• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım Artık Ezilmekten Ve Küçük Düşürülmekten Çok Zoruma Gidiyor :(

sahurda konuşmayı denedim bana bagırdı cağırdı ben onunla iletişim kuramıyorum ki

Eşinde çok birikmiş artık, sinirleniyor direkt şimdi oturup konuşman bir işe yaramayacak erkekler davranışlar ile ikna edilir kendin değişip bunu eşine göstermelisin zamanla siniri yatışır.

Eşinde çok birikmiş artık, sinirleniyor direkt şimdi oturup konuşman bir işe yaramayacak erkekler davranışlar ile ikna edilir kendin değişip bunu eşine göstermelisin zamanla siniri yatışır.
peki ben nasıl değiştirebilirim kendimi ? sizce eşime nasıl daha fazla bağlayabilirim kendimi?
çünkü böyle araya çok sogukluk giriyor _? evlilikte ilk adımı hep kadın mı atmalı sizce ? mesela eşinden birşey istiyorsa ilk kadın mı bunu uygulayıp karsılık beklemeli..

halen içim içimi yiyor nasıl birşey diyemedim diye.. bu kadar pasif olmamı bende sevmiyorum artık susmak bana göre değilmiş susan kazanmıyormuş ya..
civi civi yi söküyormuş bunu o kadar net gördüm ki
oysa ben susmak erdemliktir diye düşünürdüm hep en güzel cevap dır diye düşünürdüm
Eskidendi o canım şimdi insanlar birini kırmış üzmüş umrunda değil kimsenin o yüzden ezdirme kendini herkese anladığı dilden konuş

