- 5 Mayıs 2019
- 742
- 972
29 yaşında yeni anne olmuş biri olarak çocuk sahibi olmayı şiddetle tavsiye ediyorum. Ben de sorunlu bir ailede büyüdüm. Annem kendi annesine beklemekten deli gibi korkar. Elli yaşında olmasına rağmen kendince kötü bir davranışta bulunduğunda "aynı anneanneniz gibi yaptım değil mi" diye sorar, kendini kınar. Aynı şekilde ben de annemden memnun değildim ve asla ona benzemek, çocuğumu onun gibi yetişmek istemiyorum.
Ama bu kaygıların sonu yok. Ne ebeveynlerimiz mükemmel ne biz öyleyiz.
Evladım gibi sevdiğim kedilerim vardı. Çocuğumu bunlardan fazla sevemem diyordum. Başıma gelince hiç de öyle olmadığını anladım. Görür görmez büyük bir aşkla bağlanıyorsun. Birkaç cümle yazıp sildim, sevgisini anlatmanın bir yolu yok çünkü ancak deneyimlemek lazım.
Onsuz geçen günlerime yanıyorum. Bilseydim 18 yaşında doğururdum diyorum.
Bakmak zahmetli oluyor, yani buna hazırlanmanın bir yolu yok. Yapmayı düşünüyorsanız şartlar olgunlaşsın falan diye beklemeyin. O mükemmel ortam hiç oluşmuyor. Herşey bu halde güzel.
Allah size de nasip etsin. Güzel günler bekliyor sizi
Ama bu kaygıların sonu yok. Ne ebeveynlerimiz mükemmel ne biz öyleyiz.
Evladım gibi sevdiğim kedilerim vardı. Çocuğumu bunlardan fazla sevemem diyordum. Başıma gelince hiç de öyle olmadığını anladım. Görür görmez büyük bir aşkla bağlanıyorsun. Birkaç cümle yazıp sildim, sevgisini anlatmanın bir yolu yok çünkü ancak deneyimlemek lazım.
Onsuz geçen günlerime yanıyorum. Bilseydim 18 yaşında doğururdum diyorum.
Bakmak zahmetli oluyor, yani buna hazırlanmanın bir yolu yok. Yapmayı düşünüyorsanız şartlar olgunlaşsın falan diye beklemeyin. O mükemmel ortam hiç oluşmuyor. Herşey bu halde güzel.
Allah size de nasip etsin. Güzel günler bekliyor sizi