- 26 Kasım 2019
- 4.812
- 16.893
-
- Konu Sahibi VuslataDair
Konu öğretmen olunca sayfalarca yorum yazılmışnedir bu öğretmen düşmanlığı? Öğretmen söz konusu olunca herkes yorum yapma eleştirme hakkı görüyor kendinde
Malesef ki öğretmenlerin dokunulmazlığı yok. Keşke olsa da sadece yetkili kişiler öğretmenlere müdahale edebilse, öğretmenler mesleklerini icra edebilse. Bakın hassas meslek olduğundan bahsediyorsunuz bu meslek için gerekli olan sağlam psikolojiden bahsediyorsunuz ama öğretmenlerin psikolojisini sarsan birinci sebeplerden biri öğretmenleri sürekli gözetleyen eleştirilecek bir şeyler arayan kavgaya hazır veliler... değilse emin olun pek çok meslekdaşım bu mesleğe severek büyük bir motivasyonla başlıyor. Bu konuda da öğretmenin veliye cevabı kızarsınız dye fotoğrafı koymadım olmuş belli ki aralarında bir şeyler yaşanmış biz burada sadece velinin anlattıklarını biliyoruz öğretmeni dinlemedik. Tanıdığım biri çocuğunun öğretmenini bir anlatıyor bir eleştiriyor kadını ve çocuğunu tanımasam bu nasıl öğretmenogretmenlerin dokunulmazligimi var..diger meslek dallarinda olan insanlarla ilgilide elestiri yorum yapilabilir.. ogretmenlik bir cocugun hayatinin baslangicinda cok onemli bir yere sahiptir okuldan da nefret ettirir psikolojisini bozar cok sevdirir okula gitmek icin can da atar bu kdr onemli biryerdeyken boyle yasina ve meslegine uymayan hareketler yapan ogretmenler tabiki elestirilecek kimse zorla ogretmen yapmiyor onlari hassas meslek dali psikolojisi olgunlugu kaldirmayan yapmayacak bu kadar basit cok iyi ozverili ogretmenler var onlara biraksinlar
Buyur kıskanmaya devam et o zaman bir de öğretmen konusu gördün mü koş gel her öğretmen için nefretini kus kıskançlığını körükle belki rahatlarsınAynen kıskanıyoruz öğretmenleri hepimiz, hepimiz öğretmen olmaya çalışıp olamadık bu da bizde travmaya sebep olunca öğretmen konusu olunca tutamıyoruz kendimizi.
Nasıl kafalar bunlar ya, hangi öğretmen düşmanlığı?
Size birşey diyeyim mi bazı öğretmen bozuntuları var, kendilerini öğretmen zannediyorlar.
Çocukların hayatında ne kadar önemli olduklarının farkında bile değiller, daha da kötüsü farkında olsalar dahi umurlarında değil. "Ben sizin çocuklarınızla uğraşamam, al evinde bak" diyor bir tanesi mesela, düşünebiliyor musunuz? Sanki babasının hayrına bakıyor. İstifa et o zaman güzelim mesleği ayaklar altına alma, senin yerine işini hakkıyla yapacak atanmayı bekleyen mesleğini yapmayı bekleyen kaç tane insan gibi öğretmen var kim bilir.
Çocuklarımız için çok endişeliyim, kimlere emanet edeceğiz bilemiyorum...
