- 20 Ekim 2016
- 6.442
- 30.253
Bi kere çocuk işi işin içine girmeyecek hal böyleyken çocuk yapmayıverin. Emin ol siz kadar eşiniz de istemiyordur vardiyalı çalışmak insanın gün gece kavramı kalmaz. Ama sizin yaptığınız şımarıklık. Belli ki okulu bitirmek istiyor eşiniz bunun içinde bulduğu en iyi işte çalışmak istiyor. Size düşen de bunu kabullenmek. Böyle yan çizecekseniz okulu dondurup askere yollayıp evlenmeseydiniz adamla. E madem yapmışsınız bi hata bari çocuk yapmayı erteleyip eşinize destek olun. Size elin tavuğu kaz görünüyor da siz nasıl iş bulamıyosunuz eşinizde bulamaz emin olun bu işten çıksa. Hayat sizin zannettiğiniz kadar kolay değil. Ayrıca donanımsızsanız mevcut işinizden çıkmamalıydınız. Hele ki şu durumda adama işten çık demeye hiç yüzünüz olmamalı. Eğer taş yeyip geçinmeyi düşünmüyorsanız.Ben çalışırken dedim zaten hatta evlenmeden önce dedim vardiyeli işe girme diye ayağına çok güzel fırsat gelmişti askerden ilk geldiğinde arge de çalışma fırsatı vardı büyük bir kozmetik fabrikasında ama okllunu kabul etmediler. Kendim çalışırken de her zaman dedim bu işi değiştir iş ara illa çıkar Bi yer diye ama okulu kabul etmez diğer firmalar diye çıkmadı. Şimdi çocuk işin içine girince kafam iyice allak bullak olmaya başladı. Kendim bulamıyorum neden bilmiyorum ama kendisi istese çok rahat laboratuvar işi bulur hem tecrübesi var hem İngilizcesi var ben onun kadar donanımlı değilim. Belkide bundan dolayı 4 aydır işsizism
valla 3 ayda bir ikramiye büyük fark yaratır. çoğu yerde yok bu. sizin harcamalarınız ikramiye geldiğinde o parayı su gibi harcayacak yönde mi ? hani ekstra elen 1 maaş anında harcanıyorsa o zaman anlamazsınız.Benim anlamadığım şu 2 yıllık üni diploması ya laboratuvar da yada normal sabah gidip akşam gelebileceği iş bulan Bi sürü insan varken neden ısrarla vardiyeli işte kalmak istiyor. Şuan bize çok fazla Bi getirisi yok maaş olarak. Tek fark 3 ayda bir çift maaş gelmesi. Bu düzensizlik o da gelsin istemiyorum sabah gitsi. Akşam gelsin maaşı zaten şuanki gibi alıcak gitti Bi kaç yere görüşmeye teklif ettikleri maaş şuan aldığı kadar. Neden bu vardiye ısrarı ben onu anlamıyırum ve öyle davrandıkça ilerisi benim için bulanık
bırsuru ınsan ? hangı ulkede yasıyorsunuz bu dedıgınız turkıye olamaz :)
suan okudugu ıcın ve elınde kesın bır ıs oldugu ıcın duzene alıstıgı ıcın cıkmak ıstememekte haklı
okul bıtınce sız sanıyormusunuz muhendıslerı havada kapıyorlar? metrekare
e hanı sabah gıdıp aksam gelecek ıs bulan bırsuru ınsan vardı ?
:) yaaa kolay olmuyormus degıl mı oyle
şimdi iyi firmaların hiçbiri diploması olmadan mühendis statüsünde almaz. ancak 2 yıllık diploması ile teknisyen statüsünde alır.Ben çalışırken dedim zaten hatta evlenmeden önce dedim vardiyeli işe girme diye ayağına çok güzel fırsat gelmişti askerden ilk geldiğinde arge de çalışma fırsatı vardı büyük bir kozmetik fabrikasında ama okllunu kabul etmediler. Kendim çalışırken de her zaman dedim bu işi değiştir iş ara illa çıkar Bi yer diye ama okulu kabul etmez diğer firmalar diye çıkmadı. Şimdi çocuk işin içine girince kafam iyice allak bullak olmaya başladı. Kendim bulamıyorum neden bilmiyorum ama kendisi istese çok rahat laboratuvar işi bulur hem tecrübesi var hem İngilizcesi var ben onun kadar donanımlı değilim. Belkide bundan dolayı 4 aydır işsizism
ilk mesajınızı okudum, buna yönelik bir şey görmedim. az önce tazminat için ayrıldım demişsiniz. tazminatınız eşiniz işten çıksa geçinmenize ne kadar süre yeter ? 1-2 ay ise - iyi bir maaş almıyor olduğunuzu varsayıyorum, maaşınız iyi olsa ayrılmazdınız diye düşündüm - o zaman eşiniz de aynı şekilde iş bulamayacağından kısa süre de evet geçim skıntısını düşünmekte haklı.
mezun olduğunda da hemen iş başka bir iş bulamayabilir. ben de kimya mühendisiyim, ilaç sektöründeyim ve çokta hareketli değil şu an piyasa. ha yeni mezun olarak girince de aldığı para gene çok iyi olmayacak malesef.
başka sektörlerde durum nasıl bilemiyorum.
