Ben üvey ana mı oldum?

Bence dert etme hiç, 2. Çocuğu doğuranlar bile artık ilkine eskisi kadar ilgi gösteremediklerinden bahsediyor. Yeni sistem oturana kadar geçici bir süreç gibi düşün.

Benim de yeni doğmuş bir bebeğim, bir de 3 yaşında kızım var. Büyük kızımla kediniz aynı konumda yani. =) Onun hayatında bir şeyler değiştirmemeye çalıştık olabildiğince. Eşim ya da ben bebekle ilgileniyorsak, diğerimiz büyük kızla ilgileniyor. Eskiden üçümüz birlikte yapardık bazı rutinleri, tek fark o, şimdi dönüşümlü yapıyoruz. Hep birlikte kitap okurduk, şimdi ben okurken eşim bebeğe bakıyor, o okurken ben, gibi... Siz bebeğe bakarken eşiniz tarasın yavrucuğun tüylerini, eşiniz bez değiştirsin, siz lazer şova geçin. =)) Yorucu ama onları ihmal etmekten daha kötü olamaz. İnsanı da hayvanı da aynı, ihmal edilince kalpleri kırılıyor. Kırılmasın minnoşlar.

Siz bebekle ilgilenirken eşiniz kediyle oynasa birlikte oynamasanız bile en azından belki mutlu olur

İlk zamanlar olabilecek bişey üzmeyin kendinizi. Kediniz biraz kıskanır ama sonrası için düşmanlık temelleri atılmaz bence. Kediniz çocukları hiç sevmeyen bir kedi olabilir ama bu sizden kaynaklanmayadabilir.benim kedim de dört yaşını bitirdi. Oğlum çok sonradan katıldı bize. Ben de önceleri odaya almadım ama sonra saldım gitti. Ama bebekken de şimdi de kedim oğluma hep mesafeli. Pek sevmez ama hiç de saldırmadı. Tacizlerine uzaklaşarak karşılık verdi. Ben de isterdim YouTube videolarındaki gibi sıcak görüntüler olsun aralarında ama malesef olmadı. Kedinin karakterinden kaynaklanıyor bence. Yoksa ne tacizci bebekler var yine de kedi kendini sevdiriyor, uzaklaştırmıyor kendisinden. Bebeğiniz biraz büyüsün uygun görürseniz odanıza almaya tekrar başlayabilirsiniz, evden de kalabalık çekildiğinde eski haline döner. Bir de dinlenirken oynamasanız da kucağınıza alıp sevebilirsiniz. Biraz teskin eder heralde minnoşu.

Cok iyi anliyorum seni , oglum dogunca benim de kedime karsi hislerim degismese de ayirdigim vakit minimuma inmisti
Hem vicdan azabi cekiyodum hemde sinir oluyodum o da ilgi bekledikce
Sonunda esimle ayrilirken kediyi ona vermistim ama aradan 10 sene gecti hala icim sizlar onu dusundukce

Evin içine yeni bir canlı gelmiş ve doğal olarak kediden ilgi azalmış. Annem de yıllardır İran kedisine bakıyor ben gittiğimde kalmaya biraz yemeden içmeden kesiliyor annemin kucağından inmiyor bana yaklaşmıyor hiç. Annem yanıma gelse hemen miyavlamaya başlıyor Biraz zamanla o da bebeğe alışacaktır kediler evi ve düzeni benimsediği için şuan şaşırmış durumda

benim evcilim yok, tam konuyu anlayamayabilirim bu sebeple.

Ama sen iki cocuklu olanlar nasil yapiyorlar diye de sormussun, o sekilde cevap vericem.

bir yerde okumustum,
bebek kendini sevdirir, siz kendinizi icinizden o an gelmiyorsa bile buyuk cocugunuzu daha cok sevmeye zorlayin diyordu.

simdi bende var biri 2 digeri 5 yasinda, buyuk kucugu kiskanip onun yaptigi saklabanliklari yapmaya calisiyor, ve de hic sevimli olmuyor, ama iste bu duyguyu ona gecirmemeye calisiyoruz ve ilgiye ihtiyaci oldugunu gordugumuz an ilgileniyouz. Esim ve ben gerekirse cocuklari bolusuyoruz. Genelde beraber vakit geciririz aslinda ama bazi gunler farkli oluyor, fark ediyorsun, buyugun ya da kucugun daha cok kisisel zamana ihtiyaci oluyor, o zaman ayiriyoruz cocuklari, ayri odalarda kisisel olarak ilgileniyoruz.

