Ben bu ogretmeni cimere sikayet ettim baska nereye sikayet edebilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayırlı akşamlar herkese
Ilkokul 1. Sinifa giden Kızımın öğretmeni ile ilgili daha evvel de konu açmıştım
Bugün itibariyle konu şu
Bizden resim istedi 23 nisan dolayısıyla
Bende diğer veliler gibi evimi bayrak ve balonlar ile süsledim kızımı da güzelce giydirdim eline bayrak verdim ve resim çektim öğretmene yolladim o da sınıf wp grubuna attı

Sonra akşama doğru baktım bir kolaj yapmış muzikli bir video sınıfımızın öğretmenimizin adı yazıyor tüm çocukların bu evlerinde çekilip attıkları fotolar var benim kizimin yok

Video ilk geldi ben kızıma dedim ki gel annecim bak öğretmenin ne yapmış tamamını izledik bitti ve yavrum ağladı ben niçin yokum anne diye

Ki bu bize bu öğretmenin yaşattığı ilk travma değil kaçıncı oldu diğer konumda baksaniz görürsünüz
Hemen öğretmeni aradım sordum cevap olarak bana dedi ki " siz kızarsınız diye koymadım kızınızı "
Böyle bir şey olabilir mi zaten bu amaçla attım size resmi niçin kızayım dedim
Zaten ödevlerinizde eksik geliyor dedi
Hocam konu bu degilki şu an 23 nisan çocuk bayramı kutlaması için yaptığınız bir etkinliği konuşuyoruz dedim

Konuşma esnasında bana sen diye hitap edince bana sen demeyin çünkü ben size sen demiyorum dedim
Siz de bana bazen mersi diyorsunuz bende rahatsız oluyorum demez mi
Mersi kaba bir kelime midir dedim
Hayır ama Fransızca ben rahatsız oluyorum dedi
Vallahi aynen böyle söyledi
Sonuç olarak dedim ki sizi cimere şikayet edeceğim ( ettim de)
Ayrıca sınıf wp grubundan da çıktım
Öğretmeni de engelledim
Ama öfkem geçmedi başka ne yapabilirim
Tek taraflı gelmedi bana bu olay. Mersi kelimesi açıkçası arada resmiyet olması gereken birine söylenmez. Çünkü bizim ulkemizde Mersi kelimesi biraz farklı kullanılır. Kendini üstün gören insanlar küçük gördüğü insanlara kullanır. Yada şımarık ca kullananlar olur. Bilemedim. Belliki daha önce aranızda birşeyler olmuş. Altı boş değil. Eğer kızınız bu öğretmen de devam edicekse yanlış yapmışsınız . Çünkü öğretmenle aranızda soğuk savaş var olan çocuğa olcak. Benim oğlumun anaokulu ogretmeninde vardı bazı sıkıntılar. Ama ben öğretmeni pohpohladim. Çünkü didiklersem zaten kadın uyuz çocuğuna kötü davranbilir diye korktum. Ben kadına iyi davranınca kadın ogluma daha ilgili davranmaya başladı. Neyse sonunda başka olaylar yüzünden okuldan aldım.ogretmen çirkin yüzünü net gosterdi. Ama bu süreçte oğlum zarar görmesin diye öğretmeni alttan aldım hep. Çocuğu okuldan alırken de herşeyi müdüre anlattım. Ama bu anaokulu yani. Gitmek zorunda değil. Sizin durum farklı.

