Çocuk kaynaştırma öğrencisi dediniz değil mi? Bütün kaynaştırma öğrencileri tanı almış oluyorlar. Tanı doğrultusunda zaten özel eğitim sınıfına ya da kaynaştırma olarak normal sınıflara yönlendiriliyorlar. Ramda çocuğun kaynaştırma alması uygun görülmüş ve bu doğrultuda sınıfınıza yerleştirilmiş. Problem davranışlar varsa rehberlik öğretmeni, siz ve veli ortaklaşa çalışarak bu durumu çözmelisiniz kaldı ki çocuğa sene basında hazırladığınız bepte problem davranışları da ekleyip davranış değiştirme metodlarınızı da belirtmeniz gerekliydi. Çocuğun vurma, bağırma, düzen bozma davranışları varsa öncelik bunları halletme. Sadece konuşarak değil, örneğin sınıfa arkanızı döndüğünüzde bir huzursuzluk çıkıyorsa çocuğu tahtaya yanınıza kaldırıp kitabı tut ben yazacağım, hadi silgiyi tut yahut benimle yaz tarzı etkinliğe bire bir katılımını sağlayabilirsiniz. Görmezden gelme de bir çözüm ama işin içinde başka çocuklara zarar verme varsa davranış ortaya çıkmadan müdahale edebileceğiniz yakınlıkta olmanız gerekli. Muhtemelen gösteride de bahsi geçen davranışların temelinde ilgi çekme, kabul görmediği için kendini farklı yollarda ifade etmeye çalışması söz konusu. Bunları engellemeye sözel+ fiziksel pekiştireçlerle desteklemeye odaklanın. Akran öğretimine de başvurabilirsiniz (grup etkinliklerinde, sizin gözetiminizde). Çocuk öğretmen tarafından kabul görmediğinde (daha doğrusu öğretmenin çocuktan rahatsız olduğunu diğer çocuklar hissettiğinde) sınıftaki- okuldaki bütün öğrenciler dışlamaya başlar. Bu bir ekip işi aile, siz, rehberlik öğretmeni birlikte hareket etmelisiniz. Sizin yalnız bırakılma mevzunuza gelince idarenin de rehberlik öğretmeninin de arkanızda duracağını sanmıyorum. Veli kaynaştırma öğrencisini dışladığınızı, gösteriye katmadığınızı yazılı olarak şikayet ederde soruşturma açılır, memler bu konularda hassas. Soruşturma akabinde sene basında hazırladığınız bepte problem davranışlara yönelik çalışma yapıp yapmadığınıza vs bakılır. Tavsiyem Veli ile ortaklaşa bir karar alıp problem davranışlar üzerinde çalışmanız. Okulunuzda varsa destek oda hizmetinden çocuğun yararlanmasını sağlayın.