Bencilce mi davranıyorum?

Bi kere çocuk işi işin içine girmeyecek hal böyleyken çocuk yapmayıverin. Emin ol siz kadar eşiniz de istemiyordur vardiyalı çalışmak insanın gün gece kavramı kalmaz. Ama sizin yaptığınız şımarıklık. Belli ki okulu bitirmek istiyor eşiniz bunun içinde bulduğu en iyi işte çalışmak istiyor. Size düşen de bunu kabullenmek. Böyle yan çizecekseniz okulu dondurup askere yollayıp evlenmeseydiniz adamla. E madem yapmışsınız bi hata bari çocuk yapmayı erteleyip eşinize destek olun. Size elin tavuğu kaz görünüyor da siz nasıl iş bulamıyosunuz eşinizde bulamaz emin olun bu işten çıksa. Hayat sizin zannettiğiniz kadar kolay değil. Ayrıca donanımsızsanız mevcut işinizden çıkmamalıydınız. Hele ki şu durumda adama işten çık demeye hiç yüzünüz olmamalı. Eğer taş yeyip geçinmeyi düşünmüyorsanız.

valla 3 ayda bir ikramiye büyük fark yaratır. çoğu yerde yok bu. sizin harcamalarınız ikramiye geldiğinde o parayı su gibi harcayacak yönde mi ? hani ekstra elen 1 maaş anında harcanıyorsa o zaman anlamazsınız.
benim de 4 ikramiyem var yılda. aldığım ikramiyeyi kenara koyduğumda sene sonunda 4 maaş fazladan param oluyor ve rahat edebiliyorum büyük ölçüde. yada önemli harcamalarımı o ikramiyelere göre planladığımda rutin düzenim daha kolay akıyor.
siz bu düzeni henüz oturtamamış olabilirsiniz.

e hanı sabah gıdıp aksam gelecek ıs bulan bırsuru ınsan vardı ?
:) yaaa kolay olmuyormus degıl mı oyle

Kendisi donanımlu biri bi kaç yere başvurduşunda görüşmeye çağırdılar anlaşmak üzerelerdi ki yol eşimi tatmin etmedi olmadı. İnanıyorum ki iş konusunda üstüne düşse çok rahat Bi iş bulabilir ama sanki ömür boyu burda kalacakmış gibi konuşuyor bazen.

Çocuk konusuna gelince masraflarını zorluğunu biliyorum. Kendim daha önce doğurmadım ama yeni mezunken hastanede çalıştım çocuk hastalıkaşrı bölümünde az çok bilgim var bide ablalarımın çocuklarından da tecrübem var. Şuan ertelemek istemiyoruz pco ddan dolayı bana kalsa ben okul bitene kadar istemiyorum eşim daha ilk evlendiği izde başımın tini yemişti çocuk sahibi olalım 8 senedir beraber yeter falan diye ben okulu öne sürmüştüm okul bitsin öyle demiştim ama şimdi pco çıkınca öne almak istedik

şimdi iyi firmaların hiçbiri diploması olmadan mühendis statüsünde almaz. ancak 2 yıllık diploması ile teknisyen statüsünde alır.
mavi yaka olarak çalışır.
okula gitmesine elbette izin vermezler çünkü iş yükü ciddidir. millet akşam iş çıkışı keyfi yaptığı mba derslerine yeri geliyor gidemiyor mesailer yüzünde.
paralel evrende yaşıyorsunuz gibi hissettim. zihninizde çok ideal bir dünya var da malesef dışarıda hayat öyle değil.

Yazmiantım bizi 3 aydır idare ediyor ve 2 ay daha idare edebilir. Maaşım tatmin ediciydi ayrılmamdaki sebep işimden memnun değildim ortamda Bi kaç tatsız olay olmuştu bende evlilik fırsatıyka tazminatımı almak istedim. Zaten bu fırsatı kullanamsaydım hiç bir zaman tazminatımı alamazdım

Aynen öyle iş değişikligi yapti esim istanbuldan antalyaya taşındık eşim 1 ay önceden gitti 2 küçük çocukla 1 ay tek başıma yaşadım okulu alışverişi tasinmasi benim ustumdeydi nakliyeyi hallettim iki cocukla atladım geldim antalyaya tek.basima evi yerleştirdim.
Şu an eşim yoneticik yapıyor ama vardiyalı olsa keske ayin yarisi evde değil en yakin haftaya iki farkli sehire gidicek ki en az 10 15 gün yok ne yapabilirim evin elektrik arizasindan tutun marketine kadar her iş bende ama mizmizlanma lüksümüz yok olamaz iş bulmak para kazanmak şu zamanda çok ama çok zor

Vardiyali isi niye kimse begenmez anlamam zaten oldum olasi. Ne guzel arada disaridaki islerini halledersin,cocuguna esine zaman ayirirsin, mis gibi imkan. 7,5 sene 8-6 calistim ben. Berbat sartlar altinda. Keske vardiyali olsaydi da basimi dinleseydim arada

Geceniz gündüzünüze karışıyor ama Bi düzeniniz olmuyor bizim öyle şuan sürekli Bi uyku hali var eşimde. Adam akıllı bişi yaşayamıyoruz. Bundan dolayı vardiyeli istemiyorum. Şuan evde olduğum için yine birbirimizi görüyoruz az da olsa. Ben çalışırken birbirimizi hiç görmediğimiz zamanlarda oluyordu

İcinde bulundugunuz zor sartlari siz istemissiniz ama. Esinizin okulu bitirmesini beklemediyseniz adam ne yapsin? Bir yandan evi gecindiren tek kisi o. Diger yandan okulu var. Bir koltukta kac karpuz olmali ki size gore? Yanlis dusunuyorsunuz. Eline muhendislik diplomasi gecmeden muhendis olamaz bu adam. Dil de bilse olamaz. Ben de muhendisim,piyasa sartlarini cok iyi biliyorum. Siz surekli acele ettiginizden bu kosullarda yasamaya mecbur kalmissiniz. Keske surekli hadi hadi demeseydiniz esinize. Ona da yazik.

