Bir bakıcı meselesi/ ben mi fazla takıntılıyım?

Asgari ücret zaten kaç TL ki

Valla saydiklariniz içinde kadının bir tane artisini göremedim. Anaflaksi, alerji sakaya gelir bir konu değil zaten onu geçtim, duymuyor olusu, sizin kurallarinizi onemsemeyip sen gidince tv acarim vs demesi sizi is veren gibi gormedigini, profesyonel bir iliski kuramayacaginizi gosteriyor zaten. Sanki komsunun çocuğuna hayrina bakıyor. Bence bir an önce vakit kaybetmeden konusun , gelmesin . başka bir çözüm bulun. Kim baksa Bundan iyidir bence

Telefon yasak değil tabi ki ama bütün gün telefonla konuşursa sorun ederim. Zaten gözü görmüyor öyle instagram whatsapp takılacak bir tip değil telefon çantasından hiç çıkmıyor. Bu bir artı
Ben elimde telefon karşımda tv ile de çıldırırım evde bütün gün. Benim çalışmam lazım

Ülkede asgari ücret bir anda böyle yükselmeseydi 5000 TL fazlaydı cidden . Ama şim durup düşündüm de asgari ücret veriyor oda normal

Evet asgari veriyor üzeri de ihtiyacı olduğu için yardım olsun diye fazla verdim. Hem akraba iyi insanlar hem de üni okuyan iki çocuğu var burs gibi düşündüm. Ama hakkını da versin işte ne bileyim.

Aldığı parayı hak etmiyor
Valla eve yardıma gelen bi zahmet ev işine de el atacak.7 aylık bebek ne yapabilir ki zaten ? Elinde tel tüm gün oturuyordur

Telefon çantasından hiç çıkmıyor instagramı yok whatsappı yoktu ben yükledim öğrettim evin internetine bağladım

Ben evdeyim diye yapmıyor belki bilmiyorum işe başlayınca bir süre daha gözlemleyeceğim.

Şu an evdeyim. Hem çocuğa bakıyorum hem ev işi çamaşır ütü yardımsız hallettim her gün evde olunca. Ama ben gidince çocuğa ayrı temizliğe ayrı insan gerekiyor evde işte

Örneklerim zaten alerjiden bağımsızdı. Daha genel şeyleri paylaştım. Bunları bilmesi lazım diye. Buğday,süt ürünleri, kabuklu yemişler, balık, tavuk, dana eti alerjisi var.
Tuz şeker bal genel bir yasak bildiğiniz gibi. Gelir gelmez emziğini bala batırmaya kalkıştı. O tarz her şeyi kaldırdım sakladım.
Benim son seçeneğim kreşti aynı ücretlere iyi bir kreş var evime yürüme mesafesinde. Anneannesi son anda bu kadını buldu. Ve bana aşırı övüldü yıllardır çocuk bakıyor profesyonel diye. Bu arada kreşte alerjene dikkat ederler ama sağlıklı bir şey yedirirler mi emin olamadım. Kamera yasak çünkü hiç görme kontrol etme şansım yok.

Süt alerjisi kan testiyle belirlenemiyormuş. Antikor bakılıyormuş sadece o da garanti sonuç değilmiş negatif de çıkabiliyormuş. Ancak eliminasyon diyetiyle kanıtlanabiliyor. Benim diyetimden sonuç elde edemedik.

Deri testi yaptırabilirsiniz sonucu çok güvenilir değil. Ama sonucu referans alarak eliminasyona başlarsanız daha faydalı olur. Biz o şekilde yaptık.

Zaten 5000e geliyor o rakam da. Ama anlaşamadık kendileriyle daha büyük paralar istiyorlar çalışma saatlerini beğenmiyorlar eğitimliyim diye burunlarından kıl aldırmıyorlar ama çocuğun altını bile değiştiremiyorlar. Gençlerden olumlu sonuç alamadım.

O teyze sen kapidan çıktığın gibi, televizyonu da acar, cicibebeyi de dayar gibi geldi bana

Tv yi açmayı beceremiyor. Evde cici bebe yok. Kamera var :)

Borcunuz falan mi var?çalışmak zorunda misiniz?birkaç yıl ara verme durumunuz hiç mi yok

Çalışmak zorundayım. Ara verirsem işe dönemem. İzin vermezler yani. Ara vermem demek elveda demek.

