Bir bakıcı meselesi/ ben mi fazla takıntılıyım?

Ya açıkçası ben bu kadar uzaktan tedirgin oldum, ya alerjisi olan bir şey yedirir ve size soylemezse ve geç haberiniz olur ve bebeğiniz hastalanırsa çok diye düşünmeden edemedim. Kanlı kaka, döküntü vs diyorsunuz, kıyamam ya, bu riski de asla alamazdim ben.

Bence olayın içinden sıyrılıp şöyle bi uzaktan objektif şekilde bakın şu duruma..

Kırılır mı, ayıp olur mu falan demeden "sizinle çalışmaya devam edemem, benim bebeğimin durumu hassas, kusura bakmayın" deyin ve uzman bir bakıcı bulun ve bence Mart ayına kadar uzatabilirim demişsiniz, o zamana kadar da uzatın izninizi. Bakıcıyı bulunca ilk 1-2 ayı birlikte geçirin ki bakıcı sizi ve bebeğinizi doğru şekilde tanıyıp öyle devam etsin.

5000 cok iyi para diyorsunuz ama asgari ucret bile 4250 tl olmadi mi? Ki bu kadınların çoğuna sigorta yapılmıyor, yol parası vs almıyorlar. Tazminat vs hakları çoğunun olmuyor. Yani enn az 4250 alması gerekir. Ayrıca hicbir iste telefon yasak değilken kısa telefon görüşmelerine veya podcast vs dinlemesine kızarsanız nasıl sabredecek. Benim cocuğum bir yaşında ben bu şartlarda kendi çocuğuma bakamam çıldırırım ki 17 sene is tecrubem, iyi de bir eğitimim var. Alerji vs konusunda çok haklısınız. Bu anlattiğiniz akraba kadın kesinlikle gitmeli cunku cocuğun cıkaracaği hafif sesleri bile duymalı bence, acil bir durum olması vs durumunda...

Bebegin yemegini siz yapar birakirsiniz bu yapilabilir ama buna karsilik bir bebegi bakarken butun gun evi toplayabilir sil supur yapabilir bebek dedigin temiz ortamda olmali camasirini yikayip utusunuxe yapmali heleki 5bin veriyosaniz yoksa hic anlami yok bu bakicinin

Ülkede asgari ücret bir anda böyle yükselmeseydi 5000 TL fazlaydı cidden . Ama şim durup düşündüm de asgari ücret veriyor oda normal

Ülkede asgari ücret bir anda böyle yükselmeseydi 5000 TL fazlaydı cidden . Ama şim durup düşündüm de asgari ücret veriyor oda normal
Aldığı parayı hak etmiyor
Valla eve yardıma gelen bi zahmet ev işine de el atacak.7 aylık bebek ne yapabilir ki zaten ? Elinde tel tüm gün oturuyordur

Bağırsak hastalığı çok ciddi bir hastaliktir bu konuda çok haklısınız kimseye taviz vermeyin. Diğer konu 5000 bin maaşa bari bardağını yıkayıp çocuğa tv izletmesin bir zahmet. Akraba ya da değil net olun derim.

Çalışan biri olduğum halde geçen 3 gün çocuğuma ben baktım. Sabah 1 posta makineye çamaşır atılıp asılması, gün içinde bulaşıkların makineye yerleştirilmesi, yemek yapmak, ve açık mutfak süpürülmesi, yatakların toplanıp ortalığın toplanması. Hepsini gayette yaptım. Çocukla da ilgilendim televizyon falan da açmadım. Yani bakıcılar gayette günlük toparlamayı yapabilir. Evet cam kapı silemez ama makineye de bulaşık koysun bir zahmet. Evine yardımcı alamayan ev hanımı anneler çocuklarıyla hiç ilgilenmiyor sanki. Asgari ücret ve sigorta yaptığım bakıcımdan bu işleri yapmasını istedim ve yapıyorda. Bence siz bu kadınla yolları ayırın. En önemlisi besin alerjisi ve yazın dışarı çıkarmama mevzusu.

