okuyunca dusunmeden edemedımMerhaba hanımlar vaktinizi aldığım için özür dilerim. Size bir şey danışmak istiyorum ve bana akıl verin lütfen.
1 yıllık evliyim. Eşim dgs öğrencisi. 2 yıllığı bitirdikten sonra kimya mühendisliğine geçiş yaptı. Yaklaşık 7 senedir de okulu bitirmeye çalışıyor. Bekarken hem çalışıp hem okula gidiyordu. 2.öpretim olduğu için genelde markette benzinlikte falan çalıştı, okulun üzerine çok düşmediği için bu kadar uzadı. Evlilik olayı daha fazla uzamasın diye okulu dondurup askere gitti geldi ve evlendik. Askerden geldikten sonra okula gidip gelmesi ve sınav dönemi daha kolay olsun diye düşündü vardiyeli işe girdi ve benim için sıkıntılı dönem başladı. Geceleri kalamamak falan benim için büyük sıkıntı kardeşim geliyo gerçi onu hallediyoruz da.
Neyse eşim bu sene okul için son diyor. Geçen seneye bakarak okula daha Bi düşkün gibi görünüyor ama vardiyeli işten çıkmak istemiyor. Ne zaman iş değiştirme konusu açılsa sen şuan çalışmıyorsun bende işten çıksam hemen iş bulamazsam nasıl geçinecepiz diyip duruyor.
Bu sabah bu sene okul bitmezse ne yapmayı düşünüyorsun aklında bişi var mı dedim bu sene bitecek okul başka çaresi yok diyor hep böyle vardiyeli mi çalışacaksın dedim yine aynı lafı yaptı sen işsizsin bende işsiz kaliyim sonra nasıl geç inelim dedi bende daha bişi demedim ama kızlar sanki bu işyerinden çıkmayacakmış gibi hissediyorum ailesi zaten beni sinir ediyor sakın işten çıkma vardiyeli iş para veriyor burdan çıkarsan iyi para alamazsın diyip aklına girmeye çalışıyorlar. Eşim genelde işinden şikayetçi Bi düzenim yok falan diye söylenir ailesinin yanında da söyleniyor ama ben iş değiştirmekonusunu açınca nedense sanki ömür boyu bu iş yerinde çalışacakmış gibi hissediyorum.
Çocuk düşünüyoruz kistim var bu yüzden beklemek istemedik çocuk planını erkene aldık. Şimdi düşünüyorum eşim vardiyeli çalışmaya devam ederse hamileliğim nasıl geçicek çocuk doğunca nasıl olacak düşünüyorum. Kızlar inanır mısınız eşim resmen iş ve uyku arasında gidip geliyor evde tek başıma takılıyorum sürekli. Çocuk olunca da tek başıma çocuk büyütmek istemiyorum. Bencilce mi düşünüyorum bencilce mi davranıyorum bu iş konusu beni çok huzursuz ediyor.
Vardiyeli işte para var diyen kaynanamı duyan da eşim her ay 10bin TL falan getiriyor sanacak. 3 ayda bir çift maaşı olduğu için yüksek geliyor diğer aylarda normal asgari ücretin biraz üstünde maaş yatıyor.
