Bencilce mi davranıyorum?

İcinde bulundugunuz zor sartlari siz istemissiniz ama. Esinizin okulu bitirmesini beklemediyseniz adam ne yapsin? Bir yandan evi gecindiren tek kisi o. Diger yandan okulu var. Bir koltukta kac karpuz olmali ki size gore? Yanlis dusunuyorsunuz. Eline muhendislik diplomasi gecmeden muhendis olamaz bu adam. Dil de bilse olamaz. Ben de muhendisim,piyasa sartlarini cok iyi biliyorum. Siz surekli acele ettiginizden bu kosullarda yasamaya mecbur kalmissiniz. Keske surekli hadi hadi demeseydiniz esinize. Ona da yazik.

Sizin caisiginiz durumda nasil gorusemiyordunuz onu anlamadim. Siz gunduz calismiyor muydunuz?
7-15 calisan adam siz gunduzlu iseniz eve sizden once gelir,evi derler toplar yemek yapar sofra kurar mesela
15-23 calisan adam zaten gece 00.00da evdedir,beraber sarilir uyursunuz.
23-07 calisan adama siz kahvalti hazirlarsiniz beraber yersiniz siz ise gidersiniz. Bu kadar basit
Okul bitmeden evlenmeyi beraber istedik ço kfazla dersi kalmaldığı için. 8 senedir beraberiz artık sevgili olarak takılmak istemedik evlenmek istedik.
Ben çalışırken görüşememekden kastım da şu sabah vardiyesindeyken 7 7 çalışıyordu benden sonra eve geliyordu Bi tek yemekte vakit geçiriyorduk yemek yedikten sonra yorgunluktan sızıyordu ben yine tek takılıyordum.
3 11 vardiyesinde ise çoğu zaman yine 12 saat çalıştırıyorlardı gece o geldiğinde ben uyuyo oluyordum sabah ben işe giderken o uyuyo oluyordu.
Gececiyken de malum gece işte sabah işten gelince ben işe gidiyordum akşam eve geldiğimde yine sadece yemekte vakit geçiriyorduk yemek yedikten sonra yine uyuyordu

Eşiniz ne kadar güzel sizi ve yuvasını düşünüyor. Bence öncelikle siz bir işe girin, eşinizin de iş konusunda biraz kafası rahatlar. Ozaman mesleğine uygun bir iş daha rahat kafayla bulur. Hem vardiyalı işte çalışmaz asker olur polis olur. Gece mesaisi var hepsinde. Maşşallah diyorum ben eşinize. Sorun etmeyin
Ayrıca eşiniz de uykuyla iş arasında Bi hayatta olmaktan memnun değildir. Mesleğiniz var mı bilmiyorum. Kurslara gidin meslek edinin, işe girip çalışın, ay ilk kez böyle şikayet duyuyorum. Benim mesleğim var şu an devlette hamd olsun iyi Bi maaşım var. Ama 21 yasımdan beri çalışıyorum. Üniversiteyi de kendim okudum,yüksek lisansı da kendim yaptım, evlenirken düğünümü de kendim yaptım. Ama kaldırımda tanıtım kağıdı dağıttım bütün bir razmaan güneşin alnında. İyiki de yapmıstım diyorum. Eşinize çalışıp yardım edin adam da rahatça düşünüp mesleği pesinde kosa bilsin

Ben zaten çalışıyordum 4 ay önce tazminatımı alabilmek için ayrıldım şuan iş bakıyorum bulduğum anda da başlayacağım. Kusura bakmayında evde yayılıp yatayım kocam getirsin parayı kafasında değilim ben okulumu bitirdiğimde beri çalışıyorum şuan da da çalışmak istiyorum zaten iş arıyoruö
Tazminatı evlendikten sonra 1 sene içinde alabiliyorsunuz diye biliyorum. Evlendikten sonra çalışmaya devam edip o aradada iş baksanız mevcut durumunuzda daha mantıklı olurmuş.

Eşiniz ne kadar güzel sizi ve yuvasını düşünüyor. Bence öncelikle siz bir işe girin, eşinizin de iş konusunda biraz kafası rahatlar. Ozaman mesleğine uygun bir iş daha rahat kafayla bulur. Hem vardiyalı işte çalışmaz asker olur polis olur. Gece mesaisi var hepsinde. Maşşallah diyorum ben eşinize. Sorun etmeyin
İş arıyorum zaten Bi işe girsem bende rahat edicem sıkılmicam evde en azından

Tazminatı evlendikten sonra 1 sene içinde alabiliyorsunuz diye biliyorum. Evlendikten sonra çalışmaya devam edip o aradada iş baksanız mevcut durumunuzda daha mantıklı olurmuş.
İş baktım zaten 9 aylık evliyken ayrıldım işten Bi kaç yere görüşmeye gittim ama olumsuz malesef

Siz hem çalışmayıp, hem bebek planlayıp, hem de eşinizin mevcut, 3 ayda bir çift maaş aldığı işinden mi şikayet ediyorsunuz gerçekten?

