-
- Konu Sahibi VuslataDair
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada MEBİM Alo 147 Öğretmen Şikayet Hattı'nın yerinen MEBİM 444 0 632 hattının açıldığı belirtildi. Bu ne peki yalan haber mi siz de uyanın da az haber okuyun ilkokul çocuğunun psiklolojisini bozan üstüne mersi demişmiş falan saçma suçlamalar yapan bir öğretmenin nesine teşekkür edelim ben ağzıma edene teşekkür edemem kusura bakmayın siz istiyorsanız teşekkür edinsizi uykunuzdan uyandırmak istemem ama o hat kapanalı çok oldu. Sizin gibi İnsnaların aklına sadece şikayet geliyor ama belki teşekkür etmek isteyen de olur diye yeni hat açıldı
Tabii ki, Allah korusun taciz/dayak olayları var. Bir öğretmen nasıl her şeyi anlatmamayı öğütleyebilirim anlayamıyorum. İnşallah böyle öğretmenler çok çok azınlıktadır.what happens in kindergarten stays in kindergarten :)
çocuğum olsa ona aile içerisindeki kişiler arasında laf taşımamayı öğretirim ama okulda ne olursa anlatmak zorunda. çocuk o yahu. anlamlandıramadığı sözler ve davranışlar anne baba için önemli olabilir.
Tabii ki, Allah korusun taciz/dayak olayları var. Bir öğretmen nasıl her şeyi anlatmamayı öğütleyebilirim anlayamıyorum. İnşallah böyle öğretmenler çok çok azınlıktadır.
öğretmenler kadar hiçbir meslek grubu "benim mesleğim kutsal" diyip sürekli kendini aklamaya çalışmıyor.
arkadaş işinizin çocuklarla/ergenlerle olduğu en başından belli ama veli laf edince "biz bütün gün çocuklarla uğraşıyoruz". e seçmeyin o zaman bu mesleği, alnınıza silah mi dayandı.
her meslekte iyi de var kötü de. ama nedense çoğu öğretmen kabul etmiyor bir öğretmenin psikolojik sorunları olup kötü davranacağını yada yetersiz olabileceğini.
keşke her meslek grubunda sizin gibi dayanışma olsa.
burada, öğretmen olup bu tip konularda tarafsız yazan arkadaşları tenzih ediyorum.
Kadroyu siz vermiyorsunuz Allahtan. Adam 18 yıllık öğretmenmiş önceki konuyu da biliyorum. Hanımefendi adama en baştan gıcık en baştan eleştiriyor sevmiyor. Tek taraflı dinliyorsunuz. Ben hemen her gün bu tarz şikayetler duyuyorum. Eğer ciddi bir sıkıntı varsa bu hep karşılıklı oluyor. Ama veli tarafı her zaman haklı olduğunu savunuyor.
Öğretmenin nasıl biri olduğunu bilmiyorum daha önceki konuları okumadım. Bende öğretmenim yeri geldi benimde veliyle problemim oldu. Hatta 1. Sınıftaydık. Çocuğa kötü davranma gibi bir şey asla söz konusu olamaz. Veliyle olan tartışma en fazla bir iki gün canımı sıktı ama çocuktan soğuma, kötü davranma olmadı. Zaten böyle bir davranış ortaya çıkarıyorsa sınıf değişimi kesinlikle olmalı.Öğretmen hatalı, kızınıza üzüldüm ama siz daha önceden bir şey yaşamışsınız ki sizin kızacağınızı söylemiş. Ayrıca Cimer e ne yazdınız. Slaytla resmini koymadı mı dediniz? Bu geçerli bir şikayet olmaz ki. Elinizde somut bir şey olmalı kanıt olarak. Birde size tavsiye kızınızı o öğretmenden kurtarın çünkü kızınıza hiç iyi davranacağını sanmıyorum bu şikayet olayından sonra
Öncesinde bayağı sıkıntı oluşmuş gibi duruyor. Bende öğretmenim insanlık hali o an 30 çocuğun videosu, fotoğrafı gözden kaçabilir. Velim arasa aaa özür dilerim fark etmedim der güncelleyip tekrar atacağımı söylerim. Kaldıki düşünüyorum unuttuğumu onlarda bilir art niyet aramazlar. Öğrencim ağlamaz. " ZITLAŞMA" bence temel sorun burda. Birçok veli bunu maalesef yapıyor. Öğretmen benim dediğim gibi davranacak tavrıyla yaklaşıyor. Çocuk 1. Sınıfa hazır değil devam ederse bende, ailede en önemliside çocuk çok yıpranacaktı. Tekrar anasınıfına gitmesi gerekiyor dedim. Annesi inat etti. Sonuç benim dediğim gibi oldu. Ve kadın her yaşanan aksaklıkta mahçup oldum diyip durdu. Hanım Efendi nasıl bir veli bilmiyorum. İki tarafıda dinlemek gerekiyor. Öğretmende de şöyle bir sorun var anneye olan öfkesi, mesleği davranışlarının önüne geçmiş. Sınıf değişimi en sağlıksı.Daha öncede yazmıştım size , Ya sınıfını , okulumu değiştirin ya da öğretmeniyle Zıtlaşmayın diye.
Böyle bir durumda öğretmeni engelleyip , gruptan çıkmanız yavrumuz için başka bir travma olur. Bu dönemde okulda degistiremezsiniz dolayısıyla köprüden geçene kadar misali davranmaliydiniz telefonda.
" Sanıyorum x ' ı unuttunuz, çok üzülüp ağladı, sizden ricam videoyu yeniden yapmanız v.s tarzında bir konuşma yapmalıdınız.
Videoyu kaydedin, çocuğunuzun da videosunu içine ekleyerek yeniden izletin yavrunuza yanlışlık olmuş diye.
Ve umuyorum bu ofkenizin zerresini hissettirmemissinizdir kızınıza.
Bende şuan meslektaşımın davranışını asla doğru bulmadım. Video ya koymamak dışında bunun nedenini ödev yapmıyora bağlaması daha bir garip geldi. Ama hanımefendi de ya zaman zaman karşılaştığımız bizi meslekten soğutan veliler gibiyse diyede aklımdan geçirmedim değil. Hırcınsu nun annesi diye bir video var. Gerçekten böyle veli var mı diyenler olur gerçekten var. Ama ben yinede böyle bir veli profili olsa dahi çocuğun bu durumun dışında tutulması lazım. Mesleğini seven her öğretmen buna dikkat etmeli.Tipik ilkokul velisi profili gordum sizde. Ne travmasi yasayacak bunda cocuk? Belli ki daha once de pimpirikli halleriniz olmus kadin sizin cocugu videoya almamis. Ne tepki vereceginizi kestirememis de olabilir.
Biraz rahat olun ya