Bıktım Artık Ezilmekten Ve Küçük Düşürülmekten Çok Zoruma Gidiyor :(

Tabağı kașığı eline verip hadi yedir diyecektin.
Sustum birşey diyemedimle olmaz bu işler.
Ayrıca ben küçük çocuk sahibi insanların böyle merasimlerde bir görünüp çıkmasından yanayım.
Bașsağlığını diler ve evine geçersin
Çocuk bu , acıkır uykusu , çiși gelir.

Hakkınızı arayamıyosunuz eşiniz buna kızınca bi de ona üzülüyosunuz.Yani böyle nasıl çocuk yetiştireceksiniz siz acaba.Eşiniz sizin düştüğünüz duruma kızmış yoksa sizle bi olayı yok ki bunu da mı anlayamadınız.Ay ben bile sinir oldum burdan size.Sürekli ezilip bi kenara geçip ağlıyo musunuz siz böyle.Hayat sizi hiç şekillendirmemiş heralde.

Resmen melankoliksiniz kendinize acıyarak besleniyosunuz bence, yazık eşinize.

Canım eşin haklı
Sende narinsin anlaşılan her insan bi değil benim eşim de benim herkesin ağzının payını vermem den şikayetçidir
Eşiniz ne güzel söylemiş ver cevabı diye
Bi ezildi mi hep ezerler bu huyundan vazgeç konuş bence

Bizim ülkemizde herkes çocuk gelişim uzmanı olduğu için böyle akıl veren çok fazla.
Umursamayıp geçeceksiniz tüm gün oruç tutmuşsunuz zaten ne diye yemek yemediniz ki ?
Böyle yaparak bir tek kendinize zarar verirsiniz sahurda yemeyince noldu eşiniz anladı mi hatasını mesela ?
Siz kendinizi ezdirmezseniz kimse sizi ezemez ki?
Madem öyle hiç katılmayın bu tarz davetlere eşiniz tek gitsin.
Ayrıca benim eşimde sürekli ezilse hakkini savunmasa bir süre sonra ona olan saygını kaybederim malesef .
Adam artık bikmis olabilir bu tarz mağduriyetlerden.
Gerekirse gidin psikologa yardim alın yani bu dünyada este dahil kimse sizi sonsuza dek savunamaz.

Ya evet kadının dediği olmamış ama bu kadar büyütüp dakikasında eşinize anlatmaniza gerek yok... benim de oğlum var; her gören ayrı bir şey bulur söyler. Sanki herkes çocuk gelişim uzmanı... yani bir insan size bunu dedi diye niye ortamı terk edesiniz ki..?

Neden bu kadar kendinizi hırpalıyosunuz ki ben olsaydım inanın yengeye cevap bile vermeye tenezzül etmezdim seni umursamıyorum böğür dur der gibi suratına bakardım niye onun seviyesine ineyimki hiç gerek yok..
Evet hakliınız evliliklerde tabiiki eşler birbirlerini sarıp sarmalıycak lakin onlar bizim eşimiz velimiz değil yengen şunu dedi halanın kızı böyle dedi teyzenin kızı şöyle dedi neden erkekleri kadın muhabbetlerine sokuyoruz ki adam ne yapsın?
Eşiniz belkide karşısında sürekli şikayet eden bir eş görmek istemiyo olabilir mi?
Şunuda belirtmeden geçemiycem eşlerimiz karşımıza oturupta ayyyy ne derdin var anlat bakalım demiyo diyen varsada eminim istatistiğe vurulduğu zaman demeyenin oranı fazladır

Hata bütünüyle sizde bakın cevabını veremiyorum diyorsunuz, siz sürekli susarak bulunduğunuz yeri terk ederek kaçış yolunu seçmişsiniz bu durumda dolayısıyla eşinizi rahatsız etmeye başlamış. Cevabını vermek kavga etmek değildir, üslubunca "çizgi film seyretmeden yemiyor evet alıştırmaya çalışıyorum ama senin de dediğin gibi burası cenaze evi çocuğu çizgi filmsiz yemek yedirmeye alıştırmak için uygun bir yer değil" deseydiniz yeterdi. Sinir olmazdınız, bulunduğunuz ortamı terk etmek zorunda kalmazdınız, orucunuzu açmadan aç durmak zorunda kalmazdınız, eşinizle de aranızı açmamış olurdunuz.