Merhaba herkese hayırlı cumalar, hayırlı ramazanlar benim birileri ile dertleşmeye çok ihtiyacım var.. sabaha kadar dinmedi gözümün yaşı hiç iyi değilim .
Benim eşimin uzaktan bir akrabası vefat etti.. baş sağlığına gittik Dün mevlüt okutuldu yemek verildi bizde davet edildik. eşimin akraba ortamını hiç sevmesem de birşey demedim neden sevmiyorum söyleyim sizlere .
Eşimin ailesinde herkes kapalı türbanlı bir ben ve diğer gelin açığız eltimle zaten muhattap olmuyoruz kaç senedir..
Bu insanlar ben açık olduğım için bana öcü gözüyle bakıp beni dışlamaya çalışan insanlar kimse benimle konuşmaz..
Bende açık giyinip gitmedim kapalı bir bluz kumaş pantolon giyinmiştim zaten.. Neyse..
Benim bir evladım var ve cizgi film olmadan yemiyor, biliyorum yanlış bende biliyorum ama anneyim ben çaresiz kalınca ne yapyım ? çok denedim ama bu huyundan vazgeçiremedim.. yeter ki yesin zaten çok zayıf ancak böyle yedirebiliyorum yoksa boğazından lokma geçmiyor.
Neyse gittik dün akşam görümcen sagolsun benim le ilgilendi cocukla ilgilendi.. yavrum anne acıktım dedi..
Bende masanın birine oturdum.. telefondan cizgi flm açtım sesini kıstım kimse rahatsız olmasın cenaza evi diye.. yavrum izlemeye bende onun karnını doyurmaya başladım
İftira 5 dakika kaldı insanlar masalara oturmaya başladı, eşimin yengesi de yanımıza oturdu
Bana herkesin içinde yüksek ve rencide edici bir üslup ile ; senin bu yaptıgın çok yanlış, cocuga böyle yemek yedirilmez bırak gitsin acıkınca kendi gelir yer , hele ki böyle bir ortamda bu şekilde yemek yediremessin '' dedi..
Herkes bize baktı beni orda rencide etti oysa yanlış benim yanlışım cocuk benim cocugum kimseyi ilgilendirmez
Ama ben ne yaptım ? hiç birşey diyemedim her zaman ki gibi sofradan kalktım içeriye gittim yavrumun karnını doyrdum ben açmadım orucumu.. Eşim geldi ne oldu dedi ? anlattım durumu
insanlar yemeklerini yedikten sonra gitmek istiyorum lütfen dedim..
Sonra herkes yemeğini yedi ve ben arabamıza bindim eşimi bekledim.
Eşimin suratı düşünce görümcem ne oldu diye sormuş eşimde anlatmış
görümcem benim yanıma geldi ; boşver ablam sıkma canını, o zaten dengesiz patavatsızın teki her ortamda aynısını yapıyor banada yaptı kaç sefer.. takılma dedi onlarlada vedalaştık evimize gittik
eşim bana kızdı , sen neden ağzının payını veremedin ? benim cocugum böyle yiyor seni ilgilendirmez sanane diyemedin mi ? neden kendini ezdiriyorsun ben her zaman senin yanında olamam ki dedi '' böyle susarsan böyle olur işte dedi.. kaçıp gitmek çözüm değil dedi.. evet haklı.. önce bana destek oldu tamam üzülme bak cocuk etkilenir ben gerekeni yapacağım mrak etmedi dedi.. ama sonraısnda köstek oldu
Ben neden böyleyim bilmiyorum kimseye ağzının payını veremiyorum birşey diyemiyorum.. sadece ortamı terketmekten başka birşey gelmiyor elimden.. yahut susmaktan
Eve gittik eşim bana tavır aldı surat beş karış hiç konuşmuyor benimle..
Sahura kalktık yine aynı dayamadım
Ben ; neden benimle konuşmuyorsun neden bana böyle davranıyorsun ben suçluymuşum gibi dedim..
Eşim; ben sana ne yaptım sana birşey diyen mi oldu herşeyim zaten sana batıyor dedi yüksek bir ses ile
Ben; zaten birşey demen gerekmiyor illa ki tavrın ve hareketlerin belli ediyor herşeyi dedim..
Sende bana bunu yapıyorsan eğer başkası yapmış çok görmüyorum dedim..
eşim bağırdı cağırdı bana..
Bizim ordan gitmemiz olmamış.. ayıp olmuş ( oysa ben hemen kalkıp gitmedim orda bayağı bekledim. )
Neden dedim ? başkası yaparken ayıp değilde benim yaptıgım mı ayıp ? çok zoruma gitti senin böyle yapman bana ben seninle iletişim kuramıyorum artık dedim.. bir kaç lokma aldım niyet ettim ve yattım sabah tek kelime etmeden kapıyı çekti gitti..
su an midem çok ağrıyor duramıyorum
eşimin yaptıgı daha cok yaraladı benim zoruma gitti.. cok soguttu iyice kendinden bana böyle yaparak..
Ben kendimi çok güçsüz hissediyorum iyi değilim çok yaralıyım.. insanın eşi de böyle yaparsa kime sıgınsın kimden destek alsın nasıl dursun ayakta :KK43:
böyle davranmanız kendinize zarar emin olun karşı taraf sizi bu kadar düşünmüyor. çocuğunuz var güçlü olmalısınız bunun için kendinize değer verin. bu kadar hassas olmayın herkes konuşur, biraz vurdumduymaz olmaya çalışın. eşinizle olan sorunları da tatlı dille konuşmaya çalışın bu her zaman ise yarar. zaten ikiniz de gerginken neden bana böyle davranıyorsun diye cikismaniz olmamış, ikiniz de sakinlesin, biraz uzak durun ondan sonra güzel bir dille rahatsızlıklarinizi anlatırsınız.

canm peki sen nasıl başarabilyorsn bu ağzının payını vermeyi.. nasıl geliyor o anda aklına söylenecek birşey
ben donup kalıyorm sanki hiç birşey gelmiyor aklıma.. sonra geliyor ama iş işten geçiyor
biri kişilik haklarına
Suistimal ediyorsa ki bu durumda anneliği söz konusu hemen'' sana ne' ' demen gerek aklına başka bir şey gelmiyorsa

aynen öyle canm hayat tecrübelerim bana bunu gösterdi ..
peki ya evlilikte susmak bir erdemmidir ?
Karşı tarafın anlayışına bağlı o
Mesela dünde bi konuda dedim bei tartışırken sakinleşmesi için gitsem başka odaya kabahat tamam desem suç sussam sen beni kaale bile almıyon der karşılık versem daha da büyür yani böyleyiz
Ben her durumda haklı olmanın yolunu buldum tartıştıktan sonra yada o sinirliyken bişey söylemesinne fırsat vermeden ayyy sinirlenince çok yakışıklı oluyon aşkımmmm diyom sıkıyosa tek laf etsin seni üzdüğüm için özür dilerim der zaten bizde küçük şeylerden tartışordık çözümde iyi oldu

