Bir bakıcı meselesi/ ben mi fazla takıntılıyım?

Buna kesinlikle katılıyorum. Cumartesi belki çağırırım denen iş çok kötü bir iş bence :) özellikle asla haftasonu çalışmam, mesai yapmam demiştim son çalıştığım yerde :) kimseye yapılmamalı konu sahibine de.

Onun dışında konu sahibi 5000 verebilecekseniz kesinlikle şirketle çalışın. Yeni eltim 5000 tl ye şirketle anlaştı Bursada. Çocuğu kreşten aşıyor 12 de eve geliyorlar. Gece 22:00 gibi gidiyor. Siz kendinize göre saatleri düzenlersiniz. Kız genç, türki cumhuriyetlerden yabancı. Ne istenirse onu yapıyor. Dışarı da çıkabiliyor, kulağı da duyuyor, çamaşır makinası da kullanıyor yemek de yapıyormuş çok güzel :)

Diğer kızlar siz asgari ücret+ sigorta dediğiniz için kabul etmemiştir ve cumartesi olabilir diye. Sigaradan kesinlikle taviz vermeyin. 5000 derseniz her şirket istediğiniz özellikte bakıcıyı bulur size.

29 yas kucuk degıl kı yetıskın kadın sorumsuz bır kocaman kadın
ısını hakkıyla yapmayan ınsanlardan hıc haz etmıyorum ıyı yapmıssınız gondererek
Maalesef ne sorunlar yaşadım anlatamam kızımın hatırı için herşeye katlandım. o kadar sorumsuzdu ki o yaş bile bana küçük gelmiş.Kendim de 30 yaşındayım bu arada.Artik dayanamadım ve gönderdim evet.

Tabi ki var. Bakıcı ayarlayamadım gelemem derim. Ama gitmeyi tercih ettiğim durumlar da olabilir. İşim konusunda da hassasım. Kendi işimi başkasına bırakmak istemem.
Verdiğiniz maaş çok iyi , memur maaşı kadar. Yani maaşı alıp da ben onu yapmam bildiğimi okurum kafası normal değil. Kimse çocuk bakmayı iş olarak görmüyor. El mahkum bana bırakacak kafasındalar.

Ben oldum olası alerjik bir çocuktum tedavide gördüm. Büyüdüm koca insan oldum kimini kendim fark ettim kimini umursamadım 10 gündür ağrıdan duramıyorum Meğer bagirsagimda yara ve ödem olmus 3 kutu antibiyotik toplamda 14 kur ilaç içiyorum alerji önemli geleceği için hayat kalitesi için okul hayatı için önemli. Sadece bu yüzden bakıcı değiştirirdim diğer talepleriniz veya ücret konusunda birsey diyemem belki süpürge işini robot ile çözebilirsiniz bence çocuklu çocuksuz evlerde artik mutlaka olmali

Ayrıca bakıcı açısından bence en kötü durum cumartesi soru işareti olması. Ya çalışılır ya çalışılmaz bunu sürekli olumlu karşılamak çok zor

Daha profesyonel ve eğitimli birini bulun mutlaka. 5000e en iyisini bulursunuz. profesyonel ajanslar var, onlarla görüşün derim.

Bulamadım ajanslarla anlaşamadım. Türk yok zaten genelde ajanslarda. Ajanslar özbek ve türkmenlere yönlendiriyor. Onlara da çevremden gördüğüm kadarıyla pek güven olmuyor. Biraz daha açılıp filipinli olaylarına girecektim. Onlar da yatılı kalmak istedi hep.

Bilmiyorum 10 yıldır çalışma hayatında olan biryim. Bu düzensiz çalışma değil bence. İş gerektirirse cumartesi de giderm pazar da giderim sabahlarım da. Cumartesi işe gidileceği zaten cumadan belli olur. Cumartesi sabah uykudan uyandırmam yani. Cuma Bakıcıyı ararım yarın müsait misin derim. Değilim derse yoluma bakarım. Alternatif çözümlerim var. İnsanız neticede. Robot olmasını beklemiyorum. Ama müsaitse de ücreti karşılığında gelmesini isterim. Benim işim varsa ben kimsenin bana kal demesini beklemeden kalırım işte. Bu bana yapılan değil benim iş bilincimle alakalı bir şey zaten. Bu her hafta olacak bir şey değil. 4 haftada bir kere olur. Kışın sık olur yazın hiç olmaz. Yazın cuma işe gitmediğim çok olur hafta sonunu birleştiririm. Ama kışın 7 gün aralıksız çalıştığım da olur. Neyse şimdi bebekli olduğum için biraz daha tolerans göstereceğim kendime tabi ki.

