- 12 Nisan 2015
- 12.938
- 50.967
- 34
Elimde degil inanin iki gundur resmen uyuyamiyorum. Bir de geceleri yanlizim esim calisiyor. Insallah yazildigi , soylenildigi gibi olmadan atlatiriz.bu kadar stres olmayın 2001 sonrası yapılan binalarda sıkıntı çıkması zor deniliyor. birisi ekşisözlük linki paylaşmıştı orayı okuyabilirsiniz. kaçmaya çalışmayın ben de düşünüyordum onu hep ama maalesef merdivenler balkonlar çok daha tehlikeliymiş, bina yıkılmasa bile yıkılabiliyormuş : (
Böyle boya çatlağı olmaz, orada kiriş var ve gayet kirişte çatlak oluşmuş üstelik derin bir çatlak. Gitgide de büyüyebilir maalesef..Eki Görüntüle 2540389
Bu da başladığı nokta, ve resmen büyümüş evet kesin kanaat getirdim. Depremden önce bu kadar derin değildi, incecik bir çizgiydi, şimdi sanki ayrılacak gibi duruyor oranın sıvası
Eki Görüntüle 2540389
Bu da başladığı nokta, ve resmen büyümüş evet kesin kanaat getirdim. Depremden önce bu kadar derin değildi, incecik bir çizgiydi, şimdi sanki ayrılacak gibi duruyor oranın sıvası
Böyle boya çatlağı olmaz, orada kiriş var ve gayet kirişte çatlak oluşmuş üstelik derin bir çatlak. Gitgide de büyüyebilir maalesef..
Bu boya çatlağı gibi durmuyor canım ya
Bızım evde 35 senelık. Bugun benimde gozum dondu suanda 81 ilden muhendıslero toplamıslar 1 ay boyunca isteyenin evine bakacaklarmıs. Evde gorunurde bısey yok okey. Kuzenimi aradım cunku ben bakılsın ıstıyorum. Dedi ki 99 oncesı butun evlere curuk veriyorlar suanda kendisi ınsaat muhendısı ve baya tanınan bırı. Yapma dedi 3 hafta sonra gelıcek gırıs katta ki kırıs ve kolonlar onemlı bısey varsa guclendırme yaparız dedi. Yoksa guclendırme ye gerek yok dedı. Denız kumundan yapılmış dedi. O zamanın yonetmelıgıne uyuyor ev ama suanda bu yonetmelıge uymuyor dedı. Binayı 4 ay ıcınde yıkarlar dedi hasarsız curuk cıkarsa hasarlı curuk cıkarsa anında bosaltırsınız dedi. O binayı tekrar yapmaya butcemız yok dedı. Kafam cok karısık. Daha 5 6 gun once ekonomi topıgıne yazdım Baska Bı sehırde evimiz var onu satıp ıst dubleks yeni bir ev almak istiyorum burayıda kiraya vermek istiyorum diye. Gozum o kadar donmus durumda ki kiraya cıkasım var. Denız kumu meselesi canımı sıktı yarın bu konuyu netlestırıcem. Bilgilerimi aktarayım dedım
Bızım evde 35 senelık. Bugun benimde gozum dondu suanda 81 ilden muhendıslero toplamıslar 1 ay boyunca isteyenin evine bakacaklarmıs. Evde gorunurde bısey yok okey. Kuzenimi aradım cunku ben bakılsın ıstıyorum. Dedi ki 99 oncesı butun evlere curuk veriyorlar suanda kendisi ınsaat muhendısı ve baya tanınan bırı. Yapma dedi 3 hafta sonra gelıcek gırıs katta ki kırıs ve kolonlar onemlı bısey varsa guclendırme yaparız dedi. Yoksa guclendırme ye gerek yok dedı. Denız kumundan yapılmış dedi. O zamanın yonetmelıgıne uyuyor ev ama suanda bu yonetmelıge uymuyor dedı. Binayı 4 ay ıcınde yıkarlar dedi hasarsız curuk cıkarsa hasarlı curuk cıkarsa anında bosaltırsınız dedi. O binayı tekrar yapmaya butcemız yok dedı. Kafam cok karısık. Daha 5 6 gun once ekonomi topıgıne yazdım Baska Bı sehırde evimiz var onu satıp ıst dubleks yeni bir ev almak istiyorum burayıda kiraya vermek istiyorum diye. Gozum o kadar donmus durumda ki kiraya cıkasım var. Denız kumu meselesi canımı sıktı yarın bu konuyu netlestırıcem. Bilgilerimi aktarayım dedım
Burdan da daha farklı geldi açıkçası sanki boya çatlağı gibi duruyor ama yanıltabilir , bunu ordaki boyayı sıyırarak netleştirebilirsiniz bence en iyisi.Bana da öyle gibi geldi, konuyu daha fazla işgal etmek istemedim ama yakından da fotoğraf çektim. İçten de duvar gibi bir şey görünüyor.
Eki Görüntüle 2540423
saft kusura bakmayın lütfen konunuzu çok işgal ettim.
Hasar tespit işini ücretsiz yapıyorlardır, arayıp bir sorun ama riskli yapı despiti (deprem raporu vs) gibi testleri özel mühendislik firmaları ücretli yapıyor.Belediyeler bu tespit işlemini ücretsiz mi yapıyor acaba.
Derpem olduğunda evde olan komşum kolonlardan çatır çatır ses geldi dedi. Zaten ilk kez deprem yaşayan biri olarak çok tedirginim ve onunla konuştuktan sonra da geceleri hiç uyuyamıyorum.
Diğer daire sahipleri ile konuşup binaya baktiralim dedim. Bina oturuyor gerek yok dediler.
İki yıllık bina ama içine girdigimizden beri olmadık pek çok sorun yaşadık ve binanın sağlam oldugunu hiç dusunmuyorum.
Herkes kredi ödediği ve içine girdikten sonra da çok masraf çıktığı için kimse birşeye yanaşmıyor. Eğer ücretsiz hizmetse ancak öyle ikna olurlar
Burdan da daha farklı geldi açıkçası sanki boya çatlağı gibi duruyor ama yanıltabilir , bunu ordaki boyayı sıyırarak netleştirebilirsiniz bence en iyisi.
Ikinci fotoğrafta alçı çatlağı gibi duruyor açıkçası, ama yakından daha net belli olur ben de inşaat mühendisiyim:) Ama şuan yüzde 90 alçı çatlağı diyorum o da canlı olarak görmediğim içinBizim evin iç duvarları sıva alçı yapıldı 2 yıl önce, yeni yapılan sıvalarda çatlama oluyor, zararsız demişlerdi. Biz yine de birini çağırdık yarın gelip bakacak. Ben de uzaktan bakınca korktum ama içinde bildiginiz duvar görünüyor yakından. Bilemedim en doğrusu yine uzman birine danışmak
Ikinci fotoğrafta alçı çatlağı gibi duruyor açıkçası, ama yakından daha net belli olur ben de inşaat mühendisiyim:) Ama şuan yüzde 90 alçı çatlağı diyorum o da canlı olarak görmediğim için