Binamızı mühürlediler, dışarıda kaldık

Eki Görüntüle 2540389

Bu da başladığı nokta, ve resmen büyümüş evet kesin kanaat getirdim. Depremden önce bu kadar derin değildi, incecik bir çizgiydi, şimdi sanki ayrılacak gibi duruyor oranın sıvası
Screenshot_20190928_215025_com.android.chrome.jpg

bak boya siva catlagi boyle olur malayla hafif cizersin orayi ama alti duvardir sizinki bildiginiz yarik yani

bak boya siva catlagi boyle olur malayla hafif cizersin orayi ama alti duvardir sizinki bildiginiz yarik yani

İçine bakıyorum duvar görünüyor sanki, boşluk değil ama ince çok anlamıyorum
İçi beyaz yani, duvar gibi.
Ama şimdi neredeyse birini bulup baktiracagim cok korktum. Belediyeye ihbar mi etsem bakarlar mi acaba hemen gelip

İçine bakıyorum duvar görünüyor sanki, boşluk değil ama ince çok anlamıyorum
İçi beyaz yani, duvar gibi.
Ama şimdi neredeyse birini bulup baktiracagim cok korktum. Belediyeye ihbar mi etsem bakarlar mi acaba hemen gelip
belkide buradan cok farkli gorunuyor bilemiyorum bir civiyi o yariga elinizle itmeye calisin ileri gidiyorsa duvarda sorun vardir siva yarigina zaten civi girecek delik pek olmuyor dur sana bizim mutfagin resmini atayim simdiki evin

duzce depreminde bizim ankaradaki evimizin duvarlarida boyle oldu boya catlagi falan degil bu bildiginiz duvar yarilmis
hatta ozaman yillardir o mahallede oturan bir komsumuz bize bu bina insaat halindeyken bir kez coktu sonra tekrar yaptilar dedi o oyle diyince annem korktu evin butun ic duvarlarini tekrar ördürdü usta balyozu mutfaktan daha vurmadan banyodan kocaman delik aciliyordu duvarlar birlesikti
o duvarlara hic civi caktiniz mi?
bizim o evin duvarina civiye bir kez vuruyorduk dibine kadar iceri giriyordu

"Duvarlar birleşikti" derken ne demek istediniz? Mekanlar arasına tek duvar örülür zaten :110:
Anneniz iç duvarları neden tekrar ördürdü ki? Yani duvar devrildi devrilecek bir halde değilse kolay kolay yıkılacak bir şey değil.
Çatlaması da problem değil çünkü betonarme binaysa duvarlar taşıyıcı olarak görev görmez. Yapıyı kolon ve kirişler taşır, duvarlar sadece mekan ayırıcıdır.

Allah korusun söylemeyin lütfen öyle :KK43: 2001 sonrası binalarda kolay kolay problem olmaz diyor sizin bina hangi yılda yapılmış?
Cok moralim bozuldu okuyunca inanin. Nasil kacariz 5 yasindaki cocukla 3. kattan diye gozumun onunden gecti.

6 yillik bina. Fakat duvarlar kagit gibi. Kolonlarda catlak var koselerde. Boya catlagi da olabilir dedi buradaki arkadaslar. Siddetli bir yagmurda duvardan su girdi diyeyim evin durumunu siz dusunun..

IMG_20190928_215907.jpg

bak bu gecen ankaradaki kucuk capli depremden sonra ankaradaki evimizin mutfagının duvari dalga dalga sanki siva catlagi gibi duruyor ama depremden once yoktu bu bildigin 3 4 dereceli depremden kaynaklandi

Cok moralim bozuldu okuyunca inanin. Nasil kacariz 5 yasindaki cocukla 3. kattan diye gozumun onunden gecti.

6 yillik bina. Fakat duvarlar kagit gibi. Kolonlarda catlak var koselerde. Boya catlagi da olabilir dedi buradaki arkadaslar. Siddetli bir yagmurda duvardan su girdi diyeyim evin durumunu siz dusunun..
bu kadar stres olmayın 2001 sonrası yapılan binalarda sıkıntı çıkması zor deniliyor. birisi ekşisözlük linki paylaşmıştı orayı okuyabilirsiniz. kaçmaya çalışmayın ben de düşünüyordum onu hep ama maalesef merdivenler balkonlar çok daha tehlikeliymiş, bina yıkılmasa bile yıkılabiliyormuş : (

