- 24 Eylül 2018
- 97.332
- 292.738
-
- Konu Sahibi Yokuspokus
Unsuz, şekersiz hatta süt ürünleri bile tüketmeyen o kadar çok bilinçli insan var ki... instagramda sağlıklıyaşıyoruzcom u mutlaka takip edin. Neredeyse 10 seneye yakın bir gram un şeker almadan gayet de güzel yaşıyor o çift, before afterlarına bakın ve bilgilendirici paylaşımları da süper. Aramızda da yıllardır bir lokma kaçamaksız yaşayanlar varbunu nasil yaptiniz? ben 2 kez deneyip sonunda aglayarak burger yerken buldum kendimi. sirf o yuzden shake shack ekmeksiz burgere sardim yok o da olmadi. hiiiccc mi seker ve un yok nasil yapiyorsunuz?
konuya yorumum da lisede baslayip 6 sene sigara ve turevi seyler ictim, kanser atlatip belami tersten gorunce mecburen biraktim.
eh biz sigaradan sen açlıktan ölecen samsonn:)
Ne güzel aranızı soğutmuşken yeniden ısıtma be BibiiMideni mi aldırdır benim gibiameliyattan sonra öyle yaşadım uzun süre gayet yaşanıyor ekmeksiz tatlısız falan ama simdi çayıma bisküvi basıyorum az boraz yiyebiliyorum
Sizin gibi guzel dusjnceli insanlarin uzun yasamasi lazim.nence de birakin artikBiliyom biliyom, 2 sene bıraktım, sigara kokusu rahatsız ediyordu.
Şimdi koku moku almıyorum ama biliyorum, kokuyorumdur içmeyene; ne kadar kıyafetimi de yıkasam, temiz de giyinsem, banyo da yapsam, en başta zaten saçlar uzunsa, siniveriyor kokusu saça, nefese.
Ya ben de slime geçtim, hadi değiştireyim bırakayım dedim ama slimin de ağırını içiyorum hala.
Üzerindeki değerlere bak: Zifir 10 mg Karbon monoksit: 9 Nikotin: 0.9
"One"ları denedim, yok; bir paket iki saat demedi, "Bu ne be" dedim, gittim yine 10lukları almaya. Oyh.
Bende köpeğimi hastaneye bıraktım az önce geldim eve. Ve bir tane içtim sakinleseyim diye baya zor bir sabah olduMayflower75 ne alemdesin?
Ben doktor görüşmesi saatini beklerim hala... :)
Sabah beri 2 dal içtim, bugün 9 dedim gitti ikisi kaldı tüm güne max 7si.
Aç karnına içmemek için kendimi zorladım, kahvaltı yapmaya ama yapamadım. Yine ilk karnıma giden kahve-sigara olmasın bari diye, bir elma yedim ama uyanır uyanmaz, iki bardak da su içtim. Hiçbir şey yiyemesem bile elma-portakal meyve bir şey ne geçerse elime ilk onu yiyeceğim kahveden önce.
Kendimi tutuyorum, çekirdek paketi aldım.
merhaba :)
sıgara konusunda hıc fıkrım yok hatta kokusu bıle mıdemı bulandırır fakat bagımlılıkla alakalı epey tecrubem var
soyle kı, seker bagımlılıgı anteplı olma bagımlılıgı (yeme bagımlılıgının bır cesıdı anteplı olan benı anlar )
burda yemeyenı dovuyorlarda
ben boyle bır yerde nerdeyse hergun pastalar borekler baklavalar acarken bır anda sekerı kestım
gunde 1 kg dondurma yanına 1 tepsı baklava yıyen bır yazı boyle gecırmıs bırıyken bır kupa bardaga 9 kup seker atan hayvansı ölumune sekerlı urun yıyen ben bır gunde bır anda bu bagımlılıgımı kestım
2 senedır ne seker ne ıcınde seker barındıran nede yıyınce kanda sekere donusen hıc bırsey yemıyorum
gluten seker bu ıkısı 2 senedır hıcbır damarımdan kanımdan vucudumdan benlıgımden gecmedı püürrrüü pak
bır anda kestım ama
once bır gozum dondu bır sinirim bozuldu 2 hafta gercekten cok zordu baya bagımlı gıbı tepkılerım oldu 1 kup seker ıcın adam öldurebılecek kadar sinirlendım dogruya dogru
ammmaaa
bır zıhın acılması bır goz parlaması bır cılt pempe pembe anasından yenı dogmus gıbı olunca hah dedım dogru yolu buldum boyle devam
yanı aslında zor degılmıs yanı ben bıle yapabıldıysem ben bılee
bu dunya da herkes herseyı yapabılır :)
bırakmak ısteyen hazır oldugunda bırakır
bırakmalıyım bırakıcam demeyın
