- 21 Haziran 2016
- 9.255
- 25.574
-
- Konu Sahibi VuslataDair
Bence ücretli öğretmenlik komple ülke ayıbı zaten.Zaten eğitimini almadığınız bir mesleği yapmak yanlış şu ücretli öğretmenliğe başka meslek gruplarında ki insanların başvuru yapılmasını engellesinler bu sefer ihtiyacı olan öğretmenler dışarda kalıyor kaç arkadaşım ücretli öğretmenlik yapamadı. Yanlış anlamayın sizlik bir durum yok genel söylüyorum üzgünüm
Öğretmenle zaten anlasamiyorsunuz zaten hemen çıkartır sınıfından kurtulmuş olursunuz Allah iyilerle karşılaştırsın ilkokul öğretmeni çok önemliHayırlı akşamlar herkese
Ilkokul 1. Sinifa giden Kızımın öğretmeni ile ilgili daha evvel de konu açmıştım
Bugün itibariyle konu şu
Bizden resim istedi 23 nisan dolayısıyla
Bende diğer veliler gibi evimi bayrak ve balonlar ile süsledim kızımı da güzelce giydirdim eline bayrak verdim ve resim çektim öğretmene yolladim o da sınıf wp grubuna attı
Sonra akşama doğru baktım bir kolaj yapmış muzikli bir video sınıfımızın öğretmenimizin adı yazıyor tüm çocukların bu evlerinde çekilip attıkları fotolar var benim kizimin yok
Video ilk geldi ben kızıma dedim ki gel annecim bak öğretmenin ne yapmış tamamını izledik bitti ve yavrum ağladı ben niçin yokum anne diye
Ki bu bize bu öğretmenin yaşattığı ilk travma değil kaçıncı oldu diğer konumda baksaniz görürsünüz
Hemen öğretmeni aradım sordum cevap olarak bana dedi ki " siz kızarsınız diye koymadım kızınızı "
Böyle bir şey olabilir mi zaten bu amaçla attım size resmi niçin kızayım dedim
Zaten ödevlerinizde eksik geliyor dedi
Hocam konu bu degilki şu an 23 nisan çocuk bayramı kutlaması için yaptığınız bir etkinliği konuşuyoruz dedim
Konuşma esnasında bana sen diye hitap edince bana sen demeyin çünkü ben size sen demiyorum dedim
Siz de bana bazen mersi diyorsunuz bende rahatsız oluyorum demez mi
Mersi kaba bir kelime midir dedim
Hayır ama Fransızca ben rahatsız oluyorum dedi
Vallahi aynen böyle söyledi
Sonuç olarak dedim ki sizi cimere şikayet edeceğim ( ettim de)
Ayrıca sınıf wp grubundan da çıktım
Öğretmeni de engelledim
Ama öfkem geçmedi başka ne yapabilirim
Anneyi bir kenara bırakın demisim. Yani anneden/veliden bağımsız bir cevap bekliyordum. Hatta o cevabı soru sorduğum üyeden beklemiştim.30 çocuktan birinin sadece ayrı tutulması öğretmenin öğrenciye olan tavrı değil
Öğretmenin veliye olan tutumudur
İster yorum olarak alın ister cevap
Ben böyle değerlendirdim :)))
Ama ayrıda düşünülemezVeliyle aralarındaki husumet çocuğa karşı olan davranışlarını hakli göstermez
Körlemesine öğretmen nefretinin olduğu bir forumda şaşırtıcı değilÖğretmenler kadar her olayı kisisellestiren başka meslek grubu görmedim.
Yanlışa da yanlış diyin yahu..
Bu kadar körlemesine babamın oğlunu savunmam. Her seferinde aynı şey.
Kesinlikle açık var ki alınıyor zatenBence ücretli öğretmenlik komple ülke ayıbı zaten.
Nefret mesleğe degil, kişiye olurKörlemesine öğretmen nefretinin olduğu bir forumda şaşırtıcı değil
Sonuçta burada bir çocuk başka bir çocuk tarafından dövülünce nöbetçi öğretmene saldırmaktan bahseden annelerin alkışlandığı
Öğretmenlerin sene de bir defa aldıkları eğitim ödeneğiyle okulun tüm fotokopilerinin karşılanması gerektiğini düşünenlerin olduğu bir yer
Şunları da eklemek isterim; "şimdi çocukların psikolojisi bozuluyor, bizim zamanımizda şöyleydi" diyen kişiler. Aslında kendilerinde nasıl yaralar açıldığınin farkında dahi değiller. Kendilerini dinlemeye dahi tahammülleri yok. İçinde oldukları hisler belki değersizlik belki yetersizlik belki ait olamama. Ama inkar etmek bize birşey mi oldu demek kendinle yüzleşmekten daha kolay.Konu sahibinin önceki konusunu hatırlıyorum, öğretmenle yıldızları barışmadı bir türlü.