Oyy kiyamam
Bebeginiz kac aylik? Bebek sizin kucaginizdayken esiniz kedinizle ilgilense bir muddet? Lazerle oynatmak zahmetli degil o kadar, oturdugunuz yerden yaparsiniz. Yatak odasina girince bebege bir rahatsizlik vermiyorsa geceleri alin, yaninizda uyusun en azindan ozlemi gider:)
Allah kolaylik versin ama gecici durumlar bunlar, bebek ele avuca gelince duzeniniz de oturmus olur insallah

Kıyamam kız kıskanıyordur onunla da ilgilenin biriniz bebekle uğraşırken diğeri tüylü bebekle ilgilensin. kabullenir o zamanla çocuğun yanına yaklaşınca kovalamayın ama onlar biliyor kime nasıl davranacağını ilgiyi birden ondan çektiğiniz için küstürürsünüz hayvanı yapmayın.

benimde kedim ve 2 yaşında da oğlum var. oğlum doğduğunda eve uzaktan kv falan geldi. kedim önce oğlumunda onlarla gideceğini düşündü. baktı herkes gitti o kaldı. zamanla alıştı bu duruma. şimdi oğlum kedimi çok seviyor. kedimde oğlumu seviyor ikisinin kendince sevmeleri farklı. mesela anlattım bak kulağını çekersen kuyruğunu çekersen kedi ağlar dedim. vs vs. bazen oluyor çocuk elindekini atıyor veya vuruyor. kedim asla patisini çıkarmıyor eğer dayanamazsa kalkıp kaçıyor. size tavsiyem kedinize petek üstü gibi yüksek cam kenarına bir yatak yapın. dışarıyı seyreder vs vs. hem hoşuna da gider. oyun meselesine gelince biraz daha büyüyünce lazer oyununa bebeğinizde çok güleceği için oyunlarınız birleşecek. şimdilik zor bir zaman diyelim. kedinizde küçük sanırım bir yıl sonra totosunu kaldırmaz koltuktan üzülmeyin. cam önü yatağını kesin yapın

Kedi tüyü yutanin ileride bebeği olmuyormuş bunu bir tanıdık abla söyledi kendi başına gelmiş bebeğim olmadı 10 yıl araştırıldı ünv. Hastanesinde ve sonunda bu bilgiye ulaşıldı dedi hem çok şaşırmış hemde çok üzülmüştüm o günden sonra kizalarima daha bir dikkat eder oldum kediyle yakınlaşmalari konusunda, konu sahibi bebeğin kedi tüyü yutmasin çok dikkat et demeye geldim

Evinde internet olmayan bir insan olsan anlayacagim ama abuk sabuk bilmediginiz seyleri bilgi diye yazmayin şuralara...

benim de kedilerim var spizella.
valla içim sızladı kediciğe okuyunca. psikolojisi nasıldır kimbilir ağzı var dili yok kıyamam. lütfen ne yap et ilgilen canım,onun dünyası sensin bunu unutma...

Oturdum taradım aldım sevdim gidip yattı şimdi.
Ben de çok üzülüyorum ama yetişemiyorum şu sıralar

Ay yok başka çocuk yapmayacağım diye umuyorum bitti o iş

Cute kimseyi gücendirmek istemem
Üveylikten kastım kötü davranan ebeveyn gibi olmaktı.

Yoksa bence kendi kan bağı olmadan eşinin çocuğunu kendi çocuğu gibi bağrına basan insanlar için üveylik söz konusu değil, sevmek için kan bağı kesinlikle gerekmiyor.
Bi Yeşilçam filmi izlemiştim ömercik mi oynuyordu hatırlayamadım
Kadının çocuğu yoktu kocasının çocuğu ömerciği çok seviyor ona çok iyi bakıyordu. Sonra kendi çocuğu olunca ömerciği önemsememeye başladı . Ben kendimi o filmdeki kadın gibi hissediyorum

Vicdan azabından sürekli yaş mama falan veriyorum. Tırmalama tahtası oyuncakları vs var da o benimle oynamak istiyor.
Emekleyince falan beraber oynamazlar mı ki ya

Vallahi helal olsun, iki çocuklu hayat bana göre değilmiş. Bebeği emzirirken kedim de kolumun altına girmeye çalışıyo yazık

Bebeğim dönmeye başlayınca kediyle aynı yatakta bile yatabilirler sakınmam. İlk aylar için biraz uzak tuttum sadece.
Şimdi bebek uyudu boşum kedimi çağırıyorum gelmiyor. Çünkü o da uyuyor. Aynı anda ilgi bekliyorlar ufaklıklar !

