Bencilce mi davranıyorum?

Ya 7 sene abartı aslında ama adam aynı zamanda çalışıyormuş, araya da askerliği sokmuş. Yani normal bir öğrenci hayatı yok ki. Baba parası yerken, o kadar senede bitiremeyen, afla geri dönen süper zeka insanlar da tanıdığım için, bana çok değişik gelmedi. =))
Kendisi hep şunu der baba parası yeseydim bu okul uzamazdı bu kadar der. Bide dgs de kredili sisteme denk geldi Bi çok dersi muaf olmadı üstüne bide hazırlık okuttular bölümü yüzde 30 İngilizce kafadan 4 sene atmıştı okula başlarken 1 sene askerlik girdi araya 2 sene okul uzamış oldu derslere çalışmayınca. Busene son diyor bakalım ya bitirecek ya da bırakacakmış çekemem artık bıktım diyor

Benim eşim de vardiyalı çalışıyor. Bize daha iyi geliyor bu sistem. Hamileyim doktor randevularıma birlikte gidebiliyoruz. Bu bizim icin önemli, evet geceleri zor haklısınız ama bu sistemi benimserseniz daha kolay oluyor. İlk zamanlar duvarlar üzerime üzerime geliyordu, sıkıntıdan patlıyordum ama evde banka ısı bile olsa gece vardiyasına ayarlıyor böylece izin alma sorunsalından kurtuluyoruz. Bence bu açıdan degerlendirin

Bencil az kalır bence. Bile isteye evlenmişsiniz evde oturuyorsunuz boş boş daha bi de adama işten çık diyorsunuz.Girin bi işe siz bakın eve, eşiniz de kendini okula versin sadece bitirsin okulu. Hem evde kraliçeler gibi takılayım hem kocam eve para getirsin hem okula gitsin hem çocuk yapsın. Başka bir arzunuz yok inşallah?
Ben zaten çalışıyordum 4 ay önce tazminatımı alabilmek için ayrıldım şuan iş bakıyorum bulduğum anda da başlayacağım. Kusura bakmayında evde yayılıp yatayım kocam getirsin parayı kafasında değilim ben okulumu bitirdiğimde beri çalışıyorum şuan da da çalışmak istiyorum zaten iş arıyoruö

Eşinizin işi şu an gayet iyiyken boşyere bu mevzuyu uzatıyosunuz. Tamam sen de eşin gelince onunla olmak istiyosun anlıyorum ama bence eşinizin hali sizden daha zor. Adamın dinlenmeye vakti yok ne yapsın o da sizin için uğraşıyor... Bence sen eşin uyandıktan sonra bi kahve yap sohbet muhabbet iyi vakit geçirmeye bak bazı şeyler düşündükçe sorunmuş gibi geliyor ama değil merak etme

Eşinize destek olmak yerine çalıştigi halde mazeret ariyorsunuz .Bu zamanda malesef kolay iş yok.Benimde esim vardiyali calisiyor.Sonucta siz calışmiyorsunuz cocuğunuz olursa evde oldugunuz icin bakimiyla ilgileniceksiiz.Anne baba çalısip yinede cocuk doguran insanlar var.Her zaman insanların hayatlarina gore is duzeni olmuyor.cevremde vardiyali calisip cocuk sahibi olan insanlar var gayet mutlular .

Benim eşim de vardiyalı çalışıyor. Bize daha iyi geliyor bu sistem. Hamileyim doktor randevularıma birlikte gidebiliyoruz. Bu bizim icin önemli, evet geceleri zor haklısınız ama bu sistemi benimserseniz daha kolay oluyor. İlk zamanlar duvarlar üzerime üzerime geliyordu, sıkıntıdan patlıyordum ama evde banka ısı bile olsa gece vardiyasına ayarlıyor böylece izin alma sorunsalından kurtuluyoruz. Bence bu açıdan degerlendirin
İzin al asın ya banka işi olduğun da falan herşeyimiz ortak zaten kendi hesaplarıyla ilgili de bişi çıkmıyor banka işlerine de ben giderim diğer işlere de ben koşarım hamilelikte doktor kontrollerinde hafta sonuna ayarlarız özel hastaneler cumartesi de çalışıyor zaten vardiyeye alışamıyorum cidden. Dediğiniz gibi duvarlar üstüme üstüme geliyo

