Bıktım Artık Ezilmekten Ve Küçük Düşürülmekten Çok Zoruma Gidiyor :(

Bazı insanlar hıc yasının insanı degil kimi cazgırdır kimi ıce kapanık ve bu sizin karakteriniz Bı anda cazgıra donusemezsınız o kadınıda Allah bildigim gibi yapsın terbiyesiz ama esınız de haksız bu konuda caninizi sıkmayın insallah bir daha bir araya gelmezsınız

3senedir kapalıydım açıldım yeni kendimce sebeplerlr aileler de sağolsun saygı duydu
Geçen bi kadın ayy açılmışsın beni de günaha sokma dedi sinir oldum imanimı ölçmek sana düşmez dedim ki kimseye düşmez zaten senin inancın tam olduktan sonra takma kimseyi zaten bu konularda yasak burda da neyse
Çocuk konusunda herkes bi bilmiş ki sorma bi onlar anne bi onlar büyütmüş bende sinir olurum böyle söylenenlere ve konu çocuklarımsa kimse karışmasın isterim o yüzden lafımı esirgemem kimseden
Deseydin sende asıl böyle bi ortamda yesin de sessizce oynasın huysuzlanmasın diye açtım deseydin eşin haklı ortamı terketmen olmamış seni herzaman o savunamaz sen annesin sende çocuğunun iyiliğini düşünürssün konuş ver cevabını herkeze sen üzüleceğine onlar üzülsün
Valla böyle bilmişlik yapan bi kadına bende kızıp şey dedim çok biliyosan yap bi çocuk ona bak ben kendi çocuğuma bakarım dedim belki yanlış tı ayıptı ama içim rahatladı
Ama sende telefonun yanlış olduğunu biliyosun unutturmaya çalış yerse istediği oyuncağı al yemesse bırak biraz acıksın iyce acıkınca mecbur yicek benimkiler öyle önüne gelince yemezlerse biliyolar bidaki öğüne kadar yiyemiceklerini iyi de oldu düzenimiz oldu

Ya valla birsey söyleyeceğim . Benim en kizidigim anne tipisin . Cenaze evinde çizgi film acmis yemek yediriyosun. Bebek de değil. Belli büyük çocuk anne acıktım demiş . Benim 1 aylık bebeğim var , ben gece insanlar rahatsız olmasın diye , başka odaya alıyorum . İşe giden var eşim de gidiyor . Büyük konuşmak istemiyorum ama dikkat ediyorum diğer insanları da düşünüyorum . Hele hele insanlar iftar masasina oturacak , çocuk masada yaylana yaylana yemek yiyecek , benim yegenlerimde senin çocuk gibi . Bari iftar vakti alıp cocugu başka odaya gecseydin

evet öyle oldu ne yazık ki hep böyle oluyor zaten ben hep haklı iken haksız konumuna düşüyorum nasıl geçebilirim bunun önüne
Kimse sana o hakkı vermez kendin alcan gerekirse söke söke alcan
Yani sustukça sen haksızlığı kabulleniyosun eşin de buna kızıyo bence

evet öyle oldu ne yazık ki hep böyle oluyor zaten ben hep haklı iken haksız konumuna düşüyorum nasıl geçebilirim bunun önüne
O anda cevap veremeyısınızı eziklik olarak gormeyın bence mesela bu olayda o kadının patavatsız liğini herkes görmüş sız de cevap vermeyerek basta herkesin gözünde vakarlı bı duruş sergilemişsınız erkekler herşeyden şikayet eden kadın sevmez kendine acıyan kadını hıc sevmez bence esınıze bu olayı hıc aktarmamalıydınız

ben aslnda önce aktarmadm boş bir yer buldum içeride oraya geçtim..
eşim suratımın beş karıs oldugunu sorunca söyledim.. neden kalktın masadan geldin içeriye dedi.