Vay be hayatımın hiç bir döneminde böyle bencil olamadım.
Hamilelik planlamamın normal olduğu dönem "işten çıkamam, çalışmaya devam edersem bebeğe kim bakar?", doğurdum "işe devam etmem lazım", büyüdü "kreş masrafı da eklendi ben çalışmadan çok zor" diye diye yıllarım geçiyor..
Şimdi de ikinci olması için bilmem ne borcunun bitmesi lazım diye düşünür buluyorum kendimi..

Siz eğitimi, evliliği, askerliği, şimdi de bebeği birbirine karıştırırken kim çözsün sizin sorununuzu?

Çok güzel o zaman, işe girene kadar kurslara falan da git. Şükür edin nolur yanlış anlamayın beni, ben eşimden ayrıldım. Neler var hayatta Bi bilseniz. Evin erkeği GB ben ikinci iş peşine düştüm. Apartmanda iki öğrenciye ders veriyorum. En kötü gününüz bu olsun insaşşahj. Bebek te inanın kader kısmet, Allaha bırakın, o bilir

pco cocuga engel degıl bunun ıcın acelenız yok gelınımız pcoydu evlılıgının 1. yılında hamıle kaldı dogum yaptı
arkadasım pcoydu ıkızı var dogurdu
benım sag yumurta komple yok cocugum var :)

hanı allah korusun rahmınız alınacakmıs gıbı bır durum acelenız yok bunu sızde bılıyorsunuz yasınızda baya genc gıbı konusmalarınızdan oyle anlasılıyor yanı acele etmeyın bırde cocuk oldugunda hersey yolunda olacakmıs gıbı plan yapılır her ıhtımalı dusunun hasta dogabılır sız hastalanabılırsınız her ıhtımal var . dedıgım gıbı hele su devırde ... ekonomınızı duzeltın once aılenız tam otursun yerıne duzenınız olussun once
Tabiki hiç bir zaman ne yaşayacağımız bilemeyiz sıkıntılı Bi hamilelik yada doğum yaşayabilirim ekonomik durumumuz sürünme evresinde değil çok şükür kendimizi idare ediyoruz elbette çocuk işim içine girince tek maaşla zor olur ama 1 sene zor ertelettirdim eşime. Eşime kalsa evlenir evlenmez istiyordu doktordan pco cevabını alınca korktuk o yüzden erkene çektik şuan hazırlık aşamasındayız

Okul bitmeden evlenmeyi beraber istedik ço kfazla dersi kalmaldığı için. 8 senedir beraberiz artık sevgili olarak takılmak istemedik evlenmek istedik.
Ben çalışırken görüşememekden kastım da şu sabah vardiyesindeyken 7 7 çalışıyordu benden sonra eve geliyordu Bi tek yemekte vakit geçiriyorduk yemek yedikten sonra yorgunluktan sızıyordu ben yine tek takılıyordum.
3 11 vardiyesinde ise çoğu zaman yine 12 saat çalıştırıyorlardı gece o geldiğinde ben uyuyo oluyordum sabah ben işe giderken o uyuyo oluyordu.
Gececiyken de malum gece işte sabah işten gelince ben işe gidiyordum akşam eve geldiğimde yine sadece yemekte vakit geçiriyorduk yemek yedikten sonra yine uyuyordu
E oyle olacak mecburen. Bu hayat sartlarinda hem goruselim,hem evlenelim,hem canimizin istedigi is olsun,hem cocugumuz olsun mumkun olamiyor maalesef. Adam uyuyor cunku yorgun. Ben calisirken esim gece 2 de isten gelirdi kalkardim beraber laflardik. O yemek yerdi ben cay icerdim.4 gibi o uyurdu ben gurultu cikarmayacak ev islerini yapardim saat7 de ise giderdim. Evlilik ve hayat oyle toz pembe degil hepimiz bir seylere mecburuz sikayet etsek de ise yaramiyor birbirimizin hayatina ve secimlerine saygi duymayi ogrenmeliyiz

Az çok görür gibiyim "bebek oldu aileler hiç yardımda bulunmuyor" diye yazdığını..
Eşimin ailesini bilmemde kendi ailem elinden gelenin fazlasını yapar şuan bile yapıyorlar zaten. Ha bu ailelere güvenip çocuk yapacağım anlamına gelmiyor tabiki