Konu sahibinin önceki konusunu hatırlıyorum, öğretmenle yıldızları barışmadı bir türlü.
Keşke o zaman sınıf değişikliği yapılsaydı.
Bu konu özelinde konuşacak olursak eğer konu aynen anlatıldığı gibiyse öğretmenin tutum ve yaklaşımı kabul edilemez.
Sırf kendisiyle meslektaş diye, sırf öğretmeni savunmak adına yorum yapan bazı meslektaşlarımın yorumlarını üzülerek hatta utanarak okudum.
Küçücük bir çocuğun duygularıyla alay ederek komik olduğunu zanneden bazı üyeleri de insafa ve izana davet ediyorum.
Hele o 'okulda olan okulda kalır' yazan, öğretmen olduğuna inanmak istemediğim üyenin yorumu sözün bittiği yer.
Okulda, duyulmasından çekindiğiniz şeyler mi yapıyorsunuz da çocukları böyle tembihliyorsunuz?
Allah korusun o çocuklardan biri, okulda, sizin gözetiminizin olmadığı bir yerde, kendisinden yaşça büyük birinin fiziksel ya da cinsel tacizine uğrasa; 'okulda olan kimseye anlatılmaz, öğretmenim öyle söyledi, susmam lazım' diye düşünecek.
Bunu da mı öngöremiyorsunuz?
Pedagojik formasyon almadınız mı?
Hiç mi çocuk psikolojisi adına bir kitap, makale okumadınız?
''Bu işin eğitimini almayanlar, öğretmeni eleştiremez'' diyenler;
bu işin eğitimini alanların bir kısmının hali pür melali ortada.
Fazla söze hacet yok.

Ayrıca biz de okul genelinde yaklaşık 120 okul öncesi öğrencimiz için toplu bir 23 Nisan videosu yaptık.
Tüm sınıflardan videosu gelen öğrencilerin isimleri yazıldı ve iki ayrı kontrol yapıldı.
İlk taslak yapıldıktan sonra öğretmenlerle olan whatsap grubumuzda video izlendi, tüm çocukların videosu var mı?
Son kontroller yapıldı ve ondan sonra yayınlandı.
Günü geçtikten sonra videosu gönderilen çocukların kaydı da onlar üzülmesin, ailenin emeği boşa gitmesin diye ana sayfada değil ama storyde yayınlandı.
Kısacası öğretmenin niyeti olsaydı, konu sahibinin çocuğu o videoda yer alırdı.
Unuttuysa konu sahibi hatırlattığında 'ama siz de eksik ödev gönderiyorsunuz , ama, ama....' demez hatasını telafi etmeye çalışırdı.
Öğretmen hatadan muaf mı? Burada 40 sayfa neyi tartıştınız bilmiyorum ama ilk 9 sayfa "Mersi" kelimesi tartışılmış.
Öğretmen olarak benim hatam bir çocuğu 23 Nisan günü unutmak olsaydı, annesi de "Çocuğum neden yok, ağladı" deseydi çok mahcup olurdum ama "Siz de mersi dediniz ben de sen dedim ödeştik" filan allasen biri der Ankara, biri der kçın kara; bilinçli yapılmış ya da yapılmamış, hatanın telafisi koca kadın, öğretmen olarak bu mu olmalı gerçekten?

Hadi veli cahil, hadi çocuk şımarık da; öğretmen ne? Ne bu yani, insan "Kusura bakmayın, düzeltmek için ilgileneceğim" filan der unuttuysa değil mi? Şu gereksiz savaşın altında kasıt ve egodan başka bir şey yok, değil bir öğretmene, insana yakışmayan hareketler.

Bi de hemen bağlanmış eppek edebiyatına, eppek de eppek... Eppek öpersiniz çocuk itersiniz mantığı aferin.
Ortada hiçbir sebep yokken Ali gelip Veli'ye tokar atar, buna Veli karşılık verip Ali'nin koluna vurunca Ali Veli'yi şikayet eder. Bunu çocuk kavgası olarak düşünebilirsiniz. Öğretmenin tavrı biraz Ali'ye benziyor.

Mesajınız iyi güzel de, anneyi bir kenara bırakın. 30 çocuğun içinde bir çocuğu sürekli dışlamak normal midir?
Bana kalırsa bu öğretmenin öğrenciye olan tavrı değil
Öğretmenin veli ile olan anlaşmazlığı gibi gözüküyor
Ve evet bazen veli ve öğretmen arasındaki problemler çok çirkin boyutlarada varabiliyor
Ben bu durumlarada öğretmen ve sınıf değişikliğinin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum
Çünkü olan her olumsuzluk çocuğa ve eğitim hayatına yansıyacaktır
Gerek yok bunlara

O mother issue lu kart herife söyle hıncını baska yerden çıkarsın küçücük çocuktan degil. Bence senin cocugunu kollayip korumani, olaylari elestirebilmeni fln kiskanmis. Çünkü anasindan kontrol amacli ilgili görmüş ve sevgi gormemis bu insan müsveddesi çalışkan olmayi hayattaki en onemli sey sanio.

