Belalım sigara

Yemek yemeyi sevmemek nasıl oluyor acaba hiç tanıdık bir durum değil benim için iştahlı geldim iştahlı gideceğim bu hayattan sanırım, sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ama akşamdan sabah ne yesem derdine düşüyorum kahve ve çay benimde vazgeçilmezim biri bitip diğeri başlıyor bende.

Yine az yeseniz ama sağlıklı beslenseniz, tost yerine omlet yemek gibi mesela. Ben sağlıksız beslensem bir süre vücut enerjim direkt düşüyor. Sabah yorgun uyanıyorum, halsiz oluyorum gün içerisinde. Sadece daha dinç olabilmek adına yediklerime dikkat ediyorum. Sizin aksinize yemek yemeği çok seviyorum, buna engel olmaya çalışıyorum.

nikotin bandini denediniz mi hic.. etrafimda faydasini gören cok kisi var

Denemedim, nikotin değil ki sorun, el istiyor, ağız istiyor, duygusal bir şey, tik gibi olmuş iyice.
Pavlov'un köpeğine döndüm bu sigara işinde, "Çat" ocak yaksam, direkt sigara yakasım geliyor mesela, çok ilginç, her yerden beynim uyarı alıp istiyor ve farkındayım bunun. Küllüğü görüyorum, yakasım geliyor misal, küllüğü kaldırdım bugün gözümün önünden, mutfak dolabını açtım çöpün arkasına koydum, durdurdu biraz beni.

Teşekkür ederim iltifatların için; bağımlılık işte adı üzerinde.
Önceden keyif alırdım; ilk başladığımdaki his hoşuma gidiyordu, minik bir baş dönmesi yapıyordu (Ki 2 sene bırakıp yaktığımda da o baş dönmesini aldım, ondan vazgeçemedim işte), sonra o baş dönmeleri bitti, el ve ağız alışkanlığına başladı. Sürekli içtikçe, stres baskı aracı olarak kullanmaya başlıyorsun, yapışıyor duygularına. Oysa esas stres, bir diğer sigara dalını yakamama stresi. Bu da bağımlılık döngüsü zaten. Alan Carr videolarında güzel açıklıyor işleyişi; dikenli bir bitki var ya, böcek yutan, ona benzetiyor sigarayı, dikenleri dışa değil içe meyilli yani içine bir kere düştüğün an, çıkmaman için, girmeden önce anlayamamanız bu yüzden, bulaşan anlıyor bulaşanı. :) Hiç ağzına sürmezsin inşallah, köpek gibi pişmanım sigaraya başladığım için, elini verdiğin an kolunu kaptırıyorsun işte.
İnşallah, bırakacağım, bırakmalıyım.

2 sene içmedim, onda da pat diye bıraktım Alys. Ama motivasyonum aşırı güçlüydü "Karnımda can var, ha bir bebeğin ağzına sigara sokup yakmışım, ha hamile iken içmişim, insan bunu evladına yapar mı? Vicansızlık bu" filan deyip bıraktım ve doktorum "Sen bırakmak için uğraşma, zorlama kendini" dediği halde, uyardığı halde bıraktım. Benim hamile iken sigara hakkım vardı, iki doktorum da -Bırakmalısın- diyemedi, ama bıraktım, yapamam bunu dedim.
Şimdi, devam... Çocuk solumuyor diye içiyorum ama bana bir şey olması zaten oğlumun hayatına da darbe olacak, yine vicdani bir durum. Yine de bırakamadım, aynı motivasyonu yakalayamadığım için ekstra sinirleniyor ve şaşıyorum da kendime.

Bugün "10 tane" sınırı koydum, bari 20 tane az içeyim dedim, 8 dal içtim. Hiç yoktan iyidir. :/

Kesinlikle hic yoktan iyidir, bana azaltmak mantikli geliyor.

Sekeri birakmakla kiyaslamislar ki bence cok dogru, o da bagimlilik yapiyor cunku. Onda da diyetisyenler kacamak gunu verirler mesela ayni senin doktorlar gibi. Bence guzel bir yoldasin. Hem kariyer olarak hem de selfcare olarak adimlar atiyorsun. Supersin bence, devam...

esim de sizin gibi asagi yukari 20 yildir iciyor sanirim komşum komsumun akrabalari nikotin bandi sayesinde birakti ve ben eşime konuyu actim ben birakmak istemiyorum ki dedi sizin gibi o da el aliskanligi cok fazla azicik sıkıldı mi koşar sigaraya e tabi icme isteği ve aliskanliktan oldugunu düşünüyorum.. nikotin bandi icme isteğini azaltiyor belki istek azalinca aliskanliklar degisir die umuyorum ha yakiyormussun yine iciyormussun ama o hevesli istekli hal olmuyormus.. yani velhasıl ben karar verdim eşim için deneyecegiz o istekli olmadigi icin ne kadsr etkili olur bilemem cunku önce kafada bitirmek gerektiginin farkındayım ama bi umut belki işe yarar.. birakmak istemeyen bir kişi uzerinde dahi ne kadar etki edecegini alışkanlıklarını degistirebilecek mi onu gorecegiz bakalim eger işe yararsa ilk işim size yazmak olacak gelismeleri

Sigara bırakma ilaçları bipolarlarada yasak, kendimden biliyorum.
Ve bu konuda destek verip yardımcı olamayacak kadar sizdenim malesef.

