-
- Konu Sahibi VuslataDair
Maalesef olması gereken gibi davranmıyor herkes. Dört yaşındaki çocuğumu koruyabilmek adına kendimce doğru davranış sergiledim. Çünkü ogretmenin karakterinde eksiklikler gördüm. Ben öğretmene öğretmen yarı annedir sizin işiniz çok önemli. Oğlum sizi hep anlatıyor diyince baktım ogun oğlum geldi öğretmen saçımı okşadı dedi. Çocuğun günlük resimlerini daha fazla atmaya başladı. Nabza gire şerbet vermek gerekiyor bazen. Yolunda gitmeyen şeyler olunca üç ayın sonunda ayrılma kararı aldık.davranış çocuğunuzu korumak adına mantıklı olmuş. fakat benim asla anlayamayacağım ve her zaman kızacağım şey şu: öğretmen eleştirilemez diye bir kural yok. fakat çevremde gözlemliyorum öğretmenlerin büyük bir kısmı hiçbir şekilde eleştiri kabul etmiyor.
sizin örneğinizde, ben iyi davranınca öğretmen çocuğuma daha ilgili davrandı demişsiniz. anaokulu dahi olsa o, oğlunuzun öğretmeni. sizinle sıkıntı yaşasa dahi çocuğunuza bunu yansıtamaz. dışarıdan konuşmak kolay diyenler için de şu örneği vereceğim: hadi biz özel sektörde çalışanız. şirketteki çalışanlarla sorunlarımızı işimize yansıtalım, 1-2 olur, 3.de işte bu kapı derler adama. çocuklarda öğretmenlerin işleridir.
bu derece kendi yaptığı herşeyi doğru sanan bir öğretmenin yetiştirdiği çocuklara nasıl bir faydası olabilir.
daha önce başka bir konuda da yazmıştım; öğretmenlik, doktorluk, avukatlık direkt insanın hayatı ile ilgili mesleklerdir. bu işleri yapan insanlar bu mesleklerin ideallerini kişiliklerinde yaşatan ve özel hayatlarında dahi uygulayan kişiler olmalıdır. çünkü kimse özünde olmadığı biri gibi olup bunlar gibi hayata dokunan işleri yapmamalı bana göre.
misal içip içip karısını döven bir avukatın, evde çocuğuna hakaret eden bir çocuk doktorunun mesleki başarısı bence anlamsızdır.
belki düşüncem çok uç ama bana göre olması gereken budur. hadi bu kadar uca gitmesin kimse, en azından soru sorulmasını ve eleştiriyi karşılamayı öğrenmek gerek.
Önceki konu linki nedir bulamadımKadroyu siz vermiyorsunuz Allahtan. Adam 18 yıllık öğretmenmiş önceki konuyu da biliyorum. Hanımefendi adama en baştan gıcık en baştan eleştiriyor sevmiyor. Tek taraflı dinliyorsunuz. Ben hemen her gün bu tarz şikayetler duyuyorum. Eğer ciddi bir sıkıntı varsa bu hep karşılıklı oluyor. Ama veli tarafı her zaman haklı olduğunu savunuyor.
Maalesef olması gereken gibi davranmıyor herkes. Dört yaşındaki çocuğumu koruyabilmek adına kendimce doğru davranış sergiledim. Çünkü ogretmenin karakterinde eksiklikler gördüm. Ben öğretmene öğretmen yarı annedir sizin işiniz çok önemli. Oğlum sizi hep anlatıyor diyince baktım ogun oğlum geldi öğretmen saçımı okşadı dedi. Çocuğun günlük resimlerini daha fazla atmaya başladı. Nabza gire şerbet vermek gerekiyor bazen. Yolunda gitmeyen şeyler olunca üç ayın sonunda ayrılma kararı aldık.
Çocuğa kötü davranma sorunu olur.tıpkı bu konu sahibinin yaşadığı gibi. Siz öylesiniz diye herkes sizin gibi olacak değilÖğretmenin nasıl biri olduğunu bilmiyorum daha önceki konuları okumadım. Bende öğretmenim yeri geldi benimde veliyle problemim oldu. Hatta 1. Sınıftaydık. Çocuğa kötü davranma gibi bir şey asla söz konusu olamaz. Veliyle olan tartışma en fazla bir iki gün canımı sıktı ama çocuktan soğuma, kötü davranma olmadı. Zaten böyle bir davranış ortaya çıkarıyorsa sınıf değişimi kesinlikle olmalı.
Siz haberi haberi okuduğunuza emin misiniz? Siz benim yorumumu algıladığınız mı? Diyorum kiiiiiiii şikayet edenlerin yanına belki bir Allah ın kulu da teşekkür etmek ister diye yeni hat açıldı diyorum. Yeni hattın ne hattı olduğunu okuyun ve tekrar gelin. Hayatınızda bşr tane iyi öğretmen görmediniz mi? Gördüğünüzde teşekkür ettiniz mi? Hiç sanmamMilli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada MEBİM Alo 147 Öğretmen Şikayet Hattı'nın yerinen MEBİM 444 0 632 hattının açıldığı belirtildi. Bu ne peki yalan haber mi siz de uyanın da az haber okuyun ilkokul çocuğunun psiklolojisini bozan üstüne mersi demişmiş falan saçma suçlamalar yapan bir öğretmenin nesine teşekkür edelim ben ağzıma edene teşekkür edemem kusura bakmayın siz istiyorsanız teşekkür edin
Böyle konular Cimer’e mi şikayet ediliyor ki? Bir de Bimer var o ne oluyor
Önceki konu linki nedir bulamadım
Okuldan aldım çünkü tutumları yanlıştı.normalde hayatta olması gereken bir şey tutumunuz. ama bir çocuğun sağlıklı eğitimi için buna gerek duymak bence acı olan..
umarım şimdi okul ve öğretmenle sıkıntısızdır herşey..
Konuyu okuyunca konu sahibinin abartttigini dusunmustm ama eski konuyu okuyunca öğretmenin manyak olduğunu anladım haklı valla veliBir öğretmen konusu da benden ( 1. Sınıf)
Merhaba Kızım 1. Sınıfa başladı Öğretmenimiz erkek 18 yıllık öğretmen devlet okuluna gidiyor kuzum şimdi maddeler halinde sıralamak istiyorum şikayetlerimi 1.hiç abartmıyorum okulun açıldığı ilk haftadan itibaren yani ilk hafta da dahil her cuma sınav yaptı ilk hafta ne sınavı yaptı derseniz...www.kadinlarkulubu.com