Ben de bunun daha beteri .... Lerden dolayi hala öğretmenleri sevmem. Allahindan bulsunlar. Durduk yere kulak zarimi patlatti ilkokul2 de sinif ogretmeni olacak deli.

Cikma bi daha gruptan falan rezil et onu. Söyle geri alsinlar seni gruba herkesin icinde soyleyin niye koymadiniz kizimi de ayni sorulari tekrar sor. Gece gündüz ara tekrar sor ayni seyi =) hakaret ettir kendine kaydet onu da.

Kizina da sey de ogretmenin senden özür diliyir senin fotoğrafın silinmis yanlislikla hemen yapması gerekmis bana tekrar soracak vakti olmamis senden cok özür diliyor. Ses kaydı al gruba da at. Histerik seyler yap belli ki normal konusmadan anlamio dangalak.
Neyin kafasını yaşıyorsunuz siz ya 😂😂

Konu sahibinin önceki konusunu hatırlıyorum, öğretmenle yıldızları barışmadı bir türlü.
Keşke o zaman sınıf değişikliği yapılsaydı.
Bu konu özelinde konuşacak olursak eğer konu aynen anlatıldığı gibiyse öğretmenin tutum ve yaklaşımı kabul edilemez.
Sırf kendisiyle meslektaş diye, sırf öğretmeni savunmak adına yorum yapan bazı meslektaşlarımın yorumlarını üzülerek hatta utanarak okudum.
Küçücük bir çocuğun duygularıyla alay ederek komik olduğunu zanneden bazı üyeleri de insafa ve izana davet ediyorum.
Hele o 'okulda olan okulda kalır' yazan, öğretmen olduğuna inanmak istemediğim üyenin yorumu sözün bittiği yer.
Okulda, duyulmasından çekindiğiniz şeyler mi yapıyorsunuz da çocukları böyle tembihliyorsunuz?
Allah korusun o çocuklardan biri, okulda, sizin gözetiminizin olmadığı bir yerde, kendisinden yaşça büyük birinin fiziksel ya da cinsel tacizine uğrasa; 'okulda olan kimseye anlatılmaz, öğretmenim öyle söyledi, susmam lazım' diye düşünecek.
Bunu da mı öngöremiyorsunuz?
Pedagojik formasyon almadınız mı?
Hiç mi çocuk psikolojisi adına bir kitap, makale okumadınız?
''Bu işin eğitimini almayanlar, öğretmeni eleştiremez'' diyenler;
bu işin eğitimini alanların bir kısmının hali pür melali ortada.
Fazla söze hacet yok.

Ayrıca biz de okul genelinde yaklaşık 120 okul öncesi öğrencimiz için toplu bir 23 Nisan videosu yaptık.
Tüm sınıflardan videosu gelen öğrencilerin isimleri yazıldı ve iki ayrı kontrol yapıldı.
İlk taslak yapıldıktan sonra öğretmenlerle olan whatsap grubumuzda video izlendi, tüm çocukların videosu var mı?
Son kontroller yapıldı ve ondan sonra yayınlandı.
Günü geçtikten sonra videosu gönderilen çocukların kaydı da onlar üzülmesin, ailenin emeği boşa gitmesin diye ana sayfada değil ama storyde yayınlandı.
Kısacası öğretmenin niyeti olsaydı, konu sahibinin çocuğu o videoda yer alırdı.
Unuttuysa konu sahibi hatırlattığında 'ama siz de eksik ödev gönderiyorsunuz , ama, ama....' demez hatasını telafi etmeye çalışırdı.
Bravo 👏Siz de öğretmen olarak ;Ne kadar açık görüşlü ,bilinçli ,aklı başında konudan sapmadan asıl mesele çocuk duygusu üzerinden ele alarak yazmışsınız .sizin gibi veliyi değil de çocuğu düşünerek empati yaparak yorum yazan öğretmenlere saygım sonsuz .mesleginiz daimi olsun .

