- 20 Ocak 2019
- 2.999
- 2.687
- 33
Ben cozumu gecici olarak gezmeyerek buldumÇocukla da geziliyor da yorgunluktan geberiyor insan
TamamBebek olunca ömrünü seninle geçirmemiş mi olacak?Her şeyin üstesinden beraber gelemeyecek misiniz?Bebek mi engel olacak ömrünüze.Adam evlenirken bebek de isteyebilecek bir adammış.Bu da en doğal hakkı.O zaman baştan söyleyecektiniz ben bebek istemiyorum diye.Bu tarz çocukça triplere gerek yok.Adam bebek istiyor diye seninle bebek icin mi evlenmiş oluyor.Bu çok saçma.Ömür boyu ikiniz olmayı hayal etmemiş.Senin hayalin buysa bunu baştan konuşsaydınız.Evlenirken önce sevgilinle evlenirsin sonra bebek istersin sonra büyütürsün torun istersin.Bunlar etrafında gördüğün doğal şeyler.İnsanlık böyle ilerliyor.Aaa evlenince çocuk mu yapacaktık diye uzaydan gelme tavırlar sergilemeye gerek yok
Yatılı bakıcı tutacak kadar da iyi değil maalesef. Bebek olursa büyük ihtimal benimle sahne - kulis - üniversite -turne falan gezecek. Geçmiş olsun.Kendinizi annenizle özdeşleştiriyorsanız psikolojik yardım almanız lazım. Pek çok şeyi aşmanızı sağlayacağını düşünüyorum.
Ve evet anne olmak çok zor. Kadının hayatından geriye hiçbir şey kalmıyor. Gün boyunca kendim için yaptığım tek şey, nefes almak. Ama maddi durumunuz iyiyse yatılı bir yardımcı tutarsınız. Evin tüm işi onda olur, siz çocuğunuzla vakit geçirirsiniz.
Bir de şimdi istetince çocuk sahibi olabileceğinizi sanıyorsunuz. Ya olmazsa? Ben sebepsiz kısırlıktan 3 ameliyat, 37 ay tedavi gördüm. Ya sizin de 5 yıl sonra ancak olursa. O zaman 34 yaşına gelmiş olacaksınız
Evlenmeden önce böyle bir problem yoktu. Şu anda da büyük ölçüde aştım. Evliliği bitirecek bir noktada olduğumuzu düşünmüyorum.Bir de keşke bunları evlenmeden eşinizle konuşsaydınız. Çocuk istemek her insan gibi onun da hakkı. Evliliğiniz bu yüzden biterse yıllarını kaybetmiş olacak
Bir arkadaşım da demişti. Asla düşündüğün kadar kaygısız ve mükemmel biçimde hazır olmayacaksın diye. Zamanla, yaşadıkça öğrenecekmişim, emek verdikçe büyüyen bir sevgiymiş.Psikolojik açıdan kesinlikle hazır olman gerekir . Gerçekten istemiyorsan eşinin seni zorlaması çok yanlış . Ama şunuda söyleyim hamile kalmadan anne olmaya hiç bir zaman hazır hissedemezsin. Yani annelik hazırlık isteyen birşey değil . Gelir yani
Hamile kalıyorsun ama o ilk tekmeyi hissetmeyene kadar hazır hissetmiyosun . O öyle bi tekme ki sana doğum korkusunu unutturuyor.Bir arkadaşım da demişti. Asla düşündüğün kadar kaygısız ve mükemmel biçimde hazır olmayacaksın diye. Zamanla, yaşadıkça öğrenecekmişim, emek verdikçe büyüyen bir sevgiymiş.
Canım annem en son görüştüğümüzde:Bir yanim deli gibi cocuk istesede diger yanım deli gibi korkardi annemde asla o sevgiyi goremedim hissedemedim birkere bile bilmem bama sarıldığını saçımı oksadigini boyle anne kızlar görünce hayla gözlerim dolar en buyuk korkumdu annem gibi biri olmak tahammülsüz sevgisiz yada sevgisini belli edemeyen onunda haklı olduğunu gördüğüm yanlari var ama hayatiyla çocuklarını karistirmamalıydı gel gelelim bu dusunceler derken diyordum ya hayatım kısıtlayacak her istediğimi yapamıcam her istediğim yere gidemicem hayatim ona gore şekillenecek vs derken ilk zamanlar eşimde istemezdi benim gel git hallerim vardı eşime derdim istemiyoruz istediğimiz zamanda allah veremeyecek bize gizi espiriler yapardım
Öyle boyle derken evlilik bile büyük sorumluluk gelmisti kaldıramıyordum eşimin desteğiyle terapiye başladım bitti derken hazırdım en çok isteğim bir bebeğim olursa onun icin yaralarimi iyilestirmekti bunu başardım eşimde artık cocuk istiyordu ikimizde hazırdık ama planladığımız gibi Hiç birşey gitmedi eşimin sorunlari vs amilyat oldu hamilr kalmıştım bi tarafim cok mutlu diger tarafım anlamsız bir duyguda derken 7+4 kalp atışı için gittiğimiz ikinci kesemi gördük ama mutlulugumuz bile saniyelik surdu kramozok bozuklugundan olusmadan kendilerini imha etmisler buyumus ama ici bos keseler bu bize cezaymis gibi hissettim hep simdi yine hamile olsamda unutamiyorum dort gozle oğlumu bekliyorum ama onlari cok merakediyrm cinsiyetleri ne olcakti nasil olacaklardı kendimi tek avuttugum sey sagliksizlardi ve kardeslerine sıraları ni verdiler
rabbim insallah sizi sinamaz eger gercekten hazır hissetmek istiyorsaniz bu düşüncelerden kurtulmak istiyorsaniz terapiyi oneririm
O kadar diyorsunuz?Hamile kalıyorsun ama o ilk tekmeyi hissetmeyene kadar hazır hissetmiyosun . O öyle bi tekme ki sana doğum korkusunu unutturuyor.
