- 27 Şubat 2013
- 6.195
- 14.947
Canım deniz kumu olayı doğru. Eski binalarda hep deniz kumu kullanılmış zamanında. O zamanın yönetmeliği çöp suan uysa da birşey farketmez. Zaten yönetmeliğe uysa da uygulamada neler yapıldığı önemli. Eski binaların riskli çıkmama ihtimali yok, ama o risk tespitleri belli düzeydeki depremler için yapılıyor. O düzeyde bir deprem olur mu muamma tabi ama her zaman önlem almak gerekir.Bızım evde 35 senelık. Bugun benimde gozum dondu suanda 81 ilden muhendıslero toplamıslar 1 ay boyunca isteyenin evine bakacaklarmıs. Evde gorunurde bısey yok okey. Kuzenimi aradım cunku ben bakılsın ıstıyorum. Dedi ki 99 oncesı butun evlere curuk veriyorlar suanda kendisi ınsaat muhendısı ve baya tanınan bırı. Yapma dedi 3 hafta sonra gelıcek gırıs katta ki kırıs ve kolonlar onemlı bısey varsa guclendırme yaparız dedi. Yoksa guclendırme ye gerek yok dedı. Denız kumundan yapılmış dedi. O zamanın yonetmelıgıne uyuyor ev ama suanda bu yonetmelıge uymuyor dedı. Binayı 4 ay ıcınde yıkarlar dedi hasarsız curuk cıkarsa hasarlı curuk cıkarsa anında bosaltırsınız dedi. O binayı tekrar yapmaya butcemız yok dedı. Kafam cok karısık. Daha 5 6 gun once ekonomi topıgıne yazdım Baska Bı sehırde evimiz var onu satıp ıst dubleks yeni bir ev almak istiyorum burayıda kiraya vermek istiyorum diye. Gozum o kadar donmus durumda ki kiraya cıkasım var. Denız kumu meselesi canımı sıktı yarın bu konuyu netlestırıcem. Bilgilerimi aktarayım dedım
Kuzenim dukkanların oldugu yere bakıp eger bısey varsa guclendırme yaptırırız diyor. Bızım kıracılarımız var onlar yapıyor bu ısı hatta suanda ısı bir buyuttuler ki deprem kolonları yapıyorlar detay bilmiyorum 5 sene once dukkan plazaya tasıyıp alıp yuruduler. Babamı cagırıcam yarın, babamda usta bılır bu isleri beni tehlikeye atmak istemez sanırımYa yapmayın lütfen. O donemki yönetmelikler neyki bina ne olsun. Deniz kumu tutmuyor binayı. Giden gerekirse 800 bin olsun.
Bence kiraya çıkın bu evi de kentsel dönüşüme verin. Bina da başka ortaklar varsa ve dönüşüme razı gelmiyorlarsa belediyeye başvurun. Evim 10 yıllık. Yan bina yapılırken haldir güldü yapıldı zarar vermişlerdir kolonlar diye güvenmiyorum. Alt Kartal dükkanlara güvenmiyorum genişletmek için belki zarar vermişlerdir kolonlara nereden bilicem. Ve zemine güvenmiyorum. Çocuğun okulu olduğu halde nispeten güvenli gibi gelen bir yere geldim. Buraya kiraya cikicam. Korkuyorum korkumu yersiz bulan çok. Kadere razı gelmemek gibi gören çok. Ama evlatlarım var. Önce eşeği sağlam kazığa bağlamak istiyorum.
