Binamızı mühürlediler, dışarıda kaldık

Elimde degil inanin iki gundur resmen uyuyamiyorum. Bir de geceleri yanlizim esim calisiyor. Insallah yazildigi , soylenildigi gibi olmadan atlatiriz.

Bızım evde 35 senelık. Bugun benimde gozum dondu suanda 81 ilden muhendıslero toplamıslar 1 ay boyunca isteyenin evine bakacaklarmıs. Evde gorunurde bısey yok okey. Kuzenimi aradım cunku ben bakılsın ıstıyorum. Dedi ki 99 oncesı butun evlere curuk veriyorlar suanda kendisi ınsaat muhendısı ve baya tanınan bırı. Yapma dedi 3 hafta sonra gelıcek gırıs katta ki kırıs ve kolonlar onemlı bısey varsa guclendırme yaparız dedi. Yoksa guclendırme ye gerek yok dedı. Denız kumundan yapılmış dedi. O zamanın yonetmelıgıne uyuyor ev ama suanda bu yonetmelıge uymuyor dedı. Binayı 4 ay ıcınde yıkarlar dedi hasarsız curuk cıkarsa hasarlı curuk cıkarsa anında bosaltırsınız dedi. O binayı tekrar yapmaya butcemız yok dedı. Kafam cok karısık. Daha 5 6 gun once ekonomi topıgıne yazdım Baska Bı sehırde evimiz var onu satıp ıst dubleks yeni bir ev almak istiyorum burayıda kiraya vermek istiyorum diye. Gozum o kadar donmus durumda ki kiraya cıkasım var. Denız kumu meselesi canımı sıktı yarın bu konuyu netlestırıcem. Bilgilerimi aktarayım dedım

Belediyeler bu tespit işlemini ücretsiz mi yapıyor acaba.
Derpem olduğunda evde olan komşum kolonlardan çatır çatır ses geldi dedi. Zaten ilk kez deprem yaşayan biri olarak çok tedirginim ve onunla konuştuktan sonra da geceleri hiç uyuyamıyorum.
Diğer daire sahipleri ile konuşup binaya baktiralim dedim. Bina oturuyor gerek yok dediler.
İki yıllık bina ama içine girdigimizden beri olmadık pek çok sorun yaşadık ve binanın sağlam oldugunu hiç dusunmuyorum.
Herkes kredi ödediği ve içine girdikten sonra da çok masraf çıktığı için kimse birşeye yanaşmıyor. Eğer ücretsiz hizmetse ancak öyle ikna olurlar

Böyle boya çatlağı olmaz, orada kiriş var ve gayet kirişte çatlak oluşmuş üstelik derin bir çatlak. Gitgide de büyüyebilir maalesef..

Böyle boya çatlağı olmaz, orada kiriş var ve gayet kirişte çatlak oluşmuş üstelik derin bir çatlak. Gitgide de büyüyebilir maalesef..

Bana da öyle gibi geldi, konuyu daha fazla işgal etmek istemedim ama yakından da fotoğraf çektim. İçten de duvar gibi bir şey görünüyor.

saft kusura bakmayın lütfen konunuzu çok işgal ettim.

Ve bızım ev dıstan montolamalı, ıcten yalıtım var. Pırıl pırıl bir ev. Bısey olsa gırıs katta olurmus kızlar butun agırlık oraya gıdıyormus sallantı esnasında. Ve genelde yıkılma oradan oluyormus sonrada bina cokuyormus. Esımle birbirimize girdik ben cocukları bırakmıyorum yanımda yatırıyorum aksam olunca resmen korkudan titriyorum. Kuzenim villa da oturuyor evimiz cok guvenlı saglam ama hıc birimiz depreme evimizde yakalanmadık dedı haklı can saglıgı olsun mal onemlı degıl ama senelerdir bir caba veriyoruz calısıyoruz Bı seyler yapıyoruz neden goz gore gore burada oturayım. Bılmıyorum sizce kiraya cıkayım mı evı ha deyince alamam 1 senesi var anca satılacakta alınacakta burayı kiraya verıcemde. Ayrıca esımle ne duruma geliriz bılmıyorum hıc umrumda degil zira beni hıc anlamıyor endişeliyim

Ya yapmayın lütfen. O donemki yönetmelikler neyki bina ne olsun. Deniz kumu tutmuyor binayı. Giden gerekirse 800 bin olsun.

