- 25 Şubat 2018
- 13.069
- 75.517
-
- Konu Sahibi Yokuspokus
Yemek yemeyi sevmemek nasıl oluyor acaba hiç tanıdık bir durum değil benim içinNasıl bir imaj yaratmisim ben boyle
Ben yemek işini hiç sevmem , bana kalsa hap ile beslenilen doneme ışınlanmak isterim o derece haz etmem , hele yeşil olan sevdiğim sadece semizotudur , onun dışında hiç yeşil bir yiyecek sevmem
Ben güne kahve sigara ile başlarım , bir kaşarlı tost ya da bir kase corn flakes yerim , öğlen yemek yemem , akşam da genelde eşim ne yaptıysa ondan az bişey atistiririm , yemekten sonra da kuruyemiş yerim
Gün içerisinde bol bol kahve içerim , bir de sabah ile öğlen arası bir kadeh kırmızı ya da Pembe şarap
Valla niye böyle uzun uzun anlattım ne yiyip içtiğini bende bilemedim ama sanırım sen yazınca bı görmek istedim ne yiyormusum diye , pek bı sağlıksız geldi gözüme, sanırım kendime biraz daha iyi bakmam lazım
Bu arada eşime ve çocuklarıma ise sabah güzel bir kahvaltı hazırlarım , en az dört yumurtalı peynirli vs omletler , meyve suları , bal , pekmez vs vs
Sadece kendime karşı bu kadar kötüyüm çünkü sevmiyorum yemeyi
nikotin bandini denediniz mi hic.. etrafimda faydasini gören cok kisi var
Sigara içenlere özellikle sorumdur, her içene de sorarım bunu.
Nasıl bir zevk alıyorsunuz? Bir dumanı içinize çekmenin nasıl bir zevki olabilir ya.. Yadırgıyorum, çünkü hayatımda hiç sigara ve türevlerini kullanmadım.
Konu sahibi, siz sanatla uğraşıyordunuz sanırım, öyle hatırlıyorum. Hiç düşünmemiştim günde 2 paket sigara içtiğinizi. Çünkü çok bilinçli bir kadınsınız, kalemi ve karakteri güçlü olan kadınlardansınız. Üzüldüm, umarım bir an önce bırakırsınız.
bugune kadar herhangi bir bagimliligini biraktin mi?
Mesela anca soyle birakilir, boyle birakilir deniyor ya bana dogru gelmiyor o.
Ne bileyim herhangi bir bagimliligini bir yontemle birakti isen sigarada da ayni yontemi deneyebilirsin.
Benim bir tanidigim azaltarak birakti, ki cogu kisiden duyuyorum azaltmak ise yaramiyor diye, ama o adamin karakterine o uyuyormus iste, cok basarili oldu.
Baska bir tanidigim nikotin bandi ile birakti.
bana sahsen azaltarak birakmak daha mantikli geliyor, 2 paketten bir tanesini icme bugun fark bile etmezsin zaten, yarin 2 tanesini icme derken ay sonuna tek pakete dusebilirsin, sonra daha yavas azaltirsin, ne bileyim, 5 taneye dus mesela, onu birakmak icin bir yil bekle, sonra 3 e dus ve gerekirse hic birakma, 3 tane sigara ne ki su anki durumuna kiyasla degil mi, madem tamamen birakinca delleniyorsun.
Denemedim, nikotin değil ki sorun, el istiyor, ağız istiyor, duygusal bir şey, tik gibi olmuş iyice.
Pavlov'un köpeğine döndüm bu sigara işinde, "Çat" ocak yaksam, direkt sigara yakasım geliyor mesela, çok ilginç, her yerden beynim uyarı alıp istiyor ve farkındayım bunun. Küllüğü görüyorum, yakasım geliyor misal, küllüğü kaldırdım bugün gözümün önünden, mutfak dolabını açtım çöpün arkasına koydum, durdurdu biraz beni.
Teşekkür ederim iltifatların için; bağımlılık işte adı üzerinde.
