- 5 Ekim 2020
- 13.136
- 34.876
- 35
-
- Konu Sahibi succulentaski
Profesyonel bi bakıcı bulsaydınız keşke, şu tarif ettiğiniz teyze maksimum 3000 tl standartında bakıyor. Gencecik eğitimli bi kadın neden bulmuyorsunuz? Parka da çıkarır dışarda da dolaştırır en azından kulağı duyar yahu.
Evet ama bana böyle anlatılmadı bu kadın. Çok büyük bir gol yedim. Şimdi nasıl geri döneceğimi bilmiyorum.
Kadını kırmadan nasıl konuşacağımı bilmiyorum.
Canim sen abartmiyorsun ama ev hanimligi dışında vasfı olmayan bir insana (maalesef böyle söylüyorum ama) 5bin lira vermek çok fazla. Üstelik babaanne modunda bakacak cocuga bir oyun etkinlik desen hiçbir şey yapamayacak . Büyük ihtimal tv başında oturtup el işi örecek
Güvenilirlik açısından birini bulmak zor evet ama o parayı verdikten sonra sen ne dersen o olmalı. Degilse bir anlamı yok eve gelip oturacak kadına üstüne para vermenin.
Bütün gün oynuyor çocukla canım. Konuşuyor. Bu arada biz göçmeniz bahsetmişimdir size grupta. Akrabamız olduğu için evde anadilini konuşuyor. Dilimizi öğrenmesi açısından iyi olacağını düşünmüştüm. Bi bu artısı var belki.
Tv yasak açamaz zaten o konuda katıyım. Çocuktan başka iş yapmıyor ama duymuyor etmiyor. Şu an fazla para verdiğimi düşünüyorum içim acıyor ya.
Ve bu kadın bana böyle anlatılmadı. Gelmeden önce 50 yaşında dediler. Geldi 56 yaşında 76 duruyor ama.
Canım maalesef alerjik bebeği bir tek alerjik bebeği olan anlıyor...benim kayınvalidem annem bile anlamıyordu. Yumurta yaaaaa saaaaaaaakkkkk diyordum bu çocuk nasıl büyüyecek annem diyordu..peynir yoooooooooğhkk diyordum kaynanam nasıl bağışıklığı güçlenecek diyordu.!!!!!
Vel hasılı ben işe devam etmeyip besleyip büyüttüm...
Offf bizimkiler de böyle buzdolabına astım kocaman kocaman peynir yasak süt yasak bal yasak.
Ben olsam bütçemi 1000 lira kadar arttırır yabancı bakıcıyla anlaşırım. Hem sözünüzden çıkmazlar hem de daha profesyonel davranırlar. Abartmıyorsunuz bu arada, bakıcılıkta bir iş. Parayı alıyorsam işimi yaparım. Avukat-doktor-öğretmen-hemşire sayamadığım birçok meslek. Kimse babasının hayrına çalışmıyor, parayı aldığı halde sözleşmede bu yok ama sen gidince ben eklerim banane diyen bir avukat, müfredatta yok ama anlatmak istiyorum diyen öğretmen nasıl yoksa o da sizin sözünüzden çıkma cürreti göstermemeli. Bademciklerini almam lazım ama hazır uyuyorken birde deviasyon ameliyatı yapıcam diyen bir kbb uzmanı düşünün mesela? İşi ciddiye almak gerekir ben bu teyze ile çalışmazdım.
Offf işte ben de çalışmak istemiyorum. Şu an anneme kabul ettiremiyorum. Kadına direkt duymuyorsun kbb ye görün kulaklık tak demek istiyorum.
Bence ücretsiz izin hakkınız varsa siz bakın çok minik daha.
Maalesef yok
5 bin tl gerçekten fazla bir bütçe.. hele de böyle iki tane laftan anlamayacak birine sağlığın söz konusu olduğu bir durumda çocuk emanet edilmez bence..
evet çalışmak dünyanın en güzel şeyi, ben de oğlum 3,5 aylıkken işe döndüm fakat sizde ciddi bir rahatsızlık söz konusu.. bence alerji durumu riske atılabilecek bir durum değil.
benim önerim 1 yaşına kadar kendiniz bakmanız, akabinde kreşe vermeniz. 5 bin tl ücret isteyen kreşlerde doktor da oluyor hemşire de diyetisyen de.. çocuğun ne yiyeceğine kadar incik cincik ediyorlar.. kameraları da var her halükarda evdeki duymayan birinden bin kat daha iyidir..
Ya işte amaç yardım olsundu bir yandan. Ama kadını 50 yaşında 40 duruyor diye anlattılar. 56 yaşında 76 gösteren bir teyze geldi. Benim belirlediğim 5000 buna değildi. Resmen annem babam kazıkladı beni.
Kulağı mı duymuyor yoksa duymazlıktan mı geliyor acaba..
Duymuyor bayağı. Sesleniyorum sesleniyorum duymuyor. 90 yaşındaki dedem daha iyi duyuyor.