Ben eşinizi az çok anlıyorum, güçlü durmanızı kendinizi savunmanızı istemiş, siz de bu konuda aciz kalınca sinirlenmiş size bence üstüne gitmeyin sakinleşecektir.

Ama bakın koskoca çocuklu kadınsınız, kendinizi ve çocuğunuzu korumak için gereken yerde gerekin tepkiyi vermelisiniz, sanırım pek kendinizi savunmanız gereken ortamlarda bulunmadınız, ben de sizin gibiydim ağzımı açık gık diyemezdim kimseye, 7,5 senelik iş hayatımdan sonra valla atmaca gibiyim kimseye laf ettirmem ezdirmem kendimi. Özgüveninizi kazanın biraz, insan içine çıkın sosyal ortamlarda bulunun.

Yazdığınız mesajlarınızdan sizin biraz alıngan yapıda olduğunuz izlenimini edindim.beni yanlış anlamayın ama aileye mesafeli duruyorsunuz gibi,bunuda açık oluşunuza bağlıyor olabilir misiniz?benim eşimin aileside hep kapalı ben açığım kayınvalidemin eşime; Eceye söyle kapansın demişliği bile var :)yani düşünün hadsizliği:) ama buna rağmen Mesafeli değilim yani sizi öcü gibi gördüklerini sanmıyorum eğer yakınlığınız varsa arada soğukluk yoksa açık diye kimse gelininden soğumaz.

Neyse asıl meseleye gelelim,sizin abarttığınız gibi hakaret küçük görme gibi bir olay yok ortada.bu klasik annenin işine karışan kadın modunda bi teyze.ben de çok karşılaşıyorum bu tiplerle ve kısa bir cevapla kapatıyorum olayı, zamane çocukları böyle diyip gülüyorum :)
Yani orucunuzu açıp yemeğinizi bile yemeyecek kadar alıngan olmayın sosyal hayatta çok zorluk yaşarsınız böyle.ev cenaze evi herkes açlıktan dolayı gergin olabilir kadın ince düşünmemiş ama siz fazla kırılmışsınız.hayatı kendinize yük etmeyin eşinizle 3.şahıs tartışması yapmayın şikayetlenmeyin.erkekler arada kalmaktan hiç hoşlanmıyor bunu 10 yıllık tecrübemle gördüm.eşiniz uzatarak hata yapıyor olsada olayın buraya gelmesi üzgünüm ama sizden kaynaklı biraz

aynen haberi bile olmadı ruhu duymadı zaten..
ben bu olayda şunu fark ettm biz eşimle gerçekten çok kopmuşsz sanki
birşeyler bitmiş evliliğimde..

biliyorum bu tarz şeylerin koparacağını birbirinden evli olan insanlar bilir bende evliliğimin başlarında herşeyi takardım küserdim trip atardım ne mi oluyordu yıpranıyordum yıpranıyordu eşim. öyle ki bizim gibiler alışık değil pratik cevap verip ağzının payını vermeye salak değiliz oysa yetiştirilme tarzımız çirkef yetiştirilmemişiz sana tavsiyem daha saydam bak olaylara es geç yani cevap veremiyormusun umursama devam et gülüp konuşmana o kişiyle konuşma görmemezlikten gel anlar eşşek değil ya. boşuna yıpratma kendini öyle oluyor ki yengesini savunacak kıvama geliyor adam seni es geçebiliyor olaydan dolayı canı da sıkkın oluyorya sarıyor da sarıyor

ben aslnda önce aktarmadm boş bir yer buldum içeride oraya geçtim..
eşim suratımın beş karıs oldugunu sorunca söyledim.. neden kalktın masadan geldin içeriye dedi.
bı arkadaşım var sivri dilli bı görümcesi var sürekli her ortamda laf sokuyor ıgnelıyor bu garıbımde ona ağzını acıp da bı cevap veremez gelir kocasına patlardı adam baslarda hep ablasını arayıp ayar falan çekiyordu sonunda bıktı cevap verebılceksen ver veremeyeceksen sus banada söyleme demeye başladı sızın esınızde son raddelerde galiba