Bana da ondan sebep yasak kuzum.

Altını çizdiğim kısım tam manasıyla benim hal. Her şeyim sigara ile çalışır vaziyette sanki.
2 sene bıraktığımda, ilk haftaki halimi hatırlıyorum, beynim çalışmıyordu bildiğin, aptallaşmış gibiydim; sonrasında dimağım-konsantrasyonum yavaş yavaş yerine gelmeye başladı ama yanlış olmasın, rahat 3 hafta hiçbir şeye adam akıllı odaklanamadım. Sonrasında ise kesinlikle daha iyiydim çünkü -sigara- meğer yavaşlatan bir etkiymiş de. :) Çok ilginç bir kısırdöngüden çıkış anıydı o, esaretten kurtuluş gibi, ciddiyim. "Meğer ben çok daha hızlıymışım-çok daha pratik ve akıllıymışım" dedim çünkü aklımda sigara yakmaya kayan ilgi hissi yoktu, sigara dağıtmıyordu ki toplamak için yine sigaraya ihtiyacım olsundu. Bu eşikten geçemeyen zaten ilk ay içinde geri başlıyor, ikinci eşik de 2 sene diyorlar, ben 2 sene eşiğinde kaldım. Onu da geçsem daha başlamazdım da işte, bir sinir anı; iyi halt ettim.

Yine deneyeceğim ama. Bırakmalıyım.
Bundan birkaç ay öncesine kadar bende de yoktu öksürük-balgam; bir anda başladı, bir anda iğne batırır gibi sızılar girer oldu göğsüme. Korkum arttı.

Bizde eşim ve kızım çok istahlidir , mesela eşim yarım saatte bir ne yiyelim diye sorar , kızım da aynı şekilde buzdolabında yaşıyor resmen
Ben ve oğlum da tam tersi yemek görünce yüzümüzü eksitiyoruz yine mi her deyip

Ya bana kalsa sabahları hicbirsey yemem ama işte boş mideye kahve sigara yaptıktan sonra bişey yeme ihtiyacı duyduğum için tost yapıp yiyorum yada ona usenirsem corn flakes omlet yapıyorum her sabah ama ağzıma bile sürmem direk eşime ve çocuklara yediririm

Ben vitamin ve gıda desteği kullanıyorum , vitaminleri tabi ki yemek yiyerek almak daha sağlıklı ve olması gereken bu ama bunu yapamadığım için hergun kullandığım 2-3 vitamin ve destek hapim var , onları düzenli alınca hastalanmiyorum da birşey de olmuyor

Kokuyosunuz cok kotu hem de bi bilseniz ne kadar kotu koktugunuzu
Cildiniz bole sarimtirak bi hal aliyor.cok icenlerin o surat resmen ben hastayim diyor.

Biliyom biliyom, 2 sene bıraktım, sigara kokusu rahatsız ediyordu.
Şimdi koku moku almıyorum ama biliyorum, kokuyorumdur içmeyene; ne kadar kıyafetimi de yıkasam, temiz de giyinsem, banyo da yapsam, en başta zaten saçlar uzunsa, siniveriyor kokusu saça, nefese.

Ya ben de slime geçtim, hadi değiştireyim bırakayım dedim ama slimin de ağırını içiyorum hala.
Üzerindeki değerlere bak: Zifir 10 mg Karbon monoksit: 9 Nikotin: 0.9
"One"ları denedim, yok; bir paket iki saat demedi, "Bu ne be" dedim, gittim yine 10lukları almaya. Oyh.

Al beni, gel beni al. Al beniğğ.
Bırakalım, yoldaş olalım vallahi ben de tırım tırım tırsıyorum artık, çok kötü gidiş.

Yemek yemeyide sevmeyen ne bileyim yumurta

Sen de tam bendenmişsin Milana.
Kaşarlı tost ile ömür bitirebilirim.

