Ben üvey ana mı oldum?

Spizella

Realist
Pro Üye
27 Ağustos 2017
16.396
37.370
598
Herkese merhaba,
Benim bir kedim var arkadaşlar. 4 yaşında. Çok iyi huylu, minnoş bir kedi.
Biz eşimle çok düşkünüz bu ufaklığa. Tatile gittik eve kamera sistemi kurdum iyi mi diye görmek için. Onu evde uzun süre yalnız bıraktığımız için üzülüp tatilimizi 2 defa yarım bırakıp geri gelmişliğimiz var.

Gelelim soruna:
Hamilelik sürecimde alıştırmak için yatak odasına almamaya başladım önce. Alıştı da bi kaç gece kapıda miyavladı sonra vazgeçti.
Bebek doğunca da bebeği ondan sakınmadık ama o bebeği yok sayıyor. Kıskanıyor sanırım, kızım diye bebeği severken koşa koşa geliyor kendini sevdirmeye.

Bebek doğduğundan beri evde yatılı misafir eksik olmadı, kedim yabancılardan çok korkar. Düzeni bozuldu misafirlerle aynı odada kalınca. Gelenler de korkuyor diye
Bi yatak odasına aldık bi almadık. Bu defa kafası karıştı.

Şimdi almayınca kapıda ağlamalar, yerleri tırmalamalar başladı.

Ama asıl sorun şu ki ben de eşim de kedimizle daha az ilgilenebilir olduk. Her akşam tüylerini tarar, lazer ışıkla oynatır, kucağımıza alıp yarım saat okşardık.

Şu an ise bebek uyuyunca biraz oturup dinlenmek ya da diğer işleri yapmak istiyoruz. Kedim miyavlayarak gelince tüm sinirim tepeme çıkıyor. Gece tuvalete çıkınca yine geliyor oynayalım diye, samimiyetle itiraf edeceğim çok kısa bir süre de olsa sinir oluyorum. Sonra vicdanım sızlıyor.
Ama biri susuyor biri başlıyor napayım? Tam bebeği uyutuyorum miyav miyav susmuyor uyandırıyor çocuğu.
Kendimi daha sabırlı, daha merhametli sanırdım. Resmen 2. Çocuğumuz gelince 1. Nin pabucunu dama attım.

İki kardeş olurlar diyordum ama zaten bebek daha çok küçük, buna rağmen kediyi görünce bağırıyor gülüyor ona :) ama kedi kızım tamamen yok sayıyor bebeği. Ondan korkmuyor ama asla ilgi de göstermiyor. Ben şimdi kedimle ilgilenmezsem ileride bebeğe düşman olur mu?

Üvey analık böyle mi oluyomuş çok suçlu hissediyorum.
Bi de bana kardeş yap diyolar, bi çocuğum daha olsa bu ikisiyle hiç ilgilenecek kapasite yokmuş bende ya.

Yani kediye de yazık yarim saat olmasa da 10 dk oksa lazer oynat. Bebeğe de alışır. Ama yazık kedının de duzenini bozma.
Ayrıca sakin kediyi baskasina falan vermeye kalkma.
Ben kedileri hiç sevmem. Sadece uzaktan değeri dokunamam. Yine de sevimli hayvanlar.
Kediye eskiden olduğu gibi davranmaya çalışın.

Kıskanıyor sanırım, kızım diye bebeği severken koşa koşa geliyor kendini sevdirmeye.

Yaa yavrum kıyamam ben ona

Yetişkin kedilerin bebeğe alışması çok zor oluyor. Kediler de rutinlerini seven varlıklar olduğu için pabucu dama atılmış gibi hissetmiş.
İkinizi de çok sevse de içinizden birine daha çok ilgi gösteriyordur bebekten önce. O kişi kimse en azından o daha çok ilgilenebilir.
Azıcık daha şımartın daha fazla vakit ayırıp oynayarak. Benimki kumunu bir gün geç temizlesem surat yapıyor anlayabiliyorum. Herkesten önce bana özen göstereceksin diyorlar.

bir yakınım 3 ay önce genç 3 çocuk annnesi öldü
9 yaşında oşan büyük kızı geo hala sana bir hikaye anlatayım mı dedi
anlat kızm dedim
bir aile varmış anneleri ölmüş babası yeniden evlenmiş
adam üvey anneleri onlara zarar vermesin diye bir koruma tutmuş
konun bana bu çocuğun yaşadıklarını psikolojisini hattırlattı
seni anlıyorum ama biraz daha tahhammül

Ah kıyamam ya psikolojisi nasıl alt üst olmus

Başkasına vermek diye bir şey yok
Söz konusu bile olamaz. Sadece bu sıralar ihmal ediliyor
İşte eskisi gibi davranacak kadar zaman olmuyor
Kedim bütün gün uyur akşam 6 gibi uyanır. Bebekten önce akşamımızı ona ayırıyorduk. Şimdi bebek de akşam kuduruyor. Onu yıka, besle, oyala, uyut derken eşimde işten yorgun gelmiş oluyor dermanımız kalmadı 4 patiliye

Şöyleydi
Yemeğini, taranmasını, oyunu benden isterdi
Eşimden de tuvalet temizliği ve kucakta sevilme beklerdi.