canm peki sen nasıl başarabilyorsn bu ağzının payını vermeyi.. nasıl geliyor o anda aklına söylenecek birşey
ben donup kalıyorm sanki hiç birşey gelmiyor aklıma.. sonra geliyor ama iş işten geçiyor
Valla canım kendiliğinden boncuk gibi dizilip geliyor annem de der önceden mi hazırladın bu lafı diye
Bu kişilik meselesi keşke herkes senin gibi olsa benim eşim de senin gibi ağzını açıp laf etmez ben savunurum onu düşün yani kadin başıma
O da der aklıma gelmiyor diye
Kendine güvenin mi yok canım
Anladığım kadarıyla bakımlı bi kadınsın annesin evlat yetistiriyosun kendini lütfen ezdirme bak ne güzel esin de destek veriyor
Ağızına ne gelirse söyle bugün gerinde olmayan bi laf edersin ama yarın lafı otutturursun
Kendime gelince de hayat beni böyle yaptı evlenince çok ezildim eşim hiç destek olmadi beni ben olmaktan çıkardılar
Şimdi yanım da konuşurken 2 değil 5 düşünüp öyle laf konuşurlar
Mutlaka kötü mu olmak lazım bu insanlara anlamam ki:(

Karşı tarafın anlayışına bağlı o
Mesela dünde bi konuda dedim bei tartışırken sakinleşmesi için gitsem başka odaya kabahat tamam desem suç sussam sen beni kaale bile almıyon der karşılık versem daha da büyür yani böyleyiz
Ben her durumda haklı olmanın yolunu buldum tartıştıktan sonra yada o sinirliyken bişey söylemesinne fırsat vermeden ayyy sinirlenince çok yakışıklı oluyon aşkımmmm diyom sıkıyosa tek laf etsin seni üzdüğüm için özür dilerim der zaten bizde küçük şeylerden tartışordık çözümde iyi oldu
Harika bi çözüm ama benim ki sırnaşma der
Yazdikalriniz o kadar doğru ve bana uygun ki

peki ben nasıl değiştirebilirim kendimi ? sizce eşime nasıl daha fazla bağlayabilirim kendimi?
çünkü böyle araya çok sogukluk giriyor _? evlilikte ilk adımı hep kadın mı atmalı sizce ? mesela eşinden birşey istiyorsa ilk kadın mı bunu uygulayıp karsılık beklemeli..

Canım bak sen kendini nasıl görürsen karşı taraf sana öyle davranır. Önce kendini değiştirmelisin. Kendine değer vermeli, özgüvenli saygılı olmalı kendini sevmelisin. Zaten eşin seni böyle gördüğü an otomatik değişecek. Yaptığın şeyleri ÖNCE KENDİN İÇİN YAPMALISIN.

Ben bunları yaptım yapmaya çalışıyorum eşimden beklentiye girmedim kendi değişti, çok sinirliydi ilk zamanlar bana çok tepkiliydi o aralar hiç cevap vermedim üstüne gitmedim, sadece bir kere tamamen doğaçlama olarak oturdum sakince konuştum, düşüncelerimin değiştiğini yapacaklarımı vs vs anlattım. Eşim çok sakince dinledi , bayağ sevindi o an ama tabi birden beni bu kadar değişmiş görünce inanamadı...Zamanla o da gevşedi...

Bunları tek başına yapamayabilirsin, ben çok destek aldım. Kitaplardan, arkadaşlardan, güvendiğim büyüklerimden....Uzun ve meşakkatli bir süreç, hala da devam ediyor. Bu kadar ağır bir değişimi tek başına yapmaya kalkma derim. Şartlarını sen daha iyi bilirsin..

