Evet olması gerekiyor. Okulunda eğitim verdiği öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülenler öğretmenler çünkü. Kavgayı engelledi diye, sigara içmemesi için öğrencisini uyardı diye öğretmenine sinir olup bıçaklayan öğrenciler var.
Sınıfın huzurunu bozduğu için kızıldığında velisini de okula çağırıp aşiretçe öğretmenin üstüne çullanıp öğretmeni dövenler var.
“Okullar açılsa da bi kurtulsam” diye evden yollanan ve doğru düzgün aile eğitimi görmeyen çocukların bir tanesiyle değil, hepsiyle ilgileniyor o öğretmen. Bir tanesiyle başa çıkmakta uğraşan bazı Türk anneleri, horozlanıp öğretmenlerin başına dikilmeyi çok iyi biliyor. Keşke kendi çocuklarına da ahlaki yönden bir eğitim vermeyi de bilse ama yok.
Derste dalga geçen, aşağılayan, küfürler eden öğrencilerle bütün gün sağlam psikolojide olup üstünde veli baskısıyla öğrencilere verimli olmaya çalışmak hiç de kolay değil. Evet, kesinlikle dokunulmazlık olması gerekiyor.
Bir öğretmene, bir sağlık çalışanına karşı daire komşusu gibi görüp kavga etmemek, saygı duymak için dokunulmazlık gerekiyor. Çünkü dokunulmazlık olmadığında öğretmenler öğrencileri tarafından bıçaklanıyor, velileri tarafından da dövülüyor.
Bu bakış açısıyla ilerlersek hastası tarafından darp edilen doktorlara, hemşirelere, sağlık çalışanlarına,
Terör saldırılarına uğrayan askere-polise,
Yine teröristlerin saldırısına uğrama ihtimali olan savcılara, hakimlere de dokunulmazlık vermek lazım.
-ki örneğini yaşadık Şehit Mehmet Selim Kiraz savcımızda, Allah rahmet eylesin-
Milletvekilleri zaten dokunulmaz.
Kısacası ülkenin yarısına dokunulmazlık verelim,
siz sağ ben selamet.
Bahsettiğiniz sorunlar ve çözüm yolları üzerinde elbette konuşulup tartışılmalı.
Yaşım 46, benim çocukluğumda öğretmene duyulan saygı şu anda yok buna da katılıyorum.
O zamanlar da öğrencisini acımasızca döven, aşağılayan öğretmenler vardı o da ayrı bir konu.
Eğitim camiası olarak çok ciddi sorunlarımız var amenna.
Bununla birlikte çözüm yolu olarak önerilen;
'öğretmenler eleştirilmesin hatta dokunulmazlık verilsin' yaklaşımı hem efektif değil
hem de hamasi.
Benim fikrim bu yönde.