Sultangazi hep iyi derlerdi. Hatta 99 depreminde oradaki akrabalarımız da kaldık. Sarsıntı da bir nebze az hissediliyordu. Artılar yani. Ama taşınmak için ev bakarken gördüm oralarda çok iyi göstermedi. Hatta ben kayasehirin zemini kayadan diye bilirsin eskiden beri. Taş derlerdi orası ve başakşehir için. Haritalarda oralarda kırmızımsı. Herhalde data yakınlık olarak da bakıyorlar.2.rısklı bolgedeyiz burası sultangazı
valla ben suanda aglıyorum. 99 depremini yasadım cocuk luk tramvam suanda gun yuzune cıktı. Yesılkoyde calısıyorum celık kolonlarda yapılı bir binada gırıs kattayım. 2 katlı zaten. Zemin asırı sallanıyor. Oradan da bı bozugum ote yandan ben guvenlı bir yerde yasayamıyorsam neye yarar calısmam. Esımı ikna edemiyorum bu baca catlagı duvardan ayrı orulen bir tugla demir yok ıcınde asagıdan soba yaktıkları ıcın catlıyor diyor babam. Daha oncede vardı Boyattık kapandı daha sonra gecen kıs fark ettim kapattıgımız yerin Baska yerinden catlak ve sankı catlak da aralanmıs depremdeCanım deniz kumu olayı doğru. Eski binalarda hep deniz kumu kullanılmış zamanında. O zamanın yönetmeliği çöp suan uysa da birşey farketmez. Zaten yönetmeliğe uysa da uygulamada neler yapıldığı önemli. Eski binaların riskli çıkmama ihtimali yok, ama o risk tespitleri belli düzeydeki depremler için yapılıyor. O düzeyde bir deprem olur mu muamma tabi ama her zaman önlem almak gerekir.
Bana da öyle gibi geldi, konuyu daha fazla işgal etmek istemedim ama yakından da fotoğraf çektim. İçten de duvar gibi bir şey görünüyor.
Eki Görüntüle 2540423
Kazimadan anlasilmayacaktir, boyali kismi sokmek gerek, kiriş mi alçipan-alci catlagi mi onu bilebilsek, sadece enine catlaklarin tehlikeli oldugunu biliyorum,siva genelde boyuna catliyormus, bende riskli bolgedeyim bina 30 kusur senelik belediyeye basvurma isini yapayim pazartesi
saft kusura bakmayın lütfen konunuzu çok işgal ettim.
Eki Görüntüle 2540389
Bu da başladığı nokta, ve resmen büyümüş evet kesin kanaat getirdim. Depremden önce bu kadar derin değildi, incecik bir çizgiydi, şimdi sanki ayrılacak gibi duruyor oranın sıvası
Cok moralim bozuldu okuyunca inanin. Nasil kacariz 5 yasindaki cocukla 3. kattan diye gozumun onunden gecti.
6 yillik bina. Fakat duvarlar kagit gibi. Kolonlarda catlak var koselerde. Boya catlagi da olabilir dedi buradaki arkadaslar. Siddetli bir yagmurda duvardan su girdi diyeyim evin durumunu siz dusunun..
valla ben suanda aglıyorum. 99 depremini yasadım cocuk luk tramvam suanda gun yuzune cıktı. Yesılkoyde calısıyorum celık kolonlarda yapılı bir binada gırıs kattayım. 2 katlı zaten. Zemin asırı sallanıyor. Oradan da bı bozugum ote yandan ben guvenlı bir yerde yasayamıyorsam neye yarar calısmam. Esımı ikna edemiyorum bu baca catlagı duvardan ayrı orulen bir tugla demir yok ıcınde asagıdan soba yaktıkları ıcın catlıyor diyor babam. Daha oncede vardı Boyattık kapandı daha sonra gecen kıs fark ettim kapattıgımız yerin Baska yerinden catlak ve sankı catlak da aralanmıs depremde
99 depreminde bir on sokakta 6 kattayım. Cok uzun sure bahcede yattık cok bilinen bir site burası neredeyse sultangazınım basladogı bir yer diyeyim. Neyse yatıyoruz ilk gece toprak nasıl fokur fokur fokurduyor anlatamam. Napıcam bir an once olsun bitsin yeter diyesim gelıyorSultangazi hep iyi derlerdi. Hatta 99 depreminde oradaki akrabalarımız da kaldık. Sarsıntı da bir nebze az hissediliyordu. Artılar yani. Ama taşınmak için ev bakarken gördüm oralarda çok iyi göstermedi. Hatta ben kayasehirin zemini kayadan diye bilirsin eskiden beri. Taş derlerdi orası ve başakşehir için. Haritalarda oralarda kırmızımsı. Herhalde data yakınlık olarak da bakıyorlar.
