Bencilce mi davranıyorum?

Evet bebek ürünleri fiyatlarından haberim var. Şuan istediğim kıyafeti yiyeceği alabiliyorum eşimde öyle. Evimiz kira değil yüksek model arabamız var. Kenarda düğün takılarımız olduğu gibi duruyor. İlk evlendiğimizde 10 bin tlye yakın borcumuz vardı bende çalışıyor Ken tüm borçlarımızı kapattık. Maddi sorunumuz yok ailemden zaman zaman yardım geliyor onu kar sayıyoruz illa da yardım gelsin diye beklemiyoruz.

Bebek bakımından da haberim var daha önce çocuk bakmışlığım var çocukla ilgili herşey den haberim var ve ben evde karpuz gibi yatıp afedersiniz g.t büyütmeyi seven Bi tip hiç olmadım olamam da hamurumda öyle Bi yapı yok zaten. Düşündüğüm şey sadece dediğiniz gibi o yorgunluktan ölürken çocukla ilgilenemicek durumda olması. Ben wcye gitmek istediğim de onun yorgunluktan sızmış olması. Yada sabah işten geldiği için uyumak istemesi benim ise çocukla biraz ilgilenip beni biraz rahat hissettirmesini istemeden kaynaklı tartışma yaşamamız. Çünkü düzenli Bi uykusu yok. Vardiyeden dolayı gecesi gündüzüne karışmış durumda. Ve muhtemelen çocuk olduğunda da eğer bu işte devam ederse gecesi gündüzüne karışmaya devam edecek. Ama diyprum ki 8 5 çalışması şart değil 8 6 çalışsın 7 3 çalışsın farketmez sabah gitsin akşam gelsin zaten uykusu herşeyi düzene girmiş olacak ve kafası dinç olup bebeğimize daha dinç ilgilenecek. Bu arada şuan benden çok eşim istiyor bebeği olmasını ben 26 yaşındayım eşim 30 yaşında. Yaşının daha fazla ilerlemeden bebek sahibi olmayı istiyor bu zamana kadar erteleme bile ne kadar zor oldu bilemezsiniz. Kist şuan bizim için bahane oldu sanırım gebeliği öne çekmemizde. Ve bodoslama dalmıyoruz bebek konusuna, herşeyini düşünerek ilerliyoruz. Sağlıklı olabilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Şuan hamile kalsam bile istediğim zaman yada gerektiğinde her neyse doktora gidebiliriz bebeğim anne sütü almazsa mama alabiliriz. Maddi yönden bebeğimize sıkıntı yaratmayız elimizde ne var ne yok bebeğimize adarız hem ben hem eşim bu konuda aynı kafa yapısındayız. Bebek yetiştirme konusunda kendimizi daha eğitmeye çalışıyoruz. Sadece fiziksel sağlığı için değil bebeğin ruh sağlığı iletişim yönleri kısacası herşeyini düşünerek nasıl hareket edebileceğimiz konusunda yazılar okuyoruz kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz şuan evimizde fırsat bulduğumuz da konuştuğumuz konu yoğunlukla bu diyebilirim.

Son mesajları tek tek alıntılayamadım ama toplu cevap olsun istedim.

@sonanda
@Cakiltasinsm
@regina phalange21
@Pembekoala35
@Ezin

Iyide zaten %90 sen bakacaksin çoçuga. Esine kolay demesi "çoçugumuz olsun". O çalisirken sen bakacaksin çoçuga. Eve gelipte biraz ders çalismak isterse, yine sen bakacaksin çoçuga. Erkekler bide çoçuk bakimin ne kadar zor oldugunu tahmin edemiyorlar. Ne kadar anlatsanda, ne kadar kitap okutulsada. Ben bile bir kadin olarak bu kadar zor olacagini tahmin etmemistim.

Cocuk simdi olursa bide hamileliginden dolayi ise giremezsin. Gitti 1 yil. Sonra dogum olacak, çoçuk biraz ele avuca gelmesini istersin gitti yine 1 hatta 2 yil. Bu sekilde cv'nde 2-3 yillik bir bosluk olur. Zaten simdi is bulmak bile zor, bu kriz dahada derinlesecek. Yillar geçtikçe, is bulmak daha zor olacak.

O kadar çok konusuyorsaniz, bodoslama girmek istemiyorsaniz, plan yapmaniz lazim. Sen öncelikle bir is bul. Bu is senin garantin olsun. Hem maddi gelir kaynagi, hem manevi olarak seni rahatlatir. Cocuk olduktan sonra tekrar gidebilcegin bir yerin olmasi, gelir kaynagin olmasi çok rahatlatici. Esinde okulunu bitirsin ve daha düzenli bir ise girsen.

Bu 1-2 yil içinde olabilecek seyler. Bu süredede evliligin daha çok tadina varirsiniz. Kaçamaklar yapin, büyük bir tartisma yasayin ve ondan sonra barisin,.. Evliligin rayina otursun. Ondan sonra çoçuga baslarsiniz.

Su an çünkü hiçbir plan yok ortada. Esin ilede bu sekilde konus. "Sen ne istiyorsun, bebek mi? egitimmi? Nasil hepsi yapilsin?" diye konus. Aklin yolu birdir, herkes burda aynisini diyor. Hepimiz kendi tecrübelerimizden dolayi böyle söylüyoruz. Kulak asmani tavsiye ederim.

Her şeyden öte,çocuk için maddi manevi hazır olmadığınız izlenimini aldım.Bu şartlarda çocuk dünyaya getirmek ne derece doğru? Bence evet bencilce dusunuyorsunuz.Her sey yoluna girsin sonra düsünülür önemli olan cocuk yapmak değil o cocuga tam anlamıyla bakabilmek

Ben çocuğumuza birlikte zaman ayıralım istiyorum aslında. Şuan gece vardiyesinde mesela gündüz uyuyor doğal olarak akşama doğru kalkıyor 2 3 sat uyanık kalıyor yemek yiyoruz yine ağırlık çöküyor kafa yastıktan kalkmıyor buna takılıyorum biraz çocuk olunca nasıl olcak ben tek başıma mı büyütücem çocuğu diyorum. Ona böyle söyleyince saçmalama çocuk olunca ben uyuyabilir miyim o uyanıkken onla oynarım ilgilenirim tabii diyor çocuk çok istiyor bu arada. Bilmiyorum çocuk olunca ilgilenebilcekse benle de ilgilensin istiyorum. Adam akıllı vakit geçiremiyoruz sürekli ya işte ya uykuda

Umarım sorununuz çözülür. Daha iyi bir iş imkanı olursa, vardiyalı iş yerine onu tercih eder, merak etmeyin.

Bu arada, doğrusu vardiya, vardiye değil.

X