Kocam şu an lohusa depresyonu geçiriyor da kediyi falan gözü görmüyo her şey bana kaldı

Çok üzüldüm Allah rahmet eylesin o çocuklara da kötü şeyler yaşatmasın inşallah

Zayıfladı stresten çok tüy de döktü bu aralar
Yazı kiyamam. Yapacak birşey yok ilgilenmek zorundasın. Bir veterinere de danisin derim. Ben evde tüylü tayvan bakamıyorum ve açıkçası bu konuda bilgim yok.
Fakat kedicik de lohusa depresyonu olmuş. Biraz dişini sıkıp sabret hayvana da yazık etme. Sev bol bol

Veteriner takibinde kendisi. Düzen değişikliğinden strese girmiş zayıflayıp tüy dökmesi ondanmış.
Evde benden başka herkes lohusa depresyonunda valla ya.

Çok üzüldüm

İki üç çocuğu olanlar nasıl hepsine yetişiyor, tebrik ederim valla. Benim sistem çöktü.

yatılı misafirler kimler? gerek var mıydı yani yeni doğan evinde yatılı misafire?
kedi ile akşamları yarım saat ilgilenseniz sorun çözülür gibi.

yatılı misafirler kimler? gerek var mıydı yani yeni doğan evinde yatılı misafire?
kedi ile akşamları yarım saat ilgilenseniz sorun çözülür gibi.

babam erkek kardeşim kayınvalidem görümcem teyzem anneannem dayım yengem
Valla ağzımızla gelmeyin biz geleceğiz önümüzdeki ay dedik ama dinleyen mi var?
Neyse ki bitti. Gerçi erkek kardeşim gene gelcekmiş 15 gün sonra

dayınızın yeni doğum yapmış kadınıne vinde ne işi var.
ay gerçekten ben sizi de bu gelenleri de anlamıyorum.
gelmeden önce aramıyor mu bunlar.

dayınızın yeni doğum yapmış kadınıne vinde ne işi var.
ay gerçekten ben sizi de bu gelenleri de anlamıyorum.
gelmeden önce aramıyor mu bunlar.
dayım evde kalmadı yatmaya başka yere gitti Allahtan, anneannemi getirdi o bende kaldı gece.
arıyorlar tabiki kibarca söyledik evimiz 1+1, gelecek ay zaten biz geleceğiz diye.
ama herkes kafasına göre ya.
burada konu açmıştım doğumdan önce.
aynı dediğim gibi oldu.
7 senedir evliyim, kimse gelmezdi, herkes bebek için doluştu sanki bi yardımları olacak gibi.
çok dertliyim o konuda da, neyse yeni atlattım tekrar hatırlamayayım

benim de kedilerim var spizella.
valla içim sızladı kediciğe okuyunca. psikolojisi nasıldır kimbilir ağzı var dili yok kıyamam. lütfen ne yap et ilgilen canım,onun dünyası sensin bunu unutma...

Seni yazdıklarından tanıyorum tum samımıyetınede ınanıyorum ama ben sımdı uvey anne mı oldum kısmı , sızce hıc olmuş mu? Gercekten konuda benı rahatsız eden kısım bu oldu

Onun dışında bebegınız gerçekten 2.cocuk gıbı olmuş . En nıhayetınde ılk cocugum dedıgınız sey aslında bır kedı. Yarın obur gun 2. cocugu yapmaya karar verdıgınızde bu yasadıklarınız *9 dıyeyım ben sıze

Evcili olan her anneyle aynı duygulara kapılmışsın en azından benimle aynı :)
Bende de 3 sene boyunca bebeğim gibi ilgilenip kafese dahi sokmadığım bir papağım vardı. Kızım doğduktan sonra kafese sokmak zorunda kaldım, günün belli saatleri dışarı çıkarıyorum artık. Hep vicdan.
Kedine en azından şu yoğun dönemler geçene kadar birkaç oyuncak, tırmalama tahtası gibi oyalanacağı birseyler alsan?
Yoğun dönemler diyorum ama bebek emeklemeye-yürümeye başladıktan sonra işler daha karmaşık bir hal alıyor

bir kaç gündür bende oynayamıyorum sadece 10 dk falan sevebiliyorum.. bende de o vicdan azabı durumu oluyor ama bilmiyorum ya hepimiz insanız olabilir böyle şeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…