Eşim yardımcı olur ondan eminim, komşumuz bebeğini bize bıraktığında da doğru dürüst kucağıma alamıyorum hep o ilgileniyor. Ben de son iki gün yaşananlardan sonra baya ikna oldum aslında. Hayırlısı. Sağlıkla büyüsün çocuğunuz.Dunyanin en guzel duygusu anne olmak. Inan ki ne bi kitaba sigar ne de olmadan anlamazsin. Bu tedirginlikler bosa. Esinin yardimci olacagini dusunuyorsan da kesinlikle bekleme bile. Yasam tarzin degisecek evet bi filmi 10 kere durdursugumuzu biliyorum ama kalkip onu teselli etmek de uyutup nerde kalmistik demek de ayri bi haz veriyor
Çocukla da geziliyor da yorgunluktan geberiyor insan
Her kadın anne olmak zorundada değildir . Evlilikte çocuk yapmak için yapılmaz . Ama anne olmak her kadının hakkıdır . Bi adamı baba yapmak için değil . Kendin için doğur ve öneririm . Çünkü eğer günün birinde nasıl olsa çocuk yapacam diyosan. Şimdi tam zamanıdır Çünkü yaş ilerledikçe tahammül sınırı dusuyo . Senle aynı yaştayız ve benimde ilk çocuğum. Bende 30 â kadar bi çocuğum olsun derim . bakımı yetistirmesi enerji istiyo.O kadar diyorsunuz?
Tesekkur ederim. Bu tarz kaygilar yasamaniz da cok normal ve sizin ne denli guzel bi anne olacaginizin da sinyalini veriyor.Eşim yardımcı olur ondan eminim, komşumuz bebeğini bize bıraktığında da doğru dürüst kucağıma alamıyorum hep o ilgileniyor. Ben de son iki gün yaşananlardan sonra baya ikna oldum aslında. Hayırlısı. Sağlıkla büyüsün çocuğunuz.
Teşekkür ederim, çok mutlu oldumTesekkur ederim. Bu tarz kaygilar yasamaniz da cok normal ve sizin ne denli guzel bi anne olacaginizin da sinyalini veriyor.
Ben anne olmayi cok istiyordum cok sukur iki evladim var ama cok zorlandim calismadigim halde. Bi komsum var calistigi halde 3 cocugu var ve ates gibi kadin. Evi tertemiz, hergun yemekler yapiyor ki bi kac cesit ve agir menuler... ve gun bitiminde hala enerjik oturup orgusunu de yapiyor. Tabiat meselesi bu enerjik biriysen ustesinden gelirsin hayirlisiylaTeşekkür ederim, çok mutlu oldum☺
Ben sizin konunuzu az önce okudum ve çok çok üzüldüm inanın. Çok ciddi bir konu olduğundan ne yazacağımı da bilemedim. Allah yardımcınız olsun, yardım edebileceğim bir şey var mı?Keşke benim sorunum da böyle olsaydı
Ben yatılı bakıcı yazmadım canım. Yatılı yardımcı yazmıştım. Yani o evdeki her işi yapacak, sen sadece çocuğuna bakacaksın.
Mecbur benimle gezecek napabilirim? Kulis, sahne, turne, konser gezecek
Ha belki o zaman tiyatroda oynamayı bırakırım sadece üniversitede ders veririm o zaman daha düzenli çalışma saatlerim olacağı için bakıcısıyla kalabilir. O da benim işime gelmiyor, ben sahnede kendimi buluyorum, bıraksam mutsuz olurum
Ben de yerinde duramayan biriyim aslında. Çok çalışır, çok gezerim, hiçbir etkinliği kaçırmam. Bebeği de buna uydurabilir miyim acaba?Ben anne olmayi cok istiyordum cok sukur iki evladim var ama cok zorlandim calismadigim halde. Bi komsum var calistigi halde 3 cocugu var ve ates gibi kadin. Evi tertemiz, hergun yemekler yapiyor ki bi kac cesit ve agir menuler... ve gun bitiminde hala enerjik oturup orgusunu de yapiyor. Tabiat meselesi bu enerjik biriysen ustesinden gelirsin hayirlisiyla
Yani ilk yil zor oluyor ama akabinde alisirsa bebek de evde durmak istemez. Biraz buyuyene kadar sinema tiyatro hayal ama geri kalan ne varsa yapilir yeter ki enerjin olsunBen de yerinde duramayan biriyim aslında. Çok çalışır, çok gezerim, hiçbir etkinliği kaçırmam. Bebeği de buna uydurabilir miyim acaba?