Yalnız mı bırakılıyorum (özellikle öğretmen arkadaşlarım)

Bu işte ilaçla terapiyle çözülür. Neye taş koyuyor rehber öğretmen. Hele baba imza atmam hiç bir şey modunda... Baştan göz korkutmaya kalkışmış ama çocuğunu tedavi ettirmek zorunda olan o.

Başka çocuğa ruhsal ve fiziksel verdiği zararın karşılığı yok ki.
Hem kendi evladı hem başka çocuklar için yapmak zorunda olduğu şeylerden kaçılmaz ki.
İlaç kullanıyor çocuk ama kafalarına göre veriyorlar 3 de 2 ye düşürüyorlar kafalarına göre

İlaç kullanıyor çocuk ama kafalarına göre veriyorlar 3 de 2 ye düşürüyorlar kafalarına göre

Doz meselesini bilmiyor gibi davranıp tekrar doktorunuzla görüşün belki ilaç değiştirir yada doz ayarlaması yapar ama şu anki tedavi şekli fayda sağlamıyor deyin. Manipüle etmezseniz böyle velileri alt ederler sizi.

Kesinlikle idarenin de rehberliğin de ihmali söz konusu. Benim de sizinki gibi 2 tane öğrencim var benimkiler simarikligindan yapıyor, arkamı döndügüm anda birine yumruk tekme ağlatma küfür. İdareye söyledim çözüm yok. Rehber öğretmen de ücretli müdürün tanıdığı hiçbir iş yapmıyor. Böyle durumlarda okul rehberlik komisyonu tüm yükü ve suçu sınıf öğretmeninin üzerine atarak üç maymunu oynar.

Doz meselesini bilmiyor gibi davranıp tekrar doktorunuzla görüşün belki ilaç değiştirir yada doz ayarlaması yapar ama şu anki tedavi şekli fayda sağlamıyor deyin. Manipüle etmezseniz böyle velileri alt ederler sizi.
İlacı üç kere değiştiler,ona faydası olani piyasadan kaldırılmış.Doktor 10 günlük ilaç yazıyorsa randevu 15 gün sonraya oluyormuş,yetsin diye arada bir tane eksik veriyormuş,daha fazlasını isteyin,demekki ondan sonuç alamıyoruz demiştim en son.uygulamaya kalmadan bu olaylar oldu

Kesinlikle idarenin de rehberliğin de ihmali söz konusu. Benim de sizinki gibi 2 tane öğrencim var benimkiler simarikligindan yapıyor, arkamı döndügüm anda birine yumruk tekme ağlatma küfür. İdareye söyledim çözüm yok. Rehber öğretmen de ücretli müdürün tanıdığı hiçbir iş yapmıyor. Böyle durumlarda okul rehberlik komisyonu tüm yükü ve suçu sınıf öğretmeninin üzerine atarak üç maymunu oynar.
Aynen öyle yapıyorlar,ve de dün başka bugün başka konuşuyor rehberlik.

İlacı üç kere değiştiler,ona faydası olani piyasadan kaldırılmış.Doktor 10 günlük ilaç yazıyorsa randevu 15 gün sonraya oluyormuş,yetsin diye arada bir tane eksik veriyormuş,daha fazlasını isteyin,demekki ondan sonuç alamıyoruz demiştim en son.uygulamaya kalmadan bu olaylar oldu

Ailenin ihmali söz konusu bu şekilde düzenli kullanılan ilaçlarda hekimler doz ayarlaması o ve randevuyu çok net konuşurlar hastaları ile. En azından benim çevremde gördüğüm o şekilde. Ki devlette bahsettiğim uygulama.

İdare hep böyle onlar veliyi çok güzel idare edebilirler bunun önünü kesebilirlerdi fakat yapmamışlar.

23 nisan gosterisinde çok azda olsa çocuk olmalıydı. Sahada koşarak elinde sepetin içinde çiçekler bile etrafa alabilirdi dansa katılmasıda gösteriye yedirmeliydiniz.

Fakat hepimiz muhteşem öğretmen olarak başlamadık öğretmenlerde insan bizde hata yapabiliriz. Bu hata demiyorum ama olmasaymış sizin için daha iyi olurdu.

Bunlar tecrube

İdare hep böyle onlar veliyi çok güzel idare edebilirler bunun önünü kesebilirlerdi fakat yapmamışlar.

23 nisan gosterisinde çok azda olsa çocuk olmalıydı. Sahada koşarak elinde sepetin içinde çiçekler bile etrafa alabilirdi dansa katılmasıda gösteriye yedirmeliydiniz.

