşüneceğine kendisinin psikolojik destek alması lazım...

Allah çevresine sabır versin...
Bana diyene bakin ya. Sen kendi konularinin gorunmeyecegini dusunup mu boyle yazdin acaba? Yok canim gorunuyo e madem sen zahmet edip incelemissin benim profilimi bende bi bakiyim dedim. Arkadaslarinin senden neden kactigini simdi anliyo musun? Iki kelimeyle insanlar hakkinda yorum yapma hadsizligi yaptigindan olabilir mesela.. daha sakin ve mantikli olmalisin

Bi actim profilimi herkes atip tutmis hakkimda:) ya sizene sizeme istedigimi yaparimm istedigimi soylerim hic kimseyi de baglamaz bu ne cingenelik bu ne kocakari tavirlari. Bazilariniz hakikaten bazi seyleri hakediyo yani okuyorum konularinizi o bana sunu yapti bu bunu yapti e sen milleyin dusuncesine burnunu sokarsan yaparlar yani uzulmuyorum sizin gibilere artik. Benim ypeumlarimi da alintilamayin artik. Herkes kendi isine baksin

Öyle elbette de..

Şu ela mıdır nedir öyle insana saygı duymam ben.
Çok üstün bir aklı varmış gibi akıl veririm teselli vermem bilmem ne diye.
Zaten depresyonda olan bir anneye süper anneliğini gösterip analık dersi veriyor.

Öylesine saygı yerine bir şey gösteririm ben ama neyse :KK14:

Konu sahibi bence doğru bir karar almışsınız. Kendinizi üzmeyin.
Bu şartlarda çocuklarınızla ilgilenemezdiniz çünkü.
Çok küçükler tamamen ilgiye muhtaç dönemdeler.

Sen kanaman varken, stres sıkıntı içerisinde süper anne olamazdın..
Durumuna en uygun çözüm yoluna gittin ve kızların bence şuan daha iyiler.
Yeter ki sen hep onlarla ol, sesini duyur.

Hayal kurmaya devam edin. Doğuma kadar sürekli görüntülü konuşma yapın, kızlarınıza da
size de iyi gelecektir.

Sağlıklı doğumlar dilerim..
Ya sence senin saygi duyman umrumda mi kimsinki hayatimdaki rolun ne? Bi gidin Allah askina ya ne tuhafsiniz saygi duymuyomus tovbe tovbe komik misin yaa:)

Back