Bence kiraya çıkın bu evi de kentsel dönüşüme verin. Bina da başka ortaklar varsa ve dönüşüme razı gelmiyorlarsa belediyeye başvurun. Evim 10 yıllık. Yan bina yapılırken haldir güldü yapıldı zarar vermişlerdir kolonlar diye güvenmiyorum. Alt Kartal dükkanlara güvenmiyorum genişletmek için belki zarar vermişlerdir kolonlara nereden bilicem. Ve zemine güvenmiyorum. Çocuğun okulu olduğu halde nispeten güvenli gibi gelen bir yere geldim. Buraya kiraya cikicam. Korkuyorum korkumu yersiz bulan çok. Kadere razı gelmemek gibi gören çok. Ama evlatlarım var. Önce eşeği sağlam kazığa bağlamak istiyorum.

Buarada bende bacada catlak var ama depremde olusmadı, daha once vardı sadece aralandı. Resim ekliyorum. Sıva catlagı dendi ama bugun ogrendım ki tugla catlagı bu. Kırıs veya kolon catlagı parmak girecek kadar olurmus. Cok huzursuzum. Evimi cok seviyorum ama gozum gormuyor suanda

Bir de sizin hangi semt. Riskli bolgedeyseniz özellikle güvenmeyin kuzen de olsa mühendis de olsa.

Bizim 2 yillik binanim merdiven girisinin altinda kucuk bir oyuk oldu şok olduk. 50 yillik bina nasil dayansin Allah yardimciniz olsun

Burdan da daha farklı geldi açıkçası sanki boya çatlağı gibi duruyor ama yanıltabilir , bunu ordaki boyayı sıyırarak netleştirebilirsiniz bence en iyisi.

Tam ortada catlak asagı veya yukarı uzamıyor anlasılır mı bılmıyorum. Evde ortaklar var 3 ortak. 3 dukkan 3 daire. Umurumda degıl ama onlardan habersiz yapasım yok kotu oluruz vebal alırım. Benim burayı Ikı amcam yaptı. Para yetısrıremedikleri ıcın Ikı kat cıkmaları uzun surdu malz bol kullanmışlar VS. Babamla konusacgım bu denız kumu ciddiyse burada duramam

Hasar tespit işini ücretsiz yapıyorlardır, arayıp bir sorun ama riskli yapı despiti (deprem raporu vs) gibi testleri özel mühendislik firmaları ücretli yapıyor.

Burdan da daha farklı geldi açıkçası sanki boya çatlağı gibi duruyor ama yanıltabilir , bunu ordaki boyayı sıyırarak netleştirebilirsiniz bence en iyisi.

Bizim evin iç duvarları sıva alçı yapıldı 2 yıl önce, yeni yapılan sıvalarda çatlama oluyor, zararsız demişlerdi. Biz yine de birini çağırdık yarın gelip bakacak. Ben de uzaktan bakınca korktum ama içinde bildiginiz duvar görünüyor yakından. Bilemedim en doğrusu yine uzman birine danışmak

2.rısklı bolgedeyiz burası sultangazı

Ikinci fotoğrafta alçı çatlağı gibi duruyor açıkçası, ama yakından daha net belli olur ben de inşaat mühendisiyim:) Ama şuan yüzde 90 alçı çatlağı diyorum o da canlı olarak görmediğim için

Ay çok teşekkür ederim en azından bu gece içimi rahatlattınız. Çok sağolun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…