Bir bakıcı meselesi/ ben mi fazla takıntılıyım?

Evet ama bana böyle anlatılmadı bu kadın. Çok büyük bir gol yedim. Şimdi nasıl geri döneceğimi bilmiyorum.
Kadını kırmadan nasıl konuşacağımı bilmiyorum.

Bütün gün oynuyor çocukla canım. Konuşuyor. Bu arada biz göçmeniz bahsetmişimdir size grupta. Akrabamız olduğu için evde anadilini konuşuyor. Dilimizi öğrenmesi açısından iyi olacağını düşünmüştüm. Bi bu artısı var belki.
Tv yasak açamaz zaten o konuda katıyım. Çocuktan başka iş yapmıyor ama duymuyor etmiyor. Şu an fazla para verdiğimi düşünüyorum içim acıyor ya.
Ve bu kadın bana böyle anlatılmadı. Gelmeden önce 50 yaşında dediler. Geldi 56 yaşında 76 duruyor ama.

Offf bizimkiler de böyle buzdolabına astım kocaman kocaman peynir yasak süt yasak bal yasak.

Offf işte ben de çalışmak istemiyorum. Şu an anneme kabul ettiremiyorum. Kadına direkt duymuyorsun kbb ye görün kulaklık tak demek istiyorum.

Bence ücretsiz izin hakkınız varsa siz bakın çok minik daha.

Maalesef yok

Ya işte amaç yardım olsundu bir yandan. Ama kadını 50 yaşında 40 duruyor diye anlattılar. 56 yaşında 76 gösteren bir teyze geldi. Benim belirlediğim 5000 buna değildi. Resmen annem babam kazıkladı beni.

Kulağı mı duymuyor yoksa duymazlıktan mı geliyor acaba..

Duymuyor bayağı. Sesleniyorum sesleniyorum duymuyor. 90 yaşındaki dedem daha iyi duyuyor.

Bence de ama bulamadım da ya neden bilmiyorum. Kısmet diyorum artık. Beceremedim ben bu işi.

Similac elecare kullanıyoruz şu an.
Annemler bu kadının bakmasını çok istiyor herkes çok seviyor kadını çok tatlı bir insan ve benden alacağı paraya ihtiyacı var. Bütün pandemi dönemi tek emekli maaşıyla geçinmişler. 2 tane çocuk okutuyor ailem o yüzden ısrarcı oldu. Onun da çocukları büyümüş bir şekilde pırlanta gibi çocuklar seninki mi büyümeyecek diyorlar. Ama para veriyorum sonuçta. Ciddi para.

Şimdi öncelikle istanbulda iyi bir semtte oturduğumu söyleyeyim fiyatlar bayağı yüksek buralarda. Komşumun bakıcısı şu an 4200 alıyor. Biz yardım olsun diye biraz fazla verdik tanıdığımız için.
Haftanın 5 günğ sabah 8 akşam 6.30. Bazen ctesi mesai yapabilirim veya ihtiyacım olur çağırırım. Mesai ücreti öderim. Sigara tv yasak kamera var. Bebeğin yemeklerinin hazırlığı. Çamaşır yıkayıp ütülenmesi. 2 günde bir süpürge açma. Sadece bebeğin olduğu alanlarda. Asgari + sigorta dedim bunların karşılığında. Kabul etmediler. Biri dedi sigara içiyorum. Biri dedi saat uzun. Biri dedi ben cumartesi gelmem.

Tam olarak bu gazladılar beni. O kadar heveslendim ki o kadar mükemmel anlattılar ki. İnanamıyorum şu an yaşadığıma. Anneme çok kızdım neden böyle bir topa girdin beni zor durumda bıraktın diye. Şimdi sen takıntılısın kimseyle anlaşamazsın havası veriyor ortama. Eşime de bunu empoze etmiş.
Tv açamaz kurallarıma illa ki uyacak. Lakin hep zorla oldu. Hep diyalogları uzatıyor. Bir kere tamam de dişimi kıracam ya.
Şu an her şeye okeyim. Zamanla dengeyi buluruz belki. Ama kulaklık taksın bari. Bunu söylemem ayıp değil dimi.

Kurallarınizi net şekilde soyleyin.
Ayıp olur vs diye düşünürseniz ileride size ayıp olur.