Önceden keyif alırdım; ilk başladığımdaki his hoşuma gidiyordu, minik bir baş dönmesi yapıyordu (Ki 2 sene bırakıp yaktığımda da o baş dönmesini aldım, ondan vazgeçemedim işte), sonra o baş dönmeleri bitti, el ve ağız alışkanlığına başladı. Sürekli içtikçe, stres baskı aracı olarak kullanmaya başlıyorsun, yapışıyor duygularına. Oysa esas stres, bir diğer sigara dalını yakamama stresi. Bu da bağımlılık döngüsü zaten. Alan Carr videolarında güzel açıklıyor işleyişi; dikenli bir bitki var ya, böcek yutan, ona benzetiyor sigarayı, dikenleri dışa değil içe meyilli yani içine bir kere düştüğün an, çıkmaman için, girmeden önce anlayamamanız bu yüzden, bulaşan anlıyor bulaşanı. :) Hiç ağzına sürmezsin inşallah, köpek gibi pişmanım sigaraya başladığım için, elini verdiğin an kolunu kaptırıyorsun işte.
İnşallah, bırakacağım, bırakmalıyım.
2 sene içmedim, onda da pat diye bıraktım Alys. Ama motivasyonum aşırı güçlüydü "Karnımda can var, ha bir bebeğin ağzına sigara sokup yakmışım, ha hamile iken içmişim, insan bunu evladına yapar mı? Vicansızlık bu" filan deyip bıraktım ve doktorum "Sen bırakmak için uğraşma, zorlama kendini" dediği halde, uyardığı halde bıraktım. Benim hamile iken sigara hakkım vardı, iki doktorum da -Bırakmalısın- diyemedi, ama bıraktım, yapamam bunu dedim.
Şimdi, devam... Çocuk solumuyor diye içiyorum ama bana bir şey olması zaten oğlumun hayatına da darbe olacak, yine vicdani bir durum. Yine de bırakamadım, aynı motivasyonu yakalayamadığım için ekstra sinirleniyor ve şaşıyorum da kendime.
Bugün "10 tane" sınırı koydum, bari 20 tane az içeyim dedim, 8 dal içtim. Hiç yoktan iyidir. :/
Denemedim, nikotin değil ki sorun, el istiyor, ağız istiyor, duygusal bir şey, tik gibi olmuş iyice.
Pavlov'un köpeğine döndüm bu sigara işinde, "Çat" ocak yaksam, direkt sigara yakasım geliyor mesela, çok ilginç, her yerden beynim uyarı alıp istiyor ve farkındayım bunun. Küllüğü görüyorum, yakasım geliyor misal, küllüğü kaldırdım bugün gözümün önünden, mutfak dolabını açtım çöpün arkasına koydum, durdurdu biraz beni.
Teşekkür ederim iltifatların için; bağımlılık işte adı üzerinde.
Önceden keyif alırdım; ilk başladığımdaki his hoşuma gidiyordu, minik bir baş dönmesi yapıyordu (Ki 2 sene bırakıp yaktığımda da o baş dönmesini aldım, ondan vazgeçemedim işte), sonra o baş dönmeleri bitti, el ve ağız alışkanlığına başladı. Sürekli içtikçe, stres baskı aracı olarak kullanmaya başlıyorsun, yapışıyor duygularına. Oysa esas stres, bir diğer sigara dalını yakamama stresi. Bu da bağımlılık döngüsü zaten. Alan Carr videolarında güzel açıklıyor işleyişi; dikenli bir bitki var ya, böcek yutan, ona benzetiyor sigarayı, dikenleri dışa değil içe meyilli yani içine bir kere düştüğün an, çıkmaman için, girmeden önce anlayamamanız bu yüzden, bulaşan anlıyor bulaşanı. :) Hiç ağzına sürmezsin inşallah, köpek gibi pişmanım sigaraya başladığım için, elini verdiğin an kolunu kaptırıyorsun işte.
İnşallah, bırakacağım, bırakmalıyım.
2 sene içmedim, onda da pat diye bıraktım Alys. Ama motivasyonum aşırı güçlüydü "Karnımda can var, ha bir bebeğin ağzına sigara sokup yakmışım, ha hamile iken içmişim, insan bunu evladına yapar mı? Vicansızlık bu" filan deyip bıraktım ve doktorum "Sen bırakmak için uğraşma, zorlama kendini" dediği halde, uyardığı halde bıraktım. Benim hamile iken sigara hakkım vardı, iki doktorum da -Bırakmalısın- diyemedi, ama bıraktım, yapamam bunu dedim.