O da istiyor aslında dilinde sürekli Bi sabah gidip akşam geleceğim Bi iş bulmam alzım diye sayıklanıyor ama ben iş konusunu açınca ben istemiyor muyum normal Bi işte çalışmayı Ama yok işte sen işsizsin bende mi işsiz kalayım diyo bende 4 ay olacak işten ayrılalı evlilik sebebiyle çıktım şuan iş arıyorum ne yazık ki bulamıyorum gittim Bi kaç yere görüşmeye olumsuz oldu
ulkede bırtek memurlar sabah 8 aksam 5-6 calısır
onun dısında ben hıc duzenlı calısan gormedım

Eşinize destek olmak yerine çalıştigi halde mazeret ariyorsunuz .Bu zamanda malesef kolay iş yok.Benimde esim vardiyali calisiyor.Sonucta siz calışmiyorsunuz cocuğunuz olursa evde oldugunuz icin bakimiyla ilgileniceksiiz.Anne baba çalısip yinede cocuk doguran insanlar var.Her zaman insanların hayatlarina gore is duzeni olmuyor.cevremde vardiyali calisip cocuk sahibi olan insanlar var gayet mutlular .
Ben çocuğumuza birlikte zaman ayıralım istiyorum aslında. Şuan gece vardiyesinde mesela gündüz uyuyor doğal olarak akşama doğru kalkıyor 2 3 sat uyanık kalıyor yemek yiyoruz yine ağırlık çöküyor kafa yastıktan kalkmıyor buna takılıyorum biraz çocuk olunca nasıl olcak ben tek başıma mı büyütücem çocuğu diyorum. Ona böyle söyleyince saçmalama çocuk olunca ben uyuyabilir miyim o uyanıkken onla oynarım ilgilenirim tabii diyor çocuk çok istiyor bu arada. Bilmiyorum çocuk olunca ilgilenebilcekse benle de ilgilensin istiyorum. Adam akıllı vakit geçiremiyoruz sürekli ya işte ya uykuda

Hayatı çok gelişine yaşamıyor musunuz sizce de? Hiçbir plan, program yok gibi.

Hem okuyan hem çalışan adam okulu dondurup evleniyor, hiçbir düzen yok.
Okul hala bitmemiş, gecesi gündüzü karışmış bir işi var.
Siz çalışmıyorsunuz ama sarılıp film izleyecek zaman yok diye adamın işini beğenmiyorsunuz.
Okulu bitirince bile düzgün bir iş bulacağı garanti değilken şu anki işini de kaybetsin istiyorsunuz.
Bu kadar belirsizliğe bir de çocuk istiyorsunuz.
E nasıl olacak bu iş?

Mezun olunca da eşinizi havada kapmayacaklar. Dışarısı işsiz mühendis dolu.
Bu sene mezun olacağı da garanti değil üstelik.

Yaşınız kaç bilmiyorum ama bence biraz daha ayağı yere basan hayaller kurup buna göre plan yapmaya çalışın.

O hep çalışıp okumaya uğraşırken siz ne yapıyorsunuz?
İş arıyorum. 5 yıldır çalıştığım iş yerinde tazminatımı alabilmek için ayrıldım 4.aydır evdeyim. İş bulduğum anda işe başlayacağım ama şuan gittiğim görüşmeler malesef olumsuz

Ben zaten çalışıyordum 4 ay önce tazminatımı alabilmek için ayrıldım şuan iş bakıyorum bulduğum anda da başlayacağım. Kusura bakmayında evde yayılıp yatayım kocam getirsin parayı kafasında değilim ben okulumu bitirdiğimde beri çalışıyorum şuan da da çalışmak istiyorum zaten iş arıyoruö
Neden çıktınız madem işten? Çıkmadan eşinize bu teklifi yapsaydınız. Ayrıca iş bulan bi sürü insan var demişsiniz neden iş bulamadınız arıyosanız.

Evlenmişsiniz elinizi taşın altına koyacaksınız bi zahmet. Evde gece tek kalamayıp kardeş çağırmakla, vardiyalı iş beğenmemekle olmaz bu işler. Ayrıca okul biter bitmez de eşinizi harika işler falan beklemiyor ortalık mühendis dolu. Mecburen bencillik yapmayıp alışacaksınız

çalışmıyorsunuz, belli ki düşünmüyorsunuz da çalışmayı. ve tek geçim kaynağınız olan işi bırakmasını istiyorsunuz. sizce de bencilce değil mi ?