Sizin caisiginiz durumda nasil gorusemiyordunuz onu anlamadim. Siz gunduz calismiyor muydunuz?
7-15 calisan adam siz gunduzlu iseniz eve sizden once gelir,evi derler toplar yemek yapar sofra kurar mesela
15-23 calisan adam zaten gece 00.00da evdedir,beraber sarilir uyursunuz.
23-07 calisan adama siz kahvalti hazirlarsiniz beraber yersiniz siz ise gidersiniz. Bu kadar basit

pco cocuga engel degıl bunun ıcın acelenız yok gelınımız pcoydu evlılıgının 1. yılında hamıle kaldı dogum yaptı
arkadasım pcoydu ıkızı var dogurdu
benım sag yumurta komple yok cocugum var :)

hanı allah korusun rahmınız alınacakmıs gıbı bır durum acelenız yok bunu sızde bılıyorsunuz yasınızda baya genc gıbı konusmalarınızdan oyle anlasılıyor yanı acele etmeyın bırde cocuk oldugunda hersey yolunda olacakmıs gıbı plan yapılır her ıhtımalı dusunun hasta dogabılır sız hastalanabılırsınız her ıhtımal var . dedıgım gıbı hele su devırde ... ekonomınızı duzeltın once aılenız tam otursun yerıne duzenınız olussun once

Peki bacım ev kira mı ? Başka bir geliriniz var mı ?
Bir de vardiyalı olunca hep mi gece çalışıyor ?
Sen çalışmıyorsun, adam işten çıkınca ve dediği gibi iyi maaş veren bir iş bulamayınca ne yapacaksın ? Artık çoğu yer asgari ücret bile vermiyor. Daha az maaşla belki işssiz geçen 4-5 ay dayanabilecek misiniz?

Adam hem okuyup, hem çalışayım daha iyi bir gelecek için diyor. Takdir etmek gerekli. Sen ne yapıyorsun ? Tamam zor olabilir ama, destek ol bir zahmet. Adamın kafa rahatlasın da okulu bitirsin.

Ha, okulu bitsin sonra tabi şartları daha uygun bir işe girmesi için talep de bulunabilirsin. Ama bir zahmet biraz destek ol...

Tamam senin için de zor. Sen de eşim 5'te gelsin, çay sohbet yapalım istiyorsun. Bu da gayet normal, ama şartlar uygun değil...

daha mezun değil ve ayrılınca 2 ayda iş bulacağının garantisi yok. bir de kimya mühendisi olarak üretim yapan bir yerde çalışırsa vardiya olmasa da çok yoğun mesaileri olabilir. keza deneyimsiz olacağı için angaryalar onun olur ve gene işten erken çıkamayabilir.

Bütün yazdıklarınızı okudum ama eğer eşiniz işini bıraktığında bu işsizlik döneminde iş bulamazsa nasıl bir çözümünüz olduğuna dair mantıklı sağlam bir fikrinizi göremedim. Dönem hiç öyle “iş bulur o ya” dönemi değil maalesef. Hem okuyup hem vardiyalı olarak çalışan birine de benimle ilgilenmiyor diye tavır yapmak bencilce denilmese bile düşüncesizce bir şey. Ayrıca vardiyalı çalışmayan insanların da çalışma saatleri öyle düşündüğünüz gibi ahım şahım değil. Şimdi en azından üç ayda bir bile olsa fazladan maaş alıyormuş ki tek maaşla geçinilen bir ev için bu sizin bahsettiğiniz kadar küçük bir fark değil. Kusura bakmayın ama ben sizi gerçeklerden uzak beklentiler içinde gördüm

bencede cok mantiksiz. dünyayi toz pembe pencereden izlemek bu. cocuk ha ol diyince olmuyo farkindasin bu yüzden en azindan olana kadar sende calisa bilirsin evde skilmazsin. bagimsiz kadin olmak cok güzel bunu unutma. simdiden is bulsan dogumdan sonra devamda ede bilirsin. burda gereksiz erkege baski uygulaniyor. madem basaricam diyorsa arkasinda dur gerisini sonra düsünürsünüz.

Benim eşim de vardiyali. Ben memnunum. Gece tekbaşina kalmayi da cok severim. Hamileliyimde de sıkınti yaşamadim, dogumdan sonra da. Acaba evde yalniz kalmaya alışmayi deneseniz mi? Bu hayatta alişilmayacak hic bir sey yok bana gore.
Universiteyi her halde boşuna okumuyor. Guzel bir gelecek icin okuyorsa demek ki universiteyi bitirdikten sonra guzel bir iste de calisacak. Bence kendinizi de, esinizi de boşuna yipratiyorsunuz.

Eşiniz ne kadar güzel sizi ve yuvasını düşünüyor. Bence öncelikle siz bir işe girin, eşinizin de iş konusunda biraz kafası rahatlar. Ozaman mesleğine uygun bir iş daha rahat kafayla bulur. Hem vardiyalı işte çalışmaz asker olur polis olur. Gece mesaisi var hepsinde. Maşşallah diyorum ben eşinize. Sorun etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…