Şimdi, devam... Çocuk solumuyor diye içiyorum ama bana bir şey olması zaten oğlumun hayatına da darbe olacak, yine vicdani bir durum. Yine de bırakamadım, aynı motivasyonu yakalayamadığım için ekstra sinirleniyor ve şaşıyorum da kendime.
Bugün "10 tane" sınırı koydum, bari 20 tane az içeyim dedim, 8 dal içtim. Hiç yoktan iyidir. :/
Sigara bırakma ilaçları bipolarlarada yasak, kendimden biliyorum.
Ve bu konuda destek verip yardımcı olamayacak kadar sizdenim malesef.
Yalnız değilsiniz. Ben de 12 yıldır içiyorum. Hiç bırakmayı denemedim.
Her şeye paragrafı, noktayı sigara koyuyor gibi... Bir iş yaptıysam, bir sayfa okuduysam sigarayla başlayıp sigarayla bitiriyorum.
Ama enterasan bir şekilde hiç öksürüğüm balgamım yok. Acaba beynime mi daha fazla etki ediyor bu sigara çünkü çok baskı ve ağrım oluyor. Beni de bu korkutuyor. Böyle düşününce gidip bir sigara daha yakıyorum.. İşte paradoks.
2 saat içmesem karakterim dört dönüyor. Herkesle birlikte kendime falan da sinirleniyorum. Onu geçtim cansız eşyalara bile çemkiriyorum.. Velhasıl çevremin ruh sağlığı için hiç denemedim bırakmayı, bir gün bile ciğerlerimin dinlendiği olmadı. Eğer bırakırsam nasıl bıraktığımı azimle yazarım..Belki umut olur...
ben bırakırsam herkes bırakır bence.
Bizde eşim ve kızım çok istahlidir , mesela eşim yarım saatte bir ne yiyelim diye sorar , kızım da aynı şekilde buzdolabında yaşıyor resmenYemek yemeyi sevmemek nasıl oluyor acaba hiç tanıdık bir durum değil benim içiniştahlı geldim iştahlı gideceğim bu hayattan sanırım, sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ama akşamdan sabah ne yesem derdine düşüyorum kahve ve çay benimde vazgeçilmezim biri bitip diğeri başlıyor bende.
Yine az yeseniz ama sağlıklı beslenseniz, tost yerine omlet yemek gibi mesela. Ben sağlıksız beslensem bir süre vücut enerjim direkt düşüyor. Sabah yorgun uyanıyorum, halsiz oluyorum gün içerisinde. Sadece daha dinç olabilmek adına yediklerime dikkat ediyorum. Sizin aksinize yemek yemeği çok seviyorum, buna engel olmaya çalışıyorum.
Kokuyosunuz cok kotu hem de bi bilseniz ne kadar kotu koktugunuzu
Cildiniz bole sarimtirak bi hal aliyor.cok icenlerin o surat resmen ben hastayim diyor.
Sigara markasından bence.
Hamile kalana kadar senelerce en ağırlardan birini içtim, ağzımda acı tat olurdu.
Hamileliklerle slimlere geçtim, 01 nikotinlere.
Tabi filtreyi kırıp içiyorum ama ne acı tat var ağzımda, ne baş ağrısı yapıyor aç karına falan.
