Bencilce mi davranıyorum?

Kac yasindasin? Esin kac yasinda?

Bence cocuk icin biraz daha bekleyin, en azindan okulu bitip bir is bulana kadar. Zaten yakinda bitecekmis. Sonrasinda vardiyasiz bir is bulur, cocuk planlari yapmaya baslarsiniz. Adim adim ilerlemeli bence :)

Vardiyali is güzel olmayabilir, ama dünyanin sonu degil. Ayrica ömür boyu böyle olmayacagini da biliyorsun.

Eşimle 5 senedir evliyim cocugumda var sorun etmedim hiç.hele vu devırde sorun edilecek en son sey ...bir işi olduğu için sukredin.sıkıntılı bir zamandayız

Adam haklı tabıkı hem okul hem ıs ımkanı olsa emın ol o cıkar sen demeden hem 3 ayda bırde hıcbı ıs yerı cıft maas vermıyor. Bu devırde ıs yok para yok ortalık suan cok kotu adamı darlama calıaıyor dıye sukret bence ne adamlar var

PKO gebe kalmana mani degil. Birçok insan pko'lu ve çoçuklari normal yolla oldu.

Ancak bebek olursa maddi imkanlara ihtiyaç var. Hamilelikte bile doktor randevulari, vitamin haplari, beslenme,.. Dogumu iyi bir hastanede istemezmisin? Dogumdan sonra mama, bez, kiyafet, ana kucagi, oyuncaklar,.. Bide kiyafetler çabuk küçülüyor.

Niye çalismiyorsun? Madem variyalidan sikayetçisin, niye esinin mezun olup, baska bir isi bulduktan sonra beklemiyorsun?

Bebek öyle agucuk, gugucuk birsey degil. O bir candir. O en iyi kosullari hak ediyor. Ha en iyi ile hersey markali, 5 yildizi olsun demiyorum. Ancak mamasi, bezi kaliteli olsun. Haftada 1 defa et, bir defa balik yiyebilsin. Bunlar aslinda asgari seyler fakat günümüz Türkiyede, hele asgari ücret ile lüks seyler olmaya basladi.

Benim eşim vardiyalı çalışıyor benimde bebeğim var sadece gündüz gitseydi çok zorlanırdım şimdi sabah olunca işimi yapıyorum kahvaltımı yapıyorum daha rahat oluyo bence çocuk olunca nasıl olur diye düşünmeyin. Gece de kardeşin geliyomuş zaten...Okulu bitsin o zaman başka işi düşünürsünüz şu an bunu kafaya takmak için çok erken...

Canım bebek yokken ve ben çalışıyorken eşim sabah gelirdi ben gelene kadar uyurdu sabah 8 den akşam 6 ya kadar ama şimdi bebek var günde kaç defa kalkıp yanıma geliyo bebeğe bakıyor ben diyorum git uyu diye. Bunları düşünüp takma kafana zamanı gelince herşey rayına girer...

Bu da bencilce degil mi? Yalniz kalmaktan korktugunuz icin bebek dusunmek... Oysa bebek hazir olundugunda yapilmali. Daha esiniz mezun bile olmadan siz bebek hazirliklarina bile baslamissiniz. Oyuncak degilki bu. Buyuk bir sorumluluk. Cocuk buyutmenin kolay mi oldugunu saniyorsunuz? Cocuk gibi yalniz kalamiyorken nasil cocuga bakacaksiniz, esiniz vardiyada calisiyorken bebek hastalandiginda ne yapacaksiniz? Cok sıkılıyorsaniz kendinize ugraslar bulun, hobi edinin.

Esinin maasi ne kadar? Kira, elektrik? Simdi iyiz dedigin ne? Markette istedigin birsey alabiliyormusun? Her ay doktora gitmek zorunda kalsan, gidebilirmisin? Hamile oldugunda bunun testleride var, eczane masraflarida var. Ödeyebilirmisin? Heveslerin olacak, kiyafet, bebek alis veris konusunda, hiç e-bebek sitesine gittinmi? Fiyatlarindan haberdarmisin?