Danıştık danışmaz mıyız. Çok doktora gittim. Asla emin olamadık. Benim diyet yapmama rağmen mukus geçmeyince çözümsüz kaldı. Kan 2 sefer oldu bir daha hiç olmadı. Başka da belirtisi yok, kızarıklık, döküntü, kusma vs hiç olmadı. Ek gıdayla beraber kakası düzeldi. Ama uykuları hala bozuk.

laf aylamayana iş anlatmak çok zor ,

benımde belli takıntılarım vardı

senın konuyu okuyunca annem iyi bakmış valla demek bende böyleydim dedim kendi kendime ,

allah yardımcın olsun gönlüne göre biri karşına çıksın inşallahhh

Maalesef süt alerjisi gibi gözüküyor ve bu alerji bir buçuk yaşında anca uykularını bırakıyor. Ben diyet yapmıştım neler neler yapmıştım hala uyku düzeni düzelmişti tam 1 yaşındaydı. Doktora sorduğumda maalesef bu alerji uykuda problem yapıyor ve biraz geç düzeliyor demişti

..

Diyet yapmana rağmen düzelmedi ha. Peki 1,5 yaşına kadar diyete devam mı ettin? Süt ve süt ürünleri yedirmedin mi hiç?

Kan önemli ama tekrar etmediyse unut gitsin. Mukus önemli bi belirti değil. Senin gıdalarındaki protein eksikliğinden de olabiliyormuş. Bazı bebeğin bağırsağı öyle yapıyor. Doktorumuz mukusu takma diyor. Uyku bozukluğu huy bence ya.

Şartlarınızı düzenleyin bence. Bu şartlarla bakıcı bulamamanız garip değil. İnsanlar siz Cumartesi belki ihtiyacınız olur çağırırsınız diye evde oturup bekleyemez ki. Bunun bir kesinliği olur Cumartesi çalışır veya çalışmaz. Ha ekstrem bir durum olur ararsınız mesai ücreti öder Cumartesi çalıştırırsınız anlarım o farklı bir durum. Haftanın 6 günü çalışmanın kabul edememesi normal.

Çamaşır,ütü, 2 günde süpürge bunlar bakıcınızın görevi değil ki. Onun görev tanımı sizin çocuğunuza bakmak. Tamam ücretiniz standart bakıcı ücretinden fazla ama iki kişinin işini yapacaksa iki maaş verilir. Asgari+ sigorta ile hem evinize yardımcı hem çocuğunuza bakıcı istiyorsunuz. Zaten o çocuğun olduğu alanlarda süpürge bir yerden sonra tüm evi süpürüp silme isteğine dönüyor. Siz öyle yapardınız diye demiyorum ama çevremde kimi duysam öyle.

Zaten ben en son diyet yapsam da yapmasam da bir değişiklik olmayınca huyu böyledir dedi doktor
Size de kolay gelsin valla alerji zor iş. Neyse ki geçiyormuş büyüdükçe.

maaşın komple bakıcıya ya da büyük bir kısmı bakıcıya gidecek. bence çocuğa bir süre daha kendin bak ben pek anlamam ama kakada kan ne demek yahu, belli ki amaaan denip geçilecek bir konu değil bu.

Kakada kan alerjinin ileri boyutu diye biliyorum ben de bağırsaklara zarar verir dikkat edilmezse. Benim oğlum da alerjen bir bebekti bir buçuk yaşına kadar çok sıkı uyguladım diyeti, etraftan saçma sapan yorumlar illa ki geliyor aman yedir nolucak,bir çocuk sende mi var, eskiden böyle şeyler mi vardı, ağzıma zorla tatlı tıkmaya çalışan oldu anlamazlar. 5 bin az para değil ki, her şeyi siz yapacak olduktan sonra dikkat etmeyen kulağına sözlerinizi katmayan birisine de sırf akraba diye o para verilmez. İçinize sinen bir bakıcı bulana kadar aramaya devam edeceksiniz, evlat emanet ediyoruz kaldı ki bakımı konusunda hassas davranılması gereken bir çocuğunuz var aman nolucaklarla gitmez yani böyle. İş ortamından arkadaşlarınızdan komşularınızdan referans olacak kimse yok mu şu kişi de var biz çok memnunduk gibi.

Ama ben böyle çalışıyorum. Her an bir ctesi bana kal denebiliyor iş yerimden. Ve kalıyorum. Bu akşam geç çık diyorlar geç çıkıyorun. Bi gün sabaha kadar kalıcan diyorlar kalıyorum ki artık bebeğim olduğu için kalamam.
Ona neden ben diyemiyorum ki. He ekstrem bir durum olur ctesi arkadaşına sözü vardır vs ben alternatif bulurum. Halam var halama bırakırım. Ama ayda bir cumartesi fazla mesai istedim sadece.
Çamaşır bebeğin çamaşırlarını yıkayıp ütülemek bakıcının görevidir bu her yerde böyledir. O konuda sıkıntı yok. Kendi çamaşırımı yıkatmayacağım.
Süpürge de toz olmasın bebeğe diye.
Haftalık temizlikçi geliyor zaten. İş istemiyorum kesinlikle.