İkindine kadar kahve-sigara.
İkindi zorla ya bir tost (Kaşarlı-domates salçalı) ya avokado (Sadece zeytinyağı ve biraz tuz ile)
Akşamın körü çikolata, ya da işte ölmeyeyim diye pişirdiğim yemeklerden yarım tabak-bi tabak bir şeyler (Sulu yemek mümkün mertebe de yemem, pilav-makarna olsun, basayım peyniri mayonez ketçabı yiyeyim budur), arada pizza filan...
Ya da pringles-ruffles varsa onlar, dondurma filan.
Arada yine sigara eşliğinde bir demlik çay.
Bazen bira-sigara.

Annemlere geçersek, onun zoruyla, pis bakışları eşliğinde sağlıklı bir şeyler yerim anca.

Söz konusu eşim ile çocuğum olunca, kahvaltılar, omletler, krepler, ballar, pekmezler, tahinler, cevizler, sebzesi eti bilmem neler, yemekler.
Bana kurşunlar...

Off.. Kendimize eziyetliyiz işte. Kendi kendimize bunu yapmasak ah.

Al beni, gel beni al. Al beniğğ.
Bırakalım, yoldaş olalım vallahi ben de tırım tırım tırsıyorum artık, çok kötü gidiş.
Yarın sabahtan başlamaya varmısın?Ayyy Allahım benim dilim ne soyliyir
Ama dedim bi kere geri dönemem dönsem Bibibella cadisinin ağzına sakız olurum çenesi durmaz..)))
Basliyozmu?

2-3 yaş çocuklar vardır ya hani iştahsız olanları, yemek seçenleri... Bizim durum onun gibi Yabanelma; aşırı yemek seçtiğim için yemek yemeyi sevmiyorum ben. Ama abur cubur ver, sınırsızca yerim ağzım bulaştı mı ki sigara da ayrıca iştah kesiyor, ben ikindi yiyorum ilk yiyeceğimi gün içindeki, onu da karnımın açlığından değil "Sigara altlığı" yapmak için artık ihtiyaç duyuyorum, çünkü daha fazla sigara içemeyeceğim, kesiliyorum, o zaman ağzıma bir şey atıyorum, sonra hop devam sigara. Sigara içenlerin çoğunun beslenme mantığı -sigara altı- yapmak üzerine.

Doktor bana da c vitamini desteği başladı boğazım için gittiğimde.
Meyve-fındık-ceviz vb. asla yemiyorum ya. :/

Ahhaa aynen ben
Bana ver bi Nutella kavanozu başka da bişey verme diyarın ben , çok da mutlu olurum
Bu arada tostu da kaşar sucuk ve salçalı yaparım

Meyve bende yemem kuzu , her akşam çocuklara meyve yaparım eşim oturur onlarla yer ben dokunmam bile
Ben kuruyemiş seviyorum , fındık fıstık badem ceviz ne bulursam yerim , eskiden çok yerdim ama fiyatları uçtu resmen artık bir avuç yiyorum günde

Abi nasıl ya nasıl nasıl nasıl... hayatınıza kuru fasülye nohut barbunya nasıl eşlik etmez... tost nedir isminde meymenet yok ciddili...

Yarın sabahtan başlamaya varmısın?Ayyy Allahım benim dilim ne soyliyir
Ama dedim bi kere geri dönemem dönsem Bibibella cadisinin ağzına sakız olurum çenesi durmaz..)))
Basliyozmu?

Başlayalım May, sabah doktor görüşmem var; sigara için psikoterapi vb. nasıl yapabiliriz diye soracağım, görüşeceğim. Destek de alabilirsem alacağım bir yandan, ciddi bırakmalıyım, iyi değilim, hiç iyi değilim. Sesim zorluyor, gırtlağım-boğazım zorluyor, göğüs bölgeme sızı olur oldu, köh köh öksürükler...

Napalım? Ben bugün 30dan 10a düşürdüm. Yarın da 9 mu diyeyim? Bir anda pat diye yapamayacağım gibi bu kez çünkü bugün hiç içmeyeceğim dedim sıktım kendimi, saat 4te çektim beyaz bayrağı.

Abi nasıl ya nasıl nasıl nasıl... hayatınıza kuru fasülye nohut barbunya nasıl eşlik etmez... tost nedir isminde meymenet yok ciddili...

Ya, yazsam taşa tutulurum diye yazmıyorum özetle annem olsun, eşim olsun çok uyarıyorlar zaten, "Bolluğun içinde açsın" diyorlar. Yemekten yemişlere, her şeyi seçiyorum, her şeyi... Meyvelerin karpuz harici hiçbirini yiyesim gelmiyor filan, bir de kaktüs meyvesi olur Akdeniz-Egeliler iyi bilir, bir de onu ancak... Bunu da aşmam lazım, farkındayım. Sigarayı bırakırsam, iştahım yerine gelir diye de düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…