Aynen öyle iş değişikligi yapti esim istanbuldan antalyaya taşındık eşim 1 ay önceden gitti 2 küçük çocukla 1 ay tek başıma yaşadım okulu alışverişi tasinmasi benim ustumdeydi nakliyeyi hallettim iki cocukla atladım geldim antalyaya tek.basima evi yerleştirdim.İyi de
Evlenmeyi ertelemek istememissiniz diye ogrenci adam evlenmeye kalkmis,ise girmis. İsi begenmiyorsunuz,okula gitmesini begenmiyorsunuz. Sonra kist var diye hamileligi ertelemek istememissiniz hamile kalacaksiniz adam isten ciksa tas mi yiyeceksiniz o evde anlayamadim ben.
Evet bencillik ediyorsunuz. Madem oyle genegecer siralamayi takip etseydiniz once okul-is-sonra evlilik ve bebek olsaydi. Hayatta her sey sizin istediginiz gibi olamaz ki. Ayrica adam mezun olunca kimya muhendisi olacak ve onlar vardiyali da calisabilirler.
Bu arada esinizinki tam bir basari oykusu tebrik ediyorum kendisini. Bu sekilde dgsden muhendislik bitirmek,ayni anda calismak,ev gecindirmek,hanim memnun etmek kolay degil. Gerci memnun edememis ama. Biraz da boyle dusunun bakalim sizin basari oykunuz de olur insallah bir gun.
Evde neden yalniz kalamiyorsunuz bu arada? Evlenecek kadar olgun bir insan evde yalniz da kalabilir. Onca kadin var gece tek basina yasayan,cocuk bakan,es bekleyen. Doktor esleri,polis esleri vsler var aramizda. Biraz ayip boyle bir kapris yapmak bence
Vardiyali isi niye kimse begenmez anlamam zaten oldum olasi. Ne guzel arada disaridaki islerini halledersin,cocuguna esine zaman ayirirsin, mis gibi imkan. 7,5 sene 8-6 calistim ben. Berbat sartlar altinda. Keske vardiyali olsaydi da basimi dinleseydim aradaAynen öyle iş değişikligi yapti esim istanbuldan antalyaya taşındık eşim 1 ay önceden gitti 2 küçük çocukla 1 ay tek başıma yaşadım okulu alışverişi tasinmasi benim ustumdeydi nakliyeyi hallettim iki cocukla atladım geldim antalyaya tek.basima evi yerleştirdim.
Şu an eşim yoneticik yapıyor ama vardiyalı olsa keske ayin yarisi evde değil en yakin haftaya iki farkli sehire gidicek ki en az 10 15 gün yok ne yapabilirim evin elektrik arizasindan tutun marketine kadar her iş bende ama mizmizlanma lüksümüz yok olamaz iş bulmak para kazanmak şu zamanda çok ama çok zor
Geceniz gündüzünüze karışıyor ama Bi düzeniniz olmuyor bizim öyle şuan sürekli Bi uyku hali var eşimde. Adam akıllı bişi yaşayamıyoruz. Bundan dolayı vardiyeli istemiyorum. Şuan evde olduğum için yine birbirimizi görüyoruz az da olsa. Ben çalışırken birbirimizi hiç görmediğimiz zamanlarda oluyorduVardiyali isi niye kimse begenmez anlamam zaten oldum olasi. Ne guzel arada disaridaki islerini halledersin,cocuguna esine zaman ayirirsin, mis gibi imkan. 7,5 sene 8-6 calistim ben. Berbat sartlar altinda. Keske vardiyali olsaydi da basimi dinleseydim arada
İcinde bulundugunuz zor sartlari siz istemissiniz ama. Esinizin okulu bitirmesini beklemediyseniz adam ne yapsin? Bir yandan evi gecindiren tek kisi o. Diger yandan okulu var. Bir koltukta kac karpuz olmali ki size gore? Yanlis dusunuyorsunuz. Eline muhendislik diplomasi gecmeden muhendis olamaz bu adam. Dil de bilse olamaz. Ben de muhendisim,piyasa sartlarini cok iyi biliyorum. Siz surekli acele ettiginizden bu kosullarda yasamaya mecbur kalmissiniz. Keske surekli hadi hadi demeseydiniz esinize. Ona da yazik.Geceniz gündüzünüze karışıyor ama Bi düzeniniz olmuyor bizim öyle şuan sürekli Bi uyku hali var eşimde. Adam akıllı bişi yaşayamıyoruz. Bundan dolayı vardiyeli istemiyorum. Şuan evde olduğum için yine birbirimizi görüyoruz az da olsa. Ben çalışırken birbirimizi hiç görmediğimiz zamanlarda oluyordu
pco cocuga engel degıl bunun ıcın acelenız yok gelınımız pcoydu evlılıgının 1. yılında hamıle kaldı dogum yaptıKendisi donanımlu biri bi kaç yere başvurduşunda görüşmeye çağırdılar anlaşmak üzerelerdi ki yol eşimi tatmin etmedi olmadı. İnanıyorum ki iş konusunda üstüne düşse çok rahat Bi iş bulabilir ama sanki ömür boyu burda kalacakmış gibi konuşuyor bazen.