Anlamiyorum insanlari.. bakici
Misin? Evet.. sanki bedava bakiyor cocuga hareketlere bak..yemekleri ve duger yiyecegi seyleri sen onceden hazirla bence tek cozum
Bu.. haricinde bence degismelisin bakiciyi

Yiyecekleri ben hazırlayacağım. Dün her şeyi yazıp önüne koydum buzdolabına astım. Sözlü havada kalıyor duymuyrum ayağına yatıyordu. Bakalım şimdi nasıl olacak.

Tvyi açmayı beceremiyor zaten aklı sıra şaka yaptı. Rahatsız edici tarafı sürekli diyalogları uzatıyor böyle benimle inatlaşır gibi. Benim sert çıkmam gerekiyor. Konunun buraya gelmesine gerek yok. Çalışma adabı almamış tecrübesiz bir kimse işte.
Artısı çocukla çok konuşuyor. Farklı bir dilde konuşuyor. Göçmeniz biz. Dilimizi öğretiyor. Ben evde farklı bir dil öğretme/konuşma taraftarı değildim ama benim dışımda birinden öğrenmesi mantıklı geldi. Çocuğun başından 5 dk ayrılmıyor. Wc ye bile hızlı hızlı gidip geliyor. Uyurken başında bekliyor. Çok seviyor. Oyunlar oynuyor, eğlendiriyor. Sevgi dolu tatlı dilli şen şakrak bir insan. Çocuk mutlu.
Diğer denediğim kişiler içinde bu anlamda en memnun kaldığım oldu. Annem de diyor ki önemli olan çocuğun mutluluğu bir şekilde bütün çocuklar büyüyor. Buldumcuk oldun bu yaşta çocuk yapınca çok inceliyorsun diyor işte
Alerji konusunda ciddiyetimizi kavrasa bana yetecek ama yoruldum bir şeyleri anlatmaya çalışmakla. Sürekli zıtlaşma halinde benimle. Belki ben işe gidince daha iyi olur bilmiyorum.

Yalnız sen teyzeyi bayağı benimsemişsin
Siz ayrılamasınız. Kadın madem tv izlemiyor , telefon bilmiyor tüm gün ne yapıyor ?
7 aylık bebek en aşağı 3/4 uyku yapar. Dayanamaz zaten. Sonrasında kadın ne yapıyor ?

O alerji işi, ne meret bir şéy bir bilseniz bu kadar bol keseden yazmazdınız..

Sağlikla doğmuş bir bebeğe bakmak dahi insanı zorlarken Alerjik bebek bakımı daha daha zorlar, yorar..

Bu konu öyle yabana atilmaz bilinç gerekli!

succulentaski Bu kadin SAKIN bakmasin bebeğe. Emzikle bal ne demek! Cocuğun ciğerleri yanardi. "Gençler bilmez" diye kendisi ne yapip eder o yumurta, sütü verir.

Kreş 7 aylik bebeğe ne sağliksiz şey verebilir? Bu kadin bebeğin hayati ile oynayabilir. Kamerada görsen, yetişecekmissin sanki? Onu geçtim, ilk 2 yil çok önemli alerjide. Yavaş yavaş besinleri menüye koyarsan, bebeğin atlatma şansi var.

Bu kadin paldir küldür verip hadi bebek hayatta kaldi, ömür boyu alerjiler ile oğraşçak. Niye? Çünkü ortadaki yalana karşi gelmek istemediğin için. Kalp kirilmasin diye. Annen o zaman yalan söylemeyecekti. Kadin temizlik işi yapsin o halde, yapamadiği işten para almasin. Hayat herkese zor.