Fakat hepimiz muhteşem öğretmen olarak başlamadık öğretmenlerde insan bizde hata yapabiliriz. Bu hata demiyorum ama olmasaymış sizin için daha iyi olurdu.

Bunlar tecrube
Saymakla bitmeyecek etkinlik yaptım fakat hiç öğrenci çıkarma ihtiyacı hissetmedim daha önce.O çocuğun umrunda bile değildi gösteri,annesi de çıkarın deyince üstünde düşünmedim.Hem gösteri sırasında öyle çiçek dağıtmak fln dikkat dağıtırdı onca kişiye nasıl çiçek dagitsun.Babasi demiş ki kenarda bayrak tutabilirdi,bu onu tatmin edecek miydi cidden meraktayim

Saymakla bitmeyecek etkinlik yaptım fakat hiç öğrenci çıkarma ihtiyacı hissetmedim daha önce.O çocuğun umrunda bile değildi gösteri,annesi de çıkarın deyince üstünde düşünmedim.Hem gösteri sırasında öyle çiçek dağıtmak fln dikkat dağıtırdı onca kişiye nasıl çiçek dagitsun.Babasi demiş ki kenarda bayrak tutabilirdi,bu onu tatmin edecek miydi cidden meraktayim
Bir öneriydi evet bayrakta olabilirdi. Ama annesi çıkarın demiş zaten izin verilmiş. Zaten ne yaparsanız yapın idare sizi korumadigi için suçlu olurdunuz. Bosverin takmayin bisi çıkmaz..

Bendede kaynastirma ogrencisi var cok nadir kizlara kufur ediyor yada cocuklara laf atiyor.ben kizdigim zaman duruyor sozumu dinliyor.sizinki kaynastirma degil bu kadar siddet gosteren birinin ozel egitim sinifinda olmasi lazim

okul rehber öğretmenlerinden çok bir şey beklemeyin. görevini hakkıyla yapan binde birini tenzih ederek söylüyorum ki yüzde 98 i odasında film izleyip boş dersleri olan öğretmenlerle çene çalıyorlar.
Bizdede 2 kisi var.bi tanesi cozum bulmaya calisiyor digeri vasat otesi vasat.daha konusmayi bile beceremeyen asosyal biri cocuklara nasil fayda saglayacak bilmiyorum.simdiye kadar hicbiri sorunh cozdugunu gormedim.

İlaç kullanıyor demişsiniz ama bir davranış değişikliği gozlenmemis.
Tekrar bir çocuk psikiyatristinden randevu alinmasi lazım.Doktor duruma göre ilaç değişikliği veya doz artışı verebilir.
Siz tek başınıza mücadele etmek zorunda değilsiniz.
Tamam çocuğu gösteriden çıkarmak vs doğru değil kendini dışlanmış hissedebilir bunların hepsi teorik olarak doğru.
Ama pratikte size kim destek oluyor ?
Ebeveynlerin tutumu pek yapıcı değil zaten belli ki.
Rehberlik birimi de eksik yapıyor bir şeyleri.
Rehabilitasyon merkezine de gidebilir ayrıca çocuk ücretsiz eğitim alma hakkı var oraya gidiyor mu?

Bir de ben 17 yıldır bu işin içindeyim hiç şikayet edilmedim,süreç nasıl işliyor hiç bilmiyorum da.İşe bak ya çocuğu çekiyorum üstüne bunları yaşıyorum.
Daha geçen bu konu konuşulurken dedim ki neyimi şikayet edecekmis,onlar bulurlar bisryler merak etme dediler,y arkadasa sahte darp raporu çıkarmış çocuğumu darp etti diye dediler,ben şok.İste böyle yalandan şeyler ürkütüyor beni
Her türlu iftirayı atabilirler hocam ama içiniz rahat olsun ben bir şey olan öğretmen hiç görmedim.Ailenin de şikayet edeceğini zannetmiyorum gözünüzü korkutmuslar çocuklarının ne olduğunu biliyorlardır zaten kabul edecek bir şey bulamamışlar siz İdareyle konuşun başka sınıfa alabiliyorlar da alsinlar