Harika bi çözüm ama benim ki sırnaşma der
Yazdikalriniz o kadar doğru ve bana uygun ki
İşte seninki kinci biraz bizim ikimizinde çabuk geçiyo siniri o yüzden çözüm bulmak iyi oldu
Hadi büyük kavgalarda yapmam zaten ama küçük şeyleri de büyütürsek inatçıyızz da geri dönüşü olmayan yollara giriyoruz

Mesela dün camide kadın saçımın görüldüğünü söyledi yaşlı bende gereği i yapıp kapadım birde demez mi bu şekilde
Örtünme gerek deyince bende Şart terler attı sanane nasıl örtünürsem seni ilgilendirmez dedim karşında çoc uk yok dedim 51,yaşı dayım dedim sonra kadın özür diledi

Merhaba herkese hayırlı cumalar, hayırlı ramazanlar benim birileri ile dertleşmeye çok ihtiyacım var.. sabaha kadar dinmedi gözümün yaşı hiç iyi değilim .
Benim eşimin uzaktan bir akrabası vefat etti.. baş sağlığına gittik Dün mevlüt okutuldu yemek verildi bizde davet edildik. eşimin akraba ortamını hiç sevmesem de birşey demedim neden sevmiyorum söyleyim sizlere .
Eşimin ailesinde herkes kapalı türbanlı bir ben ve diğer gelin açığız eltimle zaten muhattap olmuyoruz kaç senedir..
Bu insanlar ben açık olduğım için bana öcü gözüyle bakıp beni dışlamaya çalışan insanlar kimse benimle konuşmaz..
Bende açık giyinip gitmedim kapalı bir bluz kumaş pantolon giyinmiştim zaten.. Neyse..
Benim bir evladım var ve cizgi film olmadan yemiyor, biliyorum yanlış bende biliyorum ama anneyim ben çaresiz kalınca ne yapyım ? çok denedim ama bu huyundan vazgeçiremedim.. yeter ki yesin zaten çok zayıf ancak böyle yedirebiliyorum yoksa boğazından lokma geçmiyor.
Neyse gittik dün akşam görümcen sagolsun benim le ilgilendi cocukla ilgilendi.. yavrum anne acıktım dedi..
Bende masanın birine oturdum.. telefondan cizgi flm açtım sesini kıstım kimse rahatsız olmasın cenaza evi diye.. yavrum izlemeye bende onun karnını doyurmaya başladım
İftira 5 dakika kaldı insanlar masalara oturmaya başladı, eşimin yengesi de yanımıza oturdu
Bana herkesin içinde yüksek ve rencide edici bir üslup ile ; senin bu yaptıgın çok yanlış, cocuga böyle yemek yedirilmez bırak gitsin acıkınca kendi gelir yer , hele ki böyle bir ortamda bu şekilde yemek yediremessin '' dedi..
Herkes bize baktı beni orda rencide etti oysa yanlış benim yanlışım cocuk benim cocugum kimseyi ilgilendirmez
Ama ben ne yaptım ? hiç birşey diyemedim her zaman ki gibi sofradan kalktım içeriye gittim yavrumun karnını doyrdum ben açmadım orucumu.. Eşim geldi ne oldu dedi ? anlattım durumu
görümcem benim yanıma geldi ; boşver ablam sıkma canını, o zaten dengesiz patavatsızın teki her ortamda aynısını yapıyor banada yaptı kaç sefer.. takılma dedi onlarlada vedalaştık evimize gittik
eşim bana kızdı , sen neden ağzının payını veremedin ? benim cocugum böyle yiyor seni ilgilendirmez sanane diyemedin mi ? neden kendini ezdiriyorsun ben her zaman senin yanında olamam ki dedi '' böyle susarsan böyle olur işte dedi.. kaçıp gitmek çözüm değil dedi.. evet haklı.. önce bana destek oldu tamam üzülme bak cocuk etkilenir ben gerekeni yapacağım mrak etmedi dedi.. ama sonraısnda köstek oldu
Ben neden böyleyim bilmiyorum kimseye ağzının payını veremiyorum birşey diyemiyorum.. sadece ortamı terketmekten başka birşey gelmiyor elimden.. yahut susmaktan
Ben ; neden benimle konuşmuyorsun neden bana böyle davranıyorsun ben suçluymuşum gibi dedim..
Eşim; ben sana ne yaptım sana birşey diyen mi oldu herşeyim zaten sana batıyor dedi yüksek bir ses ile
Ben; zaten birşey demen gerekmiyor illa ki tavrın ve hareketlerin belli ediyor herşeyi dedim..
Bizim ordan gitmemiz olmamış.. ayıp olmuş ( oysa ben hemen kalkıp gitmedim orda bayağı bekledim. )
Neden dedim ? başkası yaparken ayıp değilde benim yaptıgım mı ayıp ? çok zoruma gitti senin böyle yapman bana ben seninle iletişim kuramıyorum artık dedim.. bir kaç lokma aldım niyet ettim ve yattım sabah tek kelime etmeden kapıyı çekti gitti..
eşimin yaptıgı daha cok yaraladı benim zoruma gitti.. cok soguttu iyice kendinden bana böyle yaparak..
Ben kendimi çok güçsüz hissediyorum iyi değilim çok yaralıyım.. insanın eşi de böyle yaparsa kime sıgınsın kimden destek alsın nasıl dursun ayakta :KK43:
Vallahi bu durumda sizden başka kimse haklı değil. Belli ki aile terbiyesiyle büyümüşsünüz. Kavga gürültü ağız dalaşı size göre değil. Her insanın bir karakteri vardır. Kimse bu yüzden sizi haksız göremez ya da yargılayamaz. Siz de böylesiniz. Eşiniz de sizi böyle sevmiş evlenmiş. Siz gayet de kendinizi bozmadan hiç bişey söylemeden evinize gelmişsiniz. Orada siz karşılık verseydiniz. Olaylar kavga boyutuna gelseydi. Cenaze evinde kavga etmek mi doğru olacaktı? O zaman da eşiniz sen neden karşılık veriyorsun diyecekti. Eşiniz boş yere uzatıyor. Hiç üzülmeyin. Üzerine de gitmeyin. Konuşacak er ya da geç. O kadının çocuğu yok mu? O çocucuğunu birilerinin fikrine göre mi büyütmüş? Ne karışıyor size. Ne kadar ayıp herkesin içinde yaptığı.
Screenshot_2018-05-17-18-25-51-1.png