Valla ben bir kaç arkadaşımla yarın bırakmayı deniycem bana katılmak isteyenler peşime takılabilir bilmiyom kendimizi nerde buluruz ama isteyen gelsin iste..teklif var,ısrar yok.(Teklif sigara konusunda,peşime takılma değil)
Yemek yemeyide sevmeyen ne bileyimBizde eşim ve kızım çok istahlidir , mesela eşim yarım saatte bir ne yiyelim diye sorar , kızım da aynı şekilde buzdolabında yaşıyor resmen
Ben ve oğlum da tam tersi yemek görünce yüzümüzü eksitiyoruz yine mi her deyip
Ya bana kalsa sabahları hicbirsey yemem ama işte boş mideye kahve sigara yaptıktan sonra bişey yeme ihtiyacı duyduğum için tost yapıp yiyorum yada ona usenirsem corn flakesomlet yapıyorum her sabah ama ağzıma bile sürmem direk eşime ve çocuklara yediririm
Ben vitamin ve gıda desteği kullanıyorum , vitaminleri tabi ki yemek yiyerek almak daha sağlıklı ve olması gereken bu ama bunu yapamadığım için hergun kullandığım 2-3 vitamin ve destek hapim var , onları düzenli alınca hastalanmiyorum da birşey de olmuyor
Nasıl bir imaj yaratmisim ben boyle
Ben yemek işini hiç sevmem , bana kalsa hap ile beslenilen doneme ışınlanmak isterim o derece haz etmem , hele yeşil olan sevdiğim sadece semizotudur , onun dışında hiç yeşil bir yiyecek sevmem
Ben güne kahve sigara ile başlarım , bir kaşarlı tost ya da bir kase corn flakes yerim , öğlen yemek yemem , akşam da genelde eşim ne yaptıysa ondan az bişey atistiririm , yemekten sonra da kuruyemiş yerim
Gün içerisinde bol bol kahve içerim , bir de sabah ile öğlen arası bir kadeh kırmızı ya da Pembe şarap
Valla niye böyle uzun uzun anlattım ne yiyip içtiğini bende bilemedim ama sanırım sen yazınca bı görmek istedim ne yiyormusum diye , pek bı sağlıksız geldi gözüme, sanırım kendime biraz daha iyi bakmam lazım
Bu arada eşime ve çocuklarıma ise sabah güzel bir kahvaltı hazırlarım , en az dört yumurtalı peynirli vs omletler , meyve suları , bal , pekmez vs vs
Sadece kendime karşı bu kadar kötüyüm çünkü sevmiyorum yemeyi
Yarın sabahtan başlamaya varmısın?Ayyy Allahım benim dilim ne soyliyirAl beni, gel beni al. Al beniğğ.
Bırakalım, yoldaş olalım vallahi ben de tırım tırım tırsıyorum artık, çok kötü gidiş.
Yaparım bilirsinYarın sabahtan başlamaya varmısın?Ayyy Allahım benim dilim ne soyliyir
Ama dedim bi kere geri dönemem dönsemBibibella cadisinin ağzına sakız olurum çenesi durmaz..)))
Basliyozmu?
Keşke bende diyebilsem onu bu konuda..ya herseyde kararlı olabilirken sigara ve diyet konularında nedir bu iradesizlik acaba valla rezillikYaparım bilirsin
Yemek yemeyi sevmemek nasıl oluyor acaba hiç tanıdık bir durum değil benim içiniştahlı geldim iştahlı gideceğim bu hayattan sanırım, sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ama akşamdan sabah ne yesem derdine düşüyorum kahve ve çay benimde vazgeçilmezim biri bitip diğeri başlıyor bende.
Yine az yeseniz ama sağlıklı beslenseniz, tost yerine omlet yemek gibi mesela. Ben sağlıksız beslensem bir süre vücut enerjim direkt düşüyor. Sabah yorgun uyanıyorum, halsiz oluyorum gün içerisinde. Sadece daha dinç olabilmek adına yediklerime dikkat ediyorum. Sizin aksinize yemek yemeği çok seviyorum, buna engel olmaya çalışıyorum.
Bizde eşim ve kızım çok istahlidir , mesela eşim yarım saatte bir ne yiyelim diye sorar , kızım da aynı şekilde buzdolabında yaşıyor resmen
Ben ve oğlum da tam tersi yemek görünce yüzümüzü eksitiyoruz yine mi her deyip
Ya bana kalsa sabahları hicbirsey yemem ama işte boş mideye kahve sigara yaptıktan sonra bişey yeme ihtiyacı duyduğum için tost yapıp yiyorum yada ona usenirsem corn flakesomlet yapıyorum her sabah ama ağzıma bile sürmem direk eşime ve çocuklara yediririm
Ben vitamin ve gıda desteği kullanıyorum , vitaminleri tabi ki yemek yiyerek almak daha sağlıklı ve olması gereken bu ama bunu yapamadığım için hergun kullandığım 2-3 vitamin ve destek hapim var , onları düzenli alınca hastalanmiyorum da birşey de olmuyor
Sevmiyorum sekerim ya napim ama ne kadar zararlı şey varsa severim , kahve , tatlı , alkolün her çeşidi , sigaraYemek yemeyide sevmeyen ne bileyimyumurta
Ahhaa aynen benSen de tam bendenmişsin Milana.
Kaşarlı tost ile ömür bitirebilirim.