Bu yemek listesini ben bile kizima uyguluyordum, ki alerjik değildi. Zaten 6.aya kadar sadece mama ile besleniyordu. Ondan sonrada bir meyve bide sebze püresi yiyordu. Sebzede buharda kaynayip, ezilmiş oluyordu.

Yani tuz, un olurmu yaa 7 aylik bebekte. Ve sen üstelik kakada kan diyorsun! Bebeğe birşey olursa, kadinin güleryüzü bebeği kurtarmaz! Cahillerin (kusura bakmada annende buna dahil) elinde kaldin ve onlara benzemeye başliyorsun.

O kadar parayi bare kreşe yatir. Çocuk birazda sosyalleşir. Lüks kreş ise gidaya daha çok dikkat eder.

Test yapmadilarmi? Niye emin olunmafi? Kakada kan ve mukus ciddi belirti oysa? Anti alerjik mamaya geçmeye denedinmi? Bende yetişkin olarak mesela akşam yağli (cips gibi) birşey yersem, asla uyku tutmaz. Bağirsaklar önemli.

Test yapmadilarmi? Niye emin olunmafi? Kakada kan ve mukus ciddi belirti oysa? Anti alerjik mamaya geçmeye denedinmi? Bende yetişkin olarak mesela akşam yağli (cips gibi) birşey yersem, asla uyku tutmaz. Bağirsaklar önemli.
Süt alerjisi kan testiyle belirlenemiyormuş. Antikor bakılıyormuş sadece o da garanti sonuç değilmiş negatif de çıkabiliyormuş. Ancak eliminasyon diyetiyle kanıtlanabiliyor. Benim diyetimden sonuç elde edemedik.

Aldığı parayı hak etmiyor
Valla eve yardıma gelen bi zahmet ev işine de el atacak.7 aylık bebek ne yapabilir ki zaten ? Elinde tel tüm gün oturuyordur
50 küsür yaşındaki kadın birkaç ay sonra çocuğa nasıl yetecek ? O çocuk durmadan sokak isteyecek mesela oyun isteyecek vs vs . Oğlum kar kış dinlemiyor sürekli sokaktayız biz . Kadın çocuğu sokağa çıkartamam demiş birde 7 aylık bebe 3 uyku yapıyordur oh mis yat yayık

Bende sizin gibi düşünüyordum ama işte malesef imkanlar çocuklar için vazgeçmek durumunda kaldim. Hakkınızda hayırlısı olsun.

56 yaş çok fazla. Böyle bir çocuğa daha profesyonel birini bulmalısınız. Eski kafa insanlar sizi asla dinlemez. Mesela anneanneme kedilere kemik verilmez, kediler ev yemeği yemez desem de anlamıyor resmen direniyor. Eskiden bizim köydeki kediler mama mı yermiş gibi argümanlar sunuyor. Ama sokak kedilerinin ömrünün zaten kısa olduğunu hesaba katamıyor. Yaşı genç ve kendini geliştirmeye açık biri olması lazım. Verdiğiniz maaş çok iyi. Ayrıca maaşlı çalışan biri nasıl sen gittikten sonra açarım ben televizyonu diyebiliyor? Akrabayla eşle dostla iş yapılmıyor işte

Bence siz çok sabırlısınız. Alerjisi olmasa bile daha ek gıdaya yeni geçmiş bir bebeğe cici bebe mi verilir. Benim oğlum 21 aylık ben ona bile cici bebe vermiyorum, yani eline 1 tane alır yer ama bir öğün olarak yemeğinin içine koymam.

Borcunuz falan mi var?çalışmak zorunda misiniz?birkaç yıl ara verme durumunuz hiç mi yok

Anlamiyorum insanlari.. bakici
Misin? Evet.. sanki bedava bakiyor cocuga hareketlere bak..yemekleri ve duger yiyecegi seyleri sen onceden hazirla bence tek cozum
Bu.. haricinde bence degismelisin bakiciyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…