5 binlira şu an bir memur maaşı.Yani duymayan,sizi dinlemeyen, dediklerinizi uygulamayan bir bakıcıya verebileceğiniz bir para degil.Cocuga orada bisey olsa ağlasa allah korusun tikansa kadın duymayacak demek ki.Bu paraya çok daha iyilerini bulursunuz.Gonderin kadını.Cocugunuza yazık.
Bence de ama bulamadım da ya neden bilmiyorum. Kısmet diyorum artık. Beceremedim ben bu işi.
5000 TL ciddi bir miktar.
Açıkçası alerjik çocukları yaşamayan anlamaz bilemez.
Abarttığınızı söyleyenler maalesef alerji ağrısını, döküntüsünü vs... bilmedikleri için.
Benim kardeşimin de vardı kendi kardeşim olmasına rağmen annem demeden hiç bir şey yapmazdık.
Açıkçası tam riskli dönemdesiniz.
1 yaşa kadar bakma imkanınız varsa daha çok rayına oturur gıdaları. Ek gıdaya yeni geçiyor çünkü.
Benim kardeşine sadece karbonhidrat, sade yağ ve kuzu eti alerji yapmıyordu.
Dolayısıyla bahsettiğiniz un çorbası kardeşimin ana öğünü idi mesela.
O sebeple sizi anlıyorum sizden başka kimse anlayamaz. Baştan sıkı tutmak lazım ki ileride geçecek inşallah alerji süreçleri de.
Ayrıca çocuk bakımı için algısının açık olması gerekiyor. Kesinlikle doğru bir tercih değil. Yeni ve genç birine bakın. Şimdilik anneniz de yanında dursun.
Pregomin gibi bir mamaya başladınız mı?
Similac elecare kullanıyoruz şu an.
Annemler bu kadının bakmasını çok istiyor herkes çok seviyor kadını çok tatlı bir insan ve benden alacağı paraya ihtiyacı var. Bütün pandemi dönemi tek emekli maaşıyla geçinmişler. 2 tane çocuk okutuyor ailem o yüzden ısrarcı oldu. Onun da çocukları büyümüş bir şekilde pırlanta gibi çocuklar seninki mi büyümeyecek diyorlar. Ama para veriyorum sonuçta. Ciddi para.
Bana abartıyor gelmediniz ama çevrenizdeki herkesin böyle söylemesi düşündürdü. Bir mesajınızda okudum çocuk gelişimi mezunu kimse şartlarımı kabul etmedi demişsiniz. Şartlarınız nedir tam olarak?
Şimdi öncelikle istanbulda iyi bir semtte oturduğumu söyleyeyim fiyatlar bayağı yüksek buralarda. Komşumun bakıcısı şu an 4200 alıyor. Biz yardım olsun diye biraz fazla verdik tanıdığımız için.
Haftanın 5 günğ sabah 8 akşam 6.30. Bazen ctesi mesai yapabilirim veya ihtiyacım olur çağırırım. Mesai ücreti öderim. Sigara tv yasak kamera var. Bebeğin yemeklerinin hazırlığı. Çamaşır yıkayıp ütülenmesi. 2 günde bir süpürge açma. Sadece bebeğin olduğu alanlarda. Asgari + sigorta dedim bunların karşılığında. Kabul etmediler. Biri dedi sigara içiyorum. Biri dedi saat uzun. Biri dedi ben cumartesi gelmem.
Bu kadını aileniz almanız için sizi gazlamis ama bu kadının dünyadan haberi yok.
Pek gün görmemiş demekki.
Benim kaynanamda işine gelmediği seyi ciddiye almaz.
Yüz kere desen inadindan vazgecmez.
Benim şuan bakıcım 55 yaşında teyze ve kadın aşırı görgülü.
Nasıl davranacagini bilir önerilerimi dikkate almaya çalışır.
Hiç öyle duymazlıktan gelme vs yapmaz.
Çocuk uyuyunca kendisi kitap okur.
Hatta abla TV yasak dedim.
Daha bir kere çocukla onu TV odasında görmedim.
Bazı yönleri aşırı eksik ama en çok neye takintiniz varsa ona uymak zorunda.
Tam olarak bu gazladılar beni. O kadar heveslendim ki o kadar mükemmel anlattılar ki. İnanamıyorum şu an yaşadığıma. Anneme çok kızdım neden böyle bir topa girdin beni zor durumda bıraktın diye. Şimdi sen takıntılısın kimseyle anlaşamazsın havası veriyor ortama. Eşime de bunu empoze etmiş.
Tv açamaz kurallarıma illa ki uyacak. Lakin hep zorla oldu. Hep diyalogları uzatıyor. Bir kere tamam de dişimi kıracam ya.
Şu an her şeye okeyim. Zamanla dengeyi buluruz belki. Ama kulaklık taksın bari. Bunu söylemem ayıp değil dimi.