Konu sahibinin önceki konusunu hatırlıyorum, öğretmenle yıldızları barışmadı bir türlü.
Keşke o zaman sınıf değişikliği yapılsaydı.
Bu konu özelinde konuşacak olursak eğer konu aynen anlatıldığı gibiyse öğretmenin tutum ve yaklaşımı kabul edilemez.
Sırf kendisiyle meslektaş diye, sırf öğretmeni savunmak adına yorum yapan bazı meslektaşlarımın yorumlarını üzülerek hatta utanarak okudum.
Küçücük bir çocuğun duygularıyla alay ederek komik olduğunu zanneden bazı üyeleri de insafa ve izana davet ediyorum.
Hele o 'okulda olan okulda kalır' yazan, öğretmen olduğuna inanmak istemediğim üyenin yorumu sözün bittiği yer.
Okulda, duyulmasından çekindiğiniz şeyler mi yapıyorsunuz da çocukları böyle tembihliyorsunuz?
Allah korusun o çocuklardan biri, okulda, sizin gözetiminizin olmadığı bir yerde, kendisinden yaşça büyük birinin fiziksel ya da cinsel tacizine uğrasa; 'okulda olan kimseye anlatılmaz, öğretmenim öyle söyledi, susmam lazım' diye düşünecek.
Bunu da mı öngöremiyorsunuz?
Pedagojik formasyon almadınız mı?
Hiç mi çocuk psikolojisi adına bir kitap, makale okumadınız?
''Bu işin eğitimini almayanlar, öğretmeni eleştiremez'' diyenler;
bu işin eğitimini alanların bir kısmının hali pür melali ortada.
Fazla söze hacet yok.
Ayrıca biz de okul genelinde yaklaşık 120 okul öncesi öğrencimiz için toplu bir 23 Nisan videosu yaptık.
Tüm sınıflardan videosu gelen öğrencilerin isimleri yazıldı ve iki ayrı kontrol yapıldı.
İlk taslak yapıldıktan sonra öğretmenlerle olan whatsap grubumuzda video izlendi, tüm çocukların videosu var mı?
Son kontroller yapıldı ve ondan sonra yayınlandı.
Günü geçtikten sonra videosu gönderilen çocukların kaydı da onlar üzülmesin, ailenin emeği boşa gitmesin diye ana sayfada değil ama storyde yayınlandı.
Kısacası öğretmenin niyeti olsaydı, konu sahibinin çocuğu o videoda yer alırdı.
Unuttuysa konu sahibi hatırlattığında 'ama siz de eksik ödev gönderiyorsunuz , ama, ama....' demez hatasını telafi etmeye çalışırdı.