Kadın sevilmeyecek bir insan değil.
2 uyku yapıyor bebe. Uyurken başında oturuyor
Kulağı duymadığı için başından ayrılmaya korkuyor. Uyanırsa hemen yakalayıp uykuya döndürüyor. Uyanıkken Anakucağına bırakıp bi yemek yapabilirsin hem sen yersin hem biz yeriz dedim. Bırakmam diyor. Sadece çocukla ilgileniyor. Bütün gün arkadaşı gibi sohbet ediyor. Bence kadında çocuk zekası var.

senin çocuk bu kadar sohbete erken konuşur hahahah

Evde bal vardı yok ettim zaten. Kuruyemişleri yok ettim. Yumurta yiyebilmeye başladık mesela. Aşacağız inşallah.
Anaflaksi yaşayabileceğini. Ölüm tehlikesi olduğunu falan söyledim dün kağıda yazdım kocaman kocaman. O kadar mı kötü diyor hala. Temizlik yapamaz ki. Bardak yıkamıyor.
Alerjiden dolayı zayıf bebek. Çorbasına un atma konusunu 8 kez izah ettim. Anladı. Ya gidip şu durumda inadına un atacağını düşünmüyorum artık. Ama çok zorlanıyorum. Gerek var mıydı kendimi şu duruma sokmama bilmiyorum.
Bir de ek gıda konusunda farklı çeşitler yaptırmak istediğimde zorlanacağız. Ben evde köfte mücver vs yapıyordım değişik sebze, kıyma ve hindiden. Şimdi gel onları tarifle mesela. Her şeyi 8 kez mi anlatacağım. Annem de diyor ki ben sana çaylı mama yedirdim büyüdün. Çocuğu bu kadar merkeze koyma diyor. İyi de ben onu dünyaya getirmeyi seçtim o istemedi ki. Ay içime fenalık geliyor işte.

Haa bide o tv açamamasi biraz yalan bence. Benim 80 küsür neredeyse kör babaannem bile açiyor, çesitli kanallari seçiyor.

Annen kadini tembihlemiş olabilir, succulent buna takiliyor diye. Yoksa cep telefonu yok, tv yok, kadin gün boyu napiyor? Kitapmi okuyor?

Tv kumandasını saklayacağım giderken her ihtimale karşı.
Gerçekten kameraya çekip göstersem şaşarsın. 2 saat önce geldi. 2 saattir aralıksız çocukla konuşuyor.

Hii çayli mama harikaydi zaten. O dönemlerde bebek ölümlerden, bu dönemde diabet kalp hastaliklar, obeziteden haberi varmi annen?

Kadin bana normal gelmedi. Sürekli bebeğin başini beklemek normal değil. Bebek yanliz kalabilmeli. 1-2 aya bebek iyicene ayaklanacak, dillenecek, napacak bu kadin? Bu kadin yoksa, bebek nasil kendi başina tekrar uykuya dalacak, oynayacak?

Yani duymayan, besine önem vermeyen kadin. Ben olsam zerre güvenemezdim kadina. Annende "el ne der" diye kadini istiyor. Sen karşi gel.

Ha dilinizi sonrada söker çocuk. Ikinizden biri (ya sen ya eşin) o dilde konuşun, anlar o.

Tv kumandasını saklayacağım giderken her ihtimale karşı.
Gerçekten kameraya çekip göstersem şaşarsın. 2 saat önce geldi. 2 saattir aralıksız çocukla konuşuyor.

Sorun tv değil ki. Yani bilmiyormuş gibi yapmasi. Herşeyi saklamak nereye kadar? Ya bir gün unutursan? Iş yerindede hep firsatin olmaz kameraya bakmaya. Tedirgin olmaya değermi?

Ben sizi su yönden anlıyorum.
Benim bakici da ,55 yaşında
TV telefon olmaması bir de bebekle iyi anlaşması avantaj geliyor insana.
Diğer negatiflikleri görmek istemiyorsun.
Ve cocukla oyun oynaması naif davranmasi insanın hoşuna gidiyor.
Çünkü çoğu bakıcı tablet TV telefon pesinde.
Benim bakici da asla birşey yıkamaz
Cidden bakıyorum bazı konularda pasakli.
Ama sizinkinin kulaklarında sorun olması kötü bir durum .

Sorun tv değil ki. Yani bilmiyormuş gibi yapmasi. Herşeyi saklamak nereye kadar? Ya bir gün unutursan? Iş yerindede hep firsatin olmaz kameraya bakmaya. Tedirgin olmaya değermi?
Çocuğu dışarı çıkarmayacak kadın . Bu durumda o çocuk 3 ay sonra asla evde durmaz Biz günde 2 kere sokaktayız şuan çocuk kar kış dinlemiyor mesela istiyor ağlıyor ona da ihtiyacı var çünkü çok normal 2 yaşa geldiğinde sendromu başlıyor idare etmek çok zor kadın yapamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…