23 yasında boyle bir insandim..enseye vur ekmegini al ... hayir diyemez agzimi acamazdim ...ablami arar en ufak olayi anlatirdim en son beni azarladi ... gercektem ben bile dusununce kendimden nefret ediyorum ... yanlis yapmissiniz he hi deyip oturup yemeginizi yiyecektiniz...anneannemin evinde gelinle kavga edip 2 dk sonra oturup yemegimi yedim ..ordan cikip gitsem olay buyuyecekti ne gerek var o gitsin :)

Benim görümceme karşı olan şey olmuş eski beni gördüm sizde bende susardım herkese ve her şeye karşı eşim kızardı sonra fark ettim ki kimse umursamıyor en çokta öyle davranınca umursanmayan kişi oluyorsun sonra dur dedim kendime şimdi önüne gelene laf söylüyorum benden çok sevileni yok bırak vur ağızlarına lafları. Bunun dışarında eşine ayıp olmuş bence durmalıydın orada bellli ki o durmak istiyordu biraz daha sabredebilirdin sanırım

Bak güzelim, eşinle eğer aranda iletişimsizlik varsa bu önemli ama başka bir mesele. Biz niye böyleyiz niye sohbet edemiyoruz diye bu konu üzerine konuşur çözmeye çalışırsın. Ama eşlerimiz bizim velilerimiz değil; her başımız sıkıştığında zorluğa düştüğümüzde bizi kurtaracak kişi değiller sakın bu hataya düşme. Benim eşimle iletişimim iyidir sürekli bırbırbır konuşur sohbet ederiz. Ama ben işte, sosyal hayatta ailede yaşadığım sorunları çözsün destek olsun istemem ondan. Kendi aklım dilim var kendi sorunlarımı kendim çözerim. Kendi başıma yetemediğim yerde destek beklerim ancak. Öbür türlü davranır eşinden ilgi görmekle eşini velin sanmak arasındaki sınırı geçersen adam senin özgüvensiz güçsüz olduğunu düşünür ve bir yerden sonra sinir olmaya başlar. Bak adı üstünde eş bu eşit olmaktan gelir. Kadının birine cevabını vermek için niye eşinden destek bekliyorsun hafi cevap veremedin la havle de geç çocuk gibi niye eşine şikayet ediyorsun. Mızmız çocuk gibi. İlgi görmek bu değil ki

biri bizim geline böyle bir sey dese oooovvv :) en iyisini de yapar valla :) benim yeğenim de çizgi film izleyerek yemek yiyor. kimse bunu eleştiremez diyelim ki eleştirdi umru olmaz sizin de olmasın. o kişinin yaptığı yanlış eşinizin de yaptığı yanlış ama siz kendinize bunun söylenmesini hak görüp konun başında " belki ben hatalıyım çizgi film izleterek yediriyorum vs." yazmışsınız. kendinize güvenin doğru veya yanlış o kişiyi de hiç takmamalı o ortamda orucunuzu açıp iftarınızı yapmalıydınız. ben böyleyim cevap vermem tepkimi yalnızca giderek gösterebiliyorumun arkasına sığınmayın. size bunu söyleyen kişi acaba sizin kalbinizi kırdığını dert etti mi, yüksek olasılıkla hayır. olan bozulan sinirlerinize , gerilen yuvanıza oldu.

Kız hiç bir şey diyemiyorsan sana ne rahatsızsan kapı orda deseydin ya anuuu pek ezilirsin böyle valla az dişini göster hele ki bağırıyorsa ümüğünü sıkardım sesi kesilsin diye ses ayarların bozulmuş dur düzelteyim diciidin hiçbirşey yapamıyorsan inadına çizgi filmin sesini açsaydın bütün çocukları toplasaydın

SANANE deseydin ya bi herkesin icinde o kadına bir yerden başla yoksa cok ezilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…