Konu öğretmen olunca sayfalarca yorum yazılmış 🤭 nedir bu öğretmen düşmanlığı? Öğretmen söz konusu olunca herkes yorum yapma eleştirme hakkı görüyor kendinde 🤨
Öğretmen düşmanlığı değil bu
Hepimizin öğretmenler ile ilgili anıları biriktirdikleri vardır
İnsan hayatana güzel yön veren öpretmenlerin yanında berbat öğretmenlerde var
Onun için hepimizin az çok fikri var bu konuda
Şimdi konu sahibinin yaşadığı olayı onun dilinden bakış açısından okuyoruz
Ve çoğumuz anneyiz
Bu anneylede çok rahat enpati yapabiliyoruz
Konu sahibini eleştiren çoğunluk ise genellikle meslektaşı bu öpretmenle enpati yapıp öğretmeni savunuyorlar
Burada kim haklı kim haksız tartışması çok yersiz anlamsız
Cimere yapılan şikayetende sonuç alınabileceğini sanmıyorum
Bu durumda olan çocuğa oluyor
Çözüm odaklı değil konu ve yapılan yorumlar eleştirmek yermek ego tatmini başka bişey değil

Bir zamanlar öğretmenlik yaptım ücretli öğretmenlik.
Önümüzdeki 25-30 öğrenci her biri ayrı bir dünya ayrı bir ailenin evladı.
Zor bir meslek çok dikkatli olmak gerek, sevgi ve şefkat dolu aynı zamanda ciddi disiplinli olmak gerek. Hiç bana göre değildi herkes yapamaz 😄
Zaten eğitimini almadığınız bir mesleği yapmak yanlış şu ücretli öğretmenliğe başka meslek gruplarında ki insanların başvuru yapılmasını engellesinler bu sefer ihtiyacı olan öğretmenler dışarda kalıyor kaç arkadaşım ücretli öğretmenlik yapamadı. Yanlış anlamayın sizlik bir durum yok genel söylüyorum üzgünüm

Tek taraflı gelmedi bana bu olay. Mersi kelimesi açıkçası arada resmiyet olması gereken birine söylenmez. Çünkü bizim ulkemizde Mersi kelimesi biraz farklı kullanılır. Kendini üstün gören insanlar küçük gördüğü insanlara kullanır. Yada şımarık ca kullananlar olur. Bilemedim. Belliki daha önce aranızda birşeyler olmuş. Altı boş değil. Eğer kızınız bu öğretmen de devam edicekse yanlış yapmışsınız . Çünkü öğretmenle aranızda soğuk savaş var olan çocuğa olcak. Benim oğlumun anaokulu ogretmeninde vardı bazı sıkıntılar. Ama ben öğretmeni pohpohladim. Çünkü didiklersem zaten kadın uyuz çocuğuna kötü davranbilir diye korktum. Ben kadına iyi davranınca kadın ogluma daha ilgili davranmaya başladı. Neyse sonunda başka olaylar yüzünden okuldan aldım.ogretmen çirkin yüzünü net gosterdi. Ama bu süreçte oğlum zarar görmesin diye öğretmeni alttan aldım hep. Çocuğu okuldan alırken de herşeyi müdüre anlattım. Ama bu anaokulu yani. Gitmek zorunda değil. Sizin durum farklı.

davranış çocuğunuzu korumak adına mantıklı olmuş. fakat benim asla anlayamayacağım ve her zaman kızacağım şey şu: öğretmen eleştirilemez diye bir kural yok. fakat çevremde gözlemliyorum öğretmenlerin büyük bir kısmı hiçbir şekilde eleştiri kabul etmiyor.