"Duvarlar birleşikti" derken ne demek istediniz? Mekanlar arasına tek duvar örülür zaten :110:
Anneniz iç duvarları neden tekrar ördürdü ki? Yani duvar devrildi devrilecek bir halde değilse kolay kolay yıkılacak bir şey değil.
Çatlaması da problem değil çünkü betonarme binaysa duvarlar taşıyıcı olarak görev görmez. Yapıyı kolon ve kirişler taşır, duvarlar sadece mekan ayırıcıdır.
duvar birlesikti derken mutfak ve banyo duvari ortakti mutfaktan vuruyo alakasiz bir yerdeki duvar patliyo anlamasinlar diye o sekilde yazma geregi duydum
annem su yuzden ördurdu cok enteresan bi sekilde duvarda eğilmeler oldu sanki uzerimize yikilacak gibi belki bina cokmeyecek ama bir gun otururken duvar uzerimize yikilacakmis gibi pisikolojimiz bozuldu o evi şuan hangi kelimelerle anlatayim bilmiyorum
sonradan birilerini cagirdilar boyle adamlar apartmanin disina 2 tasiyici kolon sutun tarzi bisey diktirdiler
depremden sonra ozaman evimizin yerleri mozaikti yer oyle bi catlamistiki bi kisim 1 2 santim assagida kalmisti silerken bez takiliyodu mesela o yariga

Eki Görüntüle 2540398
bak bu gecen ankaradaki kucuk capli depremden sonra ankaradaki evimizin mutfagının duvari dalga dalga sanki siva catlagi gibi duruyor ama depremden once yoktu bu bildigin 3 4 dereceli depremden kaynaklandi

Bizim duvarlarda birşey yok ama bu işte tam duvarın altında, kiriş mi alçıpan mı tam anlayamıyorum, netten baktım şimdi alçıpan ise hiçbir tehlikesi yokmuş, biri fotoğraf koymuş bizimki gibi görünüyor aynı.
Ama içine baktığımda beyaz duvar gibi birsey görünüyor. Ben yine bir baktiracagim yarın hemen.
Çok sağolun

Bizim duvarlarda birşey yok ama bu işte tam duvarın altında, kiriş mi alçıpan mı tam anlayamıyorum, netten baktım şimdi alçıpan ise hiçbir tehlikesi yokmuş, biri fotoğraf koymuş bizimki gibi görünüyor aynı.
Ama içine baktığımda beyaz duvar gibi birsey görünüyor. Ben yine bir baktiracagim yarın hemen.
Çok sağolun
aynen baktirin iciniz rahat etsin isinizi şansa birakmayin

Bu kadar korkmayın bence. Attığınız fotoğraf gerçekten boya çatlağı gibi duruyor. Yine de içiniz rahat edecekse çağırın baksınlar evinize.
Ama şunları da bilin, eviniz yeni bina, 99 depreminden sonraki yönetmeliklere göre yapılmış ve eski binalara göre çok daha sağlamdır.
Kolon ve duvarların birleştiği yerlerde çatlak olması çok normal çünkü 2 farklı malzeme yan yana gelmiş oluyor. Binanın zaman geçtikçe yerleşmesi ve oturmasıyla malzeme birleşim yerlerinde çatlaklar oluşur.
Duvarların ince olması da problem değil. Duvarlar kendi kendilerine kolayca yıkılabilen şeyler değil. Ve diyelim ki yıkıldı, sadece o duvar yıkılır. Evinize, apartmana hiçbir şey olmaz. Çünkü duvarlar taşıyıcı olarak çalışmazlar.

Tedirgin olmak çok normal ama olmayacak şeyleri düşünüp strese sokmayın kendinizi.

duvar birlesikti derken mutfak ve banyo duvari ortakti mutfaktan vuruyo alakasiz bir yerdeki duvar patliyo anlamasinlar diye o sekilde yazma geregi duydum
annem su yuzden ördurdu cok enteresan bi sekilde duvarda eğilmeler oldu sanki uzerimize yikilacak gibi belki bina cokmeyecek ama bir gun otururken duvar uzerimize yikilacakmis gibi pisikolojimiz bozuldu o evi şuan hangi kelimelerle anlatayim bilmiyorum
sonradan birilerini cagirdilar boyle adamlar apartmanin disina 2 tasiyici kolon sutun tarzi bisey diktirdiler
depremden sonra ozaman evimizin yerleri mozaikti yer oyle bi catlamistiki bi kisim 1 2 santim assagida kalmisti silerken bez takiliyodu mesela o yariga