Bina yaşınız çok. Riske atmayın bence. Bina size aitse bir müteahhitle anlasın. Değilse kiraya çıkın.
Hatta ben kiraya verilmesin de de vicdan yapıyorum. Kiracıya bu sefer haksızlık olmuyor mu diye. Mesela kendi evimden cikicam korkudan. Eve kiraya verdiğim yada sattığım insan ne olacak. Neyse ki yeni bina ben evham yapiyorumdur diye vicdanımi susturmaya çalışıyorum ama yine de için rahat değil
Bina kadar zeminde önemli zemin açısından güvenli bölgelerin listesine baktın mıVe bısey daha kızlar. 30 sene sonra evimizi terk edeceksek neden 10 sene esek yukuyle kredi faizi oduyoruz. Ne diyorsunuz buna. Bızım binaya eski diyen komsularım soyluyor bunu bızım sitelerde 60 senelik binalar var senelerdir yıkım kararı var kentsel donusum yıkamadılar. Oradan biriyle konustum bu depremde pencere duvari catlamıs. Illa belirti olurdu fılan diyorlar. Velev ki 8 sıddet inde deprem oldu Silivri de yeni bina da dayanır mı. Ay resmen suracıkca can verıcem
Kazimadan anlasilmayacaktir, boyali kismi sokmek gerek, kiriş mi alçipan-alci catlagi mi onu bilebilsek, sadece enine catlaklarin tehlikeli oldugunu biliyorum,siva genelde boyuna catliyormus, bende riskli bolgedeyim bina 30 kusur senelik belediyeye basvurma isini yapayim pazartesi
Korkacak bir şey yok gibi duruyor, endişelenmeyin. Beton çatlağı değil gibi duruyor, rahat olun
Kirişten beklenen çatlak zaten böyle dikine dikine olur. O zaman boya çatlağı deyip geçmezdim birini çağırıp sorun derdim mutlaka.
Kentsel donusumde mutehaitle anlaşmak en iyisi iskani yıkımı hepsini müteahhit ödüyor adan zye evi yapip teslim edicek bize 2+1 küçük biraz sıfır sağlam dask birsürü şey onaylı sekilde on ay kira yardımı alacağız.bence siz çevrenizde güvenilir müteahhit bakinin eviniz küçük olur ama sağlam olurVe bısey daha kızlar. 30 sene sonra evimizi terk edeceksek neden 10 sene esek yukuyle kredi faizi oduyoruz. Ne diyorsunuz buna. Bızım binaya eski diyen komsularım soyluyor bunu bızım sitelerde 60 senelik binalar var senelerdir yıkım kararı var kentsel donusum yıkamadılar. Oradan biriyle konustum bu depremde pencere duvari catlamıs. Illa belirti olurdu fılan diyorlar. Velev ki 8 sıddet inde deprem oldu Silivri de yeni bina da dayanır mı. Ay resmen suracıkca can verıcem
Baktım ama bulamadım ne orta tehlikelide, ne en tehlikelide ne de guvenılır olandaBina kadar zeminde önemli zemin açısından güvenli bölgelerin listesine baktın mı
99 depreminde bir on sokakta 6 kattayım. Cok uzun sure bahcede yattık cok bilinen bir site burası neredeyse sultangazınım basladogı bir yer diyeyim. Neyse yatıyoruz ilk gece toprak nasıl fokur fokur fokurduyor anlatamam. Napıcam bir an once olsun bitsin yeter diyesim gelıyor