- 27 Şubat 2013
- 6.195
- 14.947
Canım deniz kumu olayı doğru. Eski binalarda hep deniz kumu kullanılmış zamanında. O zamanın yönetmeliği çöp suan uysa da birşey farketmez. Zaten yönetmeliğe uysa da uygulamada neler yapıldığı önemli. Eski binaların riskli çıkmama ihtimali yok, ama o risk tespitleri belli düzeydeki depremler için yapılıyor. O düzeyde bir deprem olur mu muamma tabi ama her zaman önlem almak gerekir.Bızım evde 35 senelık. Bugun benimde gozum dondu suanda 81 ilden muhendıslero toplamıslar 1 ay boyunca isteyenin evine bakacaklarmıs. Evde gorunurde bısey yok okey. Kuzenimi aradım cunku ben bakılsın ıstıyorum. Dedi ki 99 oncesı butun evlere curuk veriyorlar suanda kendisi ınsaat muhendısı ve baya tanınan bırı. Yapma dedi 3 hafta sonra gelıcek gırıs katta ki kırıs ve kolonlar onemlı bısey varsa guclendırme yaparız dedi. Yoksa guclendırme ye gerek yok dedı. Denız kumundan yapılmış dedi. O zamanın yonetmelıgıne uyuyor ev ama suanda bu yonetmelıge uymuyor dedı. Binayı 4 ay ıcınde yıkarlar dedi hasarsız curuk cıkarsa hasarlı curuk cıkarsa anında bosaltırsınız dedi. O binayı tekrar yapmaya butcemız yok dedı. Kafam cok karısık. Daha 5 6 gun once ekonomi topıgıne yazdım Baska Bı sehırde evimiz var onu satıp ıst dubleks yeni bir ev almak istiyorum burayıda kiraya vermek istiyorum diye. Gozum o kadar donmus durumda ki kiraya cıkasım var. Denız kumu meselesi canımı sıktı yarın bu konuyu netlestırıcem. Bilgilerimi aktarayım dedım