- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
Çok tesekkur ederım çok güzel uzun uzun yazmıssınız.yorumları tam okumadım benden önce yazıldı mı bilemiyorum.
bence hayatının büyük bölümünde hep sizin etkiniz var.
olumlu niyetle ona odaklı zihniniz.
farkında olmadan da bunu gösteriyorsunuz.
benim büyük kızımla öyle bir bağım var.
onu çok özenle yetiştirdiğimi düşünürken hata yapmasına,üzülmesine,kısaca kendi başını becermesine fazla fırsat verememişim.
çevremde gördüğüm kişiler ve çocuklarında da gözlemliyorum.
karşı komşum 6. sınıf olan oğlunun çantasını taşıyor ve okula götürüyor 100m ilerde okul ayrıca.
diğer bir arkadaşım her gün öğlen de dahil okulda bitirdi ilkokulu.
kızı 5. sınıf. her sabah pencereden servise binene dek bakıyor.
büyük olan aynı okul çocuklarına kantine gidecek yardımcı olun diyor.
benim kızım da aynı okulda.
çok tuhaf buluyor ki ben kızımı o helikopter anne vari büyütmüşüm.
ilkokulda çok peşind olmadım açıkcası.
sadece öğlen yemek götürürdüm işime yakın olduğu için.
iki çocuğum daha var.
bakıcı ile ve kreşde büyüdüler.
ama onlar daha relaks.
daha haklarını savunuyorlar.
büyük gibi aşırı duygusal değiller.
sevdiği bir spor kursuna verin.
drama da herhangi amatör bir kurs olsun.
normal çocukların olduğu,normal bir yer.
tabiri yerindeyse el bebek,gül bebek bir dünya yok maalesef.
kavga etmeyi de öğrenecek eğer üzerine gidiliyorsa.
ben de aman sana vurana vurma dedim hep oğluma.
ama en yakını kuzeni zorluyordu okulda.
bir gün sınıfın ortasına iyi bir kavga etmişler.
duyunca yine konuştuk doğru olmadığı ile ilgili ama herkes aynı hassasiyette mi yaklaşıyor çocuğuna?
terbiye sınırları içinde kendini savunsun.
site abhçesine ilk indiğinde hep ağlardı.
çünki hiç alışmamış o tarz hareketlere.
şimdi sesini yukarıdan duyuyorum,hakkını savunuyor.
baskın annelerin sakin oğulları olur genelde.
çünki gözlemleyerek oluştururlar kişiliklerini.
normal süreçte nasıl davranıyorsunuz bilemiyorum ama her gün okula giden anneler var.
eğer hayatı öğrenecekse ağlayacak,üzülecek ama güçlenecek.
Ben calısıyorum o sebeble okula gıdemıyorum. Ne anaokulunda ne ılkokulda hıc bır zaman aglamadı, ortama gırmeye hep heveslı basladı.
Gecen sene bır kere topluca bır sekılde baska bır sınıftan dayak yemıs, sonrakı gun ben ayrı, esım ayrı, annem ayrı okulu bastık tabı egenın haberı yok egeden ozur dılettık cocukları sınıfa aldı ogretmen.
Ege dısarı cıkıyor benım evımın altında babamın ve abımlerın ısyerlerı var, yazın orada masa olur bızım akrabalar orada oturur cocuklarda bıraksan sabahtan aksama kadar orada vakıt gecırırler cocuklarla oynar. Ege kendınden buyuk cocuklarla oynuyor hıc kavga yok zaten egeden en az 3-5 yas buyuk oldukları ıcın onunla kavga etmıyorlar. Bır kac kere mahalleden arkadasını bıze getırdı oynadılar. hıc kavga etmeden .
Onun dısında tatıllerde hıc kendısı baglantıya gecmıyor arkadas edınmek ıstemıyor, hos zaten cocuklar ya havuzda ya denızde. Oyle mını cluba hıc bırakmadık acıkcası bu sene gıttımız otellerde uzun kaldık o yuzden mını cluba da gırsın
b ızde babanla kahve ıcelım dedım ama dans ıdı konu ve cogu yabancı ege gırmedı ıstemedı , bir dahada zorlamadık.
Ama korkuları olan bır cocukta degıl yanı hıc bı zaman cok buyutmemıstım bu konuyu rehberlıge gıden ekadar , yukseklık korkusu yok mesela, rafting profilde gozuktugu gibi paraşüt vs gibi aktivitelerimiz oldu , hiç problem cıkarmıyor ve kendı ıstegıyle katıldı bunlara. Mesela yüzüyor ege 3 senedir. Ama baya baya yuzuyor bu sene dedıler kı sasırdık turk cocukları pek yuzmezler hayret , ege de dondu dedı kı ben tup bebegım de ondan . Yanı sanırım tahmınım gozlemledıgım kadarıyla elestırılmedıgı , duzeltılmedıgı , kendı halınde basardıgı seylerde cekıngenlık yapmıyor. Ama kendıne guvendıgınınden emın olmadıgı noktalarda gerı adım atıyor.
Fakat bılmem etkısı var mı bak anlatırken hatırladım egeyı bu sene son gıttımız tatılde, ben kaybettım. Odadan kahvaltıya gıderken arkamı bır dondum yok ! Otel kapatıldı ve hemen gorevlıler arabalarla aradılar 20-25 dk sonra otelın yatay olarak sonunda bulundu aglarken. acaba orada cokmu korktu da hanı rehberlıge gıdecek kadar bısey oldu. Onu getırdıklerınde bende aglıyordum tabı . Dha sonra bı kac kere sordum ne hıssettın cok korktunmu , cocuk annesını kaybetmıs aglıcak tabı dıyede cok bılmıs cevaplarıda var bu arada.
Arada kalmaya akrabalarada gıdıyor , orada yemek fılan ıstıyormus mesela yogurtlu ekmegı cok sever , ne bılım bellı alanlarda dıye dusunuyorum cekıngenlıgını ben ama bılemıyorum .