Bir bakıcı meselesi/ ben mi fazla takıntılıyım?

Başka birini bulun. Hepsini okumadım bile daral geldi. Boğarım öyle birini

5000 TL bu zamanda az değil. Akraba veya değil, hatır gönül işi yapmıyorsa senin kurallarına uymak zorunda. Kırılmasın diye yumusatmaya gerek yok. İts a biznızz beybi

Benim kuralların var çocuk zor. Sorumluluğun ağır olduğubu söyledim ilk görüşmede. Demedi ki ben yapamam edemem. Bana bu kadar para vericen karşılığını veremem demedi.

Böyle sıradan bir bakıcıya neden 5000 diye sormak istedim.

Asgari belirledik aslında. Bence asgari olmalı zaten. Sonra akrabamız ve paraya ihtiyacı olduğu için annem babam 5 ver. birine hayrın dokunsun kadının da senin de işin görülsün daha motive çalışır dediler. Biz de öyle artırdık bütçeyi.

1.5 aydaki 4. Bakıcı bu. Değiştirirsem işten 2-3 hafta izin isteyeceğim. ama kimi bulucam bu sefer bu kadın en azından tanıdık diyorum.

40-50 yaş arası bebek bakım deneyimi olan kişilerle görüştüm. 40ın altını ben istemedim. Genç birinin sorumluluk alabileceğini düşünmedim. Çocuk gelişim mezunu kimse kabul etmedi benim şartlarımı. Birkaç kişiyle telefon görüşmem oldu da. Çalışma saati uzun geldi sabah 8 akşam 6.30. Ne bekliyorlarsa bilmiyorum.
Bu kadın kabul etti de ne oldu..

Evde kamera var. Telefonunun ekranını göremediği için telefon kullanamıyor zaten.
Annem ve halam gelecekler ben işe başlayınca biz hallederiz onu diyorlar ama işler daha sarpa sarabilir dediğiniz gibi.
Ama kulağı duymuyor gitsin kulaklık taksın mesela zor bir şey değil.

Alerjiyi abartıyorum çünkü ciddi çok fazla besinle sorun yaşıyorum ama dediğim şu ne yiyeceğini yazıp bırakıcam onun dışında bir şey yedirmeyeceksin. Bu zor olmamalı ya. Yok ben cici bebe yediririm kilo alsın çok zayıfmış bu oğlan diyip duruyor mesela. Cici bebe yok. Bunun nesi zor ki. Bir de dolgun ücret veriyorsam beklentim fazla olmalı. Şikayet eden benim ama bu durumdan bakıcı hayatından çok memnun. Bence zor değilim.

Canım maalesef alerjik bebeği bir tek alerjik bebeği olan anlıyor...benim kayınvalidem annem bile anlamıyordu. Yumurta yaaaaa saaaaaaaakkkkk diyordum bu çocuk nasıl büyüyecek annem diyordu..peynir yoooooooooğhkk diyordum kaynanam nasıl bağışıklığı güçlenecek diyordu.!!!!!

Vel hasılı ben işe devam etmeyip besleyip büyüttüm...

Ben olsam bütçemi 1000 lira kadar arttırır yabancı bakıcıyla anlaşırım. Hem sözünüzden çıkmazlar hem de daha profesyonel davranırlar. Abartmıyorsunuz bu arada, bakıcılıkta bir iş. Parayı alıyorsam işimi yaparım. Avukat-doktor-öğretmen-hemşire sayamadığım birçok meslek. Kimse babasının hayrına çalışmıyor, parayı aldığı halde sözleşmede bu yok ama sen gidince ben eklerim banane diyen bir avukat, müfredatta yok ama anlatmak istiyorum diyen öğretmen nasıl yoksa o da sizin sözünüzden çıkma cürreti göstermemeli. Bademciklerini almam lazım ama hazır uyuyorken birde deviasyon ameliyatı yapıcam diyen bir kbb uzmanı düşünün mesela? İşi ciddiye almak gerekir ben bu teyze ile çalışmazdım.

Sizin çocukla aynı kızım maalesef vizede doktor bunu demişti ama ben hastalık hastası olmuştum bile hamdolsun aştık o sorun hiç olmadi ama arkadaşın başına geldi... Allah kimselere yaşatmasın.

Bence ücretsiz izin hakkınız varsa siz bakın çok minik daha.