Cevap veremiyorsanız sırıtıp geçin, bildiğiniz gibi yapmaya devam edin. Tartışmak, cevap vermek zorunda değilsinz, madem beceremiyorsunuz ya da elinize yüzünüze bulaştırıyorsunuz ya. Keşke karşı taraf sizin onları taktığınızın onda biri kadar siz taksa. Kendinize eziyet, başka birşey değil. Bakın, başkası yüzünden eşinizle aranız bozuldu. Çocuk yetiştiriyorsunuz siz, azıcık güçlü olun yahu. Eşinize şikayetlenmeyi bırakın, insanlarla baş etmeyi deneyin. Yarın çocuğunuz okula başlayacak, ne veliler ne öğretmenlerle muhatap olacaksınız. Şimdiden ısının:)

cok haklısınız ben artık bir anneyim ve her ortamda kendimi savunabilmem güçlü durmam lazım şimdi düşündüm de keşke terk etmeseydim masayı ve cenaze evini verseydm bir cevap saçmada olsada verseydm belki böyle olmazdı bu denli üzülmezdim.. sosyal ortam edinemiyorum canm çalışıyorum evden işe işten eve geçiyor günlerim bir pazarımz var onuda eşim ben ve cocugumuz birlikte geçiriyoruz çevremdizde görüştüğümüz bir arkadaşımız var sadece.. keşke daha fazla olsa bende çok isterm bu insanlara ağzının payını vermeyi nasıl ögrenebilirim ?

sanrm haklısınız ben daha 4 yıllık evli olduğum için bu konularda pek tecrübem yok yaşayarak görüyorum birşeyleri.. ama evlilk çok zormuş nasıl yürütüleceğine dair çok bocalıyorum gerçekten..
ben hep böyleydim biliyormsnz kimseyi kırmamak için kimseye cevap vermez susar içime atardm yahut ağlardım boşaltırdım içimi
ama işin içine evladım girince çok farklı oldu artık

peki artık cevap verebiliyormusunuz söylenenlere karşı ?

Gerekli yerde gereken cevabı vermezseniz daha çook küçük düşürülürsünüz.
O kadına orada "ben böyle yediriyorum bilirim ben işimi" deseydiniz şimdi hem içiniz rahattı hem de eşinizle papaz olmayacaktınız..

Her birey kendinden mesuldur. Malesef siz eşinizden fazla beklentiye girmekle hata ediyorsunuz..
Erkeklerin büyük bir geneli akraba eş dost ile sürtüşmek istemez..

Siz kendinizi korumaya başlayın. Zira çocuğunuz da sizin pasifliğinize şahit olmasın.

halen içim içimi yiyor nasıl birşey diyemedim diye.. bu kadar pasif olmamı bende sevmiyorum artık susmak bana göre değilmiş susan kazanmıyormuş ya..
civi civi yi söküyormuş bunu o kadar net gördüm ki
oysa ben susmak erdemliktir diye düşünürdüm hep en güzel cevap dır diye düşünürdüm

canm peki sen nasıl başarabilyorsn bu ağzının payını vermeyi.. nasıl geliyor o anda aklına söylenecek birşey
ben donup kalıyorm sanki hiç birşey gelmiyor aklıma.. sonra geliyor ama iş işten geçiyor

bana hep söylendi ki sus.. susan insan sabırlı insan her daim kazanır
susmak bir erdemdir.. susmak en güzel cevaptır.. ben hep bu şekilde yetişdim ama değilmiş

benm o anda duruma göre söylenecek birşey neden aklıma gelmiyor

benm o anda duruma göre söylenecek birşey neden aklıma gelmiyor

Kilitleniyorsundur.
Bu insan neden bunu der? diye düşünüyorsundur.
Cevap verirsen daha kötü olacağını düşünüyorsundur.
Çocukken baskı altında belki şiddet altında büyümüşsündür.. vs.

Başka sebepler de olabilir.
Ama şunu bilinçaltına yaz karşındaki senden daha üstün değil. Ve seni o ortamda azarlamaya kalkan biri dengesiz ve hadsiz biridir. Ve ona o fırsatı vermemelisin.

Sen bir annesin bu şekilde her şeye susup köşene çekilip ağlarsan çocuğuna hiç iyi bir rol model olamazsın.
Hiç bir şey yapamıyorsan o anda yüzüne bakıp tebessümle gözlerini devirip la havle çek mesaj yerine gider.

Ben de sizin gibiyim çalışıyorum ve kendime aileme anca yetiyorum ama sosyal olmak illa kafede oturmak değil telefon whats up teknolojinin nimetlerinden faydalanıyorum, bağları koparmıyorum. Etrafında çok insan olması değil önemli olan, senin sosyal ortamlara alışkın olman ve özgüvenli olman. Bak ben de senin gibiydim 30 yaşındayım daha yeni toparlanıyorum değiştim, özgüvenim geldi ama bunların hepsi bir anda olmadı, bir çok sıkıntı sorun yaşadım ama yaşadığımız şeylerin kaynağı biziz bunu unutma. Sen özgüvensiz davranırsan herkes seni ezmeye çalışır, orda gülerek cevabını verecek ya da hiçç takmayacaktın. Nasıl bir işte çalışıyorsun bilmiyorum ama ben her gün insanlarla muhatabım ve derim kalınlaştı derler ya aynen öyle, çeşit çeşit insan görmekten artık ilk görüşte kimin ne olduğunu az çok anlıyorum.

Bir şekilde bu sorunu çözmelisin yoksa ilerde çocuğun seni suçlar ilgisiz annem, eşin suçlar ilgisiz güvensiz karım diye inan çok daha kötü olursun.

Kurban rolüne bürünmüş konu sahibi belki farkında değil ama kendini kurban olarak görüyor ve herkes ona öyle davransın istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…