Neden çıktınız madem işten? Çıkmadan eşinize bu teklifi yapsaydınız. Ayrıca iş bulan bi sürü insan var demişsiniz neden iş bulamadınız arıyosanız.

Evlenmişsiniz elinizi taşın altına koyacaksınız bi zahmet. Evde gece tek kalamayıp kardeş çağırmakla, vardiyalı iş beğenmemekle olmaz bu işler. Ayrıca okul biter bitmez de eşinizi harika işler falan beklemiyor ortalık mühendis dolu. Mecburen bencillik yapmayıp alışacaksınız
Ben çalışırken dedim zaten hatta evlenmeden önce dedim vardiyeli işe girme diye ayağına çok güzel fırsat gelmişti askerden ilk geldiğinde arge de çalışma fırsatı vardı büyük bir kozmetik fabrikasında ama okllunu kabul etmediler. Kendim çalışırken de her zaman dedim bu işi değiştir iş ara illa çıkar Bi yer diye ama okulu kabul etmez diğer firmalar diye çıkmadı. Şimdi çocuk işin içine girince kafam iyice allak bullak olmaya başladı. Kendim bulamıyorum neden bilmiyorum ama kendisi istese çok rahat laboratuvar işi bulur hem tecrübesi var hem İngilizcesi var ben onun kadar donanımlı değilim. Belkide bundan dolayı 4 aydır işsizism

çalışmıyorsunuz, belli ki düşünmüyorsunuz da çalışmayı. ve tek geçim kaynağınız olan işi bırakmasını istiyorsunuz. sizce de bencilce değil mi ?
Çalışmayı düşünmediğimi nerden çıkardınız öyle bir şey yazdığımı göremiyorum konumda. İş arıyorum birkaç yere görüşmeye gittim fakat olumsuz oldu hala da başvuru yapıyorum.

Ben çocuğumuza birlikte zaman ayıralım istiyorum aslında. Şuan gece vardiyesinde mesela gündüz uyuyor doğal olarak akşama doğru kalkıyor 2 3 sat uyanık kalıyor yemek yiyoruz yine ağırlık çöküyor kafa yastıktan kalkmıyor buna takılıyorum biraz çocuk olunca nasıl olcak ben tek başıma mı büyütücem çocuğu diyorum. Ona böyle söyleyince saçmalama çocuk olunca ben uyuyabilir miyim o uyanıkken onla oynarım ilgilenirim tabii diyor çocuk çok istiyor bu arada. Bilmiyorum çocuk olunca ilgilenebilcekse benle de ilgilensin istiyorum. Adam akıllı vakit geçiremiyoruz sürekli ya işte ya uykuda
Suan ki sartarınız çocuk için uygun değil ki zaten. Eşiniz okulla işi bir arada yürütmeye çalışırken işin içine bir de hamilelik süreci ve çocuğu katmak hiç mantıklı değil.

Madem herşeyi kabul ederek evlendiniz, bırakın eşiniz okulunu bitirsin, siz iş aramaya devam edin bir süreçte. Eşiniz mezun olup düzgün bir işe girince düşünürsünüz çocuğu.

Benim anlamadığım şu 2 yıllık üni diploması ya laboratuvar da yada normal sabah gidip akşam gelebileceği iş bulan Bi sürü insan varken neden ısrarla vardiyeli işte kalmak istiyor. Şuan bize çok fazla Bi getirisi yok maaş olarak. Tek fark 3 ayda bir çift maaş gelmesi. Bu düzensizlik o da gelsin istemiyorum sabah gitsi. Akşam gelsin maaşı zaten şuanki gibi alıcak gitti Bi kaç yere görüşmeye teklif ettikleri maaş şuan aldığı kadar. Neden bu vardiye ısrarı ben onu anlamıyırum ve öyle davrandıkça ilerisi benim için bulanık
Çalışmayı düşünmediğimi nerden çıkardınız öyle bir şey yazdığımı göremiyorum konumda. İş arıyorum birkaç yere görüşmeye gittim fakat olumsuz oldu hala da başvuru yapıyorum.
e hanı sabah gıdıp aksam gelecek ıs bulan bırsuru ınsan vardı ?
:) yaaa kolay olmuyormus degıl mı oyle

İyi de
Evlenmeyi ertelemek istememissiniz diye ogrenci adam evlenmeye kalkmis,ise girmis. İsi begenmiyorsunuz,okula gitmesini begenmiyorsunuz. Sonra kist var diye hamileligi ertelemek istememissiniz hamile kalacaksiniz adam isten ciksa tas mi yiyeceksiniz o evde anlayamadim ben.
Evet bencillik ediyorsunuz. Madem oyle genegecer siralamayi takip etseydiniz once okul-is-sonra evlilik ve bebek olsaydi. Hayatta her sey sizin istediginiz gibi olamaz ki. Ayrica adam mezun olunca kimya muhendisi olacak ve onlar vardiyali da calisabilirler.