5 bin tl gerçekten fazla bir bütçe.. hele de böyle iki tane laftan anlamayacak birine sağlığın söz konusu olduğu bir durumda çocuk emanet edilmez bence..
evet çalışmak dünyanın en güzel şeyi, ben de oğlum 3,5 aylıkken işe döndüm fakat sizde ciddi bir rahatsızlık söz konusu.. bence alerji durumu riske atılabilecek bir durum değil.
benim önerim 1 yaşına kadar kendiniz bakmanız, akabinde kreşe vermeniz. 5 bin tl ücret isteyen kreşlerde doktor da oluyor hemşire de diyetisyen de.. çocuğun ne yiyeceğine kadar incik cincik ediyorlar.. kameraları da var her halükarda evdeki duymayan birinden bin kat daha iyidir..

Kulağı mı duymuyor yoksa duymazlıktan mı geliyor acaba..

5 binlira şu an bir memur maaşı.Yani duymayan,sizi dinlemeyen, dediklerinizi uygulamayan bir bakıcıya verebileceğiniz bir para degil.Cocuga orada bisey olsa ağlasa allah korusun tikansa kadın duymayacak demek ki.Bu paraya çok daha iyilerini bulursunuz.Gonderin kadını.Cocugunuza yazık.

5000 TL ciddi bir miktar.

Açıkçası alerjik çocukları yaşamayan anlamaz bilemez.

Abarttığınızı söyleyenler maalesef alerji ağrısını, döküntüsünü vs... bilmedikleri için.

Benim kardeşimin de vardı kendi kardeşim olmasına rağmen annem demeden hiç bir şey yapmazdık.

Açıkçası tam riskli dönemdesiniz.

1 yaşa kadar bakma imkanınız varsa daha çok rayına oturur gıdaları. Ek gıdaya yeni geçiyor çünkü.

Benim kardeşine sadece karbonhidrat, sade yağ ve kuzu eti alerji yapmıyordu.

Dolayısıyla bahsettiğiniz un çorbası kardeşimin ana öğünü idi mesela.

O sebeple sizi anlıyorum sizden başka kimse anlayamaz. Baştan sıkı tutmak lazım ki ileride geçecek inşallah alerji süreçleri de.

Ayrıca çocuk bakımı için algısının açık olması gerekiyor. Kesinlikle doğru bir tercih değil. Yeni ve genç birine bakın. Şimdilik anneniz de yanında dursun.

Pregomin gibi bir mamaya başladınız mı?

Bana abartıyor gelmediniz ama çevrenizdeki herkesin böyle söylemesi düşündürdü. Bir mesajınızda okudum çocuk gelişimi mezunu kimse şartlarımı kabul etmedi demişsiniz. Şartlarınız nedir tam olarak?

Bu kadını aileniz almanız için sizi gazlamis ama bu kadının dünyadan haberi yok.
Pek gün görmemiş demekki.
Benim kaynanamda işine gelmediği seyi ciddiye almaz.
Yüz kere desen inadindan vazgecmez.
Benim şuan bakıcım 55 yaşında teyze ve kadın aşırı görgülü.
Nasıl davranacagini bilir önerilerimi dikkate almaya çalışır.
Hiç öyle duymazlıktan gelme vs yapmaz.
Çocuk uyuyunca kendisi kitap okur.
Hatta abla TV yasak dedim.
Daha bir kere çocukla onu TV odasında görmedim.
Bazı yönleri aşırı eksik ama en çok neye takintiniz varsa ona uymak zorunda.

Yumurta yedirince ne gibi belirtiler oluyordu pinkie?

succulentaski konun beni üzdü. İyi bir bakıcı bulmanın zor olduğunu biliyorum ama bu kadar çok bilmiş ve başına buyruk olabileceklerini düşünmemiştim. Benim de bakıcı bulmam gerek.
Değiştir bence sen bu kadını. Allah yardımcımız olsun.

Tabii 2 yaşında bitmişti ...sizde ne var?
Bizde bi şey yok gibi emin değilim. Ek gıda öncesi sadece anne sütü aldığı dönemde kakada mukus ve 2 sefer de kan gördük. O dönem süt ürünleri diyeti yaptım. Hatta et de yemedim bir ara. Mukusta değişen bir şey olmadı. Kan bir daha görmedik. Sonra ben diyeti açtım yine değişen bir şey olmadı. Ek gıdaya geçtik. Gözle görülür bir sıkıntı yok ama acaba diyorum uykusuzluğunun sebebi yedikleri olabilir mi.

Maalesef süt alerjisi ve yumurta huysuzluk yapıyor hele de süt alerjisi kiiiii bu çok daha huzursuz yapar ...mukus bunun en büyük belirtisi bir uzmana danışınız mi??? Kan ciddi çünkü bizde kan yoktu sadece ama diğer tüm belirtiler vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…