Kadın eksikliğinin farkında çocuğu gözünün önünden ayırmıyor hiçbir şekilde. Evim 85 m2. Dikkati çocukta olursa kaçırmaz. Çocuk bakımıyla ilgili endişem yok ama ben iletişim kuramıyorum. Kapatmış kendini off a almış resmen. Çocuk gibi sanki beyni. Çocukla çok iyi anlaşıyor.

Bence hepsi cok onemli. Baska arayisa girerdim ben olsam. 5 bine calisacak, istediginiz gibi biri illaki bulunur. Alerji meselesincok onemli. Kadin bayagi cahil, cocuga bi sey olsa napacagini bile bilemeyecek gibi bir profil cizdiniz.

Alerji meselesini ben yontabileceğime inanıyorum. Sadece çok yorulacağım. Yok çocukla iletişimi iyi bakımını güzel yapıyor. Uyutma yedirme sorunu yok mesela. Yemek hazırlama kısmında çok net davranmam gerekiyor. Alerjenleri evden yok etmem gerekiyor. Biraz korkuttum bugün. Umarım tam ciddiyetine varmıştır.
Parası beni de rahatsız ediyor şu an.

Gençlerle de olmuyor inan. Şimdikiler bi tuhaf. Ben 16 yaşımdayken bebek bakıyordum bana emanet edip gezmeye giderlerdi. Ama şimdikiler telefon bağımlısı. Bi halt da bilmiyorlar.

Size de çok geçmiş olsun.
Yemeklerini ben hazırlayacağım.
Ama tv açamayacak çünkü kumandaları yanıma alacağım. Ben işe dönmek zorundayım. Halam gelecek bir süre 2 hafta kadar kadınla oturacak. Bakalım o becerir bence alt etmeyi.

Sokağa atmak demeyelim.
Bu işin oluru zaten asgari ücret bence.
Bu kişinin de ihtiyacı var ünide 2 çocuk okuttuğunu ve pandemi boyunca tek emekli aylığıyla geçindiklerini biliyorum. Biraz yardım olsun ve daha motive çalışsın diye asgariden fazla vereyim dedim.
Ama benim hatam şu oldu. Baştan asgariye anlaşıp memnun kalırsam arttırmalıydım. Kafamı dağlara taşlara vuruyorum.
Allah sizden razı olsun bakmış kadar oldunuz

Bizimki dijital ekranlı anlayamadı ya.
Ben yaza kadar tutup, yazın bi bahaneyle postalamaya karar verdim. Yiyecek konusunu çözeceğim bence.

Aynen öyleler. İyi yapmışsınız. Geçen bir tanıdığım 27 yaşında bir kızla yaşadı bu konuyu. Şimdikiler 10 yıl geriden geliyor sanırım zekaları.

Şımarıklık, verdiginiz para hiç az değil o zaman akraba olmamış, bildigini okurken mi olmuş? A’dan Z’ye haklısınız.