Buyur kıskanmaya devam et o zaman bir de öğretmen konusu gördün mü koş gel her öğretmen için nefretini kus kıskançlığını körükle belki rahatlarsın
20 küsur yıllık okul öncesi öğretmeni ve uzman PDR olarak öğretmenlerin niye dokunulmazlığı olması gerektiğini ben anlayamadım.Malesef ki öğretmenlerin dokunulmazlığı yok. Keşke olsa da sadece yetkili kişiler öğretmenlere müdahale edebilse, öğretmenler mesleklerini icra edebilse. Bakın hassas meslek olduğundan bahsediyorsunuz bu meslek için gerekli olan sağlam psikolojiden bahsediyorsunuz ama öğretmenlerin psikolojisini sarsan birinci sebeplerden biri öğretmenleri sürekli gözetleyen eleştirilecek bir şeyler arayan kavgaya hazır veliler... değilse emin olun pek çok meslekdaşım bu mesleğe severek büyük bir motivasyonla başlıyor. Bu konuda da öğretmenin veliye cevabı kızarsınız dye fotoğrafı koymadım olmuş belli ki aralarında bir şeyler yaşanmış biz burada sadece velinin anlattıklarını biliyoruz öğretmeni dinlemedik. Tanıdığım biri çocuğunun öğretmenini bir anlatıyor bir eleştiriyor kadını ve çocuğunu tanımasam bu nasıl öğretmendiyeceğim ama kadını bildiğimden öğretmeni hiç dinlemeden kadının kendini haklı görerek anlattığı olayda bile ne kadar haksız olduğunu anlayabiliyorum. Okula giden çocuğu olan anneler evde çocuk büyütmekle okulda en az on farklı öğrenciye eğitim vermeyi denk tutarak ve sadece kendi çocuğunu önemli sayarak yapıyor pek çok eleştiriyi. O yüzden asla haklı olamayacaklar ve dediğim gibi burada öğretmen konusu olunca koşa koşa gelip şikayet et vur öldür istifa etsin diye yorum yapan üyeler varsa meslekdaşını savunan anlamaya çalışan benim gibi üyeler de var. Öğretmen konusu gördüm mü gelir ve bunlara karşı savunmayı mesleğime borç bilirim. Engel olabilecek var mi bana?
Körlemesine saçma sapan eleştiri yapan herkese cevap verme gereği duymadımKıskansam öğretmen olurdum zaten, atla deve değil. Ben psikolojime güvenmediğim için öğretmenliği düşünmem bile, kendimi tanıyorum çünkü. Keşke her öğretmen aynı bilinçte olsa da saçma sapan tipler öğretmen olmasa. İroniyi gerçek mi zannettiniz öğretmen hanım?
Diğerlerine verecek cevabınız olamamış sanırım, körlemesine saçma sapan öğretmenleri savunma misyonu edindiğiniz için. Hayırlısı :))
her meslegin iyisi kotusu var ogretmenlerin de var burdaki anlatima gore ogretmen veliyle arasindaki gerginligi cocuga yansitmis..her ogretmen konusunda ogretmenleri savunmaniz dogrumu peki her ogretmen haklimi olacak mutlaka sorsaniz okdr cok insanin hayatinda kotu bir ogretmen anisi vardir ki oyuzden diyoruz bu meslegi hakeden yapsin el kadar cocuklarin ustunden ego tatmini yapmasinlar velilere kizip..sorunlu velilerin olduguda gercek ogretmenler de bu konuda ellerindeki haklari kullanip sikayet etmemeliler onemli olan cocuklara yansitmamalari bu durumuMalesef ki öğretmenlerin dokunulmazlığı yok. Keşke olsa da sadece yetkili kişiler öğretmenlere müdahale edebilse, öğretmenler mesleklerini icra edebilse. Bakın hassas meslek olduğundan bahsediyorsunuz bu meslek için gerekli olan sağlam psikolojiden bahsediyorsunuz ama öğretmenlerin psikolojisini sarsan birinci sebeplerden biri öğretmenleri sürekli gözetleyen eleştirilecek bir şeyler arayan kavgaya hazır veliler... değilse emin olun pek çok meslekdaşım bu mesleğe severek büyük bir motivasyonla başlıyor. Bu konuda da öğretmenin veliye cevabı kızarsınız dye fotoğrafı koymadım olmuş belli ki aralarında bir şeyler yaşanmış biz burada sadece velinin anlattıklarını biliyoruz öğretmeni dinlemedik. Tanıdığım biri çocuğunun öğretmenini bir anlatıyor bir eleştiriyor kadını ve çocuğunu tanımasam bu nasıl öğretmendiyeceğim ama kadını bildiğimden öğretmeni hiç dinlemeden kadının kendini haklı görerek anlattığı olayda bile ne kadar haksız olduğunu anlayabiliyorum. Okula giden çocuğu olan anneler evde çocuk büyütmekle okulda en az on farklı öğrenciye eğitim vermeyi denk tutarak be sadece kendi çocuğunu önemli sayarak yapıyor pek çok eleştiriyi. O yüzden asla haklı olamayacaklar ve dediğim gibi burada öğretmen konusu olunca koşa koşa gelip şikayet et vur öldür istifa etsin diye yorum yapan üyeler varsa meslekdaşını savunan anlamaya çalışan benim gibi üyeler de var. Öğretmen konusu gördüm mü gelir ve bunlara karşı savunmayı mesleğime borç bilirim. Engel olabilecek var mi bana?
20 küsur yıllık okul öncesi öğretmeni ve uzman PDR olarak öğretmenlerin niye dokunulmazlığı olması gerektiğini ben anlayamadım.