Ayrıca eşiniz de uykuyla iş arasında Bi hayatta olmaktan memnun değildir. Mesleğiniz var mı bilmiyorum. Kurslara gidin meslek edinin, işe girip çalışın, ay ilk kez böyle şikayet duyuyorum. Benim mesleğim var şu an devlette hamd olsun iyi Bi maaşım var. Ama 21 yasımdan beri çalışıyorum. Üniversiteyi de kendim okudum,yüksek lisansı da kendim yaptım, evlenirken düğünümü de kendim yaptım. Ama kaldırımda tanıtım kağıdı dağıttım bütün bir razmaan güneşin alnında. İyiki de yapmıstım diyorum. Eşinize çalışıp yardım edin adam da rahatça düşünüp mesleği pesinde kosa bilsin
Ben üniversite mezunuyum 6 senedir iş hayatı dayım 5 sene yazılım firmasında yazılım destek uzmanı olarak çalıştım. Çalıştığım firma küçük olduğu ve yaşadığım sorunlardan dolayı evlilik sebebiyle 9 aylık evliyken ayrıldım tazminatımı alabilmek için. Eğer ayrışmasaydım tazmiantoımı alamicaktım. Şuanda da iş arıyorum boş oturmak bana göre değil ama şuan yapabileceğim şey en fazla iş aramak ki arıyorum görüşmelere gidiyorum

Eşimin ailesini bilmemde kendi ailem elinden gelenin fazlasını yapar şuan bile yapıyorlar zaten. Ha bu ailelere güvenip çocuk yapacağım anlamına gelmiyor tabiki

Biraz daha okuyunca sizin maaş, iş hayatı ve hayat şartları konusunda pek bilgi sahibi olmadığınızı anladım.
Muhtemelen sizden büyüğüm o yüzden anlatıyorum..
3 ayda 1 çift maaş almak demek hiç de hafife alınacak bir şey değildir. Üstelik tek maaş ile geçinirken.
Maaş+prim ile çalışan insanlar biraz daha kazanabilmek için kendini paralıyorlar..
Yani sizin ben çift maaşlı bu işi istemiyorum düzenli işi olsun demeniz biraz hayalperestlik..

Biz eşimle dini bayramlarda ve yılbaşında yarım maaş ikramiye alıyoruz. Şimdi yılbaşını bekliyoruz mesela elimize ekstra para geçecek artıya çıkarız diye..

O benim yazdığımdan örnek verdiğim kişiler de evlenirken ve bebek yaparken geçinir gideriz sananlardı. Ama evdeki hesap çarşıya uymaz. Hele bu şartlarda..

Bizim 3 sene önce 35₺ ye aldığımız bebek maması şimdi 70-80₺ arası. Ki sadece mama ile beslenen bebekler var. 3-4 günde bitiyormuş. Bunu ay olarak hesaplayıverin. İndirime denk gelseniz bile zarardasınız..
Bez deseniz uçmuş. Son zamanlar kaliteyi baya düşürmüştük ki tuvalet alışkanlığı kazandı.
Geçen hafta bebek için alışveriş yapan bir üye yazmıştı her şey çok pahalı diye..

Yani buradakiler de tecrübe ettiklerini yazıyor. Gerisi size kalmış tabi..

Bencilsiniz evet. Siz 4 aydır iş arayıp bulamıyorsunuz eşiniz kaç ay arayacak bulamayacak acaba? Sırf aman hamileliğim tek geçmesin diye kocanıza işten çıkma aklı veriyorsunuz. Çocuğu tek başınıza büyütürsünüz ama parasız büyütemezsiniz. Çocuk için zamanlamanız çok yanlış aynı evlilik için olduğu gibi. Eşiniz mezun olduğu an iş bulacağının garantisi nerden geliyor o bile kesin değilken kurulu işi sırf kocamı az görüyorum diye düşünüp bırakmasını istemenize hayret ettim.

Eşiniz diyor ki ; sen işsizsin, ben işten çıkarsam hemen bir iş bulacağımın garantisi yok iki işsiz o geçen sürede ne yiyip ne içeceğiz fatura kira nasıl ödenecek? Onun vardiyalı işinden memnun değilseniz o zaman bunun bir tane çözümü var. Siz işe girip çalışmaya başlayıncaya kadar onun işine karışmayacaksınız. Ne zaman ki siz iş bulur ,çalışır, her ay eve standart bir maaş gireceğinin garantisini sağlarsınız eşiniz de işten çıkar. Artık 2 ayda mı bulur yeni işi, 5 ayda mı ya da hemen mi Allah bilir. Gerçi kaç ay sürdüğünün bir önemi yok nasılsa siz evi geçindiriyor olacaksınız.

