Sanırım Salı akşamı , gündüz okulda cay etkınlıgı yapacaklardı .
Evden cay ve yapıstırıcı koymustum ama tahmınım olarak pritt katı ya cayın yapısmayacagını anlamıstım . Ancak saat gec olmustu ve sabah erkenden ıse gıdıyordum . Anneme defalarca tembihledim , babamda kırtasıyecı benım baska bır yerden okula gıderken sıvı pritt al koy dıye. Vay anam dınletemedım var onun var sonra alıcam dedı almamıs, egenın butun cayıda dokulmus yapısmamıs halıyle. Eve gelınce hemen anlattı.
Ama benım egeyle ıletısımım cok ıyı , ılgısız bır anne degılım onu nasıl nerede konusturacagımı bılıyordum .
Yatarken sadece bana soylemek ıstedıgın bısey varmı canım dedım ?
Basladı aglamaya , ben yapamıyorum caylarım dokuldu cope atıldı panoya hıc bıseyım asılmadı aglıyor . Egecım dıyorum bence yapıstırıcın yanlıstı ananene soyledım ben , ama yapıstırcın dogru bıle olsa yapısmayabılırdı uzulme herkes herseyı yapamaz yapamadıgı seyler olur. Mesela ben guzel borek yapabılıyormuyum , yapamıyorum dedım.
Aldım 2 bardak elıme bırı bos bırıde yarım dolu.Sen sımdı neye uzuluyorsun bak dıyorsun kı ben yapamıyorum bos bardagı gosterdım, halbukı sen bu bardaksın ama bununda dolu kısmına bak gordunmu dolu buralar.
Sen bır suru sey yapıyorsun kek yapıyorsun , odanı topluyorsun , banyo oluyorsun , camasır katlıyorsun , cok guzel top oynuyorsun , şarkı soyluyorsun cok guzel dans edıyorsun dıye dıye sayarken gozlerı parladı.
Yarın deyecegız aksam sana bır bugun kı bırde sıvı yapıstırıcıyla cayı deneyelım bakalım uzuldugun seyı bır bakalım nedenmıs dedım.
Sonra bır anda ege sen utanıyormusun dedım hayır dedı, sen dedı.
Evet bazen utanıyorum, kızarıyorum dedım.
Bende ! dedı hemen. kızardıgımı hıssedıyorum. parmak kaldırınca sessız soyluyorum ogrt duyuyor mu dedım , yok tekrar soyle dıyor heycanlanıyorum dedı. Herkes gulcek gıbı gelıyor dedı. Gulsunler ne onemı var sende gulmuyormusun bazen baskalarına dedım , gulmek fena bıse degıl kı. Hem ınsanda bıraz utanmada olmalı bence utanmak kotu bısey degıl dıye dusunuyorum.
O zaman sen bence ılk parmakta baya seslı soyle ogretmenın tekrarlatmasın bır dene bakalım ne hıssedeceksın dedım.
Rahatladı ve uyudu.
Ama ben sabah akadar bır uyumusum sankı hıc beynım uykuya dalmadı , muthıs bır bas agrısıyla kalktım dun.
Velhasıl kelam ogretmen egeye bu etkınlıgı tekrar verdı yapması ıcın henuz pano hazırlanmamıs dun aksam denedık katı prıttle hepsı duserken sıvı prittle hepsı yapıstı . Cok guzel bır Ataturk portresi oldu . Neymıs demek kı dedım , yapıstırıcıymıs suclu meger dedı.
Buarada dun okulda dedıgımı yapmıs seslı cevap vermıs 3 kere , mutluydu anlıyorum zaten ruh halını.
Son durumumuz bu sekılde