Çocuk konusuna gelince masraflarını zorluğunu biliyorum. Kendim daha önce doğurmadım ama yeni mezunken hastanede çalıştım çocuk hastalıkaşrı bölümünde az çok bilgim var bide ablalarımın çocuklarından da tecrübem var. Şuan ertelemek istemiyoruz pco ddan dolayı bana kalsa ben okul bitene kadar istemiyorum eşim daha ilk evlendiği izde başımın tini yemişti çocuk sahibi olalım 8 senedir beraber yeter falan diye ben okulu öne sürmüştüm okul bitsin öyle demiştim ama şimdi pco çıkınca öne almak istedik
Merhaba hanımlar vaktinizi aldığım için özür dilerim. Size bir şey danışmak istiyorum ve bana akıl verin lütfen.
1 yıllık evliyim. Eşim dgs öğrencisi. 2 yıllığı bitirdikten sonra kimya mühendisliğine geçiş yaptı. Yaklaşık 7 senedir de okulu bitirmeye çalışıyor. Bekarken hem çalışıp hem okula gidiyordu. 2.öpretim olduğu için genelde markette benzinlikte falan çalıştı, okulun üzerine çok düşmediği için bu kadar uzadı. Evlilik olayı daha fazla uzamasın diye okulu dondurup askere gitti geldi ve evlendik. Askerden geldikten sonra okula gidip gelmesi ve sınav dönemi daha kolay olsun diye düşündü vardiyeli işe girdi ve benim için sıkıntılı dönem başladı. Geceleri kalamamak falan benim için büyük sıkıntı kardeşim geliyo gerçi onu hallediyoruz da.
Neyse eşim bu sene okul için son diyor. Geçen seneye bakarak okula daha Bi düşkün gibi görünüyor ama vardiyeli işten çıkmak istemiyor. Ne zaman iş değiştirme konusu açılsa sen şuan çalışmıyorsun bende işten çıksam hemen iş bulamazsam nasıl geçinecepiz diyip duruyor.
Bu sabah bu sene okul bitmezse ne yapmayı düşünüyorsun aklında bişi var mı dedim bu sene bitecek okul başka çaresi yok diyor hep böyle vardiyeli mi çalışacaksın dedim yine aynı lafı yaptı sen işsizsin bende işsiz kaliyim sonra nasıl geç inelim dedi bende daha bişi demedim ama kızlar sanki bu işyerinden çıkmayacakmış gibi hissediyorum ailesi zaten beni sinir ediyor sakın işten çıkma vardiyeli iş para veriyor burdan çıkarsan iyi para alamazsın diyip aklına girmeye çalışıyorlar. Eşim genelde işinden şikayetçi Bi düzenim yok falan diye söylenir ailesinin yanında da söyleniyor ama ben iş değiştirmekonusunu açınca nedense sanki ömür boyu bu iş yerinde çalışacakmış gibi hissediyorum.
Çocuk düşünüyoruz kistim var bu yüzden beklemek istemedik çocuk planını erkene aldık. Şimdi düşünüyorum eşim vardiyeli çalışmaya devam ederse hamileliğim nasıl geçicek çocuk doğunca nasıl olacak düşünüyorum. Kızlar inanır mısınız eşim resmen iş ve uyku arasında gidip geliyor evde tek başıma takılıyorum sürekli. Çocuk olunca da tek başıma çocuk büyütmek istemiyorum. Bencilce mi düşünüyorum bencilce mi davranıyorum bu iş konusu beni çok huzursuz ediyor.