Merhaba hanımlar vaktinizi aldığım için özür dilerim. Size bir şey danışmak istiyorum ve bana akıl verin lütfen.

1 yıllık evliyim. Eşim dgs öğrencisi. 2 yıllığı bitirdikten sonra kimya mühendisliğine geçiş yaptı. Yaklaşık 7 senedir de okulu bitirmeye çalışıyor. Bekarken hem çalışıp hem okula gidiyordu. 2.öpretim olduğu için genelde markette benzinlikte falan çalıştı, okulun üzerine çok düşmediği için bu kadar uzadı. Evlilik olayı daha fazla uzamasın diye okulu dondurup askere gitti geldi ve evlendik. Askerden geldikten sonra okula gidip gelmesi ve sınav dönemi daha kolay olsun diye düşündü vardiyeli işe girdi ve benim için sıkıntılı dönem başladı. Geceleri kalamamak falan benim için büyük sıkıntı kardeşim geliyo gerçi onu hallediyoruz da.
Neyse eşim bu sene okul için son diyor. Geçen seneye bakarak okula daha Bi düşkün gibi görünüyor ama vardiyeli işten çıkmak istemiyor. Ne zaman iş değiştirme konusu açılsa sen şuan çalışmıyorsun bende işten çıksam hemen iş bulamazsam nasıl geçinecepiz diyip duruyor.

Bu sabah bu sene okul bitmezse ne yapmayı düşünüyorsun aklında bişi var mı dedim bu sene bitecek okul başka çaresi yok diyor hep böyle vardiyeli mi çalışacaksın dedim yine aynı lafı yaptı sen işsizsin bende işsiz kaliyim sonra nasıl geç inelim dedi bende daha bişi demedim ama kızlar sanki bu işyerinden çıkmayacakmış gibi hissediyorum ailesi zaten beni sinir ediyor sakın işten çıkma vardiyeli iş para veriyor burdan çıkarsan iyi para alamazsın diyip aklına girmeye çalışıyorlar. Eşim genelde işinden şikayetçi Bi düzenim yok falan diye söylenir ailesinin yanında da söyleniyor ama ben iş değiştirmekonusunu açınca nedense sanki ömür boyu bu iş yerinde çalışacakmış gibi hissediyorum.

Çocuk düşünüyoruz kistim var bu yüzden beklemek istemedik çocuk planını erkene aldık. Şimdi düşünüyorum eşim vardiyeli çalışmaya devam ederse hamileliğim nasıl geçicek çocuk doğunca nasıl olacak düşünüyorum. Kızlar inanır mısınız eşim resmen iş ve uyku arasında gidip geliyor evde tek başıma takılıyorum sürekli. Çocuk olunca da tek başıma çocuk büyütmek istemiyorum. Bencilce mi düşünüyorum bencilce mi davranıyorum bu iş konusu beni çok huzursuz ediyor.

Vardiyeli işte para var diyen kaynanamı duyan da eşim her ay 10bin TL falan getiriyor sanacak. 3 ayda bir çift maaşı olduğu için yüksek geliyor diğer aylarda normal asgari ücretin biraz üstünde maaş yatıyor.

Benim anladigim eşiniz size laf sokuyor 😑 ise gir diye

Diplomasını alınca, mühendis olarak çalışma imkanı varken, vardiyalı sistemde hem de asgari ücretin biraz üzerinde bir paraya çalışacağını sanmıyorum, öyle çalışmaya devam edecek olsa, niye mühendis olmaya çalışsın? Bir de DGS kazanmak zor iş, kontenjanlardan ötürü. O kadar emek vermiş, ciddiye almış yani. Bence şuan belirsiz bir durumda olduğu için net bir cevabı yok. Adam hem okuyor, hem çalışıyor. Azıcık nefes alacak alanı yok gibi görünüyor. Hele bir okulunu bitirmesini bekleyin de, sonra bakarsınız duruma. Ve siz de çalışsanız ya, olmaz mı? Eşiniz işten ayrılsa, nasıl geçineceksiniz gerçekten?
Mühendis olarak ise girmek o kadar kolay değil ki. Hacetepe mezunu ileri derece de almanca bilen makina mühendisi nisanlim 1 seneden fazla işsiz kaldı. Geçen hafta girdi daha ise.
İş bulmak çok çok çok zor esiniz haklı bide bebek diyorsunuz. Garanti başka bir iş olur tmam ayrilsinda bu durumda adam nasıl çıksın

X