sizin örneğinizde, ben iyi davranınca öğretmen çocuğuma daha ilgili davrandı demişsiniz. anaokulu dahi olsa o, oğlunuzun öğretmeni. sizinle sıkıntı yaşasa dahi çocuğunuza bunu yansıtamaz. dışarıdan konuşmak kolay diyenler için de şu örneği vereceğim: hadi biz özel sektörde çalışanız. şirketteki çalışanlarla sorunlarımızı işimize yansıtalım, 1-2 olur, 3.de işte bu kapı derler adama. çocuklarda öğretmenlerin işleridir.

bu derece kendi yaptığı herşeyi doğru sanan bir öğretmenin yetiştirdiği çocuklara nasıl bir faydası olabilir.
daha önce başka bir konuda da yazmıştım; öğretmenlik, doktorluk, avukatlık direkt insanın hayatı ile ilgili mesleklerdir. bu işleri yapan insanlar bu mesleklerin ideallerini kişiliklerinde yaşatan ve özel hayatlarında dahi uygulayan kişiler olmalıdır. çünkü kimse özünde olmadığı biri gibi olup bunlar gibi hayata dokunan işleri yapmamalı bana göre.

misal içip içip karısını döven bir avukatın, evde çocuğuna hakaret eden bir çocuk doktorunun mesleki başarısı bence anlamsızdır.

belki düşüncem çok uç ama bana göre olması gereken budur. hadi bu kadar uca gitmesin kimse, en azından soru sorulmasını ve eleştiriyi karşılamayı öğrenmek gerek.

Öğretmen büyük hatalı ana sizinde yanlışlarınız var sanki. Görür görmez watsap gurubuna yazıp neden benim çocuğumun fotoğrafı yok diyebilirdiniz hem herkes şahit olurdu. Öğretmen bunu söylediğinde hayır bekliyorum ekleyin ve tekrar atın videoyu diyebilirdiniz hem çocuğunuz da üzülmemiş sevinirdi. Öğretmen ekledikten sonra da öğretmene gerekeni söyleseydiniz. Ardından da çocuğu o öğretmenden alirdiniz. Bence önceki sorunlar yani çocuğunuzun eksik ödevleri de öğretmen kaynaklı. Birinci sınıf öğretmeni çocukların gerek karakteri gerek geleceği ile alakalı çok büyük bir etkene sahip kesinlikle alın çocuğu o öğretmenden

Bana kalırsa bu öğretmenin öğrenciye olan tavrı değil
Öğretmenin veli ile olan anlaşmazlığı gibi gözüküyor
Ve evet bazen veli ve öğretmen arasındaki problemler çok çirkin boyutlarada varabiliyor
Ben bu durumlarada öğretmen ve sınıf değişikliğinin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum
Çünkü olan her olumsuzluk çocuğa ve eğitim hayatına yansıyacaktır
Gerek yok bunlara
Sorumun cevabı değil ki bu. Öyle mi yoksa?

Siz konuya bu şekilde yaklaşıyorsunuz ama şuan Bilim Kurulu acil koduyla toplantı halinde😎😎

Ne için? Sizin akıl sağlığınız ve embesilliğiniz üzerine mi?
Dalga geçtiği şeye bak embesilin, çocuk üzülmüş diye keyfe gelmiş. Sen misin konudaki öğretmen Allahın yetersizi?

Yazık, makaraya sardığı şeye bak ya.

Ben kendimi ispitledim, kasmayın.

Ben de bir öğretmenim ve iki tarafında hatalı olduğunu düşünüyorum. Her meslekte iyi kötü insanlar vardır bu karakter meselesidir. Siz ben gruba fotoğraflar attım dediyseniz ve sizin aranızda belli ki önceden de sıkıntılar olmuş ama buna rağmen çocuğu işin içine karışmamalıydı. Etik değil. Sizin eski konularınızıda inceledim öğretmenin geride olan bir öğrencisine erken gelip ders vermesini bile ayrımcılık olarak saymışsınız. Geride olan bir öğrenciye tabi ki gönüllü olarak erken gelip ders vermesi çok güzel bir davranış ki eğer bir öğrenci geride kaldıysa ve ya öğrenci konuyu anlamadıysa bir sonra ki ders yeni konuya geçmeden tekrar anlatılır. Burda tartışma konusu bile saçma arkadaşlar her yerde mesleğini iyi yapmayan insanlar bu gerçek ama tabi ki gerçekten bazı velilerde çok geçimsiz her şeyden nem kapan her şeyi kendi çocuğuna öncelik verilsin isteyen velilerde var. Bakın yeri geliyor insanlar buraya iki çocuğuyla başa çıkamadığını yazıyor dimi bir de kendinizi onların yerine koyun 30 40 çocukla ilgileniyorlar . Sınıfı yönetmek çok farklı. Konuyu anlatırken bir gözünüz kulağınız öğrencide takip etmek zorundasınız. Dikkat çekmek zorundasınız . İnsan yerine koymayan öğrencilerimiz var koca insanları dalgaya alan çocuklarımız var. Ama yine diyorum her öğretmen iyi diye bir şey yok gerçekçi olalım