Özel eğitim öğrencisi değil.Dil konuşma terapisi alıyor.Dikkatini asla toplayıp da bir cümleyi bile dikkatle dinleyemiyor,okula boş gelip boş gidiyor.Bunu kaç kez söyledim davranış bozukluklarindan akademik başarıya asla sıra gelmiyor.Simdi özel eğitime gitsin desem çocuğu iyice uzaklaştırma istiyor derler,bunu rehberlikci söylemeli soylenecekse
Tabiki siz özel eğitime gitsin diyemezsiniz rehber öğretmen de diyemez. Siz yönlendirirsiniz RAM raporunu gözden geçirir ihtiyacı varsa yeniler.Ama sorun hiperaktiviteymiş bütün mesajlarınızı okumamıştım ilk mesajdan başka türlü düşünmüştüm

bir veli olarak aynı fikirdeyim hocam.ayda 1 bile sınıfların 40 ar dakikasını alıp konuşma yapabilirlerdi akran zorbalığı ergenlik verimli ders çalışma saygı vs konularında ama hiç bir şey yapmıyorlar fakat yırtınan bir fenciyle türkçeciyle matematikçiyle aynı maaşı alıyorlar. :KK12:
Bir de kendilerini diğer öğretmenlerinden daha üstün görüyorlar🤣 Elbette işini hakkıyla yapan da çoktur, ama devlette 10.yılım kaç rehber öğretmen gördüm, sadece birinin mesai saatlerinde öğrencilerle çalışmalar yaptığına şahit oldum. Hele bir tanesi teneffüse yakın ortalardan kayboluyordu öğrenci onu görmesin diye 🤦🏼‍♀️

Merhabalar,ben sınıf öğretmeniyim.İkinci sınıf okutuyorum.Bu yıl bir kaynaştırma öğrencisi geldi bana, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu var,öfke kontrol problemi var.Ders yapmama izin vermiyor,arkamı döndüğüm an yerinden kalkıp arkadaşlarının üzerine saldırıyor,dil cikariyor el hareketi çekiyor vs.Teneffuslerde de sürekli olarak çelme takma,itme,yumruk atma,vs vs,sürekli ama günde iki üç kez fln değil sürekli.Sen niye bana bakıyorsun deyip koşarak atlıyor çocukların üzerlerine.İlac kullanıyor fakat hiçbir faydası yok.Veliler tepkili.Rehber öğretmenden vaka izleme formu istedim hükmü yok dedi,baba da zaten ben bir yere imza atmam dedi,ben elde her vukuati mesaj ile yazıyorum buna çok bozuluyorlar.

23 Nisan için bir gosteri hazırladım.Provalar sırasında hareket göstermek için arkami döndüğüm an arkada tekme attığı çocuklar ağlıyorlardi şarkıyı durdurup konuşup anlatıp başa aliyordum fakat yine aynı,on kez arkamı dönüyorsam on kez olay oluyor düşünün.Defalarca uyardım kendini annesine de söyledim çıkaragim dedim annesi çıkarın dedi çıkardım artık.Cikarmadan önce rehberlikciye danıştım sıkıntı olur mu diye hayır dedi oyunumu sabote ediyor de ailesine hakkın var dedi.

23 Nisan oldu bitti gösterimiz en çok beğenilen gosteriydi,sınıf wp grubunda foto ve videolar atılınca çocuğun babası çıktı gruptan.Ozelden yazdım,mecbur kaldığımı, yıl sonu gösterisnde aynısını tekrar yapacaklarını, orada çocuğun olacağını söyledim çünkü artık arkamı dönüp hareket göstermeme gerek yok öğrendiler.
İki gün sonra durduk yere anne de gruptan çıktı çocuğu da okuldan ben yokken götürmüşler.Anneye mesaj yazdım cevap yazmayıp beni engelledi.O gün meğer okula gelip önce rehberlik ile sonra mud yardımcısi.ile görüşmüsler.Cocugu okuldan alıp beni de şikayet edeceklermis.

Bunu bana rehberlikci söyledi.O kaynaştırma öğrencisi çıkarman iyi olmadı dedi,oysaki ben ona danışmistim.

Bu arada veli okul bulamamış olacak ki mesaj ile hocam kusura bakmayın anı hareket ettik bayram dönüşü konusuruz vs yazdı,geri gelecek çocuk anladığım kadarıyla.

Sizce burada idare ve rehberliğin bir ihmali mi söz konusu ? Yapmaları gereken bir şey var da yapmıyorlar mi kendi cümlesinin bile arkasında durmuyor resmen çok canım sıkkın aklım karışık.
Benzer bir görevde çalışmış biri olarak gözlemlediğim bir geröek var, Özel eğitim gerektiren çoxukların aileleri öpretmenler için, daha zorlayıcı olabiliyorlar malesef. Rehber öğretmen eve sizi yalnız bırkamış bundan sonrasınsa her durum in tutanak tumalısınız sanırım. Size kolaylıklar diliyorum

Bu çocuk mutlaka özel eğitim alıyordur artı madem başta çocuğu gösteriye seçtiniz o zaman çıkarmamalıydınız.

Sonuçta sizin kaynaştırmaya ihtiyaç duyan bir öğrenciniz..