Bende yeni doğacak çocuğum için bakıcı buldum. Başta bir kriterim yoktu. Kriterlerimi başvuranlar oluşturdu. Evimiz 2+1 Kesinlikle yatılı istemediğime karar verdim. Böylelikle yabancı uyrukluların çoğu ekarte olmuş oldu, onlar kalacak yer istiyor. Kendim ilan verdim “Tecrübeli” ibaresi koydum. Genelde kendi çocuklarını büyütmüş, büyüten anneler müracat etti. 2. Kriterim ya çocuksuz ya da yetişkin çocuklu hanımlar oldu. Küçük çocuğu olan illa ki kendi çocuğunun sorunları, hastalıklarıyla boğuşmak zorunda kalacaktı. O zamanda işi aksatırdı. 3. Kriterim sessiz, sakin, evin içinde yaşananların dedikodusunu yapmayacak biri olmalıydı. Evime, mahremime alacağım insanın beni diken üstünde hissettirmemesi lazım. Ev işlerine gelince çoğu “biz büyük temizlik yapmayız” dediler. Bende “büyük temizlik istemiyorum ama çocuk uyurken dağınıklığı toplamanızı, bulaşıkları makinaya dizmek, yerleştirmek, çamaşırları asmak gibi gündelik işleri beklediğimi” söyledim. Bu kriterlerime uygun 2 adaya indirdim. Bebek doğunca daha ihtiyacı olanı çağıracağım. Anlaşıp anlaşamayacağım o zaman belli olacak. Ben asgari ücret vereceğim. Çalışma saati 9-17 Cumartesileri de gel dedim. Ben ya da eşim muhakkak başında olacağız.
Sizin anlattığınız bakıcı son derece yetersiz. Şahsen ben 40 yaş üstünü tercih etmem.

Eşinizin kazandığı geçminize yetiyorsa sırf kariyer diye alerjisi olan çocuğunuzu kimseye güvenip bırakmayın bence kimse sizden iyi bakamaz.

Canimcim sen bakicinla baştan konuş bir daha o ev daginiksa çok zor bnm annem gitti ben rahat etsinler diye iki çocuk var çünkü evi toplu yemek ve çamaşır bırakmamaya çalışıyorum sen yapma diyorum yapıyor bazen bir de eline liste as ver tek çocuk yapiversin yoksa yolun başından dön bı çok kez bakıcı ile uğraşmış birisi olarak söylüyorum idare edeyim dersen olan sana olur insan güvenilir arıyor tamam ama bı cok yönü eksik kalıyor iş konusuda izin ayarlayabilir toparlayabilirsin kadın şartlar iyi kalmak isteyecektir toparlamaya çalışacak bence

Daha işe başlamadım ya alışır belki ev işi yapmaya ben gidince diyorum canım ya. Bugün liste yaptım alındı zaten. Alışmamış çalışmaya çalışma adabı yok kadında o yüzden zorlanıyoruz bence.

Baştan ne konusuluyosa o oluyor canım ne kaybedeceksin bı hafta öyle dene yoksa yine aynı kapıya çıkar normalde cumartesi dahil gidiyormuş bakici bizim ama öyle konuşmadık biz, direk bunu yap şeklinde değilde benim ilk çocuğum tedirgin oluyorum seninle alakası yok vs mi desen öyle demediysen ben de liste yaptım kadın bunu okuyamadım ben dedi sonra uyamadik bı şekilde ama direk öyle trip atması seni yormaz mı bı dene istersen ise baslayarak emin ol ama konusmani tavsiye ederim sıkma canını herşey hallolur inşallah

Eşinizin kazandığı geçminize yetiyorsa sırf kariyer diye alerjisi olan çocuğunuzu kimseye güvenip bırakmayın bence kimse sizden iyi bakamaz.

Kazanç değil konu zaten. Ama çocuğumu daha iyi okullarda okutabilmek ona güzel bir gelecek sağlayabilmek ve en çok da kendim hayatın içinde kalabilmek için emeklerim ziyan olmasın diye çalışmak zorundayım bence.
Alerjiyi halledeceğiz inşallah inanıyorum.
Ama o dediğiniz seçeneklerim arasında yok. Yapamam zaten. Doğum izni bana yetti

Alerjinin şakası ya da abartması mı olur yaw ? Birde cidden 5000₺ bayağı iyi bir para. Çocuk uyurken bi zahmet kaldırsın kıçını da iş yapsın.
Bu parayı versem ev işi de beklerim.
Ha ama uyku konusunda kimse o şekilde uyutamaz, mümkünse sende bu kötülüğü kendine yapma bence.

Kesinlikle ilk cümlelerinize katılıyorum.
Buradaki yorumlardan etkilenmeyin. Çalışmalısınız tabii ki. Vakti geldiyse işinize dönmelisiniz de.
Ancak bakıcıyı yeniden değerlendirmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…