Bu arada esinizinki tam bir basari oykusu tebrik ediyorum kendisini. Bu sekilde dgsden muhendislik bitirmek,ayni anda calismak,ev gecindirmek,hanim memnun etmek kolay degil. Gerci memnun edememis ama. Biraz da boyle dusunun bakalim sizin basari oykunuz de olur insallah bir gun.

Evde neden yalniz kalamiyorsunuz bu arada? Evlenecek kadar olgun bir insan evde yalniz da kalabilir. Onca kadin var gece tek basina yasayan,cocuk bakan,es bekleyen. Doktor esleri,polis esleri vsler var aramizda. Biraz ayip boyle bir kapris yapmak bence

ilk mesajınızı okudum, buna yönelik bir şey görmedim. az önce tazminat için ayrıldım demişsiniz. tazminatınız eşiniz işten çıksa geçinmenize ne kadar süre yeter ? 1-2 ay ise - iyi bir maaş almıyor olduğunuzu varsayıyorum, maaşınız iyi olsa ayrılmazdınız diye düşündüm - o zaman eşiniz de aynı şekilde iş bulamayacağından kısa süre de evet geçim skıntısını düşünmekte haklı.

mezun olduğunda da hemen iş başka bir iş bulamayabilir. ben de kimya mühendisiyim, ilaç sektöründeyim ve çokta hareketli değil şu an piyasa. ha yeni mezun olarak girince de aldığı para gene çok iyi olmayacak malesef.

başka sektörlerde durum nasıl bilemiyorum.

bırde cocuk yapmayı dusunen 2 saatde bır bebek bezı degıstırdıgını hesap ederek aylık bez mama kıyafet doktor ılac masrafını hesaplasın oyle dusunsun

bana dıyorlar kı ıkıncıyı ne zaman dusunuyorsun dogur :KK70: okadar kolay sankı ... dogurmakta bırsey yok kedıler kopeklerde doguruyor ama enselerınden tutup gezdıremıyoruz dısarda hayvanlar gıbı ıste. cocugun gıderı cok fazla ınanamazsınız .

cocuk falan dusunmeyın sakın

Ben çalışırken dedim zaten hatta evlenmeden önce dedim vardiyeli işe girme diye ayağına çok güzel fırsat gelmişti askerden ilk geldiğinde arge de çalışma fırsatı vardı büyük bir kozmetik fabrikasında ama okllunu kabul etmediler. Kendim çalışırken de her zaman dedim bu işi değiştir iş ara illa çıkar Bi yer diye ama okulu kabul etmez diğer firmalar diye çıkmadı. Şimdi çocuk işin içine girince kafam iyice allak bullak olmaya başladı. Kendim bulamıyorum neden bilmiyorum ama kendisi istese çok rahat laboratuvar işi bulur hem tecrübesi var hem İngilizcesi var ben onun kadar donanımlı değilim. Belkide bundan dolayı 4 aydır işsizism
Ayağına kadar gelen fırsat dediğiniz zaten olmayacak işmiş. Siz bunu eşiniz işi geri tepti gibi bir hisle anlatıyorsunuz farkındaysanız. Ve sürekli istese kolayca iş bulur inancındasınız. Adamın zaten işi var ve bir yandan da okuyor. İş aramak da zaman ister, sabır ister, uğraşı ister. Adamın buna enerjisi ve vakti olmayabilir mi? Hep kendi gözünüzden bakıyorsunuz olaya. Eşinizi de rahata alıştı, ondan iş değiştirmiyor diye etiketlemişsiniz. Hayatın gerçekleri böyle değil. İş bulmak sandığınız kadar kolay değil. İngilizce biliyor olmak çok ekstra bir durum değil artık. Okul ve iş stresiyle boğuşurken, bir de yeni iş arama stresiyle boğuşmak istemiyordur, olamaz mı?

X