Gözüm korkuyor zaten bide böyle vardiyeden dolayı düzenimiz olmayınca daha çok kafama takar oldum. Aslında ertelemek istiyorum ama 2 hafta önce kadın doğuma muayene olduğumda pco olduğumu öğrendim o yüzden beklemek istemiyoruz daha fazla hani gebe kalamazsam falan diyeBence çocuk isini bir süre daha erteleyin. Hamilelik zor bir dönem. Çocuk büyütme konusuna girmek bile istemiyorum
O zaman eşinin de düzenli bir iş konusunda ikna olması lazım. Çünkü gerçekten meşakkatli dönemler seni bekliyor..Gözüm korkuyor zaten bide böyle vardiyeden dolayı düzenimiz olmayınca daha çok kafama takar oldum. Aslında ertelemek istiyorum ama 2 hafta önce kadın doğuma muayene olduğumda pco olduğumu öğrendim o yüzden beklemek istemiyoruz daha fazla hani gebe kalamazsam falan diye
Benim anlamadığım şu 2 yıllık üni diploması ya laboratuvar da yada normal sabah gidip akşam gelebileceği iş bulan Bi sürü insan varken neden ısrarla vardiyeli işte kalmak istiyor. Şuan bize çok fazla Bi getirisi yok maaş olarak. Tek fark 3 ayda bir çift maaş gelmesi. Bu düzensizlik o da gelsin istemiyorum sabah gitsi. Akşam gelsin maaşı zaten şuanki gibi alıcak gitti Bi kaç yere görüşmeye teklif ettikleri maaş şuan aldığı kadar. Neden bu vardiye ısrarı ben onu anlamıyırum ve öyle davrandıkça ilerisi benim için bulanıkokuyunca dusunmeden edemedım
2 unv mezunu 2 dıl bılen ınsanlar hammallık yapıyor ıs bulamıyor sızın esınız ogrencı halıyle ıs bulmus begenmıyorsunuz
her ısın zorlugu var parası ıyı ve rahat ıs yanı mesela parlamento gıbı yerlerde calısmasını beklıyorsanız??? okulunu bıtırecek uzmanlasacak yukselecek bekleyecektınız degıl mı ogrencıyken hemen evlenıp ekstra yuk altına gırmeyecektınız
bırde cocuk dusunuyormussunuz bu parasızlıkta adam ogrencı zar zor vardıyalı calısırken. cok ılgınc ya sızdekı cesaret keske bende olsa gercekten . ben sızın yerınızde olsam ınsallah esımı ısten cıkarmazlar en azından okulunu bıtırır ıs arar duruma bakar bu fırsatı bulana kadar ınsallah orda calısır en azından duzenıne alıstık derdım.
bencılsınız evet
O da istiyor aslında dilinde sürekli Bi sabah gidip akşam geleceğim Bi iş bulmam alzım diye sayıklanıyor ama ben iş konusunu açınca ben istemiyor muyum normal Bi işte çalışmayı Ama yok işte sen işsizsin bende mi işsiz kalayım diyo bende 4 ay olacak işten ayrılalı evlilik sebebiyle çıktım şuan iş arıyorum ne yazık ki bulamıyorum gittim Bi kaç yere görüşmeye olumsuz olduO zaman eşinin de düzenli bir iş konusunda ikna olması lazım. Çünkü gerçekten meşakkatli dönemler seni bekliyor..
Çalışmayınca bitiremiyor bide bekarken Bi hayat düzeni yoktu ailesiyle pek anlaşamazdı evde durduğu pek söylenemezdi bide genelde iş olarak düşük yerlerde çalıştığı için ekstra yoruluyordu yorgunluk ders çalışmamaya bahane oluyorduİnsan 7 senede nasıl okul bitiremez yav lol
Ya 7 sene abartı aslında ama adam aynı zamanda çalışıyormuş, araya da askerliği sokmuş. Yani normal bir öğrenci hayatı yok ki. Baba parası yerken, o kadar senede bitiremeyen, afla geri dönen süper zeka insanlar da tanıdığım için, bana çok değişik gelmedi. =))İnsan 7 senede nasıl okul bitiremez yav lol
bırsuru ınsan ? hangı ulkede yasıyorsunuz bu dedıgınız turkıye olamaz :)Benim anlamadığım şu 2 yıllık üni diploması ya laboratuvar da yada normal sabah gidip akşam gelebileceği iş bulan Bi sürü insan varken neden ısrarla vardiyeli işte kalmak istiyor. Şuan bize çok fazla Bi getirisi yok maaş olarak. Tek fark 3 ayda bir çift maaş gelmesi. Bu düzensizlik o da gelsin istemiyorum sabah gitsi. Akşam gelsin maaşı zaten şuanki gibi alıcak gitti Bi kaç yere görüşmeye teklif ettikleri maaş şuan aldığı kadar. Neden bu vardiye ısrarı ben onu anlamıyırum ve öyle davrandıkça ilerisi benim için bulanık