- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.360
-
- Konu Sahibi Yokuspokus
Ben çok iyi anlıyorum kuzu seni , bende öyleyim , keşke yemek diye bişey olmasaydı yani o derece seciciyimYa, yazsam taşa tutulurum diye yazmıyorum özetle annem olsun, eşim olsun çok uyarıyorlar zaten, "Bolluğun içinde açsın" diyorlar. Yemekten yemişlere, her şeyi seçiyorum, her şeyi... Meyvelerin karpuz harici hiçbirini yiyesim gelmiyor filan, bir de kaktüs meyvesi olur Akdeniz-Egeliler iyi bilir, bir de onu ancak... Bunu da aşmam lazım, farkındayım. Sigarayı bırakırsam, iştahım yerine gelir diye de düşünüyorum.
Olur canım uyar bana benimde sabahtan köpeğimi hastaneye götürmem lazim zaten çekiyor deli gibi yollarda büyük ihtimalle ben delirmiş gibi olurum normalde sigara içsem bile bide içmeden nasıl olucam bilmiyorum ))Başlayalım May, sabah doktor görüşmem var; sigara için psikoterapi vb. nasıl yapabiliriz diye soracağım, görüşeceğim. Destek de alabilirsem alacağım bir yandan, ciddi bırakmalıyım, iyi değilim, hiç iyi değilim. Sesim zorluyor, gırtlağım-boğazım zorluyor, göğüs bölgeme sızı olur oldu, köh köh öksürükler...
Napalım? Ben bugün 30dan 10a düşürdüm. Yarın da 9 mu diyeyim? Bir anda pat diye yapamayacağım gibi bu kez çünkü bugün hiç içmeyeceğim dedim sıktım kendimi, saat 4te çektim beyaz bayrağı.
Sigarayı çikaralım gerisini bende severim ve bide üstüme yemeyi severim boşuna 120 kilo degildim eskidenSevmiyorum sekerim ya napim ama ne kadar zararlı şey varsa severim , kahve , tatlı , alkolün her çeşidi , sigara
Ben çok iyi anlıyorum kuzu seni , bende öyleyim , keşke yemek diye bişey olmasaydı yani o derece seciciyim
Ama kuru fasulye severim mesela , onu da herkesin yaptığını sevmem eşim yaparsa yerim , bı de böyle uyuzluklarim vardır herkesin yemeğini yemem
Kolay değil bu da bir nevi savaş iste inşallah ilk beyaz bayrağı ben çekmemŞöyle bi anda birbirimizi gaza getirme huyumuz yok mu en sevdiğim savaslarımız da öyle Allah Allah Allah diye
Şöyle bi anda birbirimizi gaza getirme huyumuz yok mu en sevdiğim savaslarımız da öyle Allah Allah Allah diye
Hahaha sonrada çekirdeği bırakmak için konu açarız bence ama olsun en azından tek yapacağı bol kilo ve toto da sivilce raziyim olum ben yeter yeterrrr!!Bi nevi savaş Bibi.
Ver mehteriMayflower75
Sabah da max. 10u geçmeyelim.
Ben 10uncuyu şimdi yaktım kapattım günü, melersem de yakmayacağım, yarın da 9 tane max.
Ondan sonra 8, 7, 6... 5e sabitleyeceğim bir hafta içinde.
Sonra kendimi hazır hissettiğim an (Sabah doktorla da konuştuktan sonra üzerine çalışırız gibime geliyor), bırakacağım.
Artık çekirdek mi yerim paso (Çünkü sigarayı bırakınca çekirdek ve dondurmaya saldırıyorum direkt, bunu yaşadım daha önce) ne yersem yiyeyim, totoma kadar sivilce de bassa geri dönmemem lazım. Ciğerim söndü ciğerim..
