Bıktım Artık Ezilmekten Ve Küçük Düşürülmekten Çok Zoruma Gidiyor :(

Iyi de cevap vermek demek illa karşıda ki insanı rencide edin yerin dibine sokun demek değil ki. Size Ne? Sana ne? Bu kadar sonra istersen başka odaya geç ama ortamı terk etmek hemen kaçıp gitmek asıl sorun. Kim ne derse desin gül "ha ha evet aynen" de otur. Sonra bırak karşı kudursun dursun ne diye hemen ayşecik oluveriyorsunuz ki?...

Bazı insanlar neden başkalarinin çocuk yetiştirme şekline karışır anlamam.işleri güçleri yok heralde başka

Dinledikleri vaazları başkaları üzerinde kullanıp direkte edip yapmasını ssğlamaya
Çalışarak egolarını tatbik etmek bu şekilde
Mutlu oluyorlar

Esiniz hakli hakkinizi savunmaniz lazim
Cocuk yetistiriyorsunuz sizi ornek alacak siz hakkinizi yedirmeyeceksiniz ki o da hakkini savunmayi ogrenecek. Madem sana boyle yediremezsin dedi niye gayetde yediriyorum iste gormuyormusun deyip geçmeniz lazim. Ben biri cok sinirimi bozarsa yaptigi seyle alay ediyorum o daha cok sinir oluyor neticede baskin basanindir.

Aynen ya
Magdurum da magdurum..

Insanlari açık ve kapalı olarak ayırıp farklı olani öcü gören sizsiniz. Benim ne açıkla ve ne kapaliyda bi derdim yok hakeza onların da benimle yok. Insanlar mızmız ve mağdur pozlarınızdan sıkılmış. Sizden uzak duruyorlar. Olay bu. Yani bu kadarcik şey için ev terk etmeler, kocaya şikayette bulunmalar.. dramatize etmeler. Insanların cenazesi var. Orda bile magduriyet.. mızmızlik. Işte bu davranislarinjz nedeniyle insanlar sizden uzak duruyorlar.. ve haklilar. Eşiniz için üzgünum..

Nokta atisi olmus gercekten

ezılen kucuk gorulen yoktur bence...o durumu kendinize ızın verıp yasatmayın...evlenmıs cocuk sahıbı bırıısnız...şimdi anaokulu cocukları kendini ezdırmıyor...sız kendinize saygı duyduktan sonra kım ezecekmış..

Bana kızmayın ama diğer yasanmisliklarimizi bilemem ama bu anlattığınız olayda sizi haksiz buldum ben. Yani siz biraz fazla alınganlık göstermişsiniz. Yañi demek istedigim size o hareketi yapan kişiye degil eşinize alinganlik gostermissiniz. Yanlis anlamayin o kadının yaptigi cok yersiz hatta maydanoz olmuş ama siz yanlis tepki vermissiniz. Esiniz zaten demiş cocuk benim cocugum size ne diye niye tepki vermediniz demiş size. Yani sizin yanınızda durmuş. Keza gorumcenizde size moral vermeye çalışmış. Bakin ben size soyleyeyim bir cok koca sirf kendi tarafi kendi akrabasi diye karsi tarafi tutar ne kadar haksiz olsalar da hep onlara hak verir. Sizin esiniz sizi ezdirmemis ki size niye tepki vermedin diye kizmis sadece. Bu da karsi tarafa hak vermedigini size hak verdiğini gosterir. Siz bi densizin yuzunden o densizin davranışlarını esinize ve butun aileye mal etmissiniz. Sanirim daha onceki iletişim kopuklugunuzdan psikolojiniz kotu olmus. Bence eşiniz hakli ne yapsin adam gidip kadını dovsun mu. Siz bence sakin kafayla düşünün. Farkinda misiniz elalemin densiz davranışları esinizle aranizin bozulmasina firsat veriyorsunuz. Sakin olun eşinize yuklenmeyin bu konuda

O sizin eşiniz veliniz değil o yüzden belli bi yerden sonra sıkılıyorlar şikayet dinlemekten.zayıf güçsüz bi kadın rolüne bürünmüşsünüz ve eşinizi bu durum yormuş ve deşiği gibi her zaman yanınızda olamaz yarın birgün biri evladınıza birşey dese kim savunacak

Malesef her insan hazir cevap olamiyor. Biraz dogustan olan birsey bence bu.
Birde alisik degilseniz boyle durumlara zaten cevap veremezsiniz.
Insanlar cevap veremediginizi gorur daha cok ustunuze gelirler.
Biryerden sonra siz de cevap vermeye başlarsiniz.
Hosunuza gitmeyen bir durum oldugunda bu seni ne ilgilendirir diyebilirsiniz.
Illa sizinde onlara laf sokmaniza veya aşşagılamanıza gerek yok.

Cevap vermeye çekiniyorsunuz ortamdaki herkesr tavır koyup yemeğr oturmayı evi terk etmeye utanmıyorsunuz o nasıl oluyor? Bu insanlara genellikle sadece bir kez cevap vermek kafidir. Bir kez sert bir cevap alınca bir daha ağzını açamaz. Size öneririm. Sofradaki diğer insanlara da ayıp etmemiş olursunuz böylece.

Bu kadar dramatize edecek birsey yok.

Yengenin dediginde de evi terkedecek birsey goremedim

Cok alingan ve kendini savunamayan birisiniz

Her olayda kusen cocuklar gibi ortami terkedecginize..aman yenge cocuk iste yemiyor baska turlu..deyip olayi kapatabilirdiniz

Esiniz taviarinizdan sıkılmis demek ki

Baskalarinin yaninda verilen nasihat nasihat degil hakarettir. Kendince seni uyarmaya nasihat vermeye kalkmiş ama seni insanlarin icinde rencide edip kalbini kirmis. Okadar dindar pekala oruc sadece yeme icmeden ibaret olmayip hal ve hareketlerimze de ceki duzen verip kotu davranislardan da uzak kalmanin oldugunu bilmiyormu. Herkezin sevabi kendine. Yanlis yapmis. Ustelik esinde hakli. Orasi cenaze evi. Insanlar neden kalkip gittigini anlamaz. Direk esine yansitir kotu bir bicimde. Oda bunun gerginligini yasadi sanirim. Buyutulecek bir mevzu degil.

Cahil desek cahil değiller bu inşanlari anladım açık olsanız ne olur kapalı olsanız gidilen ortama uygun bi şekilde giyinmissiniz zaten
Allah akıl fikir versin
Yengenizin yaptığı terbiyesizlik ve sürekli sizin üzerinize böyle geliyorlar ağzının payını verin insanları geçtim çocuğun önünde yapılacak bi hareket degil

Esinize cokcda takilmayin bence
Orada yengeye cevap verseniz bu sefer de onu sorun ederdi.
Ama madem kendiniz de bu ezikliginizden sikayetcisiniz, insanlara cevap verebilmeyi ogrenin.
Cevabinizi verseydiniz en azindan cenazeyi terketmemis olurdunuz. Cenaze sahiplerine ayip olmus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…