'Malesef ki öğretmenlerin dokunulmazlığı yok, keşke olsa' yazmışsınız.
Olması mı gerekiyor?
Bana göre hiç bir meslek için gündeme bile gelmemeli dokunulmazlık/eleştiriden muaf olmak.
Sevgili öğretmen hanım, hiç kimsenin yorum yapma/savunma hakkını engelleyemeyiz tabi ki.Malesef ki öğretmenlerin dokunulmazlığı yok. Keşke olsa da sadece yetkili kişiler öğretmenlere müdahale edebilse, öğretmenler mesleklerini icra edebilse. Bakın hassas meslek olduğundan bahsediyorsunuz bu meslek için gerekli olan sağlam psikolojiden bahsediyorsunuz ama öğretmenlerin psikolojisini sarsan birinci sebeplerden biri öğretmenleri sürekli gözetleyen eleştirilecek bir şeyler arayan kavgaya hazır veliler... değilse emin olun pek çok meslekdaşım bu mesleğe severek büyük bir motivasyonla başlıyor. Bu konuda da öğretmenin veliye cevabı kızarsınız dye fotoğrafı koymadım olmuş belli ki aralarında bir şeyler yaşanmış biz burada sadece velinin anlattıklarını biliyoruz öğretmeni dinlemedik. Tanıdığım biri çocuğunun öğretmenini bir anlatıyor bir eleştiriyor kadını ve çocuğunu tanımasam bu nasıl öğretmendiyeceğim ama kadını bildiğimden öğretmeni hiç dinlemeden kadının kendini haklı görerek anlattığı olayda bile ne kadar haksız olduğunu anlayabiliyorum. Okula giden çocuğu olan anneler evde çocuk büyütmekle okulda en az on farklı öğrenciye eğitim vermeyi denk tutarak ve sadece kendi çocuğunu önemli sayarak yapıyor pek çok eleştiriyi. O yüzden asla haklı olamayacaklar ve dediğim gibi burada öğretmen konusu olunca koşa koşa gelip şikayet et vur öldür istifa etsin diye yorum yapan üyeler varsa meslekdaşını savunan anlamaya çalışan benim gibi üyeler de var. Öğretmen konusu gördüm mü gelir ve bunlara karşı savunmayı mesleğime borç bilirim. Engel olabilecek var mi bana?
Kesinlikle katılıyorum size, ben de öğretmenim.. İki sayfa okudum, son sayfaya gectim.. İki taraf ta dinlenmeli. Veli kendı acısından haklı oldugunu anlatmış, ögretmeni de dinlemek gerek.. Ama tek bi gerçek var burda magdur olan sadece öğrenci.. Umarım annenın ve öğretmenin bu ortak tutumundan travma yaratacak kadar etkılenmez bu yavrucakKonu öğretmen olunca sayfalarca yorum yazılmışnedir bu öğretmen düşmanlığı? Öğretmen söz konusu olunca herkes yorum yapma eleştirme hakkı görüyor kendinde
Bu bakış açısıyla ilerlersek hastası tarafından darp edilen doktorlara, hemşirelere, sağlık çalışanlarına,Evet olması gerekiyor. Okulunda eğitim verdiği öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülenler öğretmenler çünkü. Kavgayı engelledi diye, sigara içmemesi için öğrencisini uyardı diye öğretmenine sinir olup bıçaklayan öğrenciler var.
Sınıfın huzurunu bozduğu için kızıldığında velisini de okula çağırıp aşiretçe öğretmenin üstüne çullanıp öğretmeni dövenler var.
“Okullar açılsa da bi kurtulsam” diye evden yollanan ve doğru düzgün aile eğitimi görmeyen çocukların bir tanesiyle değil, hepsiyle ilgileniyor o öğretmen. Bir tanesiyle başa çıkmakta uğraşan bazı Türk anneleri, horozlanıp öğretmenlerin başına dikilmeyi çok iyi biliyor. Keşke kendi çocuklarına da ahlaki yönden bir eğitim vermeyi de bilse ama yok.
Derste dalga geçen, aşağılayan, küfürler eden öğrencilerle bütün gün sağlam psikolojide olup üstünde veli baskısıyla öğrencilere verimli olmaya çalışmak hiç de kolay değil. Evet, kesinlikle dokunulmazlık olması gerekiyor.