Öyle valla bibi , kendime maşallah diyim ailede hastalanmayan tek insanım , mesela eşim çok yer çok sever ve abur cubur hiç sevmez ,adam bildiğin etini peynirini meyvesini yer ama iki haftada bir yatağa düşer , çocuklar da malum arada hastalanır ben ise genelde hep dimdik dururumSigarayı çikaralım gerisini bende severim ve bide üstüme yemeyi severim boşuna 120 kilo degildim eskidensen ciddi hapla besleniyomuşsun vitaminler
Ayol kestane haşlama ne beMilana onlar da ayrı, bir de bir şeyi sadece bir şekilde yapılırsa yiyebilirim filan o da var, atıyorum kestane haşlama hayatta yemem, ancak fırında olacak vs. Böyle pişirme şekilleri uyuzluklarım da var... Çok aşırı. Ben ilk etapta oğlumun yemek seçmesine, yememesine, kaçmasına filan kızıyordum hatta, sonra "Ya ben neyim ki çocuğum ne olsun?" dedim dank etti ondan sonra oğlumun yakasından düştüm mesela ki şükür, benim kadar asla değil çocuğum, babasına da benzemiş, yiyor yani bir şekilde. Ama ben tam bir illet gibiyim, senelerdir aşamadım. Sigara da son aylarda rayından çıkınca zaten sağlığım bozulmakta olduğunu iyice belli eder oldu. Daha 33 yaşındayım ya... Şimdiden böyleyse ben 45-50mi sağlıkla göremem, mutlaka bir arıza çıkacak diyorum. Bir şeyler yapmam gerekiyor işte bugün 10 dal içtim, daha içmedim.
Yarın da böyle.
Bırakacağım bir şekilde sigarayı, artık iştahım açılsa da, bilmem kaç kilo alsam da umursamayacağım, spor mpor yaparım yani baktım olmuyor. Her sigara istediğimde gidip bir şeyler yesem daha iyi cidden.
Vitaminler ciddi yariyor mide ameliyatından sonra düzenli kullandım o kadar yemememe rağmen hiç hastalanmadım gıda takviyesi hiç almadım protein tozu kullanmıstımÖyle valla bibi , kendime maşallah diyim ailede hastalanmayan tek insanım , mesela eşim çok yer çok sever ve abur cubur hiç sevmez ,adam bildiğin etini peynirini meyvesini yer ama iki haftada bir yatağa düşer , çocuklar da malum arada hastalanır ben ise genelde hep dimdik dururum
Mesela bizim buralar aşırı soğuk ama öyle böyle diil bizim hiç alışık olmadığımız bir soğuk ben hiç usumem yada nadir usurum diyim , ne biliyim ya böyle beslenmeye ve bu kadar sigaraya masallahim var diyim ya da bu vitamin hapları ve gıda destekleri oldukça işe yarıyor
One ı filtre kırıp içince bayağı iyi oluyor amaBiliyom biliyom, 2 sene bıraktım, sigara kokusu rahatsız ediyordu.
Şimdi koku moku almıyorum ama biliyorum, kokuyorumdur içmeyene; ne kadar kıyafetimi de yıkasam, temiz de giyinsem, banyo da yapsam, en başta zaten saçlar uzunsa, siniveriyor kokusu saça, nefese.
Ya ben de slime geçtim, hadi değiştireyim bırakayım dedim ama slimin de ağırını içiyorum hala.
Üzerindeki değerlere bak: Zifir 10 mg Karbon monoksit: 9 Nikotin: 0.9
"One"ları denedim, yok; bir paket iki saat demedi, "Bu ne be" dedim, gittim yine 10lukları almaya. Oyh.