Keşke o zaman sınıf değişikliği yapılsaydı.
Bu konu özelinde konuşacak olursak eğer konu aynen anlatıldığı gibiyse öğretmenin tutum ve yaklaşımı kabul edilemez.
Sırf kendisiyle meslektaş diye, sırf öğretmeni savunmak adına yorum yapan bazı meslektaşlarımın yorumlarını üzülerek hatta utanarak okudum.
Küçücük bir çocuğun duygularıyla alay ederek komik olduğunu zanneden bazı üyeleri de insafa ve izana davet ediyorum.
Hele o 'okulda olan okulda kalır' yazan, öğretmen olduğuna inanmak istemediğim üyenin yorumu sözün bittiği yer.
Okulda, duyulmasından çekindiğiniz şeyler mi yapıyorsunuz da çocukları böyle tembihliyorsunuz?
Allah korusun o çocuklardan biri, okulda, sizin gözetiminizin olmadığı bir yerde, kendisinden yaşça büyük birinin fiziksel ya da cinsel tacizine uğrasa; 'okulda olan kimseye anlatılmaz, öğretmenim öyle söyledi, susmam lazım' diye düşünecek.
Bunu da mı öngöremiyorsunuz?
Pedagojik formasyon almadınız mı?
Hiç mi çocuk psikolojisi adına bir kitap, makale okumadınız?
''Bu işin eğitimini almayanlar, öğretmeni eleştiremez'' diyenler;
bu işin eğitimini alanların bir kısmının hali pür melali ortada.
Fazla söze hacet yok.
Ayrıca biz de okul genelinde yaklaşık 120 okul öncesi öğrencimiz için toplu bir 23 Nisan videosu yaptık.
Tüm sınıflardan videosu gelen öğrencilerin isimleri yazıldı ve iki ayrı kontrol yapıldı.
İlk taslak yapıldıktan sonra öğretmenlerle olan whatsap grubumuzda video izlendi, tüm çocukların videosu var mı?
Son kontroller yapıldı ve ondan sonra yayınlandı.
Günü geçtikten sonra videosu gönderilen çocukların kaydı da onlar üzülmesin, ailenin emeği boşa gitmesin diye ana sayfada değil ama storyde yayınlandı.
Kısacası öğretmenin niyeti olsaydı, konu sahibinin çocuğu o videoda yer alırdı.
Unuttuysa konu sahibi hatırlattığında 'ama siz de eksik ödev gönderiyorsunuz , ama, ama....' demez hatasını telafi etmeye çalışırdı.
Konu sahibinin önceki konusunu hatırlıyorum, öğretmenle yıldızları barışmadı bir türlü.
Keşke o zaman sınıf değişikliği yapılsaydı.
Bu konu özelinde konuşacak olursak eğer konu aynen anlatıldığı gibiyse öğretmenin tutum ve yaklaşımı kabul edilemez.
Sırf kendisiyle meslektaş diye, sırf öğretmeni savunmak adına yorum yapan bazı meslektaşlarımın yorumlarını üzülerek hatta utanarak okudum.
Küçücük bir çocuğun duygularıyla alay ederek komik olduğunu zanneden bazı üyeleri de insafa ve izana davet ediyorum.
Hele o 'okulda olan okulda kalır' yazan, öğretmen olduğuna inanmak istemediğim üyenin yorumu sözün bittiği yer.
Okulda, duyulmasından çekindiğiniz şeyler mi yapıyorsunuz da çocukları böyle tembihliyorsunuz?
Allah korusun o çocuklardan biri, okulda, sizin gözetiminizin olmadığı bir yerde, kendisinden yaşça büyük birinin fiziksel ya da cinsel tacizine uğrasa; 'okulda olan kimseye anlatılmaz, öğretmenim öyle söyledi, susmam lazım' diye düşünecek.
Bunu da mı öngöremiyorsunuz?
Pedagojik formasyon almadınız mı?
Hiç mi çocuk psikolojisi adına bir kitap, makale okumadınız?
''Bu işin eğitimini almayanlar, öğretmeni eleştiremez'' diyenler;
bu işin eğitimini alanların bir kısmının hali pür melali ortada.
Fazla söze hacet yok.
Ayrıca biz de okul genelinde yaklaşık 120 okul öncesi öğrencimiz için toplu bir 23 Nisan videosu yaptık.
