Bebek Kavgası

Umarım öyle olur, yıllardır bebek görünce içim gidiyor ama mutsuz çocuk yetiştirmek korkusundan hep çocuk sahibi olmaktan kaçındım.

Ama korku insanin hata yapmasini engeller sirf boyle dusunmeniz bile ne kadar ilgili anne olacaginizin sinyali bence karar sizin anne olun diyemem ama azcik bir cesaretiniz varsa deneyin gorceksiniz o cok muthis essiz birsey

Ama korku insanin hata yapmasini engeller sirf boyle dusunmeniz bile ne kadar ilgili anne olacaginizin sinyali bence karar sizin anne olun diyemem ama azcik bir cesaretiniz varsa deneyin gorceksiniz o cok muthis essiz birsey
Geçmişten kopabilmeyi başardığımda anne olmak istiyorum

bana ithafen yazmışsın galiba ama ne dediğimi anlamamışsın yine. Hayvan beslemekle bebek aynı demedim. Hayvanları sevenler, merhametli olur, kötü ebeveyn olma ihtimali bence daha az dedim.
Yok sizin icin demedim bazıları öyle der ya kedi köpek besliyorsan kendi yavrunu da beslersin diye yoksa hayvanları seven insanlar merhametlidir ona diyecek lafım yok :)

Öyle, eşim iki yıldır söylüyor boşa endişeleniyorsun, biz senin ebeveynlerin gibi değiliz, bak evliliğimiz de onlar gibi olmadı, diyor. Sen de istiyorsun, bırak kendine eziyet etmeyi, diyor. Ben korkuyorum biraz yine de

Çocuk isteyebilirsiniz onu anlarım ama film marotonu, beraber kahvaltı, hazırlanmak gibi sebepleri sıralamanız anlamsız geldi bana. Buradan anne olmanın ne kadar güzel birşey olduğuyla ilgili birşeyler yazmakta gereksiz bana göre.
Sadece eşinizi 2 yıldır oyalayarak bencillik ediyorsunuz.
Çocukluğunuzla ilgili korkularınızdan dolayı bir yardım aldınız mı?
Düşünüyorum esim hiçbirsey yapmadan çocukla ilgili kararsızlık yaşasa, sebepleri ile ilgili herhangi bir çözüm yoluna gitmese bende işi kavgaya bağlardım ama sizin ki gibi film tadından bir romantiklik olmazdı sonu.

Yazıp yazıp sildim hatta kocaaa bi sayfa yazdım yine sildim.
Sana tek söyleyeceğim şey evet bebek bakmak zor. Özgür değilsin.
Ama şuan 3.5 yaşında deli gibi eğleniyoruz. Bir de kardeşi yolda. Muhtemelen hem oğlumun bende benim özgürlüğümüz kısa bir süre yine kısıtlayacak ama bu sefer daha kalabalık bi eğlence grubum olacak. Akşam işten geldiğimde üstüme atılan cocuklarim onlarla eğlenen ben ve kimsenin bu kadar beni icten guldurememesi.
Yanı evet bebeklik dönemi biraz sancılı ama sonrası tadından yenmiyor.
Ama önce kendini hazır hissetmen lazım :)

Zaten anne babanın eksiğini görüp onları yapmamak bilinçli ebeveyn olmaktır. O hatayı görmeyip kendi çocuğuna yapan daha hatalıdır aslında. Yani farkındalık sahibi olan ve olmayan ebeveyn gibi.
Bir de ailenizin eksiklerine takılmayın artık. Her aile, çocuğuna bilerek veya bilmeyerek zarar verirmiş.

Ahh o film tadındaki romantiklik şu an beni deli ediyor. Kafasına orta sehpa fırlatmak istiyorum. Dün o kadar birbirimize bağırmamışız gibi ve şu an dünyanın en mutlu insanlarıymışız gibi bir saattir sırıtarak bal ister misin, sabah reflünü tetikler diye meyve getirmedim ama istersen getiririm, müzik koyayım mı, falan diyip duruyor. Neden bunu yapıyor bilmiyorum. Acaba pişman olmamı mı istiyor