İkindine kadar kahve-sigara.
İkindi zorla ya bir tost (Kaşarlı-domates salçalı) ya avokado (Sadece zeytinyağı ve biraz tuz ile)
Akşamın körü çikolata, ya da işte ölmeyeyim diye pişirdiğim yemeklerden yarım tabak-bi tabak bir şeyler (Sulu yemek mümkün mertebe de yemem, pilav-makarna olsun, basayım peyniri mayonez ketçabı yiyeyim budur), arada pizza filan...
Ya da pringles-ruffles varsa onlar, dondurma filan.
Arada yine sigara eşliğinde bir demlik çay.
Bazen bira-sigara.
Annemlere geçersek, onun zoruyla, pis bakışları eşliğinde sağlıklı bir şeyler yerim anca.
Söz konusu eşim ile çocuğum olunca, kahvaltılar, omletler, krepler, ballar, pekmezler, tahinler, cevizler, sebzesi eti bilmem neler, yemekler.
Bana kurşunlar...
Off.. Kendimize eziyetliyiz işte. Kendi kendimize bunu yapmasak ah.
Meyve bende yemem kuzu , her akşam çocuklara meyve yaparım eşim oturur onlarla yer ben dokunmam bile2-3 yaş çocuklar vardır ya hani iştahsız olanları, yemek seçenleri... Bizim durum onun gibi Yabanelma; aşırı yemek seçtiğim için yemek yemeyi sevmiyorum ben. Ama abur cubur ver, sınırsızca yerim ağzım bulaştı mı ki sigara da ayrıca iştah kesiyor, ben ikindi yiyorum ilk yiyeceğimi gün içindeki, onu da karnımın açlığından değil "Sigara altlığı" yapmak için artık ihtiyaç duyuyorum, çünkü daha fazla sigara içemeyeceğim, kesiliyorum, o zaman ağzıma bir şey atıyorum, sonra hop devam sigara. Sigara içenlerin çoğunun beslenme mantığı -sigara altı- yapmak üzerine.
Doktor bana da c vitamini desteği başladı boğazım için gittiğimde.
Meyve-fındık-ceviz vb. asla yemiyorum ya. :/
Abi nasıl ya nasıl nasıl nasıl... hayatınıza kuru fasülye nohut barbunya nasıl eşlik etmez... tost nedir isminde meymenet yok ciddili...Sen de tam bendenmişsin Milana.
Kaşarlı tost ile ömür bitirebilirim.
İkindine kadar kahve-sigara.
İkindi zorla ya bir tost (Kaşarlı-domates salçalı) ya avokado (Sadece zeytinyağı ve biraz tuz ile)
Akşamın körü çikolata, ya da işte ölmeyeyim diye pişirdiğim yemeklerden yarım tabak-bi tabak bir şeyler (Sulu yemek mümkün mertebe de yemem, pilav-makarna olsun, basayım peyniri mayonez ketçabı yiyeyim budur), arada pizza filan...
Ya da pringles-ruffles varsa onlar, dondurma filan.
Arada yine sigara eşliğinde bir demlik çay.
Bazen bira-sigara.
Annemlere geçersek, onun zoruyla, pis bakışları eşliğinde sağlıklı bir şeyler yerim anca.
Söz konusu eşim ile çocuğum olunca, kahvaltılar, omletler, krepler, ballar, pekmezler, tahinler, cevizler, sebzesi eti bilmem neler, yemekler.
Bana kurşunlar...
Off.. Kendimize eziyetliyiz işte. Kendi kendimize bunu yapmasak ah.
Yarın sabahtan başlamaya varmısın?Ayyy Allahım benim dilim ne soyliyir
Ama dedim bi kere geri dönemem dönsemBibibella cadisinin ağzına sakız olurum çenesi durmaz..)))
Basliyozmu?
Meyve bende yemem kuzu , her akşam çocuklara meyve yaparım eşim oturur onlarla yer ben dokunmam bile
Ben kuruyemiş seviyorum , fındık fıstık badem ceviz ne bulursam yerim , eskiden çok yerdim ama fiyatları uçtu resmen artık bir avuç yiyorum günde
Abi nasıl ya nasıl nasıl nasıl... hayatınıza kuru fasülye nohut barbunya nasıl eşlik etmez... tost nedir isminde meymenet yok ciddili...