Vardiyeli işte para var diyen kaynanamı duyan da eşim her ay 10bin TL falan getiriyor sanacak. 3 ayda bir çift maaşı olduğu için yüksek geliyor diğer aylarda normal asgari ücretin biraz üstünde maaş yatıyor.
daha mezun değil ve ayrılınca 2 ayda iş bulacağının garantisi yok. bir de kimya mühendisi olarak üretim yapan bir yerde çalışırsa vardiya olmasa da çok yoğun mesaileri olabilir. keza deneyimsiz olacağı için angaryalar onun olur ve gene işten erken çıkamayabilir.Yazmiantım bizi 3 aydır idare ediyor ve 2 ay daha idare edebilir. Maaşım tatmin ediciydi ayrılmamdaki sebep işimden memnun değildim ortamda Bi kaç tatsız olay olmuştu bende evlilik fırsatıyka tazminatımı almak istedim. Zaten bu fırsatı kullanamsaydım hiç bir zaman tazminatımı alamazdım
Eşiniz ne kadar güzel sizi ve yuvasını düşünüyor. Bence öncelikle siz bir işe girin, eşinizin de iş konusunda biraz kafası rahatlar. Ozaman mesleğine uygun bir iş daha rahat kafayla bulur. Hem vardiyalı işte çalışmaz asker olur polis olur. Gece mesaisi var hepsinde. Maşşallah diyorum ben eşinize. Sorun etmeyinMerhaba hanımlar vaktinizi aldığım için özür dilerim. Size bir şey danışmak istiyorum ve bana akıl verin lütfen.
1 yıllık evliyim. Eşim dgs öğrencisi. 2 yıllığı bitirdikten sonra kimya mühendisliğine geçiş yaptı. Yaklaşık 7 senedir de okulu bitirmeye çalışıyor. Bekarken hem çalışıp hem okula gidiyordu. 2.öpretim olduğu için genelde markette benzinlikte falan çalıştı, okulun üzerine çok düşmediği için bu kadar uzadı. Evlilik olayı daha fazla uzamasın diye okulu dondurup askere gitti geldi ve evlendik. Askerden geldikten sonra okula gidip gelmesi ve sınav dönemi daha kolay olsun diye düşündü vardiyeli işe girdi ve benim için sıkıntılı dönem başladı. Geceleri kalamamak falan benim için büyük sıkıntı kardeşim geliyo gerçi onu hallediyoruz da.
Neyse eşim bu sene okul için son diyor. Geçen seneye bakarak okula daha Bi düşkün gibi görünüyor ama vardiyeli işten çıkmak istemiyor. Ne zaman iş değiştirme konusu açılsa sen şuan çalışmıyorsun bende işten çıksam hemen iş bulamazsam nasıl geçinecepiz diyip duruyor.
Bu sabah bu sene okul bitmezse ne yapmayı düşünüyorsun aklında bişi var mı dedim bu sene bitecek okul başka çaresi yok diyor hep böyle vardiyeli mi çalışacaksın dedim yine aynı lafı yaptı sen işsizsin bende işsiz kaliyim sonra nasıl geç inelim dedi bende daha bişi demedim ama kızlar sanki bu işyerinden çıkmayacakmış gibi hissediyorum ailesi zaten beni sinir ediyor sakın işten çıkma vardiyeli iş para veriyor burdan çıkarsan iyi para alamazsın diyip aklına girmeye çalışıyorlar. Eşim genelde işinden şikayetçi Bi düzenim yok falan diye söylenir ailesinin yanında da söyleniyor ama ben iş değiştirmekonusunu açınca nedense sanki ömür boyu bu iş yerinde çalışacakmış gibi hissediyorum.
Çocuk düşünüyoruz kistim var bu yüzden beklemek istemedik çocuk planını erkene aldık. Şimdi düşünüyorum eşim vardiyeli çalışmaya devam ederse hamileliğim nasıl geçicek çocuk doğunca nasıl olacak düşünüyorum. Kızlar inanır mısınız eşim resmen iş ve uyku arasında gidip geliyor evde tek başıma takılıyorum sürekli. Çocuk olunca da tek başıma çocuk büyütmek istemiyorum. Bencilce mi düşünüyorum bencilce mi davranıyorum bu iş konusu beni çok huzursuz ediyor.
Vardiyeli işte para var diyen kaynanamı duyan da eşim her ay 10bin TL falan getiriyor sanacak. 3 ayda bir çift maaşı olduğu için yüksek geliyor diğer aylarda normal asgari ücretin biraz üstünde maaş yatıyor.
Ben çalışıyordum zaten yayılıp yatmayı seven biri değilim şuan iş arıyorum bir önceki iş yerimden tazminatımu alabilmek içnn ayrıldımsizde ise girip calissaniz?