O sinir olma hissi çok canımı sıkıyor benim de.
Kedin mutlu bir hayat yaşamıştır inşallah üzülme.

Hayvancagizin dunyasi, hayati sen oluyorsun ama ilk vazgecilen kendisi oluyor. Bu böyle...

Önce kendimden vazgeçtim ikinci sırada da ihmal edilen o oldu malesef.

Kolay gelsin sizin işiniz daha zormuş :)
Benim kedi de çeşitli şaklabanlıklara başladı. Bilgisayarda işim varken önüne çıkıp oturmak gibi.

Ben her zaman evcilleri çift bakarım bir kedi yerine iki kedi o zaman böyle sıkıntılar olmuyor birbirlerine yetiyorlar.

Mantıklıymış. Ama evimiz 1+1
Bir kedi daha kaldırmaz hem bizimki korkar kuşumuz vardı korkuyor böcek sinek arı dan da korkuyor. Biraz korkak.

2,5 aylık bebek. Gece bebeğe değil de bize rahatsızlık veriyor tepemizde zıplıyor :) normalde sorun yapmıyorduk ama şu sıralar uykum sürekli bölünüyor zaten. Bi süre daha beraber yatamayacak gibiyiz.

Evet şaşırdı yavrum sürekli ona yapma etme sus git diyoruz. Bu işe müdahale etmem lazım.

Tamam hemen atıyorum evden

Nolur kızmayın ama bu cümleleri 37261718. Defadır duyuyorum fenalık geldi.
Kedim aşılı
Kist yapıyor deseniz hadi diycem parazit vs için deniyor.

4 senedir kedim evde beraber yatıyorduk ilk istediğimiz ay hamile de kaldım. KEDi tüyünün üreme sistemimize ne zararı olabilir??

Kıyamam bende kedileri sevirim ama evde besleyemem
Bebek varkende hic besleyemem
Size alışmış baskasinada verilmez oda bir canlı
Ben kızımı uyutuyorum 4 aylık oğlum anne diyince uyanıyor haliyle insan geriliyor daralıyor birde kediyle hic yapamazdım
Bebek başlı başına büyük bir sorumluluk umarım bir çözüm yolu bulursunuz kediciğin düzenini bozmadan

ben kedi tüyü yutuldugu taktirde zararlı olduğunu duymuştum üreme ne alaka

ben kedi tüyü yutuldugu taktirde zararlı olduğunu duymuştum üreme ne alaka

Kedi tuyunun insan sacindan bir farki yoktur. Yutuldugunda hicbisey olmaz. Kedi tuyu yutuldu diye de kist olmaz, buna kedi tuyu degil parazit sebep olur. Lakin evde beslenen duzenli parazit aşıları yapilan, cig beslenmeyen kediden boyle birsey bulasmasi soz konusu degildir.
Toxo hastaligi da sadece kedilerden bulaşmaz. Iyi yikanmamis sebze ve pismemis et turevlerinden de cok rahatlikla kapabiliriz. Hayatinda bir kediyle temasi olmayan insanlarda da goruluyor bu hastalik.

Uzmani degilim ama en azindan ufak bir göz attim zamaninda. Kediniz olmayabilir, konuyla ilgilenmeye bilirsiniz lakin konu saglik, bilmiyorsaniz hayal ürünü seyler yazip durmayin.

Onceden bilmiyor muydunuz boyle olacagini? Benim kopegi olan tanidiklarim Var ve durum benzer, ama kediler daha kiskanc bence.

Kardes kardesi kiskaniyorda zamanla ikiside birbirleri olmadan yapamiyolar.. hic bu sekilde dusunmemistim ben:))

Zamanla sizdede rayina oturur. Bebegin buyuyup akli ermeye baslayinca ozellikle cok sevecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…