Anladım. Huzursuz oturacağınıza yaptırmanız iyi olmuş o zaman. Belki zeminle ilgili problem vardı bilemedim. Dere yatağına yapıldığı için komple yamulan binalar var bu ülkede :olamaz:

son günlerde bu deprem başlıklarını gördükçe benim de fobim tekrarlamaya başladı. kaçsam mı kaçmasam mı diye düşünüyorum 4. kattayız :deli: yatağın yanında cenin pozisyonu alacaksın diyorlar da bilmiyorum ya tavan yıkılırsa hazır gel kafama yıkıl gibi olmaz mı? aklımda deli sorular.
Gecenlerde afet semineri almistik. Anlatan hoca cök, kapan, tutun pozisyonunun onemini anlatmisti. Tutanacaginiz saglam bir yer bulun. Benim yemek masam var mesela. Onun ayagina tutunabilirim. Kapanin ve saglam bir yere tutunun. Bir de evinizdeki esyalari duvara monteleyin. Kitaplik, dolap, unite vs..
Ben gecen haftalarda sinifimdaki herseyi duvara tek tek monteledim. Evimdekileri de bu hafta yapacagim. Biz istanbulda degiliz ama Dogu Anad. Da deprem bolgesindeyiz. Tedbir almak sart.

Deprem sonrasi iyice mahvolan binamızı mühürlediler bugün. Çıkmak zorunda kaldık. Bizim için süreç nasıl işleyecek? Başına gelen var mı? Ne olacak şimdi? Kira yardımı vs nasıl oluyor, şartları filan?
Canınız sağ canım dua edin.Ne guzel bişey.

cok gecmis olsun belediye kira yardimi yada yer tesis etmesi lazim diye biliyorum. Miras kalan bi yer var bina eski kentsel dönüşüm için karotlar alındı onay bekleniyor bize söylenen kira yardımı yapılacak tahliye kararı çıkınca.belediyeyi arayıp bilgi alsanız çok üzüldüm rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Geçmiş olsun arkadaşlar, akşam şu linke denk geldim epey ilginç bilgiler var ekşi sözlükte yazmış biri.

E burda arkadaş 2001 sonrası binalar sapasağlam diyor ama topikte 6 senelik evde ne biçim çatlaklar var . ? Anlamadım bu işi. Mühürlenen binalar hangi semtlerde ?

Ansızın evinizden olmak zordur elbette. Ama şöyle düşünün deprem de ansizin oluyor. Ansızın enkaz altında kalmaktansa dışarda kalmak iyidir. Gerekirse daha uzak daha küçük bir ev tutarsiniz ama sağlığınız sizinle olur.

Keşke şikayete bağlı olmadan eski binaların çoğunu tahliye etseler. Benim evim benim canım mevzusu da değil ki sadece. Tüm ili hatta ülkeyi bile etkileyecek her bir yıkım ve can kaybı.

Hayırlı olmuş diyin hiç üzülmeyin. Kira yardımi alamasaniz bile üzülmeyin.

Bu kadar korkmayın bence. Attığınız fotoğraf gerçekten boya çatlağı gibi duruyor. Yine de içiniz rahat edecekse çağırın baksınlar evinize.
Ama şunları da bilin, eviniz yeni bina, 99 depreminden sonraki yönetmeliklere göre yapılmış ve eski binalara göre çok daha sağlamdır.
Kolon ve duvarların birleştiği yerlerde çatlak olması çok normal çünkü 2 farklı malzeme yan yana gelmiş oluyor. Binanın zaman geçtikçe yerleşmesi ve oturmasıyla malzeme birleşim yerlerinde çatlaklar oluşur.
Duvarların ince olması da problem değil. Duvarlar kendi kendilerine kolayca yıkılabilen şeyler değil. Ve diyelim ki yıkıldı, sadece o duvar yıkılır. Evinize, apartmana hiçbir şey olmaz. Çünkü duvarlar taşıyıcı olarak çalışmazlar.

Tedirgin olmak çok normal ama olmayacak şeyleri düşünüp strese sokmayın

Tedirgin olmak çok normal ama olmayacak şeyleri düşünüp strese sokmayın kendinizi.
Daha once de bir deprem yasadigim icin ister ostemez korkuyorum..
Rahatlatici aciklamalariniz icin de cok tesekkur ederim..

E burda arkadaş 2001 sonrası binalar sapasağlam diyor ama topikte 6 senelik evde ne biçim çatlaklar var . ? Anlamadım bu işi. Mühürlenen binalar hangi semtlerde ?

Zemin de önemli. Doldurma alandaki binalar ne kadar sağlam olursa olsun tehlikede diyorlar. Jöle gibi düşünün bina sağlam olsa da zemin tutmaz diyor uzmanlar.

X