Verdiğiniz ücreti düşününce istekleriniz fazla gelmedi

Verdiğiniz ücreti düşününce istekleriniz fazla gelmedi

Evet ama bu isteklerim yüzünden kaç bakıcı kaçırdım. Şimdi gelen hem isteklerimi yapmıyor hem de kaçırdıklarımdan vasat. Valla çok pişmanım. Herkes baştan tüm şartları konuş diyordu. Şimdi her şeyi baştan söylemeseydim diyorum resmen.
Süpürge açmakta ne var el süpürgesi zaten. Çocuğun yerde süründüğü odada 5 dakika açacak. Ben akşmdqn açsam da sabaha toz oluyor. Bu kendi işim değil. Çocuk için yapılmalı.

maaşın komple bakıcıya ya da büyük bir kısmı bakıcıya gidecek. bence çocuğa bir süre daha kendin bak ben pek anlamam ama kakada kan ne demek yahu, belli ki amaaan denip geçilecek bir konu değil bu.

Maaşımın bir kısmı bakıcıya gidecek. Kabul edilebilir bir kısmı. Ve kalan çoğunluk kısmına şu an ihtiyacımız var. Bir süre daha izin istesem bu pozisyonumu kaybedebilirim. Çocuklu halimle sektörde yeni bir yerde iş bulamayabilirim. Kadın olmak çok zor.

size yansıtıldigi gibi ideal bakıcı değil maalesef. 5000tl maaşı var ama belli ki kendi kafasına göre takılmak istiyor. ne demek sen gidince tv açarım, ne demek dışarı çıkaramam. hadi kışı geçtim baharda yaz mevsiminde tüm gün evde mi olacak çocuk, en az bir saat hava alması lazım.

ilk bakıcı tecrubemde ben de hiç bir iş istemiyorum, çocuğa bak demiştim, banyodan oyuncak topluyor, koridordan geçemiyordum oyuncaktan. ondan sonra ev işi istemiyorum ama çocuğun dağınıklığı toplanacak, eve gelince ben sadece çocuğumla ilgilenmek istiyorum, ev toplayamam dedim. baştan böyle anlasinca evi hep düzgün bıraktılar.

ve üzülerek söylemeliyim ki, baştan böyle başladıysa, zaman geçtikçe daha da kötüleşir, genelde baştan biraz daha çekinir, alıştıkça savsaklarlar çünkü

bakıcı arıyorum deyince içim cız ediyor, ben de zorluk çektim çok. insallah gönlünüze göre, bebeğinizle gözü gibi ilgilenen, sevgi dolu birisini bulursunuz.

bakıcılığı kabul eden teyzeler o kafada değil. Burdaki üyeler verilen ücretleri az buluyor, yazık bakıcıya diyor. Ücret fazla olsa bile eleman kalifiye olmayabiliyor işte, bunu herkes gözden kaçırıyor. Reddedilen isteğiniz neyse o konuda bir geri adım atmanızı ve ücreti düşürmenizi tavsiye ederim. Öğretmen maaşı verseniz bile iş fazla gelebiliyor

Benim kayınvalidem 62 yaşında takribi 90 kilo , hava güzelse hergün iki saat dışarı çıkarıyor, dışarı çıkmadığında huysuzluğundan kabına sığamıyor çocuk, ki ücretsiz bakıyor kadıncağız, yine aynı şekilde bebeğim 10 aylığa kadar süt ürünleri 2 yaşına kadar yumurta ve türevlerini tüketemedi, gözünden sakınırdı. Velhasıl olacak iş değil bence başlamadan yol verin.

2 aylıktan beri ben de diyetteyim. Aça aça geldik bugünlere. Şükür daha iyi şimdi.
Evet kendi annem bile ciddiye almıyor ki.
Organik Tam buğday unu al da çorbasına katalım diyor bana. Bak bak hele organiği de biliyor ama buğday alerjisine ikna edemiyorum. Sizin zamanınızda organik var mıydı dedim. Yoktu dedi. Alerji de yoktu ama şimdi var. Ve bizim buğday alerjimiz var ablacığım dedim. Böyle komplike konuşunca hiç anlamıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…