Bir öğretmene, bir sağlık çalışanına karşı daire komşusu gibi görüp kavga etmemek, saygı duymak için dokunulmazlık gerekiyor. Çünkü dokunulmazlık olmadığında öğretmenler öğrencileri tarafından bıçaklanıyor, velileri tarafından da dövülüyor.
Bunu kimse savunmadı. Orada kastedilen hayatında bir gün çalışmamış her insanın çıkıp öğretmenlik mesleği üzerine yerli yersiz konuşma hakkı olmaması gerektiği idi. Burada eğitimle ilgili tek kitap okumamış kişiler sayfalarca yazmış durmuş. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı çok seviyoruz. Her meslek için geçerli olmalı hatta, sadece uzman kişileri dinleyebilsek keşkeBununla birlikte çözüm yolu olarak önerilen;
'öğretmenler eleştirilmesin hatta dokunulmazlık verilsin' yaklaşımı hem efektif değil
hem de hamasi.
'Keşke öğretmenlerin dokunulmazlığı olsa malesef yok' yazmış meslektaşlarımızdan biri.Bunu kimse savunmadı. Orada kastedilen hayatında bir gün çalışmamış her insanın çıkıp öğretmenlik mesleği üzerine yerli yersiz konuşma hakkı olmaması gerektiği idi. Burada eğitimle ilgili tek kitap okumamış kişiler sayfalarca yazmış durmuş. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı çok seviyoruz. Her meslek için geçerli olmalı hatta, sadece uzman kişileri dinleyebilsek keşke
“Malesef ki öğretmenlerin dokunulmazlığı yok. Keşke olsa da sadece yetkili kişiler öğretmenlere müdahale edebilse, öğretmenler mesleklerini icra edebilse” cümleler bu şekilde. Gerçek bir dokunulmazlık değil , mecazen... gerçek olmasını kimse bekleyemez zaten o kadar da değil.'Keşke öğretmenlerin dokunulmazlığı olsa malesef yok' yazmış meslektaşlarımızdan biri.
Ben mi yanlış anladım ya da yanlış yorumladım?
Merak ettimBu bakış açısıyla ilerlersek hastası tarafından darp edilen doktorlara, hemşirelere, sağlık çalışanlarına,
Terör saldırılarına uğrayan askere-polise,
Yine teröristlerin saldırısına uğrama ihtimali olan savcılara, hakimlere de dokunulmazlık vermek lazım.
-ki örneğini yaşadık Şehit Mehmet Selim Kiraz savcımızda, Allah rahmet eylesin-
Milletvekilleri zaten dokunulmaz.
Kısacası ülkenin yarısına dokunulmazlık verelim,
siz sağ ben selamet.
Bahsettiğiniz sorunlar ve çözüm yolları üzerinde elbette konuşulup tartışılmalı.
Yaşım 46, benim çocukluğumda öğretmene duyulan saygı şu anda yok buna da katılıyorum.
O zamanlar da öğrencisini acımasızca döven, aşağılayan öğretmenler vardı o da ayrı bir konu.
Eğitim camiası olarak çok ciddi sorunlarımız var amenna.
Bununla birlikte çözüm yolu olarak önerilen;
'öğretmenler eleştirilmesin hatta dokunulmazlık verilsin' yaklaşımı hem efektif değil
hem de hamasi.
Benim fikrim bu yönde.
bir savciya isini ogretemezsiniz ama size olan davranis sekliyle alakali veya ayrimcilik yaptigiyla alakali rahatsizliginiz varsa elestirel yorum da yapabilirsiniz sikayetde de bulunabilirsiniz burdaki mevzu da bu degilmi ogretmenin ogrenciye ve veliye karsi karsi uyguladigi yaklasimin rahatsiz edici olusuMerak ettim
Bir savcının görev yerine gidip ona işini öğretebiliyor musunuz?
Yada ameliyat sırasındaki bir doktorun yanına gidip hop yanlış dikiş atıyorsun bırak o işi diyebiliyor musunuz?.
Bir polis çocuğunuza kimliksiz evden çıktığı için ceza kestiğinde gidip o polisin başına karakolu yıkabiliyor musunuz?
Yukarıda anlatılan olaylar olduğunda hepsi birer adli olay oluyor
Ama öğretmene olduğunda önemsiz küçük olaylar oluyor
En çok açılan dava sonuçsuz kalıyor
Yani öğretmenler birbirini tutuyor mesleklerine en ufak laf geldiğinde kabullenemiyorlar durumu biraz komik oluyor.