ben bunu bıraktım gıttı deyın
ve hıc olmamıs gıbı davranın gormemezlıkten gelın
tabı bunun ıcın dogru zamanlar var mesela kozmık takvım :) bıraz arastırın ne demek ıstedıgımı anlarsınız
ben ınstragramda kozmik_bakim ve kozmikbakimblog sayfalarını takıp edıyorum yardımcı oluyor cocuklarda tuvalet egıtımı baslama gunu ,sac kesım tarıhlerı ,cocuklarda ılk sac kesım tarıhı, sutten kesme gunlerı, sıgara bırakma gunu, cılt bakım ve epılasyon gunlerı var onlardan faydalanıyorum en basıtı sureklı kırılan saclarım vardı zor uzardı o takvımı takıp ettıgımden berı okadar uzuyor kı sımdı de makas yetıstıremıyorum :) kızımın tuvalet alıskanlıgı zamanında da ondan yararlandım 1 gunde bıraktı memeden kesme de aynı sekılde detoks ve arınma gunlerı de yanı ben faydasını gordumYaKova hatunu da diyordu "Merkür" filan diye ve ben merkürden hiç hazzetmiyorum, benim kararlar hep o zamana denk geliyormuş ve uzun sürmüyormuş. Kova fark edip söylemişti "Yine merkür şeysi var" diyordu konuma gelip ve ikisinde de yapamadımdı o zaman, vallahi merküre dalasım geliyor artık. (2 dkda hayatımdaki bütün başarısızlıkları da merküre mal ettim ya )
Bir anda zorlayacak gibi geliyor, bugün yeni bir psikolog ile tanıştım, konuştuk, notlar aldı baya; çalışmaya başlayacağız yarın. Şu sigarayı atabileyim de, gerisi gelir diye umut ediyorum. Antepli olmak da, işte medeniyetler sofrası dediğimiz yerlerden biri... Bilirim, çocukluğumdaki evimizde, Antepli bir kapı komşumuz vardı, aman Allah'ım, bayramlarda yuvarlama yemeği yapardı bize de verirdi ay deli olurdum ona, annem de ondan öğrenmişti, yapardı sürekli. Sulu yemek yiyemem pek, mümkün mertebe yemem diyorum ya, işte "Antep yuvalama" istisnadır, onu tok olsam da yerim.
Dondurma ve baklava zaten...
Yumuşak karnım dondurma. :)
Hamileliğim boyunca, her akşam en az yarım kilo dondurma yedim, 30 kiloyu da aldım tabi.
Şu kozmik takvimi nereden araştırsam bulsam? Nuray Sayarı'ya mı ulaşsam ne yapsam? Önceden hiç şeapmazdım ama var bir şeyi bunun der oldum.Kova hatunu sen bu Gangsta arkadaşına, merkürden uzak duracağı bir şeyler tavsiye edebilir misin? :)
Aaa süpermiş çok iyi yaptın canım psikoterapi iyi gelecekYarından itibaren psikoterapi filan başlıyorum, psikolog ile tanıştım görüştüm bugün, yeni bir doktora başlıyorum bakalım iyi gelir umarım; sigarayı bırakalım, şu ilaçları düzgün kullanmaya bi alışalım filan diye bugün baya notlar çıkardı. (Yeni antidepresanlarıma biraz gıcık oldum da uykumu iyice mahvedince)...
Mayflower75 geçmedin değil mi 10u?
Ben 8deyim, ayvadır, çekirdektir filan başladım,9uncuyu yatışa saklayacağım diye. Zorluyor vallahi.
ben ınstragramda kozmik_bakim ve kozmikbakimblog sayfalarını takıp edıyorum yardımcı oluyor cocuklarda tuvalet egıtımı baslama gunu ,sac kesım tarıhlerı ,cocuklarda ılk sac kesım tarıhı, sutten kesme gunlerı, sıgara bırakma gunu, cılt bakım ve epılasyon gunlerı var onlardan faydalanıyorum en basıtı sureklı kırılan saclarım vardı zor uzardı o takvımı takıp ettıgımden berı okadar uzuyor kı sımdı de makas yetıstıremıyorum :) kızımın tuvalet alıskanlıgı zamanında da ondan yararlandım 1 gunde bıraktı memeden kesme de aynı sekılde detoks ve arınma gunlerı de yanı ben faydasını gordum
nuray sayarı bacagını kırdı suan ulasılabılır randevu alınabılır durumda mı bılmıyorum gecen gun hastanedeydı
kozmık takvımın olayı su aslındaHerkese genel uyan şeyler mi yoksa burç burç mu söylüyorlar? Ben onu da bir inceleyeyim en iyisi; olacağı oluverir belli mi olur? Harita çıkarma şeysini de cidden deneyeceğim bi.