Bende ilk bebeğe 30 yaşında hamile kaldim.bende kariyer için geç yaptım sonra romatoit artrit rahatsızlığım çıktı bebek yapmak yasaklandı ağır ilaçlar kullandım kısaca 3o yaşında kucagima aldım oğlumu.6 yıl çocuk yapmadık.suan 37 yasindayim 3.cocuk
Doğacak rabbim nasip ederse ama hamilelik çok zor ve yorucu geçiyor keske daha erken çocuk yapsaymışım diyorum bazen simdi kocaman olurlardı.biz sosyal hayatımıza devam edIyoruz çocuklar engel olmadı bize.birde çocukta hemen olmayabiliyor tedavi gereken durumlar da olabil ir herşeyi göz önünde bulundurun hayırlı zamanda olsun yavrunuz inşallah. Tüm bebek isteyen arkadaşlara nasip etsin rabbim

Mantıklı düşününce annem gibi olmak için hiçbir nedenim yok. Ve ben bebek istememe rağmen sürekli anneme dönüşürsem diye erteliyorum. Düşündükçe daha büyük bir takıntı haline geliyor. Acaba düşünmeyi bırakıp direkt atlasam mı artık diye düşünmeye başladım

Ne kadan da mükemmel bir koca.
Daha fazla yorum yapamayacağım bu yaşananlar karşında.
Müzik iyi gelir bence

Sağlıkla gelsin bebeğiniz. Ben de istiyorum ama geçmişten kurtulamıyorum şu sıralar

Sizin durumunuz kaygı.
Bunu aşmak istiyorsanız uzman yardımı alırsınız.
Hayatında anne olmamayı tercih etmemiş kadınlara aşırı saygım var, büyük bir karar ve bunu pişman olmadan uygulayabilmek, büyük mesele.
Sizinki benim gibi birçok kadının yaşadığı kaygı ve endişe.
Ama biraz fazla boyutta ve aşılabilir şeyler.
Çocuğu biraz kendimize uydurmak mümkün değil mi yani?
Çocuğuna göre değişir işte bu.
Rutini olan bir çocuğu kendinize uyduramazsınız, her sabah bebekliğinden beri gün doğumuyla kalkan çocuklar biliyorum, akşam da 7 de yatarlar.
Çocuğun biyolojik saati bu, değişmiyor.
Nereye gideceksin o çocukla, her gittiğin yerden önce bırakma ya da bakıcı telaşı, eve döndüğünce sabah onu alelacele alma koşturmacası.

Benimkiler böyle değil, bebek arabasında yanımızda her yere gezmeye gittik, onları arabada uyuttuk biz oturduk, gezdik.
Ama biz de çocuklarımızı asla bırakabilen ebeveyn olamadık çünkü anne olmadan uyumuyorlar, asla ve asla başka birinde durmuyorlar.

Ya da yurtdışı tatiline, kamp yapmaya giden çocuklu arkadaşlarım var.
Öyle çocukla gidersin, benimkilerle daha kapıdan çıkmak eziyet

Bunların hepsi mizaç, aşılamıyor.
Şans işi çocuk meselesi, bahtına ne çıkarsa.

Ne kadan da mükemmel bir koca.
Daha fazla yorum yapamayacağım bu yaşananlar karşında.
Müzik iyi gelir bence
Ya biliyorum şımarıklık gibi geliyor ama bakın bu cidden normal değil daha doğrusu olması gereken değil. Balayında gibi davranmak yerine ciddi bir biçimde oturup konuşmamız gerekirdi bunu. Böylesi halının altına itmek ve karşındakini suçlu hissettirmek. Mükemmel değil

Kusura bakmayın ama eşiniz çok haklı !

Öncelikle hazır olmalısınız çünkü bebeğinizin sizin ilgi ve şevkatinize ihtiyacı var kolay bir bebek olmayabilir sürekli ağlayan kolik bir bebek olabilir burada sizin şevkatiniz devreye girer ama istemeden olursa bebeğe de yansıyabilir bu durum sürekli anne babanızla koyasladığınız için yardım almalısınız çünkü siz iki farklı bireysiniz eşinizin baba olmaya hakkı var

Her kadın deli gibi bebek çocuk hayranı olmak zorunda değil.Istemek zorunda da değil.Hatta bana gore fuzuli.Ama eşiniz baba olmak isteyebilir bu onun hakkı.Tartip bicin sonu ayrılığa gidebilir bunu bilin yani.

Hiç keşke olmasaydı dediniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…