Onu geçtim, bebek çok agir bir sorumluluk. Ilk basta her 2-3 saatte emzirme derdi. Gazli bebek ise 0 uyku var. Hormonlar var, manevi destege ihtiyacin olacak. Emzirmek sadece fiziksel birsey degil, psikolojik bir savastirda. Esin yorgunluktan ölürken, nasil bebegin bezini degistirip sana psikolojik destek verecek?

Daha yeni evlisiniz, hiçbirseyiniz ama hiçbirseyiniz daha düzenli degil. Bebek zaten kaos demek. Öyle "ben yanliz kalmam" romantikligi yok. Uykusuz kaldiginda, banyoya tuvalete zor girdiginde depresyona girersin.

Lütfen bir bebegin günahina daha girmeyin. Önce düzenininiz oturtun. Esin okulu bitirsin, düzenli bir ise girsen, sende gir ve paralarinizi biriktirin. Ondan sonra yavas yavas bebek düsün.

Kistten dolayi bu arada ille hamilelik zaman almiyor. Kist hamilelige engel degil çünkü. Dogum kontrol yöntemi olmadan seks yasanirsa, daima hamilelik ihtimali var, ilk defa olsun, 20inci defa olsun fark etmez.

Evet bebek ürünleri fiyatlarından haberim var. Şuan istediğim kıyafeti yiyeceği alabiliyorum eşimde öyle. Evimiz kira değil yüksek model arabamız var. Kenarda düğün takılarımız olduğu gibi duruyor. İlk evlendiğimizde 10 bin tlye yakın borcumuz vardı bende çalışıyor Ken tüm borçlarımızı kapattık. Maddi sorunumuz yok ailemden zaman zaman yardım geliyor onu kar sayıyoruz illa da yardım gelsin diye beklemiyoruz.

Bebek bakımından da haberim var daha önce çocuk bakmışlığım var çocukla ilgili herşey den haberim var ve ben evde karpuz gibi yatıp afedersiniz g.t büyütmeyi seven Bi tip hiç olmadım olamam da hamurumda öyle Bi yapı yok zaten. Düşündüğüm şey sadece dediğiniz gibi o yorgunluktan ölürken çocukla ilgilenemicek durumda olması. Ben wcye gitmek istediğim de onun yorgunluktan sızmış olması. Yada sabah işten geldiği için uyumak istemesi benim ise çocukla biraz ilgilenip beni biraz rahat hissettirmesini istemeden kaynaklı tartışma yaşamamız. Çünkü düzenli Bi uykusu yok. Vardiyeden dolayı gecesi gündüzüne karışmış durumda. Ve muhtemelen çocuk olduğunda da eğer bu işte devam ederse gecesi gündüzüne karışmaya devam edecek. Ama diyprum ki 8 5 çalışması şart değil 8 6 çalışsın 7 3 çalışsın farketmez sabah gitsin akşam gelsin zaten uykusu herşeyi düzene girmiş olacak ve kafası dinç olup bebeğimize daha dinç ilgilenecek. Bu arada şuan benden çok eşim istiyor bebeği olmasını ben 26 yaşındayım eşim 30 yaşında. Yaşının daha fazla ilerlemeden bebek sahibi olmayı istiyor bu zamana kadar erteleme bile ne kadar zor oldu bilemezsiniz. Kist şuan bizim için bahane oldu sanırım gebeliği öne çekmemizde. Ve bodoslama dalmıyoruz bebek konusuna, herşeyini düşünerek ilerliyoruz. Sağlıklı olabilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Şuan hamile kalsam bile istediğim zaman yada gerektiğinde her neyse doktora gidebiliriz bebeğim anne sütü almazsa mama alabiliriz. Maddi yönden bebeğimize sıkıntı yaratmayız elimizde ne var ne yok bebeğimize adarız hem ben hem eşim bu konuda aynı kafa yapısındayız. Bebek yetiştirme konusunda kendimizi daha eğitmeye çalışıyoruz. Sadece fiziksel sağlığı için değil bebeğin ruh sağlığı iletişim yönleri kısacası herşeyini düşünerek nasıl hareket edebileceğimiz konusunda yazılar okuyoruz kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz şuan evimizde fırsat bulduğumuz da konuştuğumuz konu yoğunlukla bu diyebilirim.