Kesinlikle
Belli tipler var öğretmen konularını hazır bekliyorlar
Olayın öncesi olduğunu merci kelimesinden rahatsızlık duyulabileceğini söyleyen mesajlara bile sataşılmış
Konu öğretmen olunca sayfalarca yorum yazılmış 🤭 nedir bu öğretmen düşmanlığı? Öğretmen söz konusu olunca herkes yorum yapma eleştirme hakkı görüyor kendinde 🤨

Ne için? Sizin akıl sağlığınız ve embesilliğiniz üzerine mi?
Dalga geçtiği şeye bak embesilin, çocuk üzülmüş diye keyfe gelmiş. Sen misin konudaki öğretmen Allahın yetersizi?

Yazık, makaraya sardığı şeye bak ya.

Ben kendimi ispitledim, kasmayın.
Aman yavru sen ne yaptın :olamaz: :KK70:

Hayırlı akşamlar herkese
Ilkokul 1. Sinifa giden Kızımın öğretmeni ile ilgili daha evvel de konu açmıştım
Bugün itibariyle konu şu
Bizden resim istedi 23 nisan dolayısıyla
Bende diğer veliler gibi evimi bayrak ve balonlar ile süsledim kızımı da güzelce giydirdim eline bayrak verdim ve resim çektim öğretmene yolladim o da sınıf wp grubuna attı

Sonra akşama doğru baktım bir kolaj yapmış muzikli bir video sınıfımızın öğretmenimizin adı yazıyor tüm çocukların bu evlerinde çekilip attıkları fotolar var benim kizimin yok

Video ilk geldi ben kızıma dedim ki gel annecim bak öğretmenin ne yapmış tamamını izledik bitti ve yavrum ağladı ben niçin yokum anne diye

Ki bu bize bu öğretmenin yaşattığı ilk travma değil kaçıncı oldu diğer konumda baksaniz görürsünüz
Hemen öğretmeni aradım sordum cevap olarak bana dedi ki " siz kızarsınız diye koymadım kızınızı "
Böyle bir şey olabilir mi zaten bu amaçla attım size resmi niçin kızayım dedim
Zaten ödevlerinizde eksik geliyor dedi
Hocam konu bu degilki şu an 23 nisan çocuk bayramı kutlaması için yaptığınız bir etkinliği konuşuyoruz dedim

Konuşma esnasında bana sen diye hitap edince bana sen demeyin çünkü ben size sen demiyorum dedim
Siz de bana bazen mersi diyorsunuz bende rahatsız oluyorum demez mi
Mersi kaba bir kelime midir dedim
Hayır ama Fransızca ben rahatsız oluyorum dedi
Vallahi aynen böyle söyledi
Sonuç olarak dedim ki sizi cimere şikayet edeceğim ( ettim de)
Ayrıca sınıf wp grubundan da çıktım
Öğretmeni de engelledim
Ama öfkem geçmedi başka ne yapabilirim
Şikayet et ve öğretmeni yada okulu değiştir salgın bitince öğretmenle uğraşma müdüre ver dilekçeyi sonra cevap bekle öğretmen değişmezse olmazsa o okula verdiğin dilekçenin kopyasini ekle il yada ilçeye dilekçe ver çözerse ora çözer son olarak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X