Aaa süpermiş çok iyi yaptın canım psikoterapi iyi gelecek
Yok ay inanamiyorum biliyormusun bu saat oldu sadece 6 tane içtim ilk gün için bence fena değil normalde 15.yi içiyor filan olurdum çünkü
4 tane daha hak tanıdım kendime bu akşam için 10 ile bitireyim inşallah ama cidden zorluyor pufff
Erken yatmaya alışmak lazım bari sigarasız oturmak ta ne biliyim oyyy
Bende aynı sayfayı onerecektimben ınstragramda kozmik_bakim ve kozmikbakimblog sayfalarını takıp edıyorum yardımcı oluyor cocuklarda tuvalet egıtımı baslama gunu ,sac kesım tarıhlerı ,cocuklarda ılk sac kesım tarıhı, sutten kesme gunlerı, sıgara bırakma gunu, cılt bakım ve epılasyon gunlerı var onlardan faydalanıyorum en basıtı sureklı kırılan saclarım vardı zor uzardı o takvımı takıp ettıgımden berı okadar uzuyor kı sımdı de makas yetıstıremıyorum :) kızımın tuvalet alıskanlıgı zamanında da ondan yararlandım 1 gunde bıraktı memeden kesme de aynı sekılde detoks ve arınma gunlerı de yanı ben faydasını gordum
nuray sayarı bacagını kırdı suan ulasılabılır randevu alınabılır durumda mı bılmıyorum gecen gun hastanedeydı
kozmık takvımın olayı su aslında
mesela der kı xxx yay burcunda bugunler epılasyon ıcın uygun degıl der
yay burcu demek jupıter demek jupıter demek bereket genısleme buyume cogaltma demek tutupta ogun epılasyon yaparsanız ertesı gun hemeeen cıkmaya baslarhatta olmustur yahu gecen gun yaptım ne cabuk uzadın meret dersınız bazen de hemen cıkmaz sebebı bu
aslında burdan bakınca bence sız bunları bılıyorsunuzdur gıbı duruyor yanı goz attıgınız da aman be olay bu muymus cozdum bu ısı dersınız :)
mesela gun verıyor suan su burcta bugunler sac kesmekten kacının kepek olusumuna ve sekılsızlıge neden olur dıyor xxx gunler yaglı bakım maskelerı ıcın harıka gunlerdır dıyor hatta ne zaman mevye toplamalı ne zaman evdekı tozlar alınmalı onu bıle soyluyor
Bende aynı sayfayı onerecektim
Ya orda burçlardan bahsederken senin burcundan bahsetmiyor dediklerini yap yeterAy ne diyor bu sayfalar çekirdeğime zeval geldi, ay ikizlerde yağlı yemeyin aynın 11ine kadar, bu yağlar verilmesi zor yağlar olur filan diyor; anaa, çekidek yiyodum ya ne güzel ben; ne yiyeceğim şimdi? Oh çekideğimden oldum. :/
Maydanoz mu kemirem napim, havuç kemirim bari.
Offf erken yatabilmek benim için de hayal valla diyorum da nasıl yapicam allah bilirBen erken de yatmıyorum artık zor da olsa çekirdeklere dadanacağım napayım?
30dan düşürdüm ben 10a. Şu saatte benim bir paket biterdi, birazdan eşim gelir işte o gelince 2 paketle gelirdi, o paketin de yarısı yatana kadar giderdi, bazen yarıdan fazlası.
Bugün de 9 dedim ama; çok kasmasam yarın doktor ile beraber anlatıp mı 9-8-7 diye gitsem acaba? Geri tepmesin de, çünkü olmazsa gerisin geri daha çoğaltarak başlıyorum.
Max 10u geçmeyeceğim o net tabi, söz verdim, geçersem her türlü alay edebilirsiniz, laf söyleyebilirsiniz serbest.
8deyim, kaç bardak su içtim sayamadım yalnız. Aklıma sigara geldikçe hoop bir bardak su, yudum yudum içiyorum o iyi geldi, bir de çekirdek aldım yanıma elimi ağzımı kandırayım diye.
Yarın doktorun yanına çıktığımda da paketi almayayım yanıma, markete de girmeyeyim.
2 saatte bir içsen saat 1 olur senin uyuma saatinOfff erken yatabilmek benim için de hayal valla diyorum da nasıl yapicam allah bilir
Bende çok su içtim midem su torbası gibi lıkır lıkır şimdi))
7.çiyi içtim az önce bende 10 yapayım diyorum kaldı 3 ve saat daha 7 burda
Ahhh o 2 saatler akşamları ne zordur bi bilsen geçmek bilmez oyyy2 saatte bir içsen saat 1 olur senin uyuma saatin
Bende takibe aldım hehehe gelsin kozmik sigarasız bakımlı günlerBende aynı sayfayı onerecektim