Ben de sizin gibi aşırı kırılgan ve naif bir insanım
Ama artık siz bir annesiniz
Orada cevap veremeseniz bile gülüp geçecektiniz
Her laf diyeni değil çocuğunuzun yemeğini önemseyin

veremiyorum .. veremiyorum inanın vermeye kalksam saçma sapan birşeyler söylüyorum daha cok rezil oluyorum
ama eşimin bana böyle yapması doğru mu ? önce destek olup sonra bana böyle yapması cok zoruma gitti su an ona cok kırgın ve öfkeliyim cenaze evinide hemen terk etmedim insanların yemeklerini bitirmesin bekledm :KK43:
Mesela bende cevap veremem o an kimseye.çünkü aklıma doğru kelimeler o an gelmez.bende sizin gibiyim hazır cvp değilim öyle kalakalırım ama yengesi belliki cahil patavatsız sözü kaale alınmayacak biriymiş.böyle cahil patavatsız insanları zaten tınlamam ne yapıyosam aynen devam ederim.saygısız görrgüsüz insan çok hangi birine takıcaksın.çokta sallama

İşte seninki kinci biraz bizim ikimizinde çabuk geçiyo siniri o yüzden çözüm bulmak iyi oldu
Hadi büyük kavgalarda yapmam zaten ama küçük şeyleri de büyütürsek inatçıyızz da geri dönüşü olmayan yollara giriyoruz
Kin değil de inatçılık çok fazla var
Başımızdan bi çok olay geçti herkeste oluyor böyle şey der konuyu kapatır
Malesef öyle en iyisi büyümeden susmak bizde esimle bi karar aldık tartışma çıkacağı zaman susalım diye

Belki ilk defa bir eşe hak veriyorum orada ilkokul öğretmenine şikayetlenen cocuk gibi olmuşsunuz
Ne yapacaktı koca adam yengesine gelip benim karımla niye böyle konustun mu diyecekti
Cevabi siz verecektiniz
Hayırdır yenge çocuğun yediğini mi kiskandin demen yeterliydi

Gidip gelmissin yine kendi kendine zarar vermişsin konu sahibi
Bütün gün aç aç oruç tuttuktan sonra kendine ceza vermiş oldun tek lokma yemeyerek
Üstelik kendi aile huzurunu bozdun edepsiz bir kadın yüzünden
Kadında senden sonra oturdu orada güzelce karnını doyurdu
hatta ya ne kadar haklıyım oturmuş çizgi film izliyor cenaze evinde diye arkandan dedikodunu yapti
Böyle yaparak sadece kendine ceza veriyorsun

Merak etme bir olur iki olur boyle davrananlar yuzunden cildirma noktasina gelir sende cevabini vermeye ogrenirsin.

Back