Mümkün mertebe anneden destek almalıydınız, almalısınız.. Anneyi bütün çalışmalar için size destek olması ve çocuğun rahatlaması için okulda bulundurun gerekirse kapıda beklesin yerine göre sınıfa alın. Yok olmuyorsa Anneden çocuğuna destek için Gölge Abla tutabileceğini söyleyin.

O sınıfın Öğretmeni sizsiniz. Öğrencinizi kimsenin görmezden gelmesine ve vebalıymış gibi muamele edilmesine müsade etmemelisiniz. Belli ki Onun size ve iyi bir eğitime ihtiyacı var..

Özel eğitim öğrencisi değil.Dil konuşma terapisi alıyor.Dikkatini asla toplayıp da bir cümleyi bile dikkatle dinleyemiyor,okula boş gelip boş gidiyor.Bunu kaç kez söyledim davranış bozukluklarindan akademik başarıya asla sıra gelmiyor.Simdi özel eğitime gitsin desem çocuğu iyice uzaklaştırma istiyor derler,bunu rehberlikci söylemeli soylenecekse
Değerli hocam, mümkün olduğunca Öğrenci ile ilgili bütün gözlemlerinizi raporlaştırın rehber öğretmenin desteği ile Rama yönlendirin. Sadece dil terapisi ile olacak iş değil.

Merhabalar,ben sınıf öğretmeniyim.İkinci sınıf okutuyorum.Bu yıl bir kaynaştırma öğrencisi geldi bana, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu var,öfke kontrol problemi var.Ders yapmama izin vermiyor,arkamı döndüğüm an yerinden kalkıp arkadaşlarının üzerine saldırıyor,dil cikariyor el hareketi çekiyor vs.Teneffuslerde de sürekli olarak çelme takma,itme,yumruk atma,vs vs,sürekli ama günde iki üç kez fln değil sürekli.Sen niye bana bakıyorsun deyip koşarak atlıyor çocukların üzerlerine.İlac kullanıyor fakat hiçbir faydası yok.Veliler tepkili.Rehber öğretmenden vaka izleme formu istedim hükmü yok dedi,baba da zaten ben bir yere imza atmam dedi,ben elde her vukuati mesaj ile yazıyorum buna çok bozuluyorlar.

23 Nisan için bir gosteri hazırladım.Provalar sırasında hareket göstermek için arkami döndüğüm an arkada tekme attığı çocuklar ağlıyorlardi şarkıyı durdurup konuşup anlatıp başa aliyordum fakat yine aynı,on kez arkamı dönüyorsam on kez olay oluyor düşünün.Defalarca uyardım kendini annesine de söyledim çıkaragim dedim annesi çıkarın dedi çıkardım artık.Cikarmadan önce rehberlikciye danıştım sıkıntı olur mu diye hayır dedi oyunumu sabote ediyor de ailesine hakkın var dedi.

23 Nisan oldu bitti gösterimiz en çok beğenilen gosteriydi,sınıf wp grubunda foto ve videolar atılınca çocuğun babası çıktı gruptan.Ozelden yazdım,mecbur kaldığımı, yıl sonu gösterisnde aynısını tekrar yapacaklarını, orada çocuğun olacağını söyledim çünkü artık arkamı dönüp hareket göstermeme gerek yok öğrendiler.
İki gün sonra durduk yere anne de gruptan çıktı çocuğu da okuldan ben yokken götürmüşler.Anneye mesaj yazdım cevap yazmayıp beni engelledi.O gün meğer okula gelip önce rehberlik ile sonra mud yardımcısi.ile görüşmüsler.Cocugu okuldan alıp beni de şikayet edeceklermis.

Bunu bana rehberlikci söyledi.O kaynaştırma öğrencisi çıkarman iyi olmadı dedi,oysaki ben ona danışmistim.

Bu arada veli okul bulamamış olacak ki mesaj ile hocam kusura bakmayın anı hareket ettik bayram dönüşü konusuruz vs yazdı,geri gelecek çocuk anladığım kadarıyla.

Sizce burada idare ve rehberliğin bir ihmali mi söz konusu ? Yapmaları gereken bir şey var da yapmıyorlar mi kendi cümlesinin bile arkasında durmuyor resmen çok canım sıkkın aklım karışık.

Hocam ben de Türkçe öğretmeniyim. Sınıfımda down sendromlu bir öğrencimiz vardı. Bep raporunda farklı tanı aldıkları için kaynaştırma olmuştu ama şunu derim ki bizim öğretmen camiamız büyük çoğunluk ile veliden korkar yanımızda olmaz

X