Tüm sınıflardan videosu gelen öğrencilerin isimleri yazıldı ve iki ayrı kontrol yapıldı.
İlk taslak yapıldıktan sonra öğretmenlerle olan whatsap grubumuzda video izlendi, tüm çocukların videosu var mı?
Son kontroller yapıldı ve ondan sonra yayınlandı.
Günü geçtikten sonra videosu gönderilen çocukların kaydı da onlar üzülmesin, ailenin emeği boşa gitmesin diye ana sayfada değil ama storyde yayınlandı.
Kısacası öğretmenin niyeti olsaydı, konu sahibinin çocuğu o videoda yer alırdı.
Unuttuysa konu sahibi hatırlattığında 'ama siz de eksik ödev gönderiyorsunuz , ama, ama....' demez hatasını telafi etmeye çalışırdı.
Turuncu hatırlamıyor musunuz?Nefret mesleğe degil, kişiye olur
Sevdiğim öğretmenlerim de var, arkalarında gevşemesini umduklarim da
33 yaşındayım, ilkokulda beni 2 sene okutan öğretmenimle hala görüşürüm. Olmasa okul hayatım biterdi.
Ama biktim. Eleştiriye tolerans sıfır.
Direkt herkes bizi kıskanıyor herkes bize saldırıyor modu.
Yahu ortada çocuk var, onun iyiliğine hareket etmek lazım, hadi veliler cahil, öğretmenler ne?
Yok pedagoji? Psikoloji? Davranış bilimleri?
Ben söyleyeyim.
Yarıdan fazlasının hayattaki tek başarısı kpss.
Kendini güncelleyen, yenilik takip eden öğretmen sayısı çok az.
Çocukları seven de malesef az.
Ama hep en hakli onlar.
Sizi tenzih ederim, herkes kendini bilir.
Turuncu hatırlamıyor musunuz?
Başka bir konuda, çocuğa öğretmeni tarafından gösterilen şiddeti normal,
hatta sınıf düzeni açısından elzem gören meslektaşlarım oldu.
C Cevizlipeynir ' in dediği gibi bazıları da; 'Nolmuş? Biz de dayak yedik anamızdan, babamızdan, öğretmenimizden,
hiç de psikolojimiz bozuk değil' demediler mi?
Pek çoğumuz çocukluk yaralarımızın farkında bile değiliz,
Cevizlipeynir'e bu konuda da katılıyorum.
Kendilerine yapılan en ufak bir eleştiriye,
'Bizi kıskanıyorsunuz, kudurun' yazan öğretmenler okumadık mı?
Burda, öğretmene 'siz' veliye ise 'sen' hitabını normal bulan insanlarla muhatabız.
Ben her konuda toptancılığa karşıyım.
Her yörenin, her meslek grubunun,
her cinsin iyisi, kötüsü, işini doğru yapanı, yanlış yapanı var.
Ne toplu linci ne de kayıtsız-şartsız meslektaş dayanışmasını doğru buluyorum.
Bazı konularda toplum olarak yememiz gereken daha kırk fırın ekmek olduğunu düşünüyorum.
Çocuk-insan konusunda çok geriden geliyoruz ne yazık ki.
Merak etmeyin öğretmenler asla birbirinin arkasını tutmazNefret mesleğe degil, kişiye olur
Sevdiğim öğretmenlerim de var, arkalarında gebermesini umduklarim da
33 yaşındayım, ilkokulda beni 2 sene okutan öğretmenimle hala görüşürüm. Olmasa okul hayatım biterdi.
Ama biktim. Eleştiriye tolerans sıfır.
Direkt herkes bizi kıskanıyor herkes bize saldırıyor modu.
Yahu ortada çocuk var, onun iyiliğine hareket etmek lazım, hadi veliler cahil, öğretmenler ne?
Yok pedagoji? Psikoloji? Davranış bilimleri?
Ben söyleyeyim.
Yarıdan fazlasının hayattaki tek başarısı kpss.
Kendini güncelleyen, yenilik takip eden öğretmen sayısı çok az.
Çocukları seven de malesef az.
Ama hep en hakli onlar.
Sizi tenzih ederim, herkes kendini bilir.
Ben de ekleme yapayım mı? O kadar çok ki aslında dilimize Fransızcadan yerleşen sözcükler.Kuaför, pantalon, randevu, jandarma vs vs Türkcede Fransizca kökenli bir cok kelime var. Ögretmene söyleyin bunlari da kullanmasin. Sacmalayacak yer bulamamis, mersi ye mi takilmis. Bu arad ben severim konustuklari dilleri farkli kelimelerle zenginlestiren insanlar. (Biliyorum konu disi bir yorum ama yazmasam olmazdi)