Son mesajları tek tek alıntılayamadım ama toplu cevap olsun istedim.

sonanda
C Cakiltasinsm
@regina phalange21
Pembekoala35
Ezin

Esiniz devami gunduz calissa sanki size dahami cok vakit ayiracak saniyosunuz adam zaten sabahin korunde kalkip ise gidicek e bide gelince bebege baksin beni rahat ettirsin diyosunuz pes yani benim esim nobet usulu calisiyo 24 saat yani bu sabah gitti yarin sabah gelicek yarin butun gun uyuyacak aksam 5 gibi uyanir yemekti caydi 1 2 saat cocuklarla vakit gecirip yine yatar cunku yine ise gidicek ama ben hic bi zaman aman benimle ilgilenmiyo bencillgine girmedim sonucta bizim icin calisiyo sabahlara kadar. Cok bencilsiniz..

Ya gerçekten hiç mi şikayet etmediniz halinizden yeter yahu az adamı göreyim diye hiç mi demediniz gerçekten. Eğer hiç öyle şikayet etmedim diyorsanız ve doğruyu söylüyorsanız helal olsun diyeceğim çünkü benim çevremde de var çok yakın arabamın damadı sürekli şehir dışına çıkmak zorunda kalıyor işi gereği Bi gittiği zaman en az 4 e fazla 30 gün yok. İdare ediyorlar eşiyle ama eşinin bazen hayıflandığını görüyorum duyuyorum.

Siz bu şartlarda çocuk yapmaya emin misiniz?
Saçmalamayın lütfen yazık çocuğa.

Daha eşinizin işi oturmamış siz çalışmıyorsunuz hali hazırda olan işten şikayet ediyorsunuz okul bitmemiş evlilik oturmamış eşinizi doğru dürüst göremiyorsunuz ama tek derdiniz çocuk mu? O çocuğa eşiniz bu şartlarda ne kadar kaliteli bir gelecek sağlayabilecek. Çalışmaktan adamı siz görümüyorum diyorsunuz bu cocuk hasya oluyor o su bu su oluyor herşeye tek başınıza koşabilecek misiniz? Çocuk büyük sorumluluk kolay değil.

Neden yalan soyleyeyim gercekten hic sikayet etmedim 2 de cocugum var ve esim evlendigimizden bu yana boyle calisiyo hatta bazen 1 hafta gunduze gidiyo sizin istediginuz gibi sabah 8 aksam 5 bucukta evde oluyo mesela yine yemekti caydi cocuklarla vakit gecirir biyerlere gideriz falan en gec 11 de uyuyup kalir cok normal yani sonucta sabahtann aksama kadar calisiyo bizim icin evimin cocuklarimin hic bi eksigi yok sikayet etmeye hakkim yok bence bizi birakip gezmeye gitmiyo sonucta ekmek parasi yani sukur isi var cocuk okadar masrafliki suan esinoz ise biraksa bide bebis olsa suankinden 1000 kat fazla strese girip evliliginizi huzurunuzu bozmakla kalirsiniz bu devirde para konusuyo yani eve belli bi para akisi olmayinca esin seninle 7 24 ilgilense ne yazar

kırmak istemiyorum ama bence size birilerinin tokat atması lazım. Adam geleceği için 3 kuruşa bulduğu işe sarılarak okumaya çalışsın. Sen evde oturup sıkılıyorum deyip birde üstüne çocuk iste. Sizin planlamadığınız geleceği 2 saniyede planlıyım. Adam o beğenmediğin işe katlanıp çalışıp okuyarak okulu bitirir. Sen bu arada hamile kalırsın. Çocuk olacak diye bu işsizlikte iş arar bulamaz sen hamile olduğun için adamı yersin oda bunalır sonrası malum.
Şimdi sende işe girsen çalışsan eşinde rahat rahat okulunu bitirip iş arasa bulduğu vakit ayrılsa sonrasında çocuk olayına girseniz daha iyi değilmi.
Söyliycek çok şey varda neysee.

Öyle katılıyorum. Benim gördüğüm, iş bulma konusunda en şanslı mühendisler, yazılım mühendisleri. Mühendis olarak çalışma imkanı varken dediğim, şartlar o hale gelirse, iş bulursa, zaten vardiyalı işini tercih etmez, gider mis gibi mühendis olarak çalışır. Ama şuan herşey belirsiz. Adam da elindekini değerlendiriyor. Gayet de anlaşılır bir durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…