Kemik suyundan çorba yap kelle paça tarzı çok yararlı cildimize saclarımıza falan ben ameliyattan sonra çok tuketmeye başladım saçlarım bile dökülmedi nerdeyse bu ameliyatın ilk yaptığı kötü şey saçların dökülmesiAyol kestane haşlama ne behayatımda duymadım görmedim zaten olsa da hayatta yemem , düşüncesi bile oyyy yani
Bende haşlama sevmem sadece süt mısır yerim haşlanmış , yoksa et haslamasi sebze haşlaması vs vs hayatta yemem ayy bayilicim
Mesela çorba içmeye de bu sene başladım , hatta kendimle dalga geçiyorum yaşlandım la ben çorba yapıp içmeye başladım diyorum , hayatta icmezdim evde de yapilmazdi ama şimdi çocuklar için yapıyorum ve bende içiyorum bir kase
Yani tadını bilmediğim tonlarca sebze yemeği vardır o kadar diyim , lahana kokusuna bile tahammül edemem , bamyanin görüntüsüne , hiç yiyemiyorum bunları hiç , aman yemediklerimi saymaya kalksam sabaha kadar sürer
Benim de oğlan aynı ben , kız aynı babası , ben hiç baskı yapmam çocuklara kendimi bildiğim için , eşim bazen çok kızıyor yesene oğlum diye hemen savunmaya geçerim ısrar etme diye
Gıda takviyesi / desteği dediğim şeyler bitkisel haplar , mesela kendim de oglum da zerdeçal hapı içiyoruz , Türkiye'den biri gelirse strath istiyorum mutlaka , o da tamamen bitkisel içinde onlarca bitkinin ekstraktı var , yani sebze yemiyorum ama bitkilerden destek alıyorum bağışıklığın için ve işe yarıyor açıkçasıVitaminler ciddi yariyor mide ameliyatından sonra düzenli kullandım o kadar yemememe rağmen hiç hastalanmadım gıda takviyesi hiç almadım protein tozu kullanmıstım
Ah be kuzu onu hayatta yiyemem , çok sağlıklı olduğunu biliyorum , hele bu yaşta cidden çok ihtiyacım var onu da biliyorum ama mumkunati yok ben onlara dokunamam , kokusuna da dayanamamKemik suyundan çorba yap kelle paça tarzı çok yararlı cildimize saclarımıza falan ben ameliyattan sonra çok tuketmeye başladım saçlarım bile dökülmedi nerdeyse bu ameliyatın ilk yaptığı kötü şey saçların dökülmesi
Bana da ondan sebep yasak kuzum.
Altını çizdiğim kısım tam manasıyla benim hal. Her şeyim sigara ile çalışır vaziyette sanki.
2 sene bıraktığımda, ilk haftaki halimi hatırlıyorum, beynim çalışmıyordu bildiğin, aptallaşmış gibiydim; sonrasında dimağım-konsantrasyonum yavaş yavaş yerine gelmeye başladı ama yanlış olmasın, rahat 3 hafta hiçbir şeye adam akıllı odaklanamadım. Sonrasında ise kesinlikle daha iyiydim çünkü -sigara- meğer yavaşlatan bir etkiymiş de. :) Çok ilginç bir kısırdöngüden çıkış anıydı o, esaretten kurtuluş gibi, ciddiyim. "Meğer ben çok daha hızlıymışım-çok daha pratik ve akıllıymışım" dedim çünkü aklımda sigara yakmaya kayan ilgi hissi yoktu, sigara dağıtmıyordu ki toplamak için yine sigaraya ihtiyacım olsundu. Bu eşikten geçemeyen zaten ilk ay içinde geri başlıyor, ikinci eşik de 2 sene diyorlar, ben 2 sene eşiğinde kaldım. Onu da geçsem daha başlamazdım da işte, bir sinir anı; iyi halt ettim.
Yine deneyeceğim ama. Bırakmalıyım.
Bundan birkaç ay öncesine kadar bende de yoktu öksürük-balgam; bir anda başladı, bir anda iğne batırır gibi sızılar girer oldu göğsüme. Korkum arttı.
Hiç içmedim abla, ağzıma bile sürmedim.
Belki bundandır ki anlamıyorum sizi :) tabi size göre keyfi vardır, bunu bilemem. :)